לאן הגענו?!

ואני כן מסכים איתך שצריך לחסום את הנתיב

לא שזה יכול לשנות הרבה, פשוט זה יותר מכובד, לא יותר. מסכים איתך שזה ניראה מעורר גועל בקליפ שהמכוניות עוברות שם כאילו לא קרה כלום (רק כאילו, כי אני בטוח שהנהגים במכוניות הזעזעו והתקשרו לאמבולנס) אני מסרב לקבל את העובדה שכל מי שעבר שם ולא עצר הוא חלאה כי לא היה יוצא מזה כלום אם היה עוצר, עזרה לבנאדם ללא הכרה של זז הוא במילא לא יכול להגיש.

Vintage

New member
זה לא משנה ולא משנה איך תציג את זה

מספיק שאדם אחד היה עוצר והכל היה נראה אחרת ונשמע אחרת, להגיד שאין הבדל אם מישהו היה עוצר זאת פשוט התעלמות מהמציאות. אתה שם לב באיזה מדינה אתה חי נכון? אנחנו שיחררנו 400 מחבלים בשביל לקבל 3 גופות וסוחר סמים, אתה לא חושב שלבן אדם שנהרג על הכביש מגיע שפאקינג מכונית מזדיינת אחת תעצור לפניו? בואנא, זה ממש ממלא אותי דמעות, ויתר על כך, גורם לי לחשוב שנית אם אני רוצה לחזור לרכב במדינה הזאת. ד"א אם היית עושה פעם אחת ורק פעם אחת תאונה עם אופנוע היית מבין הרבה יותר טוב למה זה כ"כ נוראי לראות את זה.

אני בהחלט מבין אותך

אופנועים ווספות זה דבר מאד מסוכן, לדעתי צריך להוציא אותם מהחוק, כי הם פשוט מסוכנים, מכה הכי קטנה מרכב או החלקה קטנה על הכביש יכולה להסתיים במוות. אבא שלי עבר תאונה עם הוספה שלו כשהוא היה שליח כשהיה צעיר, אישה אחת שלא צייטה לתמרור עצור פגעה בו והעיפה אותו לכל הרוחות לתוך עמוד שעיקם לו את כל הרגל, בנס הוא לא מת... ושוב, אני בהחלט חושב שמגיע לבנאדם הזה כבוד והמכוניות יעצרו. אבל מצד שני אני מסרב להסתכל על האנשים שעברו כחלאות שהתעלמו, שלא מזיז להם שבנאדם מת לידם. פשוט מבחינת עזרה, אין ביכולתם הרבה לעשות והם כניראה ידעו את זה. הייתי מציע לך לחשוב כמה פעמים אם אתה רוצה לרכב על אופנועים, כי הסיכון פשוט לא שווה את זה.

מה זה השטויות האלה??

הסיבה שאנשים נהרגים מווספה ואופנועים זה לא בגלל שהם סתם מסוכנים ממש לא! הסיבה היא שרוכבי האופנועים והרכבים הדו גלגליים מתחלקים לשתי קבוצות: הצעירים שביניהם נכנסים אנשים מתלהבים שזה פוזה וכאלה חסרי נסיון! ויש את המבוגרים שהמון שנים הם על הכלי רוב ההרוגים הם הצעירים שטסים על האופנועים ולא מסוגלים לצפות מה שיקרה להם ולא חושבים על השלב הבא,פוזה זה ערך עליון ואין להם גם נסיון ברכיבה... המבוגרים נהרגים כי פשוט נהגים אחרים לא שמים לב לאופנוענים ולא משנה כמה אתה מיומן אם אוטו יסטה עליך כי הוא לא ראה אותך אז סיכוי שתעשה איתו תאונה גדול אבל שוב רוב המבוגרים מסוגלים לצפות דברים כאלה כבר ובגלל זה מספרם הוא קטן! להוציא מהחוק כלי רכב דו גלגליים לא יעשה כלום מכיוון שבכל העולם נוסעים על אופנועים וכדומה ורק פה נהרגים אנשים כמו זבובים! הדבר שכן צריך לעשות זה להכניס למודעות של הנהגים סבלנות ועירנות!! יש רוכבים על הכביש ואתה לא היחיד שנוהג תמיד תדע שיכול להיות ליד הרכב שלך אופנוע! עוד דבר בקשר לתאונה... כל אדם שנוהג או בכלל מעל גיל שבע עשרה חייב לדעתי לדעת עזרה ראשונה! אני למדתי עזרה ראשונה וכבר חמש פעמים יצא לי להשתמש בזה, חייבים לדעת את זה! עצם זה שאין לך ידע רפואי זה גרוע! שב עם ספר ותלמד או שתלך למד"א לקורס שישים ותלמד את זה זה ממש ממש חשוב כל אחד יכול להציל חיים! במד"א יש כלל: safety קודם כל להרחיק את הפצוע והצוות המטפל מגורם מסכן! במקרה הזה לסגור את הנתיב ולפנות סקרנים וכל גורם מסכן עד להגעת צוות טיפול נמרץ! זה לא קטע של כבוד זה עניין של כללים והגיון, הבן אדם אם הוא פצוע קשה יכול להיהרג ממכונית שלא ראתה אותו במקרה ולכן יש לסגור את האזור ולדאוג שלא יקרה כלום, למרות שהוא מת עדיין היה צריך לעשות את זה והאגואיזם של אנשים מייאש.... כל פעם שאני ראיתי תאונת דרכים וזה היה הרבה! לא לקח לי יותר מחצי דקה להגיע למקום הארוע מהמקום בו שהיתי ולהתחיל בטיפול הנפגעים פה פאקינג שתיים וחצי דקות! וגם אז לא טיפלו אפילו אם היה לאסוף חפצים ולסגור את האזור....

