לאמהות העובדות

mitsi miaoo

New member
לאמהות העובדות

שלום ויש לי שאלה, אני 4 חודשים וקצת אחרי הלידה ומתחילה לחפש עבודה. אבל...כל מה שאני מוצאת ממש לא מסתדר עם השעות של הגן שהן 7 עד 16 ויש אפשרות עד 17 עם תוספת תשלום. איך אתן מצליחות לשלב בין העבודה לבין הבאת ואיסוף הילדים מהגן? אני פשוט לא מוצאת עבודה שמתאימה מבחינת השעות. ואין סיכוי שבעלי יכול לסייע כי הוא עובד מ-5 עד 17 בערך.

הילהל

New member
אי אפשר ממש

אצלנו אני מכניסה את מיה לגן, את יונתן שבגנחובה אבא שלו מכניס ופעמיים בשבוע משלמים לשכנה כי גם אבא יוצא מוקדם. פעם בשבוע חברה שעובדת משרה חלקית לוקחת את מיה עם הבן שלה, עוד יום אחד אני יוצאת מוקדם, יומיים אבא יוצא מוקדם ויום אחד בייביסיטנג. לא קל לתפעול אבל זה מה יש

גוליגל

New member
באיזה תחום את ומאיזה אזור?

יש לך אפשרות ליום אחד (למשל) ארוך בשבוע (נגיד עם עזרה של סבתא או בייביסיטר בתשלום)? תספרי יותר וננסה לחשוב איתך... (אצלי - אני מצאתי עבודה בה חלק מהשבוע לקחתי את הילד מהמטפלת ב-4, וחלק מהשבוע הייתי בעבודה עד 6:30 ויותר בעזרת סבתות ומטפלת).

lcילנה

New member
אני כנראה מתאימה להגדרה

בבוקר - אני מסיעה את הגדול שיש יותר פקקים בדרך לגן שלו ובעלי המאוד ממהר מסיע את הקטן שהמשפחתון שלו חמש דקות מהבית. מגיעה לעבודה בשמונה ורבע ויוצאת באיזור ארבע (משלימה את השמונה שעות ביום בימי שישי פעם בשבועיים שבמילא אנחנו עושים בתורנות כי בעבודה שלי זה מחייב). פעמיים בשבוע אוספים לי את הגדול מהגן ואז אני בדרך כלל מספיקה לקפוץ לירקן או להשלמת קניות לפני שאני אוספת את הקטן. בשאר הפעמים יוצאת לאסוף את הגדול מהגן ואז מגיעה איתו לאסוף את הקטן ומגיעה על הדקה למשפחתון. אם הייתי קמה רבע שעה קודם בבוקר (ואולי אעשה זאת אם הקטן לא יעיר אותי שבע פעמים בלילה) אז הייתי מספיקה להגיע לעבודה גם בשעה שמונה ואפילו קודם כי הייתי מקדימה את הפקקים ואז כל יום יש את שמונה השעות הנדרשות. מה שכן, אני באקדמיה כך שיש גמישות רבה עם השעות שלי.

mitsi miaoo

New member
עבודה

אני כרגע לומדת חינוך מיוחד אבל מחפשת עבודה בכל תחום שהוא כי אני מפסיקה ללמוד בסוף הסמסטר הנוכחי ואני גרה בראשלצ. כמו שכתבתי יש לי אפשרות להשאיר אותו עד 17 במעון אם אין לי ברירה. אין לי בעיה לעבוד בשישי כי גם ככה זה היום החופשי של בעלי ולכן הוא יכול להישאר עם הקטן ובכל מקרה הוא במעון עד 13. מעבר לשעות האלה אין לי שום סידור עבור הקטן ואם אני אקח בייביסיטר או מטפלת זה לא ישאיר לי כלום מהמשכורת ואז למה בכלל ללכת לעבוד. בעלי לא יכול לסייע בהבאה או הוצאה של הקטן מהגן כי הרכב יהיה אצלי (יש רק רכב אחד וגם הוא עומד למות בקרוב) ולהרים את הקטן על הידייה (קטן=כמעט 7 ק"ג) 20 דקות הליכה מהמעון הביתה זה קשה ולא נוח. בקיצור כבר מתחילה להתייאש, מצד אחד צריכה את הכסף ומצד שני, לא נראה לי שאני אמצע עבודה שבה אני אוכל גם לתפקד כאמא.

