כמה לא מפתיע שכל הטיעון ה"מוסרי"
שלך לגיוס הוא: באתי, כבשתי, גירשתי את הערבים, עכשיו אני החזק, ולכן אני יכול לגרום להם לעשות מה שאני רוצה. אם לא טוב להם, הם יכולים ללכת, כי בינתיים אין להם מספיק טנקים לגבור עלי. ברור שבארה"ב הם מסתדרים יופי; בארה"ב לא רוצים לגייס אותם, בארה"ב לא אוסרים עליהם לעבוד, בארה"ב יש להם חינוך אוטונומי. אני לא שאלתי על חולה סכרת אנוש, שאלתי על חולה סכרת שבחר שלא להתנדב. ובכן, גם עליו תרצה לאסור עבודה? אם אבי נימני רוצה להציל את עצמו ממוות, שירוץ על חשבונו במגרש ליד הבית. אני לא צריך למממן את המשחקים שלו. ועל אותו משקל: דעתך מעניינת את הסבתא שלי, כאשר דעתך אינה מוסרית. ועכשיו לאוסף השטויות הדמגויות שלך: ראשית, כשם שלמוסיקה יש הגיון פנימי, גם ליהדות יש (על הרמנויטיקה שמעת פעם?). שנית, גם על קבורה דתית ונישואין דתיים אנשים מוכנים לשלם, אז? שלישית, הכסף המושקע לא רלוונטי, שכן כל שקל שמושקע במשהו שאינו קיים הוא מיותר לדבריך. רביעית, המפעל התורני בארץ מתקבל בברכה בקרב הלובי היהודי בארה"ב. את המוסר הפרטני של האתאיסטים ראינו יפה מאד אצל כל ההוגים האתאיסטים - מארקס, ניטשה, סארטר, היידגר. מפתיע שכל הוגה אתאיסט (למעט שופנהאור, אבל אני בספק אם גישתו המוסרית קבילה על הדורסנות היהירה של הלוגיקה שלך) תמך בטוטאליטריות? כל שאר העולם החילוני (ואני מדבר על ההוגים החשובים שלו, לא על דמגוגים פחדנים וצבועים כמוך שלא מסוגלים לבסס את המוסר שלהם על ההגיון שהם כ"כ דוגלים בו) רואים ביהדות ובנצרות את המקור, גם אם לא מקור אלוהי. החרדים לא המציאו את האבנים, ואני לא מיר רב שתומך בזריקת האבנים הזו. לעומת זאת, נשק אטומי פותח בתמיכת הממשלה וגם השימוש בו הוא באישורה. והרב גם הסביר שהתכוון למחבלים בלבד. שכחת להזכיר את זה, נכון מר כזבני? היהודים לא מוסריים יותר מאף אדם אחר כי הם אנשים ומועדים לפורענות, יותר משהחילונים לא בהכרח בעלי הגיון יותר מאדם אחר. עם זאת, החילוניות הגיונית יותר, הדת מוסרית יותר. אני דווקא חושב שפגשת; לבטח הצצת כמה פעמים במהלך חייך בראי.ץ