לאן נעלמה החוויה?

• פותח הנושא relb
  • פורסם בתאריך

סרפד

New member
את צודקת

הבעיה שמצד אחד התפוז מגביל את מספר התוים בחתימה ולכן, מכיוון ששלי ארוכה כל כך, אין לי אפשרות טכנית להפריד אותה באופן ברור מהטקסט (ע"י הוספת קו מפריד של כדורגלים או משהו), ומצד שני - החתימה הזו פשוט מחויבת המציאות! לעת עתה. כלומר, עד תחילת הליגה (בקרוב). בעונה הקרובה השיר הזה לא יהיה רלוונטי כי הפועל לא יכולים לאכזב (אין ציפיות). ואז, עם תחילת העונה, אני אשנה את החתימה. אבל עד אז, תאלצו לחלוק איתי את האבל...
.

DrorCh

New member
אבל תאר לעצמך מקרה כזה

תאר לעצמך אבל, שרמת הטכנולוגיה, העתקות והעברת הנתונים ברשת ממש בשנים הקרובות תאפשר לך להכנס לתוכנת דומת קאזה להקליק שם של ספר את השפה הרצויה והדפס ומדפסת לייזר צבעונית שמדפיסה 120 דפים בדקה משני הצדדים שכבר תיהיה בכל בית, תוציא לך בדקות ספורות את הספר הרצוי הבעיה היחידה היא שלא תיהיה כריכה בשביל זה יהיה אפשר לקנות את כל ספרי הרב מכר בתחנה המרכזית או בשוק עם כריכה קשה והעיתק מושלם למקור במחיר 15 שח במקום 80 ו90 בחנויות ספרים.

סרפד

New member
אתה צודק

לא חשבתי על זה כי אין לי מדפסת. מבחינתי, סבבא. גם ענין הכריכה - סביר להניח שיפתר במסגרת הטכנולוגיה הביתית. אז נפטר מחווית כיתות הרגליים בין חנויות הספרים וחיטוט בין המדפים, וגם מהמחירים ה"מוזלים" המופקעים של חנויות הרשת. ישארו רק חנויות ה"ענתיקות" ואולי אילושהן חנויות אווירה. השאלה רק מה יקרה לסופרים? שלא לדבר על מערכות ההוצאה לאור. בתחום המוסיקה יש לפחות הבדל באיכות בין דיסק לקבצי קול, בתחום המודפס התוצר הביתי יעלה על זה של הוצאות הספרים, אז ממה יתפרנסו הסופרים? .

amiak

New member
למרות ההורדות ולמרות הכל -

מוזיקה היא מוזיקה, וכשיוצא לי לקנות דיסק (בעבר היה פעם בחודש, כיום בגלל שהמשכורת שלי היא כמו של חייל, אני מבזבזת יותר על ספרים מאשר על מוזיקה) מאז שיצא הארי פוטר החדש אפשר להשיג אותו על האינטרנט... אני לא מסוגלת. אני מעדיפה לחכות עוד שבועיים, שאח שלי יסיים לקרוא אותו ולא לשבת מול המחשב.אין לי בעיה לקרוא הרבה על המחשב, אבל ההרגשה היא לא אותה הרגשה

ושוב- נ.ב:)

שירים אני בדרך מורידה. יש תקופות שאני קונה כמה דיסקים בבת אחת, אבל בדרך הדיסקים שכן קונה הם פסקולים שברור לי שאני אוהב כל שיר ושיר (הפסקול של "שיקגו"- משהו משהו) לפני כמה חודשים, הייתי בחנות דיסקים שגם היו שם ספרים ממש בזול, אז קניתי 2. בדרך כלל אני לוקחת מהספרייה, או מהחבר שלי (שקונה ספרים בכמויות עצומות ויש כמה שממש אהבתי מהאוסף שלו). יש לי במחשב את הארי פוטר, אך בכלל אפילו לא פתחתי את הקובץ שלא לדבר על להתחיל לקרוא. זה נראה לי מאוד לא הגיוני להצליח לקרוא ספר אמיתי וארוך על המחשב. ועכשיו באמת זהו.