גוליגל

New member
"למה לי ללכת לעבוד" -

גם אם לא נשאר עודף כשמנכים את שכר המטפלים בילד מהמשכורת שלך, אולי בכל זאת שווה לך לעבוד: אם השכר שלך יעלה עם הוותק (כלומר העבודה עכשיו היא השקעה בקריירה שלך) אם להיעדר משוק העבודה יגרום לך להפלט ממנו אם את אוהבת את העבודה שלך (כן!) אם שכחת (כמו רובנו) להחשיב את הכסף שנחסך עבורך לפנסיה או בקרן השתלמות ... ועצה פרקטית - אם את מחפשת עבודה מכל הסוגים (הוראה / מזכירות / מכירות / שירות לקוחות / ...) - כשאת פונה למקום עבודה מסויים, ערכי את קורות החיים שלך כך שידגישו את הפנים שלך שמתאימים יותר לעבודה שעומדת על הפרק. זו טרחה אבל זה שווה את זה. בהצלחה!

lulyK

New member
למה על הידיים? מה עם עגלה?

אם את מחפשת כל עבודה שהיא, תוכלי לחפש גם חצאי משרה.

gatali

New member
יש לי רק ילד אחד בינתיים../images/Emo13.gifאבל אני מקטרת בכ"ז

אני יוצאת מהבית בשעה 5 וחצי בבוקר, בעלי לוקח את הילד לגן. אני יוצאת בשעה 15 וחצי ואוספת אותו. סה"כ אני עושה ביום 9 וחצי שעות, שזו המשרה המלאה, אבל עדיין מצפים ממני להמון שעות נוספוץ, אז פעם בשבוע בלי יוצא מוקדם ואני נשארת עד 5 (= שעתיים נוספות) ופעם בחודש אני משלימה ביום שישי עוד 5 שעות. ואגב, כל זה כי אני לא רוצה להשאיר את הילד שלי עד 17 בגן, אחרת הייתי יכולה לעבוד מ 7-16 (שזה השעות הרגילות אצלנו). עכשיו אני מחפשת עבודה ונואשת בדיוק כמוך, רוב המשרות שהגעתי אליהן מבקשות לעבוד מ 8-17 ושעות נוספות. אני מוכנה לעבוד אפילו 80% משרה (ובהתאם המשכורת) אבל לא מוצאת. יש כ"כ הרבה בוגרי אוניב' בתחום שלי שמוכנים לעבוד מצאת החמה עד צאת הנשמה, שאין לי ממש סיכוי מולם.

צהלולים

New member
את צודקת, זה קשה ../images/Emo4.gif ומה שעוד יותר קשה

זה שגם אם את מוצאת עבודה כזו, לא נשארת לך אפילו דקה לעצמך, בין כל האיסופים וההורדות והנסיעות.

mitsi miaoo

New member
../images/Emo140.gif

תודה על העצות ועל ההזדהות. לצערי, אם בעלי ייאלץ לאסוף אותו זה לא יכול להיות עם עגלה כי הוא יגיע ישר מהעבודה ולא יהיה לו זמן לעבור בבית ולקחת אותה ובגן אין איפה להשאיר אותה. עבודה בחצי משרה או 3/4 משרה עדיפה לי כי אז אני יכולה לשלב עוד עבודה אחרי שאאסוף את התינוק מהגן. ןבאופן כללי, כל אמא שמצליחה גם לגדל את הילדים שלה וגם לעבוד במשרה מלאה היא פשוט אלילה!! וגם לעובדות בחצי משרה יש לי המון הערכה!! אז כל הכבוד לכולכן.

ענבל30

New member
אני עובדת 8:00-16:00

ורומי בגן חובה, עד 13:20. למזלי יש לי עזרה יקרה מפז מההורים שלי: אמא שלי, שהיא גננת שי"ח ועובדת חצי יום, מספיקה בדיוק בזמן להוציא את רומי - רומי נמצאת אצלה עד שאני חוזרת מהעבודה (16:30 בערך) בימים שאין להורים שלי אפשרות להוציא את רומי מהגן - אני משלמת חד פעמית לצהרון. זה עולה 50 ש"ח, זול יותר מבייביסיטר... בעיקרון, אם ההורים שלי לא היו יכולים לתת לי את העזרה הזו, הייתי משלמת לצהרון (כ-800 ש"ח לחודש). זה עול כספי לא קטן, ואני שמחה מאוד שזה נחסך ממני - אבל זה הסידור של רוב ההורים העובדים שאני מכירה, ושאין להם סבא וסבתא צמודים. אם אין ברירה, אפשר לצאת מוקדם חלק מהימים את, חלק מהימים בעלך וחלק מהימים להיעזר בביביסיטר או מטפלת.

