לאפרושי מאיסורא

לאפרושי מאיסורא

לפי ההלכה מצווה על אדם להכניע יצרו לגמרי עד שלא תהא בו שום תאווה ויעשה הכל לשם שמיים ולכן לא משנה בכלל מה הייתה נטייתו המקורית

סוג ב

New member
עכשיו הכל מובן

ואנחנו מבינים למה אין: אין הומוהים בציבור החרדי אין סוטים אין אנסים אין מתעללים אין שמנים ושמנות אין חוטאים אין חמדנים..... ואין ואין ואין, כי הם מדכאים את התאוות שלהם ומכניעים את יצרם..

רקפת81

New member
ברור שאין

כי על כל אחד שקצת סוטה מייד יגידו שזה שהוא הולך עם כיפה זה לא אומר שהוא חרדי..

את רואה שכואב לי?

נראה שלך כואב.את מתעסקת בציבור ולא בעצמך.אם כל אחד ישפר את עצמו (בלי קשר לדת או לדבריך הקודמים) העולם שלנו יראה הרבה יותר טוב.אם כי אני בספק שלא יהיו שמנים או מתעללים..בעיות נפשיות והפרעות אכילה לא תמיד ניתן לטפל.

סוג ב

New member
ואת לא?

את גם כותבת שאת בספק שלא יהיו שמנים ומתעללים בעולם יותר טוב. את שוללת את מה שאני כותבת בשביל לכתוב אותו דבר בדיוק. אז אני שואלת. מה יותר טוב במה שאת כותבת, שלא טוב במה שאני??

את כתבת על החרדים..

אני חושבת שלא קשור לדת/לאום..לא צריך להתעסק בחברה מסוימת.אם כל אחד יתקן את עצמו העולם יהיה נהדר.מסכימה איתך ש`לשבר תאוות`-זה בולשיט.אדם נולד חולה נפש..מסכן!איך הוא יכול `להתגבר` על זה.זה הרי ניסיון שלא ניתן לעמוד בו..אני רק לא אוהבת שמתייחסים לחברה כולה..אני חושבת שגם אצל החרדים אפשר למצוא את הטוב.

סוג ב

New member
יודעת מה?

התחלתי להגיב ואז פשוט ויתרתי. זה מיותר. שיהיה לך רק טוב ואושר ירדפונך כל ימי חייך...

סליחה, טעות מצערת, שכחנו לעדכן אותך

החוק הבינלאומי ש"אסור להתעסק בציבור" בוטל ברוב קולות, נגנז ונעלם. במקומו, אגב, בא חוק חדש. אסור להסות את הזולת, במיוחד אם הוא משמיע ביקורת על הציבור. אבל אני אבין לליבך, אם יקשה עליך לראות התנהגות זו ותדיר את רגליך מהפורום כאות מחאה. לך תדע, אולי זה יעבוד? נסה איזה חודש, חודשיים, שנה, שנתיים. אתה הרי לא מקטני אמונה.

וכשמתאפקים הרבה.........

שמעו דבר ה' מה קורה אז אומרת הגמרא חלי דיחמורתא, סבור רבנן למימר: ביעי נינהו, ואסירן. אמר רב ספרא: זרעא דאילא הוא, דאזיל בתר אילתא, ואיידי דרחמה צר לא מזדקקא, ואזיל בתר יחמורתא, ונתרי". וזהו ביאורו על פי פירוש רש"י ורבנו גרשום: חלי דיחמורתא – כעין ביצי זכר שהיחמורות מוציאות מרחמן. סברו חכמים לאוסרן משום אבר מן החי, שביצים אלה הם ביצי היחמור הזכר ונעקרו ממנו בזמן שהרביע את היחמורה, ובא רב ספרא והתירם משום שאינם ביצי היחמור אלא זהו זרע האיל שנקרש לאחר שהרביע את היחמורה (!), ולא הלך להרביע את האילה שהיא בת-מינו משום שרחמה צר ולא התרצתה. לכן הלך ליחמורה (חיה הדומה לאילה) והרביעה ומשום שהתאפק זמן רב יצא לו זרע רב שנקרש ברחם היחמורה עד שדמה לביצים. ודין זה אף נפסק בשולחן ערוך יורה דעה סימן פא סעיף ג: "יאלי דיחמורתא (פי' כעין ביצי זכר שיחמורת משלכת מרחמה), מותרים". וביאר הט"ז [טורי זהב] בסעיף ו: "מה שנקרש מזרע האיל ונעשה כמין ביצה והוא פירשא בעלמא [הפרשה בלבד ואינה אסורה משום אבר מן החי, אלא מותרת באכילה]".

