לאלף נמר !!!

nilll

New member
צוות?

מה זה בדיוק "הריקוד כבר נתפס על יד הצוות"...

הסבר לניל

הכוונה כמובן שהשיר כבר שייך/נתפס על ידי היוצר. צוות מטעמו של היוצר שוקד על בניית הריקוד לפי קצב השיר. הריקוד נרשם/נתפס ברשומות עבור היוצר ובשם אחר. לא ירחק היום והריקוד "לאלף נמר" יצוץ לו. בתקווה שהובנתי. מירי.

בכל שיטה יש יתרונות ויש מגבלות

נכון שבעבר היה הרבה מאד בלגן וריקודים כפולים ובהסדר החדש נמנע מצב של מספר ריקודים לאותו הלחן, אך כמובן שיש חסרונות אחרים ואני, מה לעשות, רואה אותם (כנראה שגם ניל, דני ואחרים רואים/מרגישים בכך). וכשאני רואה משהו לא תקין אני לא מסתיר מתחת לשטיח, אז בבקשה לא לבוא אלי בטענות שאני "מלכלך" את ריקודי העם, שאני "מזלזל" ביוצרים וכו´. ובכן: שיטת ה"תפסתי" ראשון את הלחן ו"רשמתי אותו על שמי" מזכירה לי קצת את מה שקרה בפריימריס בליכוד (להבדיל). בשיטה שלנו הנהוגה כיום בארגון, אנשים רושמים על שמם לחנים בבחינת "תפוס כפי כיכולתך" ואם השיטה אינה מאפשרת לך "לתפוס" יותר משני לחנים (או מספר ידוע אחר - אינני זוכר) הרי הראש היהודי ממציא פטנטים ורושם את השיר על שם חבר טוב המוכן לנדב את שמו. לאחר מכן נוצר "סחר זכויות": אם לא הצלחתי לחבר ריקוד לשיר שתפסתי אני יכול להעביר/להחליף/למכור את זכותי זו למישהו אחר שיש לו זכות אחרת שלא מומשה. בכלל מעניין אותי איך צוות יוצר ריקוד? מה, הם מתאספים ביחד בדיוק כאשר לכולם (כמה הם?) יש בדיוק באותו הרגע "רגשות עזים למשמע המוסיקה" ו"רוח היצירה" שורה עליהם? סתם תהייתי.

gold869

New member
"תפיסת לחן"

מה קורה אם שניים או שלושה מדריכים מנסים ל"תפוס" את אותו הלחן. במי מהם יבחרו?

gold869

New member
"ואם שניים אוחזין באחד"?

ברור ש"כל הקודם זוכה. אבל כשיוצא לחן חדש, אם אין למחבר\יוצר הריקודים ידע מוקדם, קורה שאין מזמין קודם, אלא באותו הזמן. את מי יעדיפו?

עמי כהן

New member
רישום ריקוד חדש

קשה לפעמים להבין את ההתעסקות בעניין כשאפשר להציץ באתר ארגון המדריכים ולעיין בנוהל של רישום ריקוד. כל חברי הארגון והיוצרים קיבלו את הנוהל לרישום ריקוד ושם כתוב מפורשות שהרישום נעשה ע"י שליחת פקס בלבד. כל הקודם זוכה. הרישום חייב לכלול את כל הפרטים של השיר, כך זה מתנהל.

משפט שלמה ../images/Emo47.gif

יפנו ל-
מלכי המלכים
והוא יאמר: "גזרו את הילד החי לשניים ותנו את החצי לאחת" (מלכים א´ כה). וכך יצא שהרקוד החביב שלנו יחובר בשניים (אצל שני יוצרים/מחברים) חציו מעגל חציו זוגות וכשבבאר שבע אצל יום טוב ירקדו את החלק הראשון...במעגל מיד יעבור מסר לאלונים או לבית זרע שהם רשאים לעבור ולרקוד את החלק השני בזוגות.. וכך ייעשה משפט הצדק. (אגב כבר היו לנו רקודים שנרקדים בתחילה במעגל ואח"כ עוברים לזוגות לדוגמא : קלו רגליים. אבל זה כבר עניין אחר)

פלפול תלמודי? ביצה שלא נולדה!!

כל השרשור המתחיל בכותרת ל"אלף נמר" הוא דיון בסוגיה המזכיר דיון ב"ביצה שלא נולדה". אנחנו עוד לא בשלב של " שניים אוחזין" ושם התשובה די ברורה. הגישה שכל מי שמודיע שיש לו כוונה לחבר ריקוד לשיר או ללחן מסוים היא משונה. היא גורמת להפקעת האפשרות שיחובר להם ריקוד נוסף ואולי מוצלח יותר. היא גם יוצרת מוקדי כח לא בריאים ומונעת מכלל מחברי הריקודים המוכשרים להשפיע על התחום. אם מרקיד יעסיק טלפנית בשכר שתודיע על כל שיר חדש, מיד עם הופעתו, שיש בכוונתו לחבר לו ריקוד - יפשוט הענף את הרגל ( ואחר כך את היד ). נשמע אבסורדי?? ראו תחומים אחרים בחיינו!! אני משוכנע שלמאות שירים אין ריקוד משום שמישהו הודיע שיש לו כוונה לחבר להם ריקוד והכל נשאר בגדר כוונה!!! והדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות! צריך לעשות סדר בענף ויפה שעה אחת קודם. ששי

yifat s

New member
אני מסכימה איתך

ישנם המון שירים שרשומים כתפוסים ולא נעשה איתם כלום.(לא הומצא להם עדיין ריקוד) לדעתי יש להגביל את הזמן, כלומר מרגע שמישהו רשם על שמו שיר יש לו למשל חצי שנה אחרת השיר נפתח לקהל הרחב... יפעת

gold869

New member
הנוהל!

היכן מופיע הנוהל המדובר? לא מצאתי זאת באתר שצוין קודם.

למעלה