במקרה הזה חולק עליך. כמובן שפורמלית זה נכון. אבל בתכל'ס, לפחות בתחושתי הסובייקטיבית, יש כאן קומונה ויש כאן פורום.
הקומונה - אותו גוף שקיים כבר שנים, על חבריו שלעתים מעצבנים אלו את אלו וכו', אבל אותה 'משפחה' (ויש בה גם חברים שיחלקו על הגדרה זו) לטוב ולמוטב.
הפורום - הקומונה בתוספת אלו שהצטרפו אליה מבלי שהוזמנו, קרי מבלי שנבדקה התאמתם על-ידי כבוד ההנהלה וכו'.
למה אני מבדיל בין השניים? כי כמו שכתבתי בשבוע שעבר, הדבר העיקרי שמפריע לי בכל הבלגן של החודשים האחרונים, הוא שבאים אנשים מבחוץ, תוקפים חברי קומונה ותיקים על צורת כתיבתם ושאר עניינים (ויש הטוענים על סמך מחלוקות מהעבר ביניהם), ומתעקשים שישונו סדרי בראשית. זאת, כאשר גם אם יש (ותמיד יש) מחלוקות כאלו או אחרות, הקומונה ידעה להתמודד עם זה.
אז לדידי ועד להודעה חדשה ועל אף שאין לי שום התנגדות מיוחדת לכך שמצטרפים אנשים במחוץ למה שהיה פעם הקומונה המשפחתית וכו', וכולם מוזמנים (מבחינתי לפחות ואני כמובן לא מוסמך לדבר בשם הקומונה או אחרים) בשמחה ובאושר. אבל הנקודה הזאת, בה מגיע גולש חדש (אגב זה יכול להיות גולש מן המנין כמו שזה יכול להיות מנהל) ומבקש לשנות סדרי בראשית שעבדו היטב במשך שנים, גם אם הוא נורא בטוח שהוא צודק (ובאמת יתכן שזה נכון), זה מפריע לי או במילים בוטות יותר, לא מקובל עלי ולא נראה לי תקין.
לעניות דעתי אם סוגיה זו תיפתר, כל הבעיות שעולות מהממשק שבין הקומונה (הוותיקה) לפורום (החדש יותר), תיעלמנה מעצמן.