לאמהות העובדות

myel

New member
אפשר גם לשלוח לך? גם אני מחפשת משהו

שכולל הדרכה (קצת מנוסה בזה) או דברים משיקים. בעלת רכב ומוכנה לעבוד עד 16 או 16 וחצי- תלוי במיקום הגיאוגרפי.

יונתנה

New member
אני עבדתי

(עד לידת בתי השנייה), מ-8:30 עד 15:30, אבל זה היקף משרה שדי נדיר למצוא. למזלי, המרחק מהעבודה לגן לא היה יותר מרבע שעה (באוטו או בתחבורה ציבורית) כך שהכי מאוחר שהייתי מגיעה לגן היה 15:50. אילו מקום העבודה שלי היה רחוק יותר, הייתי בבעיה רצינית.

../images/Emo207.gifבקו"ח כותבות נשואה+1 / 2/ 3 ../images/Emo35.gif

אני רוצה לכתוב קו"ח ומתלבטת אם מישהו יסתכל עליהם בכלל אם אכתוב נשואה + 1 מה אתן אומרות ?!!!

דש1דש

New member
לא כותבת כלום על מצב משפחתי

זה לא צריך ליהיות שם! בארה"ב זה אפילו אסור על פי חוק - לא כותבים ואסור שם לשאול! אני עובדת - הם מעסיקים אותי כעובדת - לא כאמא (אלא אם המשרה דורשת נסיון אמהי)

לא לכתוב כלום

פעם כתבתי...שלחתי לכמה מקומות...לא קיבלתי תשובה... מחקתי....שלחתי לאותם מקומות...זימנו אותי לרעיון

gatali

New member
../images/Emo41.gifאפשר שאלת המשך?../images/Emo41.gif עד כמה הייתן מוכנות

לרדת במשכורת (=ברמת החיים "החומרית") על מנת שתעבודנה בעבודה שתתאים לתנאים שלכן?

fossa

New member
זה תלוי בפרטים הספציפיים של הירידה ברמת החיים

למשל - מבחינתי, תינוק חייב טיפול של אחד על אחד, עדיף בביתו. אז אם הברירה היא בין עבודה שמאפשרת לי לקחת מטפלת מצוינת שתבוא אלינו הביתה ומצד שני מחייבת אותי לעבוד עד הערב, ולעומת זאת אני יכולה לעבוד רק עד ארבע אבל אז אוכל להרשות לעצמי רק לשלוח אותו למעון של 25 תינוקות עם יחס מטפלות של 1:5 - הייתי מעדיפה את האופציה הראשונה. אם לעומת זאת הירידה ברמת החיים פירושה וויתור על רכישת מדיח/חופשה/ארוחה שבועית במסעדה - אין לי בעיה. תמקדי קצת, למה את מתכוונת "ירידה ברמת החיים"?

gatali

New member
זה תלוי בכל אחת ובהגדרה שלה, אני חושבת

בעיניי ירידה ברמת החיים החומרית היא מה שיקרה אם אני אכניס פחות כסף לבנק: פחות הנאות חומריות (חופשות,מסעדות,קניות "מיותרות"
...) הכוונה מראש היתה אם אתן מוכנות לעבוד בעבודה עם הכנסה נמוכה יותר אבל תותיר לכן זמן איכות רב יותר עם הילדים או לוגיסטיקה נוחה יותר בטיפול בהם (לא צריך לבקש עזרה בלהוציא מהגנים, לבלות איתם אחה"צ בגינה...) והשאלה נבעה מהמקום האישי שלי, מצאתי עבודה במקצוע שלי (אבל ממש!!), שעות מעולות, קרובה לבית. הבעיה- המשרה מתוקצבת מהממשלה (ז"א מקום ממשלתי) כך שהמשכורת על הפנים. אני ממתינה להצעת שכר אבל כבר גמרתי אומר לקחת את המשרה כי נמאס לי במקום הנוכחי, אומנם המשכורת כאן טובה, אבל הדרישה לשעות נוספות היא לא הגיונית (וחצמזה שממש רע לי כאן ואני לא מממשת רבע מהפוטנציאל שלי
)

