לאן ניסע השנה?

LadyG

New member
לחץ קבוצתי, לחץ קבוצתי

כולנו פה בעצם כל הזמן. רק שקטים לפעמים. נו, אז מה עם איזה ביקורת להעביר את תוגת היום הזה?

the band member

New member
הולדן קלופילד

חחח, משעשע, איאן אנדרסון גאון, פשוט גאון, אני בעד שהוא ירוץ לנשיאות
אולי תן ביקורת על האלבום?

Jam Head

New member
אממ...

קודם כל ביקורת חביבה מאוד.. והולדן , קראתי לפני שבוע בערך את - "התופסן בשדה השיפון " אני חייב לציין שזה אחד הספרים היותר טובים שקראתי בחיי.

מורנא007

New member
איאן אנדרסון הוא אנגלי

ולכן יכול להיות ראש ממשלה אבל לא נשיא. מעניין יהיה אם הוא יבחר ליו"ר הפרלמנט, ויחליף את ה
בחליל.

noosh

New member
נוווו ביקורת!!

אתה חייב לכתוב על זה ביקורת!!! ועוד דווקא היום ישבתי לי בסדנה ופתאום היה ג'ת'רו ב-88FM, בעודי מטפטפת לי את דמותו של החלילן החביב על הדיקט שעליו אני מציירת.... ובכלל, כל הגשם הזה בחוץ (והברד - חיקוי עלוב לשלג של זקופנה
) פשוט מתאים לביקורת על אחד האלבומים הטובים ביותררר!!

לאן ניסע השנה?