mister xy

New member
../images/Emo6.gif יצירתיים חז"ל האלו, אה.

ומי שמעוניין לראות עוד הלכות מעניינות כאלו שיכנס לאתר "דעת אמת"

זה הדברים שהתכוונתי

שלא ברור לי מה לעזאזל הם חשבו כשהם כתבו אותם. הם היו רציניים? במצב רוח היתולי? התכוונו לזה באמת? ואל תגידו לי שזה משל למשהו - הם פסקו הלכה על פי ה'ידע' המגוחך הזה.

זה אכן לא משל, והם התכוונו לזה בכל הרצינות,

וכן, הם ניזונו מהידע שהיה רווח בתקופתם, וזה בכלל לא לענין לשפוט את הידע שלהם לפי קנה המידה שיש לנו כיום, כל העולם דאז התנהל לפי כללי ידע אחרים, היוונים הקריבו קורבנות לזאוס, והיהודים עשו את הפסח כהלכתו, והאמינו בהשפעות וכוחות שהיום אנו יודעים שאין בהם ממש, אבל הם בהחלט היו אנשים רצינים, שעשו את המיטב כדי להגיע לחקר האמת בכלים שהיו להם.

גיליבי

New member
אנשים רציניים כמו אלו שחקרו ומצאו שמשך זמן

הריון נחשה הוא שבע שנים? פלפולי פלפולים שמסתמכים על גיבובי גיבובים לא נכנסים אצלי להגדרה של חקר אמת. נכון שבהסטוריה של הרבה עמים אפשר למצוא הרבה שטויות, אבל לפחות אצלם לא מלמדים את השטויות (או חומרים מקבילים מאותו המקור) כאמת האלוהית המוחלטת.

לחוד

New member
הם לא חקרו ובדקו

כמה זמן מתמשך הריונה של הנחשה. היו ידיעות "מדעיות" בנושא ולא היתה להם שום סיבה מנקדת מבטם, לבחון אותם מחדש. גם את ואני לא יוצאים לבדוק כמה זמן מתמשך הריון של אווזה, כבשה או כל יצור אחר, אלא מסתמכים על הידע המדעי המוסמך בעינינו. (ודווקא הריון הנחשה אינו משמעותי לשום היבט של החיים, כך שבדוגמה הספציפית הזאת גם לא היתה להם סיבה לבדוק את הדברים). אמנם כן, השטות היא הדבקות החרדית באמיתות המופרכות וקבלתן כאמת מוחלטת, או לחילופין הסברתם בהסברים רחוקים ובלתי מתקבלים על הדעת.

גיליבי

New member
אני לא פוסקת הלכה ולא מנהיגה רוחנית

ולכן מותר לי להסתמך על מה שמתחשק לי, כולל מה שכתוב או לא בספר בראשית (במקרה הזה - לא, ולכן זה חשוב). לא התלוננתי על זה שלא חקרו ובדקו אם ארנבת באמת מעלה גירה או לא, כי את זה אני מבינה שקיבלו כאמת מוחלטת. כאן היה מישהו התפלסף עם חברו בבית המדרש, ועל דרך הסקת מסקנות תמוהה לחלוטין ובלי שום קשר למציאות, החליטו שנחשה בהריון כך וכך שנים. לשפוט אותם באמת קשה, בהינתן מה שאנחנו יודעים היום לעומת מה שידעו אז, אבל להגיד שמדובר באנשים רציניים שמיצו את אפשרויות חקירת האמת ככל יכולתם - זו כבר קפיצה מחשבתית בלתי אפשרית מבחינתי.

למעלה