לאן נושבת הרוח במשינה

לאן נושבת הרוח במשינה../images/Emo35.gif

אחרי רומנטיקה עתידנית ב 2005 שזכה למקלחת צוננת מהביקורות. כי ב 2005 זה היה מגניב להיות יפה-נפש של "אנטי התמסחרות" - מה עבר על משינה?
סיבוב הופעות במועדונים - לילה בעיר - מספר הופעות שהתחילו בינואר 2006 ומעבר להופעות ספורות בתל אביב, ירושלים ובצפון לא התפתח.
תוך כדי כך - הבשיל לו פרוייקט הופעת האנפלאגד
שהתחיל בפברואר 2006 בהופעה בלתי נשכחת בהאנגר והמשיך באינספור הופעות בזאפה (תל אביב), בירושלים, בקמלוט הרצליה, בבאר שבע, ואפילו במסעדת סושי אחת
. סיבוב הופעות נפלא עם עיבודים מרגשים. הבולט שבהם (לטעמי) הוא פולרואיד. כמו כן - החל מ 2006 - משינה התחילו לשלב שירים מאלבומי הסולו של יובל ושל שלומי. לסיבוב האנפלאגד הצטרף בגיטרה נאור דיין - אחיו של איגי.
אוקטובר 2006 - שתי הופעות מתוקשרות עם פורטיסחרוף. הופעות נפרדות וחלק משותף של 3-4 שירים. לא הופעה רעה - אבל היו שיתופי פעולה מוצלחים יותר.
נובמבר 2006 - משינה נבחרת ללהקת כל הזמנים בהצבעת קוראים של רשת המקומונים "זמן מעריב" בשיתוף ערוץ 24.
נובמבר 2006 - משינה מוציאה את הסינגל אני צוחק איתך - הסינגל מושמע בתחנות הרדיו, אבל איכשהו מהמבקרים - חוטף מקלחת צוננים - הסינגל יצא לראשונה במייספייס וזכה ל 10000 השמעות בשבוע הראשון לאחר הפרסום. מסתבר שהקהל והמבקרים לא רואים עין בעין - אתה מבין את זה יהודה שוחט?
עד קיץ 2007 - ממשיכות ההופעות במתכונות אנפלאגד/רגיל, ונחנך אתר האינטרנט החדש של הלהקה.
יולי 2007 משינה וטריפולי מוציאים רמיקס ל"את באה לבקר".
אוקטובר 2007 - מושק "נפגשים בסיבוב" - סיבוב הופעות משותף עם אהוד בנאי והפליטים. מה שהתחיל בתכנון של שתי הופעות נפרדות ושיתוף פעולה מסוים הגיע בסופו של דבר להופעה משותפת של 3 שעות. אחת ההופעות הקסומות ביותר שנצפו על הבמות בישראל לאחרונה. עד כה התקיימו 4 הופעות בסיבוב (תמנע, פעמיים קיסריה והיכל התרבות) ואחת תתקיים בהיכל התרבות בפברואר. עד כאן מה שהיה - ועכשיו, כמו שאומר השיר של יובל "מה יהיה?"
בחודשים האחרונים עובד יובל בנאי על אלבום חדש שייצא בקרוב. האלבום יקרא "מעבר להרים", ושלושה שירים ממנו כבר הושמעו (שניים במייספייס של יובל, ואחד בוצע בהופעה של משינה ובשתי הופעות של עמיר לב בהן התארח יובל) עמיר לב מצטייר כשותף משמעותי באלבום החדש של יובל.
איגי דיין התחיל להופיע בנפרד מהלהקה - סיבוב הופעות אינטימי - אך עדיין לבד... לא עושה רושם שאלבום שני מבית איגי עומד בפתח. לא בטווח הקרוב - אבל לאיגי יש חומרים חדשים (שבהחלט ראויים להקלטה).
השמועות מספרות שמייקל בנסון בדרך להוציא אלבום. ככל הנראה בגזרה האלקטרונית. בקיצור - החברים תופסים עצמאות
לא נראה ש"סיבוב פרידה 2007" נמצא בפתח. הוכרז גם אלבום משינאי חדש בדרך. גם דווח על שיתוף פעולה מחודש עם יעקב גלעד. ואינשאללה הסיבוב עם אהוד בנאי גם יתפוס תאוצה. ואיפהשהו - עדיין המשינאים בנפרד מחזיר (לפחות אצלי) את הטעם של שמונה השנים שלפני האיחוד. אז מה אתם אומרים? רוצים אותם "ביחד לנצח". חושבים שקצת זמן בנפרד לא יזיק ושהם סה"כ יודעים ומתכוונים לחזור לבית המשינאי החם? נראה לכם מוזר? זה המקום לשתף.