זו חווייה וזו חוויה

לדידי, בחירת תקליט או דיסק בחנות תקליטים היא חוויה מדכאת. נוסעים או הולכים עד שמגיעים. נדחקים בין אנשים (הדיסקים והתקליטים הזולים היו בחנויות צפופות) ומחפשים נואשות אחרי דיסק או תקליט מסויים שרצינו. בסוף מתייאשים ומתחילים לבחור סתם תקליטים (אני מערבב כאן בין שתי תקופות שונות) להשמעה (הרי לא עשינו את כל הדרך לחינם). מחכים בתור (שוב) שתתפנה אחת מהעמדות ושהתקליטן יניח עבורנו את התקליט (אסור לבד) הוא מניח לרצועה המבוקשת. אם אנחנו לא יודעים אז הוא מחליט. לא נראה לנו אז מבקשים שיעביר רצועה. לא.. גם השיר הזה לא נראה לנו. מזווית העין אנו מסתכלים על חמשת התקליטים שעוד רצינו לשמוע ולהתרשם ומתייאשים מראש. כבר עברה שעה מאז שאנחנו בחנות (לא היו מזגנים שם אז... חנות באבן גבירול בתל אביב). גם המוכר מתחיל להתעצבן. כמה זמן הוא יכול לשרת אותנו ולהעביר לנו רצועה אחר רצועה. מאחורינו עוד אנשים שרוצים להאזין והם יודעים יותר טוב מאיתנו מה הם רוצים. לא יבלבלו לו את המוח כל כך הרבה זמן. בצער רב אנחנו קונים תקליט אחד שלא ממש שמענו (מה, באנו כל הדרך בחינם וגם בלבלנו למוכר את השכל על סתם? - לא נעים). נוסעים הביתה. ומה יש לנו היום? מעבירים מפה לאוזן את השיר החדש של זה וזה שמעת? לא? תאיית לי בדיוק איך הוא נכתב. אני הולך לחפש. וואאאהההה... שיר גדול. מי הזמרים? אויש, חיפשתי שעות בקאזה ומצאתי את השירים שלהם אבל רק באיכות נמוכה... נראה לי אני קופץ לקנות את הדיסק שלהם. אז תגיד לי עכשיו. איפוא החוויה? אתה יודע כמה זמרים ולהקות שלעולם לא הייתי שומע ויודע על קיומם התגלו לי בעקבות האינטרנט? הרבה לקנות לא קניתי אבל לא דווקא בגלל האינטרנט אלא בגלל המצב הכלכלי שנפל והמחיר של הדיסקים שעלה. חוץ מזה הלב שלי שקט אחרי ששילמתי אלפי שקלים על מאות תקליטים למה שאשלם שוב את המחיר על אותם דיסקים? גם ככה פער הרווחים היה מופרז גם אז.

סרפד

New member
פלוסים ומינוסים

אני משערת שיש אנשים שיותר חשובים להם המוחשיות של החפצים, המגע האנושי ואפילו ההזעה והעמידה בתור, ויש אנשים שהם פחות חשובים להם. כל הטקס והמוחשיות הזו כנראה נקשרים אסוציאטיבית עם החוויה של הקשבה למוסיקה עד שאצל חלק מן האנשים קשה להפריד בין החוויות. חוץ מזה, אני משערת שבהקשבה למוסיקה באמצעות המחשב, בלי המגע האנושי ובלי החפץ המוחשי, יש איזו תחושת ניכור. למרות שאני לא מצליחה להזדהות עם זה - אני מזדהה לגמרי עם מה שכתבת. מן הבחינה הזו האינטרנט שיפר את איכות חיי במידה משמעותית. במקרה שלי יש גם את הגורם הכלכלי וגם את הסגירות של אמצעי התקשורת והשוק בישראל שמזינות זו את זו. חוץ ממוסיקאים וז'אנרים שלמים שאין להם נוכחות באמצעי התקשורת ובחנויות ושהתוודעתי אליהם רק דרך הורדות מהרשת, גם תוים בסגנונות שונים קשה להשיג - למשל, למה שיהיה מבחר משמעותי של מוסיקה יהודית במדינת ישראל? ועל אחת כמה וכמה באיזור תל אביב. הרבה יותר הגיוני שטונות של תוי מוסיקת כליזמרים ודיסקים של חזנים מכל העדות יסתובבו בחנויות אמריקאיות, או שכדי לקרוא על שירת הבקשות של יהדות ספרד תרחיק עד סין (את זה עוד לא עשיתי - לצערי, אני לא קוראת סינית). גם רוב המקומות בהם מסתובבים הדברים האלה בארץ רחוקים ממקום מגורי או שאין לי גישה נוחה אליהם. האינטרנט נותן גם את האפשרות להתוודע למבחר די רחב של סגנונות ויוצרים וגם את האפשרות להזמין ממקומות רחוקים (בשבילי גם ירושלים זה חצי חו"ל גיאוגרפית). והאפשרות להקשיב בחנויות - לא יודעת, זה עוד קיים בכלל? אני זוכרת את עמדות ההאזנה מנעורי, אבל כבר מזמן לא נתקלתי בהן. אם זה נשאר כמו אז, אז זה בדיוק כמו שאתה מתאר. מחכים בתור ואז מנסים להקשיב למעט שאפשר תחת לחץ המוכר והלקוחות שאחריך. ה"רובוטים" באינטרנט לפחות לא חסרי סבלנות וגם לא לוחצים ומנועי החיפוש לא עושים לך פרצופים אם אתה מחפש בזה אחר זה עשרה אמנים שאין להם במלאי, ואתה לא מרגיש לא נעים אם אתה לא קונה אחרי שהסתובבת שם שעות והטרחת לשווא את מנגנון החיפוש, עמודי העזרה וקבצי ההאזנה. תוכנות שיתוף הקבצים הן בכלל דבר גדול. אמנם יש את העניין ה"קטן" של הפרת זכויות יוצרים וההפסד הכספי לאמנים ולתעשיה, אבל גם זה עדיין לא חד משמעי, בעיקר כי יש גם את הרווח - כמו שאמרת, אנשים קונים דיסקים של אמנים שהם הכירו רק דרך ההורדות ברשת. גם על הרווח התרבותי אפשר אולי להתווכח, אבל לדעתי יש הרבה יותר נקודות זכות מן הבחינה הזו מאשר השפעה שלילית. זה אולי ישמע מפוקפק, אבל אחד הדברים שאני אוהבת בתוכנות שיתוף הקבצים הוא האפשרות לראות את האוספים של משתמשים אחרים. מגלים כך המון דברים מעניינים, לא רק מבחינה מוסיקלית. ואני לא מתכוונת לדברים אישיים, לא מעניין אותי מה שמו של האדם מאחרי האוסף - למוסיקה ודברים אחרים שמסתובבים בקאזאספירה יש גם משמעויות חברתיות ופוליטיות. לסיכום - כל עוד שתי האפשרויות קיימות, כל אחד יכול לבחור בחויה המועדפת עליו. השאלה היא אם שתי האפשרויות ימשיכו להתקיים במקביל או שבאיזשהו שלב תהפוך צריכת המוסיקה דרך האינטרנט לאפשרות המרכזית על חשבון החנויות המסורתיות? .

