לאן עוברים?

עדכונים מהחזית

קודם כל- הפורום הזה נפלא, כל התגובות שלכם מאוד עוזרות לי ופותחות כיווני מחשבה חדשים כל יום, תודה!!!!

אז... ספרד ירדה מהפרק (הכלכלה, השפה...)
אני יושבת שעות על גבי שעות מול המחשב ומבררת כמה שאפשר על פרוצדורות המעבר,
כרגע הרשימה הצטמצמה להולנד, אנגליה וכיוון טרי-טרי שנתחיל לחקור הוא אירלנד.

בכל הנוגע למסמכים, לחוקים, למדיניות וכ"ו- אני שוקלת להשתמש בשירותים של סוכנות הגירה. מכירים? ממליצים?

מה שחשבתי לעשות כרגע כדי למקד את הבחירה זה להבין קצת יותר לעומק על יוקר המחיה בכל אחד מהמקומות.
שוב, כמו שאמרתי בהודעה אחרת, אנחנו לא מצפות לצאת עם מליונים מההרפתקאה הזו, אבל כן להשתכר טוב יותר מבארץ
(המשכורת שלי, עבור משרה מלאה, מתורגמת ל 860 יורו בערך, שכר הדירה הוא כמעט חצי מזה, לפני הוצאות וחשבונות )

אשמח מאוד אם יש מי שיכול לעזור לי עם הבנה יותר טובה של הנושא, למשל:
מה שכר המינימום במקום בו אתם גרים, מה היא משכורת סבירה/טובה באיזור שלכם, למה אפשר לצפות מטווח מחירי השכירות
וכ"ו...

שוב תודה מקרב לב,
חן.

בקר12

New member
אתן חיות בלה לה לנד

צר לי שאני מפוצץ לכן את הבועה.
אין לכן באמת מה להציע באירופה ורוב הסיכויים שתחיו ברמת חיים נמוכה עם חסכון מזערי לכל היותר.
אתן רוצות חווית חו"ל - סבבה אהל אל תצפו לחסוך. לכל היותר לשרוד.

לבקר היקר

אני מניחה שאתה לא חי בישראל כרגע, ובכן, כאן כבר השעה לישון. ובכל זאת, נסערת מתגובתך, החלטתי להגיב.
אולי לא תבין מה מסעיר בתגובתך, בניסוח ובבחירת המילים (אגב, "להלהלנד" זה בעברית-בבקשה כמו אפנה/יפנה/תפנה ושאר האפונים?)
אולי בשבילך זה לא נראה בוטה, אבל בעיניי כן.

מה אתה אומר בעצם? שבלי משרה בהייטק או באיזה תפקיד ניהולי אין לנו מה לחפש באירופה?
שלאנשים כמונו, שעובדים בעבודות רדודות (חקלאות וחינוך) אין מה להציע?
שבשבילנו- חוויה בחו"ל.לכל היותר.(בהנחה שאנחנו יכולות להרשות לעצמנו סתם חופשה בחו"ל)

אז אני יכולה להגיד לך, על אותו עיקרון, שגם פה בישראל אין לנו מה לחפש. כי פה אנחנו קורעות את התחת בשביל גרושים,
זה נהיה בלתי אפשרי לחיות בעולם הזה בלי תואר שני במנהל עסקים??

אנחנו בחורות טובות, לעזאזל, שמוכנות לעבוד קשה ובסך הכל רוצות להתפרנס בכבוד במקצוע שאנחנו אוהבות ושאנחנו טובות בו.
וגם לנו מותר לחלום על מקום שקצת קל בו יותר לחיות. אתה מכיר מקום כזה?

ואם אתה באמת משכונע שבמקום שבו אתה גר אין לנו סיכוי- אנא ממך, נמק והסבר לי למה. האר את עיניי. אולי באמת תציל נפש אחת בישראל.
אבל תעשה את זה יפה, בבקשה.

אני לא חיה ב"לה לה לנד" וגם לא בתוך בועה. אני חיה בישראל, אבל בקושי.

שיהיה לך ערב טוב,
חן.

