לאיילת1974 (חלק א´)

• פותח הנושא taro
  • פורסם בתאריך

taro

New member
תכיפות הפוגרמים לא משתווה

בכלל לתכיפות הפיגועים, האיום הכימי-ביולוגי-אטומי על ישראל, שלא לדבר על הסקאדים, הקטיושות וחמש המלחמות שמדינת ישראל ידעה עד היום. בקשר לשואה - רובה של השואה התרחשה על שטחן ונגד אזרחיהן של מדינות כבושות. גם אם מדינת ישראל הייתה קיימת אז, היא לא הייתה מונעת את השואה במידה והייתה נכבשת (והסיכויים שצה"ל היה מביס את הורמכט, שכבש כמעט את כל אירופה ומוטט כמעט לחלוטין את הצי הבריטי והצבא האדום, נמוכים מאד).

אנדרי ז

New member
גם לא היקפם

מספר הנרצחים בפוגרומים הגדולים עלה למיטב ידיעתי בהרבה על מספר קורבנות הפיגועים פלוס חללי צה"ל. וזה עוד לפני שנגענו בשואה כמובן. מספר ההרוגים באינתיפאדה עדיין לא מתקרב אפילו למספר ההרוגים בתאונות דרכים.

taro

New member
ברור שבאלפיים שנות גלות

יהיו יותר נפגעים. כמה נפגעים בדיוק היו בחמישים שנה? כבר הגבתי על השואה; מדינת ישראל לא הייתה מונעת אותה.

אנדרי ז

New member
לא דיברתי על סך הכל

דיברתי על הפוגרומים הגדולים, אם נשווה כל אחד מהם לחוד מול מלחמה או תקופת מתיחות מסויימת בינינו לבין הערבים.

taro

New member
אשמח אם תשתף אותי במידע שיש לך

אודות המספרים השונים של הרוגי הפוגרומים הגדולים, והרוגי המלחמות והפיגועים. אני לא מכיר סטטיסטיקה שמצביעה על כך שבאופן כולל, בפוגרומים נהרגו יותר.

אנדרי ז

New member
למשל...

אז ככה. ערכתי חיפוש מקוצר באינטרנט. לא קל בכמה דקות למצוא הרבה חומר בצורה כזאת, אבל מצאתי לפחות שתי התייחסויות טובות על הפוגרומים שהיו ברוסיה ב-1906. בראשונה מדובר על אלף קורבנות, בשנייה על אלפי קורבנות. אני מאמין שאם נמשיך ללכת אחורה, למשל לימי הביניים, נמצא עוד הרבה מספרים גדולים, למשל מאנגליה.

taro

New member
טרחת לבדוק כמה נהרגו במלחמת יום

הכיפורים למשל? את העובדה שאחוז מתוך הישוב העברי בארץ נפל במלחמת תש"ח? (אחוז! המצב דומה למקרה בו היום יפלו 50 אלף איש במלחמה!) אגב, נא לזכור שלרדיפות זכו עוד קבוצות רבות - ברוסיה ומחוץ לה (החל מקבוצות אתניות כגון אפרו-אמריקאים וצוענים, וכלה בקבוצות חריגות כגון נכים והומוסקסואלים). אף אחד מהם לא פנה להקים מדינה, ועדיין מעמדו השתפר פלאים.

artbear

New member
אתה לא יכול לשקר ככה

אתה כתבת שמדינת ישראל "היא רכבת מהירה אל המוות, מוקפת בגדר תיל". זה מה שאתה כתבת. אתה לא יכול לבוא ולומר לי, אחרי חמש דקות, במהדורה מרוככת ומפויסת - ש"מדובר במקום שאינו בטוח יותר מהגולה". אתה מבין למה אני קורא לך מר כזבני? רגע אחד אתה קובע שאנחנו ´נאציונים´, ושניה אחר-כך כולך שופע חיוכים ואהבת-אדם. תתעורר - כולך סתירה אחת גדולה.

taro

New member
אולי אם היה לך הגיון היית מבין

ראית את המרכאות ששמתי שם? למקרה שהחמצת כמה שיעורי ספרות (ותנ"ך), מרכאות מעידות על ציטוט. וזה מה שזה היה - ציטוט. זה נקרא מטאפורה, והיא נוסחה ע"י פרוספור יהודי בשם סטיינר. לא על ידי. ואין פה שום סתירה - בקצב הזה, מדינת ישראל אכן דוהרת כמו רכבת אל המוות. אתם עדיין נאציונים, ואני עדיין שופע חיוכים ואהבת אדם. אני לא רואה פה סתירה. הבעיה היא לא בהיותי סתירה, אלא בהיותך מחוסר כל לוגיקה (כמו גם מוסר, אמינות, ביסוסים ובקיאות). מה כן יש לך, בעצם, חוץ מהמון אהבה עצמית וקללות?

artbear

New member
אתה מתחמק

אם מדינת ישראל היא רכבת מהירה אל המוות - מה אתה עושה פה? עוף מפה, זבוב! עוף, גוזל, חתוך את השמיים!

taro

New member
וכבר אמרתי

שכשיהיו לי האמצעים הכלכליים, כשאצליח להסדיר את חיי החברה-משפחה-אהבה (תאמין או לא) מהבחינה הזו, כשאמצא מדינה בה המצב נוח מבחינתי וכו´. אחרת, אין בכך שום הגיון. אל תנסה לעוות את דברי - אני לא טענתי שמדינת ישראל היא מקום שחייבים לברוח ממנו (ונא לחדול להטפל למטאפורה הזוף אם אין בך שמץ יצירתיות ודמיון אחזור בי מדברי), כל שאמרתי הוא שמדינת ישראל נכשלה במשימתה להוות מקום בטוח ליהודים; כרגע, היא דווקא המקום הכי פחות בטוח בעולם ליהודים מעצם היותם יהודים.

artbear

New member
שקרן מטומטם

אתה כתבת עכשיו שמדינת ישראל "היא דווקא המקום הכי פחות בטוח בעולם ליהודים מעצם היותם יהודים". ניסית לגור באיראן? ניסית לגור בסוריה? ניסית לגור בסודן? ניסית לגור במצרים? ניסית לגור באפגניסטן? מה אתה מזיין את המוח, אפס? על מי אתה חושב שאתה עובד כאן? רק על עצמך! אפס מאופס, שרץ ילדותי, ג´וק מסריח, יהודי גזען וצדקן, לך תתאבד במהרה בימינו. אין לי שום סיבה לדבר אליך אחרת. טארו, אתה השפל של השפל של המין האנושי. אתה המיץ של הזבל של בני-האדם. אתה הדבר הכי גרוע שיצא אי-פעם מתוך רחם של אישה.

taro

New member
אתה יכול להמשיך לקלל

המייל למנהל הפורום כבר נשלח. באיראן? לא, אבל אני יודע שיש להם שר יהודי. במצריים וכו´ לא שמעתי על התנכלויות ליהודים. דווקא שמעתי על נורמליזציה. אפילו באקטואליה אין לך ידע?

למעלה