Morrison Hotel– the doors
המשפחה הישראלית הממוצעת וחג הפסח המתקרב אנחנו משפחה ישראלית ממוצעת. לא פחות ולא יותר... אמא (הידועה בכינויה מאמי), אבא (הולדן...), אליק הקטן (הידוע גם כ-genius הקטן, וכן כ- holden junior) וכלבה קטנה (העונה לשם פרילי, כשמתחשק לה לענות...) כבכל שנה, תכננו את חופשת הפסח המתקרבת. אמא אמרה – "השנה הולכים להורים שלי בצפון... בשנה שעברה היינו אצלכם" (מוזר, בחגים, אני הופך להיות "הם"...:) אליק הקטן אמר "דאדא" (שפירושו... תעשו מה שאתם רוצים... אני ממילא לא קובע כאן דבר:) פרילי אמרה "האו האו" (ושמא "הב הב"...) ואני שלפתי כהרגלי את דף החשבון האחרון שהגיע מהבנק (זה רק אני, או שבכל שנה נוסף עוד אפס לטור החובה...:)... ופסקתי: "הטיול היחידי שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו הוא לסלון... אבל אני מוכן להציע כמה אפשרויות למלונות ראויים לחג..." " מה למשל?" שאלה הרעיה המסורה... "אז ככה"...
חופשה עולמית... כל מה שצריך הוא מערכת, כמה תקליטים וזוג אזניים מתפקדות...
Memory motel – rolling stones מלון משובח. (שבע דקות גן עדן:) הבעלים הם אוסף מופרעים ומסוממים, אבל השירות חמישה כוכבים... יש פסנתר משובח בלובי, נוף BLACK AND BLUE מקיף אותך מכל עבר, בקיצור תענוג. החיסרון, זו רק אכסניה (רצועה אחת באלבום...) קטנה ובודדת. והזכרונות כואבים... וחוץ מזה, כבר ביקרנו שם עשרות פעמים...
Hotel California – the eagles או, זה מלון אגדי של ממש. אבל גם כאן הסמים חוגגים...:):):) וכאן היינו כבר מאות פעמים... הגיע הזמן קצת לגוון ויש עוד כמה אכסניות ראויות:
מלון הלבבות השבורים – אלביס (המלון לא עמד יפה בפגעי הזמן... על סף סגירה)
Grand hotel – procol – harum (לא רע, אבל האכסניה הראשונה שלהם טובה יותר...) אז לאן ניסע???
Morrison Hotel– the doors
– המלון הנכון לחג...
קצת רקע ומיקום: המלון הוקם ב-1970. הוא נמצא בסביבת רוק אפלה, הטבולה באוירת בלוז. מנהל המלון (ועל שמו קרויה גם האכסניה...) הוא האדון ג'ים מוריסון... האדון מוריסון הוא איש מוזר. בחור צעיר למדי, יפה תואר, אפל ומסתורי. נדמה שהוא מהפנט את כל מי שבא במגע עימו... במיוחד נראה כי בנות המין היפה (ובעיקר הצעירות שבהן) מרותקות לקולו. יותר מכל הוא נראה לי מתאים לשמש כ'חלילן מהמלין' בגירסה המסוממת... סגן המנהל - Ray Manzarek, בחור ממושקף ומוזר למראה. הוא מנגן כל היום על הפסנתר שבלובי (ובעצם על כל מה שיש לו קלידים). האיש וירטואוז. כשהאדון ג'ים לא מרים את קולו – הוא הופך למנהל האמיתי של המלון... שני העובדים הבכירים הם: Robby Krieger – שמנגן על גיטרה. John Densmore – על התופים. המלון הזה הוא לא האכסנייה הראשונה של החבורה הנ"ל... לפני כן הם הספיקו ליצור כמה וכמה אלבומי (סליחה, מלונות כמובן) מופת, ובהם the doors, strange days, waiting for the sun ו – the soft parade... כולם ראויים להשקעה הכספית הפעוטה שתיתן לכם 'טריפ' שלא תשכחו...
אז מה מציעים לכם במלון מוריסון? (מלבד המיטות...) ROADHOUSE BLUES – כניסה דרמטית. Riff גיטרה בלוז שזורק אותך ישר ל-bluesland... ה-jam הזה נשמע כ"כ חד (צל"ש העובד המצטיין בשיר הזה לרובי), ולתוכו נכנס master jim, שנשמע מחוספס מתמיד. Waiting For The Sun – המלון מציע ארוחת בוקר של תענוג במיטה... מעדן המלכים הזה מוגש באוירה 'חללית' משהו. בית שמסביר בדיוק למה הסולואים של מוריסון נחשבים למהפנטים, כשעל רקע קולו (המדקלם כמעט) יש נגיעות קלות שנשמעות כצווחת גיטרה ענוגה ממאדים (צריך לשמוע כדי להבין...) ובפזמון מוריסון שר waiting, waiting, waiting ואתם תשירו 'שלא יגמר לעולם'... You Make Me Real – הפסנתר המשובח נותן riff משל עצמו (יש דבר כזה riff לפסנתרים??? אם לא, אז אין מילה אחרת למה שמנזרק עושה כאן...). מוגש מטובל בג'ים צועק כמה משפטי רוק'נרול ברקע. יכול היה להיות מוגש בשקט גם באכסניה של ג'רי לי לואיס, למשל...:) Peace Frog – שיר המחאה הזה מתחיל על גבול הדיסקו. ליתר דיוק כדיסקו של קרקור צפרדעים... (לא לדאוג, המלון מגיש רק צפרדעים מבושלות היטב, שעושות נעים בבטן. כשר למהדרין, גם אם לא במובן ההלכתי של המילה:) Blue Sunday – בלדה לאוהבים ביום ראשון? שיהיה... Ship Of Fools – רוק'נרול בייבי... פשוט ולעניין – זה כל הסיפור. Hanging up and hanging down Land Ho – עוד רוק'נרול? למה לא? הפעם תקבלו סיור ורכיבה בדהירה על סוסים (כך לי זה נשמע...) The Spy – למבוגרים בלבד. בלוז אפל במיוחד... מוקרן רק בשעות הלילה המאוחרות...(ולא, ג'ים לא מתפשט הפעם, למרות שהקצב האיטי והאוירה מתאימים בדיוק. מי יודע, אולי אתם תתפשטו?...:) Queen Of The Highway – בבר המלון ישמחו לנגן לכם ממיטב שירי הברים לפסנתר המלווה זמר (ושמא זמר מלווה פסנתר...). שיר באוירה נינוחה... מצוין עם המשקה האחרון לפני השינה :) Indian Summer – קצת נרות קטורת ואוירה של שקט... Maggie M'gill - עוד בלוז-רוק לא הרג עדיין אף-אחד...
השורה התחתונה: במלון הזה אולי אין חדרים הידועים כחמישה כוכבים (אין כאן את להיטי הענק של הלהקה...), אבל ארבעת הכוכבים (ג'ים והחבר'ה) נותנים תרומה הולמת לכספכם...
והמשפחה הישראלית הממוצעת??? נסעה לצפון להורים שלה. אלא מה? :)

הולדן אם תמשיך להגיד את זה

בסוף יאמינו לך, המקום ממש לא נטוש, יהיה בסדר... שוב, אהבתי את המאמר, מעולה

תהיה רגוע, בוס...

