אסף הירשברג
New member
לאן נושבת הרוח במשינה../images/Emo35.gif
אחרי רומנטיקה עתידנית ב 2005 שזכה למקלחת צוננת מהביקורות. כי ב 2005 זה היה מגניב להיות יפה-נפש של "אנטי התמסחרות" - מה עבר על משינה?
סיבוב הופעות במועדונים - לילה בעיר - מספר הופעות שהתחילו בינואר 2006 ומעבר להופעות ספורות בתל אביב, ירושלים ובצפון לא התפתח.
תוך כדי כך - הבשיל לו פרוייקט הופעת האנפלאגד
שהתחיל בפברואר 2006 בהופעה בלתי נשכחת בהאנגר והמשיך באינספור הופעות בזאפה (תל אביב), בירושלים, בקמלוט הרצליה, בבאר שבע, ואפילו במסעדת סושי אחת
. סיבוב הופעות נפלא עם עיבודים מרגשים. הבולט שבהם (לטעמי) הוא פולרואיד. כמו כן - החל מ 2006 - משינה התחילו לשלב שירים מאלבומי הסולו של יובל ושל שלומי. לסיבוב האנפלאגד הצטרף בגיטרה נאור דיין - אחיו של איגי.
אוקטובר 2006 - שתי הופעות מתוקשרות עם פורטיסחרוף. הופעות נפרדות וחלק משותף של 3-4 שירים. לא הופעה רעה - אבל היו שיתופי פעולה מוצלחים יותר.
נובמבר 2006 - משינה נבחרת ללהקת כל הזמנים בהצבעת קוראים של רשת המקומונים "זמן מעריב" בשיתוף ערוץ 24.
נובמבר 2006 - משינה מוציאה את הסינגל אני צוחק איתך - הסינגל מושמע בתחנות הרדיו, אבל איכשהו מהמבקרים - חוטף מקלחת צוננים - הסינגל יצא לראשונה במייספייס וזכה ל 10000 השמעות בשבוע הראשון לאחר הפרסום. מסתבר שהקהל והמבקרים לא רואים עין בעין - אתה מבין את זה יהודה שוחט?
עד קיץ 2007 - ממשיכות ההופעות במתכונות אנפלאגד/רגיל, ונחנך אתר האינטרנט החדש של הלהקה.
יולי 2007 משינה וטריפולי מוציאים רמיקס ל"את באה לבקר".
אוקטובר 2007 - מושק "נפגשים בסיבוב" - סיבוב הופעות משותף עם אהוד בנאי והפליטים. מה שהתחיל בתכנון של שתי הופעות נפרדות ושיתוף פעולה מסוים הגיע בסופו של דבר להופעה משותפת של 3 שעות. אחת ההופעות הקסומות ביותר שנצפו על הבמות בישראל לאחרונה. עד כה התקיימו 4 הופעות בסיבוב (תמנע, פעמיים קיסריה והיכל התרבות) ואחת תתקיים בהיכל התרבות בפברואר. עד כאן מה שהיה - ועכשיו, כמו שאומר השיר של יובל "מה יהיה?"
בחודשים האחרונים עובד יובל בנאי על אלבום חדש שייצא בקרוב. האלבום יקרא "מעבר להרים", ושלושה שירים ממנו כבר הושמעו (שניים במייספייס של יובל, ואחד בוצע בהופעה של משינה ובשתי הופעות של עמיר לב בהן התארח יובל) עמיר לב מצטייר כשותף משמעותי באלבום החדש של יובל.
איגי דיין התחיל להופיע בנפרד מהלהקה - סיבוב הופעות אינטימי - אך עדיין לבד... לא עושה רושם שאלבום שני מבית איגי עומד בפתח. לא בטווח הקרוב - אבל לאיגי יש חומרים חדשים (שבהחלט ראויים להקלטה).
השמועות מספרות שמייקל בנסון בדרך להוציא אלבום. ככל הנראה בגזרה האלקטרונית. בקיצור - החברים תופסים עצמאות
לא נראה ש"סיבוב פרידה 2007" נמצא בפתח. הוכרז גם אלבום משינאי חדש בדרך. גם דווח על שיתוף פעולה מחודש עם יעקב גלעד. ואינשאללה הסיבוב עם אהוד בנאי גם יתפוס תאוצה. ואיפהשהו - עדיין המשינאים בנפרד מחזיר (לפחות אצלי) את הטעם של שמונה השנים שלפני האיחוד. אז מה אתם אומרים? רוצים אותם "ביחד לנצח". חושבים שקצת זמן בנפרד לא יזיק ושהם סה"כ יודעים ומתכוונים לחזור לבית המשינאי החם? נראה לכם מוזר? זה המקום לשתף.
אחרי רומנטיקה עתידנית ב 2005 שזכה למקלחת צוננת מהביקורות. כי ב 2005 זה היה מגניב להיות יפה-נפש של "אנטי התמסחרות" - מה עבר על משינה?