שני כיווני אוויר, מים זורמים לכל הכיוונים

לא מעט חשבתי, תהיתי ונברתי בפשר ה"לבד" הזה שנפל על חברי משינה וייתכן מאוד שאולי זה נועד כדי לבדוק כיוונים חדשים מחוץ ללהקה ואולי זה רק נועד כדי שכל אחד יוכל לתת לעצמו את מה טוב לו. כמו בנישואים, יותר מדי יחד עושה רע, זה מה שהביא לפרידה ב 95 וזה מה שעלול להביא לפרידה שנייה, ולדעתי כדי למנוע את זה וכדי לא לתת ללהקה להגיע למצב שהם לא יכולים יותר יחד הם פשוט מבלים גם לבד בין כל הביחד הזה. זה דווקא נחמד לקבל דיסק או מופע סולו של מי מחברי הלהקה בתוך העשייה של משינה. ככה אנחנו מרוויחים מכל הכיוונים. אני מאוד מאוד אבל באמת מאוד מקווה שלא יקרה פירוק נוסף, שהם לא יחליטו שוב שהם צריכים הפסקה אחד מהשני אבל יחד עם זאת, סביר מאוד להניח שאם חס וחלילה חס ושלום טפו טפו טפו הם יחליטו על פרידה הם לא יעלמו מהשטח וכל אחד בדרכו ישאר בעולם המוסיקה וכל עוד זה יקרה אני בטוחה בזה שהם ידעו לחזור הביתה ללהקה כשהם ירגישו שזה נכון.

לא הבנת אותי בדיוק.

אי אפשר להתעלם מהעובדה שדברים עוברים על אנשים בלהקה,יובל עבר שנתיים קשות מכל בחינה,ויש לו צורך לעשות את הדברים שלו,לבד. גם איגי סוף-סוף התחיל להתניע את הקריירת סולו שלו,וזה מבורך. מה שהתכוונתי זה, שהקיום של "משינה" מאפשר להם לעשות את שלהם בלי לדאוג לענייני פרנסה,ולדעתי הם החליטו לא לעשות טעות ולהפסיק את הפעילות של הלהקה,כי הם ידעו שחזרה נוספת לא תתקבל. אז הם החליטו כנראה לתת לאנשים לזרום בשלהם,ולהישאר כלהקה שעובדת מופיעה ומתפרנסת,ואני מקווה שגם יוצרת,למרות שזה נראה לי קצת קשה ליובל למשל, לעבוד על הדברים שלו,וגם שיהיו לו אנרגיות לעבוד על דברים חדשים עם הלהקה,זה דבר בעייתי לאמן מהסוג של יובל. אי אפשר להתעלם מהעובדה שמבחינה יצירתית "משינה" לא באמת חזרה,ב-4.5 שנים מאז החזרה,הם עשו דיסק אחד בינוני מאוד, שלא היה בו כמעט בכלל את הקסם שיש בדרך כלל באלבומים של "משינה". אם לוקחים 4.5 שנים מקבילות בגלגול הקודם של "משינה",ורואים את כמות היצירתיות, והלהט שהיה שם,מבינים את ההבדל.

נעה99

New member
סקירה יפה וממצה

אני אוהבת את יובל לבד ואני חושבת שהוא היה צריך קצת לכתוב לעצמו וליצור אלבום שלו, כמו שאמרו פה, הוא עבר שנתיים לא קלות ואולי זאת הדרך שלו להבין מה קורה איתו. חוצמזה שאני ממש ממש אוהבת את השירים החדשים שלו, נשמע בוגר ומעניין.גם חזרתי להקשיב לשלושת האלבומים שלו ואני אוהבת אותם יותר היום מאשר כשהוציא אותם. הביקורות של המבקרים לא מעניינות אותי ואני אפילו מעדיפה את היציאה הזו מהפלייליסט של גלגל"צ. מייספייס זו המצאה נהדרת, ככה אני חושבת שאנשים יכולים לבדוק באמת אם הם אוהבים את מה שהם שומעים ולא להיות מושפעים מביקורות. בשורה התחתונה לא משנה לי אם משינה תישאר קבוצה או תתפרק כי ככה יוצא לנו לשמוע הרבה יותר דברים. כמובן שאלבום חדש של משינה יהיה נהדר. אני לא חושבת שהם מיצו את עצמם, אני כן חושבת שהעשייה לבד תעשה להם רק טוב. ד"א מה קורה עם שלומי? עשה ניסיון אחד להוציא אלבום לבד לגמרי, עוד אחד עם פורטיס אבל איך זה שעכשיו אנחנו לא שומעים שהוא עושה דברים לבד?

bleeding guitar

New member
שאלנו את שלומי את זה ../images/Emo168.gif

(שאלנו, אני אוהבת לקחת קרדיט שלא שייך לי... אסף שאל!) מסתבר שהוא החוליה שעוד מחזיקה את משינה... כולם עובדים על פרויקטים אישיים הוא עובד על ההבא של משינה (וכל הכבוד לו על זה, אם כי גם אני רוצה שני של שלומי)

Lior Levy1

New member
כלומר יהיה משהו חדש למשינה בקרוב?

אני מת לעוד סיבוב הופעות של משינה, לבד, משהו בסגנון של קיסריה 2001 :)

bleeding guitar

New member
בקרוב זה מילה גסה מידי ../images/Emo168.gif

האלבום לדעתי אולי רק בשנה הבאה יצא, כי אם עכשיו יוצא ליובל דיסק חדש והוא ירצה ליחצן אותו הרי והכל אולי אפילו בסיבוב הופעות אישי מה שיהיה קצת על חשבון משינה. אבל בכ"ז, וזאת דיעה רק שלי, לדעתי משינה לא תזנח ככ הרבה ויהיה סיבוב חורפי גם אחרי עידן משינה ואהוד בנאי.

למעלה