לפyמים

New member
זה אחד התנאים שלי לקבלת עבודה

זה אומר משכורת יותר קטנה, אבל אני רואה את הילדות ברגע שהן מסיימות את מערכת החינוך. אצלנו מדובר משעה 3 אחה"צ.

polinomialy

New member
כנ"ל

אני מוכנה ללכת לעבוד רק במקומות שמקבלים העובדה שיש לי ילדי ולכן השעות שלי מותאמות לילדים. כרגע אני עובדת לפי שעות במשרה חלקית - מה שבהחלט מאפשר לאסוף את הילדים ב-4. בשנה הבאה אני אעבוד בנוסף כחצי משרה ושם התנתי את העבודה בלא יותר מיום אחד בשבוע בו אני מסיימת אחרי השעה 3, ובנוסף באוניברסיטה סיכמתי עם המנחה שלי שאני נמצאת רק עד 3 וחצי כל יום, ולא אחרי. מעבר לזה יש לי ילדים. אז המשכורת לא מדהימה, אבל השעות מסתדרות.

michal@gal

Active member
מנהל
גם אצלי

כבר בראיון הראשון אני אומרת שאני אחראית להוציא את הילדים שלי מהגן, מה שאומר שאני הולכת ב-4 ולא עושה שעות נוספות. זה לא הפריע לי לקבל הצעות עבודה.

דש1דש

New member
אני פשוט הודעתי חד משמעית

שאני מגיעה ב-8:30 (שזה מאוד מוקדם אצלנו) והולכת קצת לפני 4. אני גם ממשיכה לעבוד בלילות, אבל זה אפשרי אצלי ולא בכל מקום.... די קשה להתחיל בשעות כאלו - אבל יש מקומות שיקבלו את זה - בעיקר אם את יכולה להשלים שעות בלילה (מבחינת העבודה ומבחינת האנרגיות שלך - זה לא קל!)

לעבוד במשרה חלקית או כעצמאית

לשמחתי, העיסוק שלי עם ההתמחות הספציפית, מאפשר להרוויח ברבע-חצי משרה מה שנשים אחרות מרוויחות במשרה מלאה.

יולי 154

New member
../images/Emo207.gif מחפשת חצי משרה ללא הצלחה

אני רוצה לעבוד משרה חלקית, עד 13:00 וזה עוד יותר קשה, שלא לאמר, בלתי אפשרי למצוא. העניין הזה מאוד חשוב לי, לבוא בצהריים הביתה לילדים. אצלי זה גם לא רק רצון, אלא ממש צורך אמיתי, כי את הבן הגדול שלי אני לא יכולה להשאיר לבד או עם כל סידור אחר. אני מחפשת עבודה בתחום של הטמעה/הדרכה אין לי הרבה נסיון בתחום, ורוצה שעות נוחות- השילוב לא מדהים. אם יש לכם רעיונות נוספים, אשמח לשמוע, איך אפשר לצאת מזה. המקצוע שלי הוא לבורנטית (תואר ראשון בביולוגיה). הנסיון הגדול במעבדות. חוץ מזה למדתי בניית אתרים באינטרנט.

polinomialy

New member
תנסי בתי ספר

עכשיו זה בדיוק העונה שבה מחפשים את הצוות החדש לבית הספר לקראת שנה הבאה. תחפשי בבתי הספר התיכונים שבאיזור מגורייך אולי הם צריכים לבורנטית או תיגבור ללבורנטים במדעים - לרוב לא מדובר במשרה מלאה. זה אומר שתחילת העבודה תהיה בספטמבר, אבל היקף המשרה טוב (פרט לבתי ספר ממש גדולים ששם זה ממש משרה מלאה מצד אחד, מצד שני זה בטח גם צוות גדול ואז יש יותר סיכוי שהוא מתחלף). בקיצור - תשלחי קורות חיים/תדברי עם המזכירות בכל בתי הספר התיכונים שנמצאים במרחק סביר ממקום מגורייך.

יולי תשלחי לי קוח

חברה שלי עובדת בחברה שתפורה עליך בול. לא יודעת איך הם בחצאי משרות, אבל אפשר לנסות, לא?

למעלה