לאן נעלמה ההודעה??

ובכן אחרי חיפוש

מייגע מצאתי את הודעתך מר ofer3188 וזה לשונה מילה במילה: • לכל היוצאים מהשאלהו ofer3188 / יוצאים בשאלה 12:12 11/09/20 לכל הספקנים , התוהים ,המחפשים , אלה שאינם עם האמת המוחלטת ועברו מהפך בחייהם. אם עברתם מחיים של כתבי הקודש אל חיים שיצרתם בעצמכם הינכם מוזמנים לטקס שריפת כתבי הקודש. כן, שמעתם נכון, שריפה ,איבוד וביעור . זה לא דוקא מתוך כעס אלא מתוך הבנה שהקדושה אינה מצויה בכתבים ובאותיות אלא בנפש, בחיים ,בהתנסות האישית של כל אחד, ולכן זה סוג של תרגול ומבחן נפשי עמוק עד לאן אנו מוכנים להגיע. את הרעיון הזה קיבלתי ממשה רבינו ש...שבר את לוחות הברית!!! חשבתם על זה פעם?? לשבור במזיד דברי אלהים חיים!!! משה מלמד אותנו שהקדושה אינה בלוח אלא בתוכינו, והאותיות יכולות לפרוח אל על. מה קורה אחרי השבירה?. דעתי האישית היא שמתחילה הקבלה מחדש ובאופן גבוה יותר את התורה עצמה אותה שברנו. על כך יש להאריך. הייתי רוצה רק לדעת אם יש כאלו שהרעיון עורר בהם משהו והם מוכנים להתנסות בו. חשבתי על תאריך מתאים בלוח העברי וזה בפיתוח. אשמח לתגובות. ומי שחושב שאני משוגע. זה נכון... עד כאן לשון ההודעה. ואני מוסיף שאני נגד !!!!!!!!! זה לא מוסיף לי כלום בזה שאני שורף "שפרי קודש" כלשהם, לא תנ"ך לא קוראן ולא ברית החדשה, זה לא התגברות זה סתם פעילה ריקנית, ופוגעת ברגשות של אנשים הגיוניים ואנשי מסורת.

בעד!!! בעד!!!

זה פוגע ברגשות? למה זה פוגע ברגשות של מישהו, אם אני עושה את זה בבית שלי? אף דתי לא יראה את זה.

../images/Emo31.gif נגד, אפילו בחדרי חדרים!

מזכיר לי דיון הלכתי על הסיבה שאסור לקלל. יש בין המתדינים, שחוששים ברצינות שמא קללתך תצליח, ואז גרמת לפלוני נזק. אבל אחרים - ואני אוהב את דעתם - טוענים שכאשר אתה מקלל, אתה עצמך נעשה אדם פחות טוב, איש שמתעסק עם רוע. אני חושב כך גם לגבי שריפת ספרים, שלא רק שזה מעשה פסול בהחלט, העושה אותו גם בחדרי חדרים, עושה מעשה פסול!!!

../images/Emo31.gif גם אני נגד!!!!!!!!!

שריפת ספרים היא ביטוי של שנאה ושל גזענות מהסוג הנורא ביותר. שריפת ספרים היא לא רק דרך להגיד שאתה שולל את זכותם של אנשים לקרוא את מה שנכתב בהם, היא גם פעולה המציינת את שלילת הלגיטימיות של עצם כתיבתם. זוהי פעולה של הכחדה(!) של צורת חשיבה שלא מוצאת חן בעיניך. לא עושים את זה! ובבקשה ללכת לספרי גיאוגרפיה והסטוריה ולבדוק מתי ואיפה שרפו ספרים (רמז: יותר מאשר פעם אחת ויותר מאשר במקום אחד), ולמה הובילה צורת החשיבה הנותנת לגיטימיות למעשה כזה, (רמז: מתחילים בספרים ועוברים למי שכתב אותם). וואוו, ממש התרגזתי.