פשוט ברח לי הסימן
מהכותרת... (זו ריאקציה ל"בלוז של יום שני"... זה הכל... (כבר מזמן עבר) אה, כן... ותודה גם

moshel

New member
המלון לא נטוש

למעשה מוריסון הוטל המלון קיים בלוס אנגלס והוא תאמינו או לא שייך לבן דוד שלי וזה אמיתי למדי והיום הוא משמש אכסניה לכול מיני עובדים מכסיקנים זרים כשהיגעתי ב1989 לבקר אותו בL.A הוא אמר לי שיש בבעלותו מלון וכשהיגעתי למלון נפלתי על הריצפה :) כשראתי מה השם של המלון ואני נישבע לכם בהן צדק שזה אמיתי שלכם באהבה מושל

Wonder goat

New member
הולנד לשילטון

אתה באמת גורם לי לצחוק וגם גורם לי להרחיב את הידע שלי למרות התקליט הזה נמצא ברכושי כראגה אתה באמת צריך לכתוב איפהשהוא הולנד לשלטון!

ganooov

New member
ואני אומר הערה אחת: ../images/Emo13.gif

לטעמי האישי, מר מוריסון ע"ה זיע"א נשמע מאוד מאוד מזויף בשיר רואדהאוז בלוז, ו-"יהה" שלו נשמע פשוט חקייני. ואני עכשיו אשתוק.

meandmeandme

New member
../images/Emo18.gif

היית מאמין שהפסקתי את Battle of Epping Forest כדי לקרוא את זה?
בדיוק...

א-ה-ב-ת-י!!

וואו!!לקח אותי לפעם הראשונה ששמעתי את הדורס!!!! לצערי אני לא מדברת על שנים אחורה..כן כן גם אני לפני שנתיים חשבתי שפייב הם הם אגדה( -בבושת פנים שאי אפשר לתאר במילים!!!!!!!)האמתי שרציתי לדעת אם אפשר אולי לשמוע על הפעם הראשונה שנפלתם לתוך הקול המדהים של ג'ים?!?

Miss CB

New member
מצטערת שאני הופכת את זה ל../images/Emo32.gif

ואני בטח לא מחדשת לך כלום, בלקבירד, אבל בתור גרופית נאמנה של הביטלס (שמעו זה עסק חדש בשביללי הגרופיות התחילה רק באיזה ספטמבר... וכבר יש לי כמעט את כל האלבומים אני גאה בעצמי) אני חייבת להגיד שאני מתה על החתימה שלך!!! אחד התרגומים הטובים של הזמן האחרון (החיפושיות... של מי, של מי היה הרעיון הזה!!!)

matanbu

New member
הכל כי נדפק לי המחשב (תכנסו)

אחרת היה פה בלאגן
סתם. אני יודעת שזה בלי קשר (כמו אמא שלי, עם המשפטים הלא קשורים שלה, מה שמתברר שזה כל האמהות ככה... "מתן אל תשימי רגליים על השולחן, מה את גרה באוהל" - מה הקשר, אם הייתי גרה באוהל הייתי שמה רגליים על השולחן? או נגיד "פוסטר של סקובי דו? (שרה מישל גלר משחקת שם, מבאפי) סקובי דו? בגלל הדו שמת את זה שם?" "אמ. לא." חחחח אין על אמא שלי... "מתן תסדרי את החדר" אחח, אבל אני סוטה מהנושא). רק רציתי להמליץ על כמה שירים, שיותר באזור הג'אז, אבל אחרי שנחשפתי לגאונות - אני לא יכולה שלא, ושימחקו את הודעתי לאלתר! Pat Metheny - Daybreak (אחח מאז "כנף קטנה" של הנדריקס לא התרגשתי ככה מגיטרה, גרררררררררררר) Keith Jarret - My Funny Valentine ו Herbie Hancock - Dolphin Dance אחחחחח ... אהההה.... ענק!!! ואת מי שלא מכיר את "במצב" (במטא ערסי כבד) (או IN THE MOOD במבטא הניו יורקי משו) מומלץ... בחום... גלן מילר או בני גודמן, שניהם סבבה. (בני גודמן יותר עושה שם הרגשה שמחה וצהלה, גלן מילר קצת חנון בנושא הזה). ואת TAKE 5 של דייב ברובק. אחחח. אחח. אחח.. פשוט הייתי חייבת ויסלח לי השם שחיללתי מקומם של בוב דילן ורינגו. (אין קשר, ככה זה אמהות).

מתן

אם מישהו איפשהו ימחוק לך הודעות תגידי לי אני כבר אטפל בו/בה/בהם
... וגם לי נדפק המחשב, מזה נדפק, נמחק, ממש היום... יום אחד אני אכתוב את המאמר על גלן מילן ובני גודמן, ואז כולם יבינו כמה זה קשור לנושא של הפורום, וכן זה אשכרה feel good music כבר לא עושים כאלה יותר

ganooov

New member
מאאאאאאאאאאאאאאאאאאתן ../images/Emo13.gif

א. אם אי פעם תמחק הודעה שלך בפורום הזה - את יכולה להיות בטוחה שגם אני וגם הניבלונגים מתים
. ב. גרמת לי לחייך, ובגלל זה בא לי לחבק אותך, אפשר?

למעלה