fossa

New member
פחות חופשות קניות ומסעדות אני לוקחת בלי למצמץ

וגם מגורים בבית/דירה קטנה יותר. מה אני לא לוקחת: אם הירידה בשכר כרוכה גם בוויתור על מידת העניין בעבודה. *סתם* עבודה כזאת, שלא מעניינת אבל נוחה בשעות. אני לא אעמוד בזה לאורך זמן, לא משנה בעבור מה. על מה אני לא מוכנה לוותר, גם במחיר של שעות עבודה ארוכות: חינוך ובריאות. אם הירידה בשכר גוררת קיצוץ בבריאות (לבטל ביטוחים פרטיים. חוסר אפשרות לקחת את הילדה לרופא שיניים טוב, מומחה לילדים). או אם הירידה בשכר מאלצת אותי לבחור במסגרת פחות טובה לילדה.

זה מה שאני עושה עכשיו. לא פשוט.

אני במקום נהדר מכמה בחינות ופחות טוב מבחינות אחרות. רק מה? אני עובדת ב3.4 משרה, עובדת מדינה ולכן נהנית משעות גמישות, מתנאים נוחים לאמא. רק המשכורת לא משהו... עדיין זה עדיף לי כדי להיות הרבה בבית עם הבנות.

polinomialy

New member
תלוי.

המשכורת שלי כל כך נמוכה, ואנחנו גם ככה חיים מהאויר ומהאהבה
שאין הרבה לאן לרדת... מצד שני, כן - אני בהחלט מוכנה לעבוד בידיעה שאני מקבלת פחות מהמקובל בגלל שאני עובדת פחות שעות. אם לדוגמא נהוג לעבוד במקום מסויים 45 שעות בשבוע ומציעים לי (לצורך העניין) 10000 לחודש, אז בהחלט הגיוני שאם אני עובדת באותו תפקיד ובאותו מקום 30 ש"ש אני ארוויח רק 6666 לחודש. וזה כן משהו שהייתי מוכנה לעשות על מנת להרוויח את ה-15 שעות השבועיות הנוספות הללו עם ילדי. (תחשבי ש-15*4=60 ז"א את חוסכת 60 שעות בייביסיטר/מטפלת וזה בהחלט יוצא לא מעט כסף...)

myel

New member
אם תמצאי חברה נורמלית שמעסיקה- אשמח להצטרף

כיום עובדת בעבודה עם שעות נוחות (עד 15:30), אבל...וזה אבל גדול...המשכורת על הפנים ואני חושבת שהייתי אפילו נדיבה בהגדרה הזו. ממש מחפשת משהו אחר- אתמול ראיתי עבודה עד 16:30 אבל היא כ"כ משעממת ולא מתאימה לי שאין סיכוי שאני לוקחת אותה. ביום שישי הייתי בראיון אצל מישהו שעל פניו נראה היה שמשלם יפה והשעות סבירות (פעמיים בשבוע עד 17:30- לוגיסטיקה לא פשוטה שמחייבת עזרה של אבא וסבאסבתא). אבל אח"כ התגלעו קצת חילוקי דעות בינינו כך שככל הנראה לא אקח את המשרה הזו. בינתים אני בעבודה, מתוסכלת על מצב השוק ועל כך שלא נותנים קרדיט לאמהות וממש לא מבינה במה עובדות כל האמהות שמוציאות את ילדיהן מהגן בשעה 16:00....או אפילו 17:00.

הילהל

New member
יש משרות גמישות

אם את עושה עבודה עצמאית יחסית, את יכולה לבקש לעבוד למשל 7.00-16.00 במקום 8.00-17.00 אצלי זה לא עובד - כי אני צריכה להיות כאן עבור המנהלים שלי ב 8.00

למעלה