Kfitzi

New member
אני מסכים עם זה שהמצב יכול להיות קשה לצפייה

אז עוצרים 10 מטר לפני. במידה ואתה לא מוסגל להגיש כל עזרה? חוסמים את הצומת, מפנים את התנועה למקום אחר... ולא זזים משם עד שאתה רואה שאמבולנס מטפל בפצוע. שכל העולם יעצור ויקפוץ לי - בן אדם פצוע שוכב על הכביש. שום דבר לא יותר חשוב מזה. שום דבר. איך אפשר לראות בן אדם שוכב פצוע על הכביש ולהמשיך הלאה?!

מה יעזור לבנאדם שנפגע אם תסגור את הצומת?

המכוניות שעברו דרסו אותו? מה אתה מצפה מאדם ממוצע כדי לעזור לו? אדם ממוצע לא יכול לעשות כלום במצבים קשים כאלו.

eVeR WiSH

New member
תראה ,

אני לא יודע באיזה מצב הגופה היתה...אבל בן אדם יכול לעצור...לבדוק דופק(תלוי במצב הגופה...וכל בן אדם יכול לעשות את זה) אולי להביא מים אם צריך ,תמיד יהיה מה לעשות!

אסור להגיש מים לבן אדם פצוע...

כל תנועה שיעשה מסוכנת לחוליות גבו,יכול להיות שיש לו נזק פנימי ומים לא יועילו ורק יעשו רע, בקיצור אסור אפשר לקבע ראש וגוף ולחבוש אבל כמובן להרחיק מוגרם מסכן

yotamn9

New member
באמת מזעזע

כשראיתי אתמול את הוידאו עם האופנוען פשוט לא הבנתי מה הולך שם. איך לעזאזל אנשים לא עוצרים?! אני לא יודע אם הם נקתפו חרדה ולכן לא יכלו לעצור, אבל לא יכול להיות שרק אחרי 2 דקות מישהו יעז בכלל להתקרב לגופה ולראות מה המצב של הבן אדם. בקשר למה שקרה בטדי. יש שם מחדל רציני של כל הגופים. מצד אחד האוהדים לא אמורים לפרוץ למגרש, גם אם זה משחק האליפות. וזה ע"פ חוק. היום דיברנו בשיעור ספורט שלנו על אלימות במגרשים, והמורה שלנו ציין שהענישה המגוחכת היא אחד הגורמים לדבר הזה. העונש בארץ כיום הוא הרחקה מהמגרשים לזמן מסויים, בעוד שבאנגליה למשל, העונש הוא כניסה לכלא. המשטרה אכן לא הייתה צריכה להערך למשחק אליפות, אבל היה ברור מאוד שהאוהדים ינסו לפרוץ למגרש. דיברו על זה כל הסופ"ש, וגם 10-15 דקות לפני סוף המשחק ראו אוהדים רבים דוהרים לכיוון הגדרות. המשטרה הייתה צריכה לפתוח באופן מיידי את כל השערים האפשריים, ולא לנסות לשמור על האוהדים בתוך היציעים. זה מוביל לעוד נקודה- הגדרות. כבר באמצע העונה דובר על הורדת הגדרות בטדי, ודחו את זה עד לשבוע הקרוב לפני המשחק מול הפועל ת"א. בדיעבד זו הייתה טעות. עוד נקודה שקשורה לגדרות היא ששער אחד לא היה תקין ולא היה ניתן לפתוח אותו. בת"ר צריכה להענש, אך אני לא חושב שבהורדת נקודות. הענישה צריכה להיות ענישה שיותר פוגעת בקהל, ולכן העונש לדעתי צריך להיות מספר משחקי רדיוס ללא קהל. כמו כן צריכה להיות הפקת לקחים לגבי אבטחת מגרשי הכדורגל, שאחד הלקחים צריך להיות הוצאת אנשי היס"מ (וכמה שיותר מהר) מהמגרשים.

peergo

New member
התוצאות של המשחק עם ביתר ופתח תקווה נשמעו

לי כמו תוצאות של פיגוע.

ran 15

New member
לדעתי העונש צריך ליהיות כבד...