אספרסו2

New member
גם אם

לא נעים לך לשמוע,בקר צודק.

כמהגרות במשלח היד שלכן אני רואה
פער גדול בין רמת הציפיות למציאות בשטח.

בקר12

New member
לחלום מותר. הבעיה היא שיש גם מציאות.

ועדיף לכן שתתעוררו בארץ ולא שם אחרי שתבזבזו את המעט או הכלום שהצלחתן לחסוך עד כה
משום מה (וזה דיון אחר) התקבעו בלבבות האנשים בארץ כמה אמונות כמו:
1. אירופה מלאה במוסלמים מאיימים
2. אירופה שטופת אנטישמיות
אבל גם
3. באירופה חיים סביר וחוסכים גם אם עובדים כעבודות פשוטות.
אז זהו שלא.

forglemmigej

New member
היי

תשמעי הישראלים קצת בוטים זה לא שנולדת אתמול חחח אבל מה שהייתי מציעה לכן ,לנסוע לטיול קצר למקומות שנראים לכן מתאימים ולראות מה הכי מתאים , איפה תרגישו שהכי מדבר אליכן ושם לתקוע יתד .
בקשר לחקלאות אני מתגוררת באיזור כפרי ויש פה המון, אבל המון שדות מעובדים בעיקר של חיטה, שעורה, שיבולת שועל , שיפון, תפוחי אדמה , חמניות, תירס, קנולה, סלק סוכר ועוד אבל הכל נעשה בצורה ממוכנת לדעתי צריך רישיון של רכב כבד להפעיל את כל הטרקטורים המפלצתיים האלו מעולם לא ראיתי אישה שנוהגת בהם בדרך כלל אלו חברות שהחקלאים שוכרים מהם את הציוד בזמן הקציר, חריש וזריעה ככה שאם זוגתך מעונינת לעבוד בחקלאות לא נראה לי שהיא תמצא את מקומה בזה.
באשר אליך להפעיל משפחתון צריך לעבור קורסים וכל מיני רישיונות זה ממש לא כמו בארץ שמישהי רוצה להרויח בשחור ופותחת איזה משפחתון. גם לעבוד כסיעת בגנים צריך לעבור קורסים . בכל מקרה בהצלחה .

airdene

New member
Keep Calm and Carry On

, סתם בדיחת קרש אנגלית שנראתה לי מתאימה לסיטואציה.

בעקרון כמעט כל אחד מהמשתתפים הקבועים כאן האיר בפניכן נקודה הדורשת התמודדות ופתירה. אמממה, כל אחד גם מדבר מפוזיציה אחרת. הדחף, הצרכים הנתונים, החום והחמה לחוד ויחד שונים מאדם למשנהו.

רק אתן יודעות כמה חשוב עבורכן לבצע את המעבר ורק בידיכן להכשל או להצליח בכך. גם הגדרת משמעותם של כשלון או הצלחה נתונה לכן ולכן בלבד. באחד הפוסטים שלך קראתי שצמצמתן את רשימת המדינות אליהן אתן שוקלות מעבר לשלוש. אולי כדאי שלשאר הרשימות שאתן עורכות תצרפו מס' טבלאות חדשות, טבלה השוואתית של דרישות הסף לקבלה לכל אחד מן המקצועות בהן אתן עוסקות כרגע ובהן, אם הבנתי נכון, תרצו להמשיך ולעסוק בעתיד. וטבלה נוספת המשווה את היצע המשרות ללא מקצועיים, היקף השכר המוצע, ועלות המחיה בכל אחת מן הערים/מחוזות עליהן תהיו מוכנות להתפשר כנקודת ההתחלה של המסע.

איסוף המידע עצמו וכמובן תוצאות השוואתו ילמדו אתכן מן הסתם מה אפשרי בשלב הראשון. ומה היא הדרך הקצרה, גם אם עקיפה, להשגת המטרות שהתוויתן לעצמכן.