relb

New member
באמת דיון מעניין התפתח אבל

אני לא נגד האינטרנט כלל ועיקר! כל מה שכתבתם נכון מאד ואני מסכים במאה אחוז. כל עוד האינטרנט משמש להעברת המידע לגבי דיסקים, ספרים וכו' זה מעולה. אני מפחד מהרגע שבו האינטרנט יהפך לדבר עצמו, ולא רק להחלפת המלצות, וכל חיינו (או יותר נכון של דור העתיד) יהיו מרוכזים מול המחשב. אבל כפי שציינתי בסוף- כל דור (כמעט) חושב שבזמנים שלו היה יותר טוב...

לא מבין אותך..

אישית אני לא אוהב חנויות דיסקים. המחירים שם תמיד בשמים, וצריך לנבור כדי למצוא מה שצריך. המוכר בד"כ יתן לך לשמוע שיר או שניים וגם אז יתעצבן. העטיפה מעצבנת, וצריך לשמור על כל דיסק שלא יהרס/יפגע כי אם כן הלך הכסף. בעידן האינטרנט הכל פשוט! מורידים את השירים ,ניתן למצוא אותם באיכות טובה! ואז להתענג על המוסיקה שמושמעת דרך המע'. הכל היום הרבה יותר פשוט. לא צריך להיות מוגבלים לסגנון אחד. בלחיצת כפתור יש לך מאות על גבי מאות של אלבומים, מוכנים לקפוץ לאוזן. לא עוד חנויות עם מחירים מוגזמים , אנשים מציקים ,מחסור במוסיקה איכותית. הגמד

e-magine

New member
למותר לציין

שאתה מתאר חנות דיסקים בארץ הקודש, ולא, נגיד, את virgin בלונדון.

e-magine

New member
לא חשבתי שאתה נגד

ואתה מוזמן בחום להמשיך להעלות כאן דיונים חדשים ולהשתתף באחרים, אנחנו מחליפים כאן דעות, ואגב, אני מצטער לומר לך שאני מאותם אנשים שבשבילם האינטרנט הפך לדבר האמיתי הוא דחק עבודה ופרנסה ולא היה חסר הרבה שידחק גם את המשפחה. אני עכשיו בתקופת שיקום, שהאינטרנט בשבילי אולי לא הדבר האמיתי, אבל החיים בלי אינטרנט הנם ומיד יהיו בשבילי כמו מאכל עשוי מחומרים מעולים, אך ללא תבלינים. ועם זה אני חי בשלום.

