האחריות האישית שלך היא לא על הילדים שרצחו
את נהג המונית, האחריות האישית שלנו זה ללמד את הילדים איך להתנהג בחברה שבה אנחנו חיים גם אם באנו עם הבדלי מנטליות מחברה קודמת בה גרנו. וגם במקרה של רוצחי דרק רוט, זה לא מקרה של ילד פרטי שהוריו רוצחים מלידה נכון? אז מהיכן הם שאבו את הרעיון? ממשהו שהם ראו בסרטים? מאינטרנט חופשי לכל סוג של מידע?אני לא יודעת מהיכן הם שאבו את הרעיון כמו שאני לא יודעת מהיכן הנערה שחטפה את הילד שאבה את הרעיון אבל מה שאני אומרת שהענישה בחברה שלנו על ידי בתי המשפט אינה מרתיעה מספיק, אין מגנים מעשי סחיטה/אונס/קבלת שוחד/חטיפה וכדומה בצורה שתבייש לעד את עושי הדברים הללו ותגרום לאנשים אחרים לחשוב שזה מזעזע ומעוות לרצוח נהג מונית או לחטוף ילד שאמא שלו חייבת כסף. וכן, לקבל את האחר והשונה והעולה החדש - זו האחריות שלנו. אני לא אומרת לחבק ולנשק כל עולה חדש כשהוא נוחת על הקרקע ואני לא אומרת שכל ראש ממשלה שהיה פה או שר חינוך סלל דרך ראויה והיווה דוגמא ומופת. אבל להסתגר בחויה האישית של כל אחד ואחד מאיתנו ולהאשים את האחרים - זה הסרת האחריות שלנו כחברה . וכן, יש דברים שגם אני מצטדקת ומצקצקת בלשוני, יש דברים שאני כועסת על גורמים אחרים (מישהו אמר בית ספר ולא קיבל?)ובכל זאת, להגיד שאצלי הכל מושלם וטוב ורק האחרים מחנכים גרוע , לא הייתי אומרת. ואין לי טענה כלפייך, אני חושבת רק שצריך להרחיב את האופקים שלנו מעבר למה שקורה בבית שלנו.