מהכרות רחבה עם הרבה מאוד מהגרים שאינם פליטי הייטק וכד' אוכל לומר כי השגת מטרתכן נראית לי אפשרית מאוד. הצלחתן תלויה אך ורק במידת הדבקות שלכן במטרה.
בהצלחה

shebrew

New member
אני לא חושבת שאפשר לנסוע במטרה לחסוך כסף....

אם כבר להפך,צריך לקחת בחשבון שבחודשים הראשונים ויכול להיות שאפילו בשנים הראשונות יהיה קשה לפחות כמו בארץ.. משכורת התחלתית בלונדון 18,000-20,000 לשנה אומנם מתרגמת יפה לשקלים אבל אחרי מס זה רק 1,300 בחודש כששכר דירה יהיה כ - 900-1,000.. כלומר משכורת של את מכן תלך כולה לחיים היומיומיים ולא תחסכו כלום. מהמשכורת השניה תוכלו לחסוך.. אבל מי יודע כמה זמן יקח לכן למצוא עבודה.. גם את זה צריך להכניס לחישוב. אתן תצטרכו להתפשר על סוג העבודה בה תעבדו. תצטרכו לחשוב מה מייחד אתכן מהמוני אנגלים וזרים אחרים שמחפשים עבודה בלונדון (עברית ושוב עברית זה מייחד אתכן ואם משהי יודעת עוד שפה זרה אז בכלל..). המון תלוי גם באנגלית שלכן כי ראיון העבודה יהיה באנגלית, גם אם העבודה עצמה לא דורשת אנגלית, חשובה היכולת להיות קוהרנטית כשאת מסבירה למראיין למה חשוב שיעדיף אותך עלפני משהו אחר למשרה זו או אחרת...
תסתערו על אתרים לחיפוש עבודה - monster.co.uk reed.co.uk ותחפשו משרות לדוברי עברית, באנגליה ואירלנד.. הרבה נותני שירותים סוגרים משרדים בישראל כשהם מבינים שאפשר למצוא דוברי שפות באנגליה/אירלנד ובכך להוריד עלויות.
אני האחרונה שתגיד שזה קל ושאין אלמנט של מזל, אז השאלה היא האם באמת נמאס לכן מישראל עד כדי כך שאתן מוכנות לקחת את הסיכון שלא יסתדר... (כשהגעתי היה ברור לי שאני עוזבת תוך חצי שנה אם אני לא מוצאת עבודה. מצד שני הייתי מוכנה לכל עבודה כי ממש לא רציתי לחזור..)

mish07

New member
בלונדון צריך להרשם

באופן רשמי במידה ועוסקים בטיפול בילדים. יש ארגון שנקרא אופסטד שבודק את איכות המסגרת החינוכית גם אם מדובר במטפלת שפועלת באופן עצמאי. יש חוקים ברורים לגבי מספר הילדים שמותר לטפל בהם וטווח הגילאים שלהם. מקובל לקחת 6 פאונד לשעה. אם את מצליחה למצוא לקוחות והשם הטוב עובר מפה לאוזן שהרי מדובר בכסף לא רע בכלל כי אפשר להשגיח על יותר מילד אחד. ייתכן שישתלם לכן דווקא לגור באזורים אחרים באנגליה שבו הדיור זול באופן משמעותי מלונדון אבל השכר על עבודה מהסוג הזה יהיה די דומה מאחר וזהו ממילא כמעט שכר מינימום לשעה (אם אינני טועה). יש גם אפשרות למצוא עבודה כסייעת בבתי ספר ונדמה לי שלא חייבים הכשרה מיוחדת אלא רק בדיקה משטרתית שאין עבר פלילי. לגבי עבודה בחקלאות, אין לי ממש מושג אבל הייתי חושבת שאזורים כפריים מתאימים יותר.
השלב הראשוני במעבר יכול לקחת קצת זמן ולכן צריך חסכונות אולם אם מתכננים כמו שצריך ומתחילים בחיפושים כבר מהארץ אז ייתכן שדי מהר תסתדרו. זה מאד איניבידואלי וגם מצריך מזל. שוב, לדעתי ככל ששכר הדירה שלכן יהיה נמוך תוכלו להפריש יותר לחסכון. בהנחה שתחפשו דירה קטנה ואין לכן הוצאות על ילדים כרגע אז תוכלו להסתדר אם כל אחת מרוויחה קצת מעל 1000 פאונד לחודש.