סרפד

New member
זה כנראה בלתי נמנע

אם כי אני לא יודעת עד כמה האינטרנט יהפוך לדבר עצמו, תלוי מאד לאילו כיוונים הוא יתפתח ולמה אתה מתכוון ב"דבר עצמו". מה שדי בטוח זה שהמחשב והאינטרנט יהפכו (במידה לא קטנה כבר הפכו) לאמצעים להרבה מאד מן הפעילויות והתכנים שלנו וגם לשליטה בכל מיני מערכות בבית. ואז תאר לעצמך מה יקרה אם יש הפסקת חשמל או קורס לך המחשב או אם מישהו לא נחמד חודר אליו. מה שמפחיד במיוחד זה הרעיון של מציאות מדומה, כזו שמחקה ממש את העולם הפיזי, כי אז אנשים באמת יאבדו את הגבולות. אז נחיה בעולם סכיזופרני. .

על מעבד תמלילים - יש יתרון

לאלה שמתקשים בכתיבה- כמוני (לא חסרות שגיאות כתיב) על מוזיקה- יש בזה משהו אבל כמו רדיו קיימים ערוצי מוזיקה רבים (ידוע לי שביס וכבלים דיטטליים יש ממש הרבה) ולי אין דיגיטל אן יס אבל יש MTV VH1 Mezzo וערוץ 24 החדש וערוץ 33 שמשדר מוזיקה בלילות) בנוסף לרשת ג' גלי צהל 106 ורדיו מקומי. וכמובן שלא זנחתי את הכתיבה בעט (יומן אישי וקצת התכתבויות בדואר ישראל

סרפד

New member
ערוצי מוסיקה רבים - תלוי למי

למי שחובב פופ מערבי או מזרחי, או מוסיקה קלאסית יש היצע, אבל מי שחובב, נאמר, קאנטרי או בוסאנובה או מוזיקה אנדלוסית או כל סגנון פחות מיינסטרימי אחר, משול לברווז מת. העניין באינטרנט הוא שהוא בינלאומי ולכן אתה יכול להגיע למוסיקה פחות או יותר מכל העולם (גם אם מספר המחוברים באפריקה וארצות ערב קטן יחסית למערב) וגם שכל אמן בכל סגנון, איזוטרי או ביזארי ככל שיהיה, אם יש לו טיפה אמצעים יכול לפרסם את היצירות שלו ברשת בלי להזקק לחסדי תעשיית המוסיקה. .

סרפד

New member
נושא מעניין בפני עצמו

מכיוון שבאמת לא צריך המון משאבים בשביל זה (אלא אם כן התחנה נעשית פופולרית) יש באינטרנט גם המון תחנות "רדיו" פרטיות, כלומר של אנשים פרטיים ולא גופים. כל אחד יכול לפתוח תחנה פרטית. .

על איזה חוויה אנחנו מדברים???

אני לא מבין בכלל - על איזה חוויה אנחנו מדברים? לדעתי, כאשר התוצאה הייתה כמעט בלתי אפשרית, עצם השגת התוצאה היווה חלק מהמכלול של העשייה ואיתה החוויות, אולם כל אלה לאחרונה נפרדים האחד מהשני (ובצדק, לדעתי) ואנו כבר רואים ניצנים של התייחסות לתוצאות נטו. אם עד עכשיו זו הייתה פילוסופיה, אתן כמה דוגמאות שתמחישנה: לחפש חנות, להגיע לחנות, לעבור בין הסגנונות, להאזין למספר דיסקים (או קלטות בימים עברו או אפילו תקליטים) - כל זה היה רק תוצר לוואי של התוצאה - השגת המוזיקה. הרי, כל זה נעשה כדי להשיג את המוזיקה. עצם החוויה של ללכת לחנות - זו בכלל לא הייתה הכוונה. נהניתם? אשריכם... פעם הייתה לי חברה שאמרה לי "אחד הדברים שאני הכי הרבה אוהבת זה לטייל בקניון." אחרי טיול קניון של 4 שעות, ונכנסנו כמעט לכל החנויות, אבל, חוץ מבקבוק מים באחד הדוכנים לא רכשנו כלום, היא מהר מהר שינתה את המנטרה שלה - "אני אוהבת לעשות קניות בקניון"... כשהתוצאה לא מספקת, לפעמים הכוונה כן... אבל את החשבון בודקים בסוף, והעיקר הכוונה - אז... זהו שלא.

סרפד

New member
נכון

אלא שבתודעתם של הרבה אנשים התוצאה והאמצעי שהורגלו אליו מאז נולדו התחברו למקשה אחת, וכך למשל התקליט המוחשי ונגן התקליטים מרגישים אצלם כחלק מן החוויה המוסיקלית. וחווית הרכישה - השמחה לקראת ההליכה לחנות התקליטים, החיפוש, ההאזנה בחנות וכו', היא חוויה בפני עצמה (שאפשר לאהוב או לא לאהוב) שאולי גם נותנת לתקליט איזו היסטוריה או ערך מוסף, גם אם זה לא קשור למוזיקה עצמה. .

למעלה