לאיזה עיתון להאמין?

משתפרת1

Well-known member
מאחר ואינני יודעת למי להאמין (הרינגטון בוודאי יאיר את עינינו) חיפשתי במקורות באנגלית. בוול סטריט ג'ורנל יש הסבר שארגון הבריאות העולמית WHO לא ממליץ על חיסון של נשים הרות בחיסוני ה- mRNA של מודרנה ושל פייזר מהסיבה- שקבוצות הניסוי לא כללו נשים הרות. בשלב הזה -WHO ממליץ על חיסון של נשים הרות שנמצאות בסיכון גבוה לחשיפה לנגיף (למשל כאלה שמועסקות במערכת הבריאות) או עם מחלות רקע שעלולות לגרום למחלה קשה במקרה של הידבקות.
הארגון לא ממליץ על בדיקת הריון לפני ההתחסנות או על דחיה של כניסה להריון אחרי ההתחסנות. הארגון ממליץ לנשים מיניקות להתחסן.
אני מניחה שאחרי שיצטברו מספיק נתונים לגבי חיסון נשים הרות (אלה שבסיכון גבוה להדבק או ללקות במחלה קשה אחרי ההדבקות שהומלץ להן להתחסן) הארגון יחליט אם להמליץ לכלל הנשים ההרות להתחסן. יתכן שהמידע שנאסף כעת על נשים הרות שנדבקו וחייהן וחיי העוברים עמדו בסכנה- ישוקלל.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מבין שניהם בנושא הזה, להארץ.
יש הנחיה של משרד הבריאות
לחסן נשים הרות.
לא הייתי לוקחת סיכון להמליץ
לא להתחסן
או
להתחסן.
מאחר ואינני יודעת למי להאמין (הרינגטון בוודאי יאיר את עינינו) חיפשתי במקורות באנגלית. בוול סטריט ג'ורנל יש הסבר שארגון הבריאות העולמית WHO לא ממליץ על חיסון של נשים הרות בחיסוני ה- mRNA של מודרנה ושל פייזר מהסיבה- שקבוצות הניסוי לא כללו נשים הרות. בשלב הזה -WHO ממליץ על חיסון של נשים הרות שנמצאות בסיכון גבוה לחשיפה לנגיף (למשל כאלה שמועסקות במערכת הבריאות) או עם מחלות רקע שעלולות לגרום למחלה קשה במקרה של הידבקות.
הארגון לא ממליץ על בדיקת הריון לפני ההתחסנות או על דחיה של כניסה להריון אחרי ההתחסנות. הארגון ממליץ לנשים מיניקות להתחסן.
אני מניחה שאחרי שיצטברו מספיק נתונים לגבי חיסון נשים הרות (אלה שבסיכון גבוה להדבק או ללקות במחלה קשה אחרי ההדבקות שהומלץ להן להתחסן) הארגון יחליט אם להמליץ לכלל הנשים ההרות להתחסן. יתכן שהמידע שנאסף כעת על נשים הרות שנדבקו וחייהן וחיי העוברים עמדו בסכנה- ישוקלל.
כלתי שעוסקת בחיסונים, סיפרה לי
שיש הנחיה ממשרד הבריאות לחסן נשים הרות בסיכון,
והמלצה מרופא משפחה, או גינקולוג.

אור גינאל

Well-known member

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
הרעיון של לנהל את החיים לפי אמונה בעיתונים נשמע מאוד מעניין ומפתה,
ומה דעתך שנעשה מעין מדינת עיתונים דמוקרטית ? ותהיה הצבעה למי להאמין ולמי לא .
והעיתון הכי מדוייק יהיה בשלטון ואותו נעריץ ולו נסגוד.
רעיון מעולה.
לך על זה!
בהצלחה.

Harrington

Well-known member
מנהל
וואייי וואי הרניגטון מאמין לעיתון
זה ממש לא מה שאמרתי.
יש הנחיה של משרד הבריאות
לחסן נשים הרות.
לא הייתי לוקחת סיכון להמליץ
לא להתחסן
או
להתחסן
ברור שצריך להתחסן. לא צריך להיות גאון מקצועי בשביל להבין זאת. אבל בכל מקרה ליתר בטחון, הצוות המייעץ והממליץ על דברים כאלו במשרד הבריאות, הוא דווקא כן צוות גאונים מקצועיים.

קלייטון.ש

Well-known member
אם הנושא, עמדתו של ארגון הבריאות העולמי בעניין החיסון של מודרנה, מעניין אותך, למה לא ללכת לאתר שלהם ולקרוא?

ציטוט:
While pregnancy puts women at a higher risk of severe COVID-19, the use of this vaccine in pregnant women is currently not recommended, unless they are at risk of high exposure (e.g. health workers).

Harrington

Well-known member
מנהל
השאלה מעבר לאמינות התשקורת הישראלית הרדודה, היא למה בכלל מעניינת אותנו עמדת ארגון הבריאות הבינלאומי? אנו חיים במדינת ישראל. במדינה זו יש מערכת בריאות מהטובות בעולם (כן, עדיפה גם על זו הספרדית ;-)). המומחים הישראלים לא נופלים ממקביליהם 'הבינלאומיים' או האמריקאיים. לגבי הנתונים הישראליים (למשל לעניין ההריוניות המודבקות בנגיף) הם מכירים אותם טוב מכל מומחה בינלאומי אחר.

בנסיבות אלו העמדה שתעניין אותי היא עמדת משרד הבריאות הישראלי. עמדה זו, מן הסתם (חלק מובנה משיקוליה) לקחה בחשבון גם את עמדת ארגון הבריאות הבינלאומי. אבל בכל זאת עמדת משרד הבריאות הישראלי היא זו שרלוונטית לישראליות.

כך אגב גם לגבי החיסונים עצמם. בניגוד לרושם שאולי התקבל מהתשקורת הרדודה, משרד הבריאות הישראלי הוא זה שנדרש לאשר את החיסונים. השאלה מה יחליט מקבילו האמריקאי הייתה רלוונטית כמובן, לאור הנתונים שעלו שם וכו'. אבל בסופו של דבר זה המשרד הישראלי שנצרך לתת את האישור.

למעלה