לימוד רייקי.
שלום עליך, אלונה. מה שלומך? בקשר לדבריך שנאמרו לעיל, רק רציתי (לפני תשובתי) לשאול מאיזו תגובה לא נעימה חששת או למה את חושבת/חשבת שעלולה להיות תגובה לא נעימה? אכן, ישנם מקרים בהם הריאקציה מטיפולי רייקי עלולה להיות חריפה מעט (למשל כאב במהלך הטיפול ומעט אחריו עלול לגבור למס´ דקות, אך זאת כיוון שהרייקי מרכזת את כל הכאב בפרק זמן קצר ולאחריו הוא נעלם) אך הטיפול כשלעצמו ואיכות החיים עשויה לעלות. עליך להבין שרייקי מוגבלת. היא אינה פותרת את כל הבעיות (את רובן היא לא פותרת, בעיקר הפיזיות). היא עשויה שלא להועיל כלל, אך היא אינה יכולה להזיק בשום אופן (גם אם כוונת המטפל היא זדונית). דוגמא נוספת היא, שבאמצעות הרייקי ניתן להגיע ולפתור טראומות מהעבר, ע"י פתיחת תעלה אנרגטית לטראומה (איני יכול לספק הסבר מפורט, כיוון שטרם למדתי את הטכניקה). אדם שלא מוכן מספיק, נפשית, להתמודד עם הטיפול בטראומה לא יתחבר לטיפול ותהליכים בטיפול לא יתרחשו. כך הרייקי שומרת על האדם. קודם כל היא תדאג לחסן אותו ולחזקו נפשית (הרייקי עובדת בעיקר על הגוף הרגשי/מנטלי/רוחני) ולאחר טיפולים מספר (תלוי במטופל) יתכן ותהייה התחברות לטראומה ע"מ שניתן יהיה לפותרה. רייקי גם לא תעלים כאבים, למשל, אצל תינוק, באם אין ביכולתה לפתור את הבעיה, והתינוק ימשיך לבכות, זאת מכיוון שהבכי הוא אזעקת התינוק על בעיה כלשהי והרייקי לא "תעלים ראיות", כלומר, התינוק ימשיך "להודיע" על הבעיה ע"מ שיקבל טיפול הולם יותר ברפואה אחרת (משלימה או קונבנציונאלית - עדיפה קונבנ.). ולאחר הפרולוג הקצר הזה, נעבור לתשובה לשאלתך. באופן כללי, לכי לאן שאת רוצה. אני אישית, לא הולך למכללות וכו´ (בגלל היחס הפחות אישי, לדעתי והמחירים היותר גבוהים), אלא לאנשים ששמעתי עליהם (מפה לפה - חבר מביא חבר). הכי חשוב שתלכי למורה שאליו את "מתחברת", כלומר, מרגישה שהוא מדבר אליך -(הליכותיו, דיבורו וכו´). אני למדתי אצל מורה מדהים לכל הדיעות. אדם צנוע, ישר, ללא אגו - חוויה! הוא טוב מאוד, מעביר הרבה ידע וחומר ומשלב ידע וחומר מטכניקות אחרות בתחום ברפואה המשלימה (כמו מערכי הנחת ידיים בהילינג ועוד). אני יודע שבאים אליו מכל הארץ ללמוד אצלו, אך הבעיה שהוא די הפסיק ללמד, כיוון שיש לו המון עבודה (קורס או שניים בשנה). אצל מורה אחר שמלמד, לא למדתי, אך אני מכיר אותו ואף הוא אדם ישר (לא יודע אם תנוע), ללא אגו ובעל יכולות על חושיות מדהימות (פאראפסיכולוג) ואני מאמין שלימוד עימו גם היא תהיה חוויה בקנה מידה מרשים ביותר (את המאסטר אני מתעתד ללמוד אצלו). אם תרצי פרטים נוספים, אנא כתבי עלי לדוא"ל -
[email protected] שלך באהבה - אני. נ.ב. רייקי לא ניתן ללמוד דרך ספר. שום דבר לא ניתן ללמוד דרך ספר. ניתן אך ורק להעשיר ידע ולהרחיב אופקים...