הן לקבוצה והן לאוהדים... נמאס כבר לשמוע על כל הילדים שהולכים לראות משחק וחוזרים צמחים...גם אם יש גדרות ...גם אם יש שמירה זה לא מספיק. ברגע והענישה היא שטותית ככה גם זה נראה וככה גם ההקפדה החוק - שטותית...הייתי שמח לשמוע היום על זה שמורידים לקבוצה נקודות , שקונסים אותה , ששמהלך עונה הבאה 10 משחקים ראשונים לדוגמא לא יהיה להם קהל (זה מלא כסף , ולכן אז גם הבעלים של הקבוצה שלא משנה כרגע בית"ר או לא , ידאגו יותר לביטחון האוהדים \ שחקנים \ מגרש בכלל...) הרבה לכלוך יש במדינה הזאת....

RoieL

New member
פשוט מזעזע

אפילו הציניות של אוהדי בית"ר בפורום של הפועל ת"א ("אתם בטח עצובים, אף אחד מהאוהדים עוד לא מת..") לא הצליחו לבאס אותי ככה. אני חושב על ילדים בגיל שלי שגוססים כרגע, וכשאני חושב על המשחק שאני מקווה להיות בו ביום רביעי אני מתחיל לפחד. אני מחזיק אצבעות שהילדים ושאר האוהדים ישמרו על עצמם, ולפי דעתי הפתרון למנוע מקרים כאלה בעתיד (הרי זו לא פעם ראשונה, בטח זוכרים מי שזוכר ארבע שנים אחורה), הפתרון הוא להוריד את הגדרות, כשהאוהדים לא ירגישו שמתנהגים אליהם כמו קופים הם לא יתנהגו כמו קופים. וצריך לפעול בחומרה רבה נגד כל המעורבים בדבר, והראשונים לדעתי הם המשטרה. באמת עצוב.

yotamn9

New member
המשטרה אשמה רק במה שהיא עשתה תוך כדי האירוע

כשהיא במשך דקות אחדות השאירה את השערים סגורים, אך אי אפשר להאשים אותם מבחינת ההתארגנות למשחק. ואתה צודק לגמרי לגבי הגדרות. אם לא היו גדרות האירוע לא היה קורה. ודוגמא לכך היא מה שקרה בסכנין לפני כמה שבועות. גם שם אלפים פרצו למגרש, אך לא קרה שום אסון בגלל שלא היו גדרות.

Kfitzi

New member
צר לי, הראשונים שאשמים

בזה, זה כל אותם שפלי רוח וחסרי בינה - שמחליטים להפר את החוק, לרמוס ילדים ולפרוץ למגרש... לא חושב שהגדר אשמה בזה שלאנשים אין בינה ותרבות. אני אוהד בית"ר, הולך למשחקים שלהם לפעמים, נהנה מהאוירה וחוגג כשמנצחים - אבל מכאן ועד ללפרוץ למרגש!? למה?! השאלה: "למה מי מת?", מתבקשת כאן... ואם המצב ישאר כמו שהוא היום... אני משוכנע שיהיה לך לפחות שם אחד בתור תשובה. קודם כל, אשם - מי שעובר על החוק. זה קודם כל.

RoieL

New member
מסכים איתך בהחלט

אבל האמת היא שאני מבין גם את האוהדים, למרות שלדעתי הקהל של בית"ר תמיד היה חמום מוח (לא מכליל חס וחלילה, יש לי כמה חברים אוהדי בית"ר, אני מדבר בעיקר על האולטראס הקיצוניים לעומת המקבילים של שאר הקבוצות). בהיר ונהיר שבית"ר יקחו אליפות אבל כדי "לספר לדורות הבאים" כדאי לדחות את האליפות או לפחות לקיים רדיוס או משחק בבלומפילד במחזור הקרוב ( למרות שזאת גם תקווה שלי, פחדתי שבית"ר יקחו אליפות במשחק נגד הפועל ואתה חייב להודות שנורא מבאס לבוא למשחק הראשון בתור אלופים ולהפסיד להפועל
). ובקשר לאליפות- אתה חייב להודות שזו אחת האליפויות המבישות בהיסטוריה של המדינה. גם בגלל מה שקרה אתמול וגם בגלל שקבוצה עם תקציב גדול פי 3 מכל קבוצה אחרת בליגה נאבקה על האליפות בשיניים עד המחזורים האחרונים. כנראה שלא רק להפועל יש הנהלה מקצועית בשקל.. וד"א, טעיתי בקישור (למרות שגם הקישור ששמתי עושה לי עצוב, חיכיתי להופעה הזו. וד"א, פול זכה ב- 5 גראמי). http://www.one.co.il/cat/articles/article.aspx?id=91702&bz=23 -סוף חפירה-

yotamn9

New member
המצב המקצועי הוא ככה בגלל ההנהלה הקודמת

בראשות הדחליל שקלאר (כמו שקופמן קורא לו). הבן אדם שפך כספים על ימין ועל שמאל, מזה הגיע התקציב הגבוה כ"כ. כמו כן החתימו שחקנים ברמה נמוכה מאוד במחירים גבוהים מאוד (חוץ מבואטנג שהוא יוצא דופן), גם בגלל ההנהלה. אפשר להגיד שארזי ייצב את המערכת, ואני יכול להיות כמעט בטוח שבעונה הבאה המצב יהיה שונה.

למעלה