לאן ממשיכים מכאן?

טנקר

New member
זה עניין של הגדרה ונק' יחוס

הכוונה ב"לא טבעי",היא שזה מערב מגע אמצעי,או לא יתרחש באופן "ספונטני"-שוב עניין של הגדרה,מישהו כבר אמר פעם שהכל יחסי.....

Fonia

New member
זה לא רק הגדרה

אנשים אומרים שהם רוצים לצאת ל"טבע", לשכוח את העיר הגדולה ולהתחבר ל"טבע". למה רחובות ניו-יורק הם לא טבע? כי האדם בנה אותם? מה שהאדם עושה הוא לא טבעי? אנחנו יכולים להרוס, להשמיד, לזהם, לגרור את האנושות אל בור השופכין הגנטי, אבל הכל יהיה טבעי מאוד. זאת נראית לי סתם יהירות אנושית שחושבת שאנחנו מעבר לטבע.

bigbang

New member
לא לכלס לדמגוגיה

לדעתי כל הסיפור של ההגדרה של טבעי ולא טבעי בכלל לא קשור לעניין. מאט מאוד מדענים מרגישים פחד כלשהו בקשר לשינוי מכוון של הגנום האנושי. יש כמובן מספר טענות מעבר לפחד הרגיל של האנשים שלא בדיוק מבינים במה מדובר מההתארבות במשהו מאוד מיסטורי שיכול להשפיע על חייהם. דוגמאות לטענות כאלה: - שימוש לרעה (עם הדוגמאות הפתטיות של שכפול של היטלר וכו') וכו' - פגיעה בשונות - משהו הרבה יותר רציני אם מדובר בשינוי הגנום של אחוז משמעותי של האוכלוסיה. יש הטוענים שיכול להווצר מצב שבו לחלק גדול מאוכלוסית העולם יהיו גנים מאוד דומים, ואם יקרה שינוי פתאומי כלשהו בסביבה (וירוס חדש וכו'), ייתכן ש*כל* אותה האוכלוסיה לא תשרוד. לגבי הסיפור עם טבעי ולא טבעי, לדעתי הנקודה היא לא ההגדרה המדוייקת של המילה טבעי ולא בזה שלעשות משהו שהוא לא טבעי זה לא טוב. הנקודה היא מי לוקח את האחראיות. אין לאף אחד שום דבר נגד העובדה שהגנום שלנו משתנה בצורה אקראית כל הזמן. ככה אנחנו חיים. אף אחד לא אשם במספר ענק של פגמים גנטיים, תסמונות וכו. ברגע שמישהו יתחיל לעשות את זה במכוון, הוא יהיה אחראי על כל התוצאות האפשריות. לא נראה לי שיותר מדי מדענים שפויים יאהבו את הרעיון שהניסויים שלהם הם משחק בחיי אדם בצורה כל כך ישירה

טנקר

New member
אחת הטענות כנגד הנדסה גנטית

היא באמת ששינויים אלה לא יתרחשו באופן "ספונטני ע"י ה"טבע"- ובאמת יש טעות בידם גם אם מתייחסים למילה כפי שמשתמע מהגדרתה ותו לא אבל כן זה עניין של הגדרה,בגלל זה שאומרים זיהום אוטומטית יודעים שזב משהו ש"הטבע" לא גרם לו ב"עצמו" לפי דעתי אכן יש בעיתיות רבה עם כל עניין ההגדרות,אבל לפעמים כדי שבדיבור יומיומי יבינו למה הכוונה צריך להשתמש בהם ,בהיעדר פתרון טוב יותר.בהצלחה עם מציאת כזה

אמנון כ

New member
האנושות היא באג באבולוציה!

אני קורא עכשיו את ספרו המדהים והממולץ ביותר של ריי קורצוויל - עידן המכונות החושבות. הספר עוסק בנושא חביב עלי מאוד - בינה מלאכותית. בספר מוכח מדעית כי בקצב ההתפתחות הנוכחי, כבר בשנת 2010 יהיה מחשב על שישתווה ביכולות החומרה שלו למוח האנושי. בשנת 2020 מחשב כזה יעלה כ- 1000$. בהמשך המחשבים יתחזקו יותר ויותר, עד שלפי הקצב הנוכחי, בשנת 2060 מחשב יחיד יכיל חומרה החזקה יותר מכלל המוחות האנושיים בכדור הארץ! מעבר לשאלות פילוסופיות מרתקות כמו האם צריך יהיה להכיר בהם כיישויות חיות וחושבות, קיימת סכנה של השתלטות המחשבים והמכונות על העולם (ראה טרמינטור, מטריקס ושאר ספרי מדע בדיוני). גם טכנולוגיות אחרות כמו הנדסה גנטית וביוטכנולוגיה מוכיחות לנו שאנחנו בפתח תקופה שבה אנו עומדים לקחת את האבלוציה לידיים שלנו ולהאיץ באופן משמעותית שתותיר מליארדי שנות אבולוציה מאחורינו ותאפשר לנו להתקדם בקצב מדהים לעבר מטרות מדויקות. סופ"ש נפלא!

טנקר

New member
אני דווקא שמעתי

ההיפך,שאנו בעצם רחוקים מלהבין את המח האנושי ומה שאנו יודעים עליו קיום לא שונה בהרבה ממה שידענו עליו במאה שעברה ושבעצם עד עכשיו המחשב היחידי שהצליחו לבנות שמתקרב ליכולת המוחית של איזה שהוא יצור הוא זה של הצפרדע

למעלה