לאלו שעדיין לא כאן

ה מוזה

New member
לאלו שעדיין לא כאן

לכם שעדיין לא נולדתם לכם שעדיין לא הגעתם לכאן לכם שעדיין לא נשמתם נשימה ראשונה לילדי המחר סליחה שלא תוכלו לגדול בביטחון סליחה שלא תדעו מהו שלום סליחה שלא השכלנו לשמור על האידיאל והחלום סליחה שלא נוכל להעניק לכם חינוך ראוי לשמו סליחה שלא תזכו לרווחה כלכלית הולמת וראויה סליחה שלא תדעו מהי ילדות שלווה סלחו לנו על היד שתורם ותכה ותכאיב סלחו לנו על האיש שיעליב וירמוס את כבוד הילדים סלחו לנו על המעשים המגונים בגופכם ונשמותיכם סלחו לנו על הצלקות וכאבי הגיהנום סלחו לנו על התעללויות וההשפלות סלחו לנו שלא ידענו לסלק את הרע ולשמור את הטוב סלחו לנו שברחובותינו עדיין מהלכים חופשי אנסי נשמות סלחו לנו על שלא נוכל להעניק לכם הגנה מידיים שפלות סלחו לנו על כך שאין בנו העוז להרתיע בענישה חמורה סלחו לנו על כך שתחושו רעב ובטן ריקה סלחו לנו על כך שלא תהנו משפע העולם כי לא ידענו לשמור על הקיים - סליחה "גיבור של העולם ילד עם חיוך של מלאכים תשמור על העולם ילד כי אנחנו כבר לא מצליחים.."

../images/Emo7.gif רק מילה אחת... סליחה.

אבל, אולי נצליח לעצור את המכה, לרכך את הכאב? אולי לא הכל אבוד? אולי האהבה תגבור על הכל? גם אם המחר ניראה כואב, אולי נצליח לשמור על החלום? אולי ילדים יפרחו כמו פרחים גאים, פרחים שלא ידעו כאב, שלא ידעו רגל רומסת, שלא ידעו כאב מהו? ואולי התקווה עוד שם מוזה? רק מחכה שנקטוף אותה אלינו, וממנה נזרע פרחים שמחים של אהבה?
"כי כמה שתדע יותר ילד, אתה רק תבין פחות...."

רגשות מעורבים...

את מתארת מצב עגום... עתיד עגום... אכן המצב היום עגום... אבל אולי במקום לבקש סליחה על מה שיהיה בעתיד, אולי פשוט אפשר להבטיח שנעשה (כל אחד ואחת מאיתנו) כמיטב יכולתנו כדי שילדים אלו לא יוולדו בעולם שכזה... לסליחה שלך יש עוצמה... יש עוצמה כי את למעשה אומרת... הרמנו ידיים, זה מה יש עכשיו, זה מה שיהיה הלאה... ואולי לא ? אולי נצליח לשנות ? אולי יהיה שלום ? אולי יהיה ביטחון ? אולי בחינוך מתאים וענישה והרתאה נכונה לא יהיו אנסים ? צריך לחשוב חיובי על העתיד כי אין ברירה... כי אם לא נחשוב חיובי, אם נגיד מה שהיה הוא מה שיהיה אז הנבואה תגשים את עצמה, ואת זה אף אחד לא רוצה. הייתי משנה את המכתב שלך ובכל משפט במקום סליחה הייתי אומר... נעשה הכל כדי שיהיה שלום נעשה הכל כדי שיהיה ביטחון נעשה הכל כדי ......

ה מוזה

New member
מיקי ..לפעמים המשקפיים האופטימיות

והמציאות לא עולים בקנה אחד הסרתי קצת את המשקפיים הוורודות האופטימיות והבטתי במציאות העירומה .. זו חסרת המילים היפות זו שקיימת והפכה לעובדה מוצקת הבטחנו להם יונה ..עלה של זית הבטיחו להם ..שזו תהיה המלחמה האחרונה הבטחנו שלווה .. המציאות : ילדות נאנסות ,הורים מתעללים ומכים , נשים מוכות ונרצחות קשישים בחרפת רעב חסרי כל , שחיתות ושוחד, מערכת חוקים לוקה בחסר חסרת הרתעה לחלוטין , ילדים רעבים , משפחות חסרות קורת גג , מערכת חינוך קורסת , מערכת בריאות קורסת , אמהות מוהלות תרופות כי אין כסף , ילדים ברחוב והרשימה מתארכת מיום ליום . אז מה יעזור מיקי .." במקום סליחה הייתי אומר ".. אמרנו כבר הכל , הבטחנו שנעשה , שרנו שירי תקווה וחלום סיפרנו להם שיהיה טוב .. שנדאג ונעשה הכל שיהיה להם מחר מואר * נערה נאנסה * *ילדה בת 3 נאנסה * מה יעזרו להן המילים? נותר רק לבקש - סליחה שלא מנענו את האונס הבא את הרצח הבא את האישה המוכה הבאה את הילד החולה הבא שאמא תמהל לו תרופה ............. והרשימה מתארכת לה

מוזה...