dotandvir

New member
אנשים פה בפורום אוהבים לייאש

כאילו שאין אנשים מחוץ לישראל שעובדים בעבודות פשוטות וסוגרים את החודש ואפילו ברווחה. אילו הייתי מאמין למה שאומרים פה הייתי חושש לנשום מחוץ לישראל - בפועל עברתי לשוודיה מבלי עבודה ומבלי שפה והסתדרתי יפה מאוד (כמו הרבה ישראלים אחרים שהגיעו פה גם ללא השכלה).

מה שכן, נסו להינעל יותר על המדינה הספציפית שאליה אתן רוצות לעבור.

דותן

בקר12

New member
השאלה היא לא אם "יש אנשים באירופה

שעובדים בעבודות פשוטות וסוגרים את החודש ואפילו ברווחה"
אלא מדוע שאנשים כאלה שלא מצליחים לעשות את זה (על פי עדותם) בארץ יצליחו לעשות את זה באירופה?

dotandvir

New member
אבל דווקא התשובה לשאלה הזו פשוטה מאוד

מספיק למצוא מדינה שיש בה שכר מינימום גבוה או שכר ממוצע גבוה יותר מאשר בישראל ועלות החיים בה נמוכה יותר מאשר בישראל (ושני המדדים האלו הם לא במיוחד קשים להשגה) על מנת שהמעבר יוגדר כהצלחה.

אם אני זוכר נכון אתה חזרת לישראל אחרי מגורים בבריטניה ומהתגובות שלך בפורום אני לומד שאתה מאוד פרו ישראל אבל באמת שלא אמורה להיות בעיה לזוג אנשים עובד ויצרני לגמור את החודש. מה שכן, אולי לונדון היא לא היעד האידיאלי עבור אנשים מבלי הכשרה מקצועית אבל בעיקר בגלל עלויות הדיור הגבוהות שבה.

דותן

TrigATUSA

New member
באמת?

אתה יכול למנות את המדינות האלה בהן שכר המנימום יותר גבוה אבל עלות החיים נמוכה יותר?

אתה יכול למנות לי את המקום בו מטיפול בילדים ועבודה בשדה חיים יותר טוב מבישראל?
בבריטניה אפשר לחיות ככה כמו סטודנט מתכלב

אם זכרוני אינו מטעה אותי עברת לשבדיה עם בן זוג מקומי (ייתרון גדול 1), ואתה עובד בהיי טק (ייתרון ענק 2)

dotandvir

New member
אבל זכרונך מטעה אותך חלקית

1. עברתי לשוודיה (פה אתה צודק)
2. בן הזוג שלי לא עבד והוא עדיין לא עובד
3. בן הזוג שלי לא מקומי ובכלל לא אירופאי (הוא סיני)
4. המשכורות עבור הייטק בשוודיה הן לא כמו בישראל (וגם בישראל תמיד היו לי חברים שהרוויחו פחות ממני) - למרות שירדתי 40% במשכורת בעבודה הראשונה ועדיין היו מפתחים שהרוויחו פחות ממני (אני עבדתי כאיש הלפדסק)

אבל אתה צודק, בריטניה היא לא מדינת רווחה כמו הסקנדינביות וברור לי שאם אי פעם אני ארצה לחיות בלונדון באותם תנאים שיש לי בשוודיה השכר שלי יצטרך פחות או יותר להכפיל את עצמו (אם לא יותר מזה).

ידידה ישראלית שלי באה עם באה לשוודיה כדי להתנסות בחיים פה (הם כנראה יעברו ב-2013) והם מעדיפים את הצפון החקלאי של שוודיה. משוועים שם לידיים עובדות פשוט כי האזור לא מבוקש מבחינת מגורים. אני מניח שאותו הדבר נכון גם לגבי אזורים חקלאיים בפינלנד ובנורווגיה. אני לא מציע כמובן לחיות שם את כל החיים אבל כמו שאנשים מהגרים לפרובינציה בקנדה או יעד פחות מבוקש באוסטרליה כדי להתחיל גם זה יכול להיות יעד התחלה.

