לאן עכשיו?

לאן עכשיו?

אני לא מנסה להתרברב, אני מחפש פתרון לדילמה -- תגובות כנות בבקשה :) זימנו אותי לראיון אישי ולבדיקות כשלב אחרון לפני הגיבוש של צוות האוויר. בנוסף, זימנו אותי למבחנים של המודיעין, פרוייקט אלעד, ופרוייקט גאמא. שמעתי בדרך כזו או אחרת כי לאחר חתימה על כתב וויתור (במידה ובכלל הגעתי לגיבוש) מועמדותי לשאר מסלולי הצבא תיחסם. כמובן שאני מתלהב משתי האופציות הלא סגורות עדיין (פרוייקט גאמא וטייס) אך אני מעדיף לחשוב קדימה ולא לעשות מה שמציעים לי קודם - שלא אידפק אח"כ. אני מעדיף מסלולים שבהם אוכל לנצל את הידע שלי ואפילו ללמוד מעבר (ולדוגמא הנוכחית: מחשבים, הלמידה בקורס הטייס וכדומה). זה לא סוד שרבים מועפים במהלך קורס הטייס או בהכנות אליו, מה שמגביר את חששתי שמא גם אני אכשל ואשאר "מרחף" ולבסוף אולי לא אכנס למסלול שארצה או שאעדיף. אניח שהקורס קשה יותר מאשר בחינות הכניסה לגאמא. והנה הבעיה. לא ניתן להבטיח כי אם לא אעבור את הגיבוש או קורס הטייס אחזור "בדיוק" למצב שבו הייתי קודם ואוכל להכנס לאותם יעדים בצבא כפי שיכלתי לפני כן. אני מעדיף שלא להמשיך (אם תינתן לי האפשרות) אל הגיבוש כדי לא לחסום אפשרויות אחרות ובעיקר מודיעין, אך מצד שני גם לא ניתן להבטיח שאתקבל בכלל למודיעין, לגאמא וכו'. וגם אם אעבור את הבדיקות ואת הגיבוש, הסיכויים שלא אפול בקורס קלושים, אך עדיין פחות קלושים מהסיכויים להכנס לגאמא, לאלעד או לשאר מודיעין. הצעות? דעות? רעיונות? תודה לעונים..!

oneiro

New member
תשמע

לא רוצה לבאס אבל, הסיכוי כמו שאתה אמרת באצמך להיות טייס הוא קטן ביותר. מצד שני אם יש לך ידע גדול במחשבים אז יש סיכוי טוב להתקבל לגאמא. טייס נראה לי חוסם לך דברים אחרים. בכל מקרה אם תחתום ויתור על טייס זה לא יפגע בזימונים האחרים

כבר טוב

העניין שאמרת אם יש לי ידע במחשבים אז סיכוי טוב לגאמא -- בטוח יעזור לי בקבלת ההחלטה, הייתי צריך לחשוב על זה בעצמי..! וחוץ מזה, כמו שאמרת (שבעצמי אמרתי שאני יודע): ההסתברות שאסיים את הקורס היא קטנה. לא ביאסת :) מראש ידעתי והסיכון הנ"ל בחישובים שלי ממזמן. תשובה זריזה אגב! תודה!

frozenfire1

New member
אחוז יותר גבוה עף במבחנים של גאמא

לגאמא מגעים ממש אבל ממש מעט אנשים -אני לא יכול לתת לך את מספר האנשים שהתקבלו השנה אבל זה כמות קטנה אפילו יחסית ליום מיון אחד בשלב הראשון שיש רבים כאלו אם אתה באמת טוב במחשבים ואתה מתעסק ומתענין במחשבים גם מעבר ללימודים בבית הספר אז יש לך סיכוי אם לא אז הסיכוי קלוש שתעבור את הראיון אין לי מושג מה זה פרויקט אלעד אז אני לא יכול לומר לך כלום על סיכוי הקבלה אליו במקומך לא הייתי חותם ויתור לטיס הייתי ממשיך אם זה אלא אם אתה לא רוצה להיות טיס במקביל אתה יכול לעשות מבחנים למודעין שתוצאותיהם יוקפאו ובמידה שתיפול בגיבוש תוכל להמשיך שם התפקידים של נפילי טיס הם לא בדיוק רעים כך שבכול מקרה שווה להמשיך עם זה עם אתה רוצה להיות טיס אם לא אז למה להמשיך במסלול הזה והתאור לא שווה את כול השנות קבע עם כבר תואר אז דרך עתודה

oneiro

New member
המממ

אני לא יודע מי אתה... למרות שזה מסקרן אותי.. אבל מאיפה אתה יודע שיותר עפים מגאמא? בכל מקרה, יש עונות איתור ככה שאם הוא מתחיל את כל המסלול של איתור טייס יש מצב טוב שכבר איתור גאמא ומודיעין בכלל יסתיים. בהנחה שהוא לא יעוף שנה אחרי תחילת הקורס לא מציעים לו שום תפקידים טובים והוא ילך לחי"ר. השאלה היא כמה טוב הוא במחשבים

frozenfire1

New member
אני עברתי את כול השלבים של גאמא

ככה שאני יודע כמה אנשים עפו שם בערך-אני יודע שהיו הרבה ימי מיונים -אני מכיר די הרבה אנשים שעפו בימים שונים ואי יודע כמה הגיעו בסוף לפני תחילת המסלול ובמקום כלשהוא שקראתי אמרו את המספר המדיוק של האנשים שמתחילים את המיון והוא גבוה מאוד ולעומת זאת הוא שאל כמה עפים בקורס טיס הוא לא שאל כמה עפים בכלל במיוני צוות אוויר ששם זה מספר הרבה יותר קטן בוודאות ורוב הסיכוים שלא מסימים הרבה פחות או אפילו יותר אנשים מסימים קורס טיס מאשר מתחילים את הקורס בגאמא השאלה האמיתים היא באמת כמה הוא טוב וכמה הוא נותן מעבר -מבין אנשים אצלנו שישבו על מאה במחשבים שנים כולל אותי עברו את המבחנים של גאמא והתקבלו שזה יחסית המון -כול אחד במחזור אחר של גאמא. ואלו היו השנים שמתענינים מעבר -אנחנו למדנו ניהול רשתות במכללה באותו הזמן ואני אישית עובד עם לינוקס שזה בונוס נחמד ואני באמת מתכון להמשיך בחיים להמשיך עם תכנות -התלבטתי בין זה לעתודה במדעי המחשב

למעלה