לצערי, אני די מסכים איתך..
אפילו שאי-אפשר לדעת. הבאת הרבה ילדים לא בהכרח קשורה לאיטליגנציה, אלא הרבה יותר להשכלה, וליתר דיוק, לחינוך והווי חברתי ויכולת כלכלית. העולם המערבי העשיר, לא מביא הרבה ילדים, אבל זה יותא נובע מאופי, אני לא בטוח שבאותם תנאים ההודים או הסינים היו מתגלים כפחות איטליגנטים. בארצות "מעורבות" כמו ארה"ב, אני מאמין שיש התאמה בין המוצא לעושר ובין העושר להשכלה, ומכאן בין המוצא להשכלה, אבל לא בטוח שיש קורלציה בין מוצא לאיטליגנציה. (למרות שאפשר לטעון שהמהגרים הם היותר אינטליגנטים). חוץ מזה שאפשר לטעון שמי שלא מביא הרבה ילדים, יכול להשקיע בכל ילד יותר ומכאן נובעת הקורלציה ולא מגנטיקה. בנוסף העולם השלישי מהגר יותר ויותר אל העולם המערבי, קשה להעריך מה ההשלכות העתידיות של זה. האם אירופה "תתאסלם" וריבוי המוסלמים יבלע את האירופים השורשיים, או שלהיפך המוסלמים באירופה "יתמערבו" ויקיימו אורח חיים יותר דמוקרטי וליברלי. (ואולי תהיה שואה למוסלמים עדיין ה"ילידים" האירופים הם במוקדי הכח ברוב אירופה, ואולי הם לא יעריכו השתלטות תרבותית). מבין אלה שמביאים הרבה ילדים, אני מאמין שהאינטליגנטים עדיין ייתפתחו יותר, וישרדו יותר. חוץ מזה שאצל רוב בעלי החיים, החלשים וה"מסכנים" המיאים הרבה יותר ילדים ובשביל לשרוד והחזקים והגדולים מביאים פחות. אולי זו תחילתה של הפרדות גזעית. עולם מערבי אינטליגנטי יותר, אבל חלש פיזית (כי הוא לא מתמודד לבד עם מחלות וקשיים - כח ויכולת גופנית זה לא יתרון, אינטליגנציה -כן!). ועולם שלישי שהוא בערך בני האדם שאנו מכירים היום. (לא מאמין שזה יקרה, בגלל שאנחנו "כפר גלובלי", אבל אי אפשר לדעת). מה שיותר יבלוט בעולם המערבי, הוא לדעתי, חוסר האבולוציה. חוסר התמודדות עם מחלות, כמעט אין מוות של ילדים (אפילו שעושים יותר הפלות בגלל בדיקות אולטרסאונד לא תקינות), כמעט כולם מתחתנים ומביאים ילדים (גם אלה שלא מצליחים עוברים טיפולי הפריה). אין קורלציה בין יתרונות גנטיים כלשהם להתרבות: לא יופי, לא אינטליגנציה, לא כוח... (אולי תכונות אופי, אבל לרוב הרווקים/רווקות פשוט לא היה ה"מזל" המתאים).