דותן

בקר12

New member
נתחיל מהבסיס: למה בכלל הגרת?

הרי את רמת החיים שלך (מבחינה כלכלית) לא שיפרת משמעותית- נכון?
אבל זה מה שהבחורות רוצות אם אני מבין נכון - הן רוצות לחיות סביר ולחסוך (כדי אולי לחזור לארץ ולעשות ילדים אחרי כמה שנים) מה שלטענתן הן לא מצליחות לעשות בארץ.

dotandvir

New member
אני לא רואה קשר לבסיס

ואני גם לא קראתי שהבחורות רוצות לחזור לישראל בעוד כמה שנים - הרי סביר להניח שאם עכשיו הן לא מצליחות להגיע למצב כלכלי נוח אזי בעוד כמה שנים ועוד עם ילדים (שגם את זה לא קראתי בהודעה המקורית) בודאי לא תצלחנה.

אני היגרתי מכמה סיבות:
1. אני לא אוהב את החיים בישראל
2. לא הרגשתי שייכות לישראל ובישראל
3. אני מעדיף את החיים באירופה
4. כסף מבחינתי הוא לא שיקול כל עוד הוא מספיק לי (בפועל נשאר לי יותר בכיס אחרי 60% משכורת בשוודיה מאשר 100% משכורת בישראל)
5. רציתי לתת לזוגיות שלי ושל הבחור הזדמנות מחוץ לסיר הלחץ שקוראים לו ישראל

לו כסף היה המניע היחיד הייתי מרוויח משכורת כפולה בארה"ב (ההצעות היו על השולחן וחיכו לחתימת ידי), אבל הוא לא.

ובקשר לבחורות, מאחל להן הצלחה בכל החלטה שתקבלנה. הגירה היא לא עניין פשוט ולא עניין מסובך - היא אתגר כמו כל אתגר בחיים והגישה לחיים קובעת במידה רבה אם האתגר יעבור בהצלחה או לא.

דותן

בקר12

New member
אז בוא תקרא שוב מה הן כתבו:

אבל הכי הכי חשוב-
להרגיש שיש תמורה בעד האגרה. או במילים אחרות: פה שתינו עובדות בעבודות מאוד פיזיות ותובעניות, 9 שעות ביום, חמישה ימים בשבוע.
אבל המשכורת שלנו בקושי מגרדת את העו"ש, (בעיקר עוברת. לא כל כך שבה.....) ב-25 ש"ח לשעה.
אז זה לא שאנחנו לא מוכנות לעבוד, יש לנו מוסר עבודה גבוה וחינוך קיבוצניקי של פעם (עדיין קמות בחמש וחצי בבוקר)
אבל אנחנו רוצות להרגיש שיש לכך תגמול הולם, שבסוף התקופה שלנו בחו"ל נוכל לחזור ארצה עם קצת כסף ולעשות ילדים

כמו שאתה רואה, הנסיבות והמוטיבציות שלהן הן לא בדיוק הנסיבות והמוטיבציות שלך.
אתה חיפשת כל דרך להתעופף מהארץ - וזו זכותך אבל זה לא בדיוק מה שהן מחפשות.

dotandvir

New member
OK מודה שלא שמתי לב למשפט הזה

לגבי התמורה לאגרה - לדעתי במדינות סקנדינביה (אולי גם בנלוקס) גבוהה הרבה יותר. קשה לי להבין למה מישהו או מישהי ירצו לעזוב את זה כדי לחזור להיות עניים בישראל ולגדל שם ילדים - אבל באמת שאני לא מבין כל דבר וזה גם בסדר.

דותן

בקר12

New member
אז בוא ואגלה לך עוד משהוא שכנראה

לא הפנמת: לירוק לבאר ממנה שתית (ואולי עדיין שותה) היא תכונה מאוד ישראלית.

למעלה