גמני נגד

לא חייבים לשרוף דברים שלא אוהבים. יש לכל דבר, גם למילים וגם לדפים, כחומר, זכות קיום בעולם. ובנוסף למה שאמרו קודמי - אין לך מה לעשות עם ספר? למה להשמיד? או שתתן לספריה או שתמחזר. אם אתה מרגיש כלפיו כמו כלפי עיתון, או ספר שאין לו ביקוש, תעשה איתו מה שעושים עם כל ספר אחר - מוסרים לספריה או למיחזור (כשיש מיכל בסביבה). כך תזכה להציל עצים בעולמנו.

ofer3188

New member
מסכים ולא מסכים

בעניין המיחזור והבעייתיות בשריפה די קיבלתי , אבל שוב, שריפה זה לא מרוע וכעס אלא מהבנה עמוקה שאין קדושה בכתב. נכון ששרפו לנו בהסטוריה מטעמי שנאה אבל זה לא אוסר עלינו לעשות זאת מטעמים אחרים...

מסכימה ולא מסכימה ../images/Emo8.gif

בנוגע לעיקרון שאין קדושה באוביקט, גם לא בטיפות דיו על דף, אני מאד מסכימה איתך. גם המלבי"ם (?) בפירושו הנפלא לשבירת לוחות הברית, שמאד דומה לפרשנות שלך אם לא זהה לה בחשיבה - אומר שמשה רבנו ראה שעם ישראל סוגד לעגל עשוי חומר ומקדש אותו, ובתגובה לכך שבר את האוביקט היחיד לגביו כתוב שאלוהים עצמו חרת בו, ללמדם שאין קדושה בעצם. (שמישהו יגיד את זה לרבובדיה ולמפזרי השאריות ה"קדושות"). אבל אם באמת הבנת את העקרון אז... למה לשרוף? למה להרוס? ההבנה יכולה להישאר איתנה בתוך ראשך גם בלי ליצור שריפה חיצונית וסימבולית. זה הרי לא ממש מוסיף להבנה האידאולוגית שלך, אותה כבר הבנת לפני שהלכת לשרוף, נכון? אז לא חראם על הנייר? ועל העצים בעולמנו?
יש קושיה נפרדת לענייני ל"ג בעומר שאז ממילא שורפים חומרים ואז נכנסת השאלה לגבי פגיעה ברגשות הזולת כי אצלך בבית באמת השאלה הזאת לא נמצאת
ואגב, שריפות מתוך שינאה בהיסטוריה נעשו תמיד בפומבי למען יראו ויתעצבנו ואני מבינה שאינך מדבר על שריפת שינאה כי דיברת לעשות זאת בינך לבין עצמך בביתך וגם ביטאת את זה בעדינות ומאד יפה.

להשמיד להרוג ולאבד

(סתם כותרת) השריפות בעבר היו לא רק בפרהסיה ולא רק ברשות הרבים. הציווי היה להשמיד את כל הספרים שהשלטון המקומי לא הסכים אתם משום מה. הספרים שלא הושמדו ע"י בעליהם, נאספו ונשרפו בחוצות הערים. ----- האקט של השריפה הוא אקט של התחמקות. גם את מיין-קאמפ הידוע לשימצה אני לא אשרוף.

ברוריה2

New member
לייזר, אתה בסדר!! כבר מזמן רציתי

לומר לך את זה. אז הנה ובמשנה תוקף אחרי שאפילו נפגשנו!
>לברוריה יש תסביך אם האייקון הזה
<

ברוריה2

New member
תגידו, אין לכם עם מה להתעסק?????

למישהו משעמם פה שהוא מחפש לעצמו ריגושים של ימי הביניים? >ברוריה חושבת שהחיים יפים<

מה אתם עושים עם ספרים ישנים?