אני לא בא לומר שאין לנו על מה להתנצל... אכן המצב רע... וכל מילה שלך נכונה מאוד, ואני לא מתווכח על תוכן ההווה. זה מה יש וזה מצער. והסליחה מתאימה לילדים שגדלים בעולם הזה, במדינה הזאת. אני חולק עלייך לגבי המחר... אני חולק עלייך לגבי הקביעה שמה שהיה הוא מה שיהיה... אם נשלים עם זה, אם לא ננסה לשנות, אם לא ננסה לשמור על אופטימיות לא נוכל לשנות דבר... למחשבה יש כח, כשמאמינים כי מה שהיה הוא מה שיהיה, אז זה מה שיהיה... אם נאמין שניתן לשנות יש סיכוי שאחד מהסעיפים שמנית לא יתקיים לדור הבא, וזה כבר שווה. אם נאמין כי יהיה קצת יותר ביטחון, קצת יותר שלום, קצת פחות ילדות נאנסות, קצת פחות נשים מוכות, ואם נעשה על זה משהו... כל אחד ויכולתו לעשות, יש סיכוי שזה יקרה. אם לא נאמין שזה אפשרי הרי שהנבואה תגשים את עצמה, ועל זה בדיוק אני חולק.

ה מוזה

New member
נעשה ונשמע

מעשים ..מיקי . כבר חשבנו חיובי , כבר הבטחנו במילים כבר בתורה נכתב "נעשה ונשמע" מסתבר שמחשבות חיוביות ומילים יפות כשהן לא מלוות במעשים הן לא ממש משנות מציאות ומעשים .. שלי , ושלך נדמה לפעמים שהם טיפה בים הנבואה ניתנה ל... אני מביטה במציאות והיא לא משתנה לטובה עם כל הרצון הטוב והחשיבה אז תאמר לי ידידי ..מעבר למילים מהו המעשה שניתן לעשות היום כדי שהמחר של הילדים יהיה טוב יותר ?

לא צריך ללכת רחוק...

מעשים... לכל אחד מאיתנו המיקרוקוסמוס שלו... את אומרת שמה שכל אחד מאיתנו יכול לעשות זה כמו טיפה בים... אולי... ומצד שני אומרים כי המציל נפש אחד כאילו הציל עולם ומלואו... אין לי תשובה חד משמעית, אבל אני כן מאמין שכל אחד יכול לשנות. זה מתחיל מהסביבה הקרובה, ואם כל אחד יטפטף טיפה אפשר גם למלא את הים. אפשר להשתדל, ואפשר להאמין... ואולי... אולי... אפשר גם לשנות...

dance of life

New member
קורע לב מוזה...

קורע לדעת כמה כולם מזדהים וכולם מרגישים כך.. כמה זה נכון.. *מחבקת אותך חזק חזק חזק* - לפחות יודעת אני בבטחה שאת ילדי המחר - שאת עצמך תגדלי - תגדלי בעולם שונה ויפה יותר, באהבה אין קץ, בשמחה ובאושר נשגבים... בעולם שאת תצרי להם מאהבה כנה ואמיתית!

DANAAB1

New member
תגובה

אז ככה... קראתי... את שכתבת... ואת התגובות לכתיבתך... אני ממש מזדהה עם שכתבת... יש משהו בזה... לצערי... רשמו לך בתגובה... שה ישתנה עם רק נאמין... אם רק נעשה משהו... אז פעם גם אני חשבתי ככה גם אני חשבתי לשנות את העולם... אבל הגעתי למסקנה לצערי... שאי אפשר... לצערי... ההורים המכים...רק גודלים... האנסים מתרבים להם... הרציחות מתרבות... הכול פתאום ניהיה יותר גדול... כאילו אחד לומד מהשני... אחד לומד מהכתבה בעיתון... זה עצוב... אני יודעת אבל זאת המציאות הלוואי ונוכל לעשות עתיד טוב יותר לאלו שעדין לא כאן.

למעלה