ועכשיו ברצינות - כל מה שכל מי כתב ו/או האמין בו והגדיר אותו כספר קודש, חייב להישמר לעולם ועד? למה את ספריו ה-מ-ד-ה-י-מ-י-ם של טולקין, כולל נבואת גנדלף המקודשת מבחינתי, אפשר למסור/למחזר, ואת כתבי הרשב"א ושאר ר"ת לא? למה, שלו יותר קדוש? בגלל שזה דתי? לכל הספרים מגיע יחס של ספרים. של חומר נושא רעיונות. לא של קדושה. ורעיונות קיימים גם בלי החומר-הספר. זה מה שהכותב ניסה לבטא באמצעות אקט שגם לטעמי הוא קיצוני מדי כי גם לחומר יש כבוד משל עצמו (איכות סביבה), ולא חייבים לשרוף אותו כדי להבין פרנציפ (כדי להתחמם וכד´, כן. לפרנציפים, לא). אבל הוא לא התכוון לשלול את הרעיונות והכותבים שמאחורי הספרים ולא את הקוראים, וגם לא להתריס, אלא לחזות בתופעה המופלאה של גוילים נשרפים ואותיות פורחות. הרעיון הזה כשלעצמו הוא נכון רק שלטעמי לא צריך לשרוף בשבילו. אפשר להבין אותו בלי זה.

../images/Emo45.gif כולנו יד ביד

כולנו לב אחד ללללל זכרונות מתנועת "עזרא"... (ובכוונה לא הימשכתי עם השורה - "באהבה נכבוש את ה-עו-לם!" בררר... התחילו יפה, היו חייבים להרוס?)

חי אדר

New member
ספרים ושריפתן

לטעמי שריפת ספרים מכל סוג שהוא, היא תולדה של חוסר יכולת להשלים רגשית עם ספרות שאינה עולה בקנה אחד עם מחשבתו ואמונתו של האדם. אם כי בהלכה יש גילוי דעת המצדד בכך אך לדעתי הלכה זו טעונה הפשט וניתוח. יש לראותה יותר במישור ההצהרתי ולא במישור של היישום הפרקטי ממש. לכשלעצמי, בארון הספרים שלי, שוכנים זה לצד זה הברית החדשה, וספריו של ספינוזה, קאנט ועוד לצד התנ"ך ספרי הרמב"ם, ושאר חכמים. איני רואה כל פסול בלימוד מגון. אדרבא: אין סכין מתחדדת אלא בירך חברתה. ובוודאי שהמחשבה לשריפת ספרים היא בעצמה שורפת את פתיל האנושיות שבאדם. ולעניין שבירת הלוחות: השבירה היא בבחינת אקט סימבולי המבקש לציין כי הקדושה אינה דבר אימננטי המצוי ומשוקע באותיות הכתובות, ויהיה מקורן אשר יהא. ויש לכך השלכה לכל הדת. אין שום דבר קדוש בעצם. לא בית כנסת, לא כותל לא תפילין לא כלום. מהותה של עבודה זרה, היא בעצם יחוס מהות של קדושה לכל מה שאינו אל.

אחר

New member
למה לטשטש את המציאות?

התורה בהחלט מבטאת חוסר יכולת להשלים עם דעות שקיומן לא עולה עמה בקנה אחד עם דעתה. לכן- יש איסור לקרוא "ספרים חיצונים". לכן- ספר תורה שכתבו מין ישרף. לכן- מורידין ואין מעלין. ואף אם אין הלכה המצוה לשרוף בפועל ספרים, אין נפק"מ גדולה בין שריפה לבין איסור על קריאה והפצה. הדבר פשוט וברור: התורה אינה שונה מכל הדתות צרות האפקים הרואות בעצמן אמת מוחלטת ואינן מכירות בלגיטימציה של דעה שונה. ואם כבר דיברנו לפני זמן מה על תורתו של ליבוביץ´- אמונה או כפירה כבחירה ערכית, זה חלק מהסוגיה. עליך להכיר בכך שאחת מתכונותיה של תורת ישראל היא צרות מוחין, ולהחליט האם למרות זאת היא הבחירה הערכית הראויה. צום קל וגמר חתימה טובה

grinberg

New member
אני בעד! בעד! בעד! בעד!

תבדקו טוב טוב את עצמכם אם אתם לא נגד בגלל שיש לכם איזו-שהיא פחד וחוסר נוחות לשרוף את הספר מתוך שזה קדוש. אם יש לכם את האי-נוחות הזאת, אני חושב שזה טוב לעשות את זה כדי להוכיח את עצמכם שאתם באמת לא מאמינים שזה קדוש. ואם אין לכם שום תחושה שזה קדוש אז באמת אין ענין לעשות את זה.

למעלה