לאחר המוות.

DTfromBT

New member
לאחר המוות.

מה אתם חושבים קורה לאחר שאנחנו מתים כאן, ב"מישור הפיזי"? גילגול נשמות? המשך למישור ו\או עולמות אחרים? גן-עדן(מה שזה לא יהיה, הצטרפות לייקום, לאלוהים - איך שלא בא לכם) \ גיהינום(השמדת הנשמה\בעירה במאגמה\לאבה חמה לדורות או לעד...) הפיכה לפרפר\נחש\בעל-חיים אחר לפי הבחירה? הפיכה לאדם\בעל חיים לפי הקארמה? מה?

DTfromBT

New member
פעם ראשונה שאני פוגש מישהו שמאמין

ב*כל* אותם הדברים, אבל תגיד, איך כל האמונות האלו מסתדרות לך? הן לא סותרות אחת את השניה? הנקודה היא ששאלתי דעה אישית...

ההגמון

New member
זו דעתי האישית.

אני חושב שגלגול נשמות הוא משהו שהולך לפי שלבים, שבכל שלב יכול להתקיים משהו מהדברים שאמרת. וכמובן, יכול לקרות שהנשמה פשוט תתנדף לה, אם איזה היי ספיריט מחליט ככה. למשל, וסתם לצורך דוגמה פיקטיבית. שלב ראשון- נשמה מתגלגלת לחיה. שלב שני-לאדם (או בחזרה לחיה, אם עדיין צריך). שלב שלישי-ליצור לא אורגני (כמו נגיד, מלאכים וכו'). וכל השלבים האלו מושפעים מקרמה. אבל לא במובן המסורתי של המילה. לא בדיוק. אבל משהו כזה. אני לא מתכוון להגיד שבדיוק ככה הולכים השלבים, זה סתם כדי להמחיש.

Soul Reaper

New member
אין לי דעה מגובשת אבל..:X

בעקרון אני מאמין בדרך של הדת . יש שלושה ניסיונות לתקן "את עצמך" כלומר, שלשה גלגולים התיקון זה לאו דווקא חזרה בתשובה ולעבוד את ה' אלא.. 'לשחרר קארמה חיובית' מספיק (אני לא יודע איך זה נראה על מדד :\) ואז הולכים לגן עדן :) או לגהינום.. רק אם אתה בנאדם מאוד רשע ומושחת ואין דרך חזרה . אני מזכיר שזו רק האמונה הקטנה שלי שעדיין לא ממש מגובשת כמו שאתם רואים :] לא נורא, יש לי עוד מספיק זמן בשביל לקבוע עם עצמי ^.^

ההגמון

New member
לפי הדת היהודית

נשמה יכולה לשהות בגהנום לא יותר משנה. רק שזה לא כל כך ברור אם זה שנה של אלוהים (שכל יום שלו הוא 1000 שנה אצלנו) או שנה לפי זמן אנושי, או חוויתי, או מה. אבל בכל אופן, השהייה בגהנום מוגבלת בזמן.

תשובה, לדעתי

אני מאמינה שכאשר אדם מת אז הנשמה שלו נלקחת חזרה אל האל. אני מאמינה שאחרי זמן שהות מסוים בחיק הה', הנשמה חוזרת ארצה, לגוף פיזי חדש, מקום חדש, כדי ללמוד עוד על מהות החיים של בני האדם.

imdark

New member
מזכיר את רעיון גאיה

רוח האדמה (וכך כל הרוחותחוזרות אל רוח האדמה

bgbg10

New member
הנה מה שאני יודעת....לפי הקבלה

אומרים שכל נשמה מחולקת לכמה חלקים וכל חלק חי בתקופת זמן אחרת... אם פעם שאלתם את עצמכם, איך זה אפשרי להעלות נשמה של מישהו שכבר נפטר מן העולם כאשר במקביל יש את האפשרות שהוא חווה גלגול אחר...הרי לכם התשובה אומרים (בזה אני לא כלכך בטוחה, זה מה שסיפרו לי) שלכל אחד יש 3 גלגולים אם אחרי 3 גלגולים אלה, הוא לא מגיע לתיקון, הוא חי גלגול נוסף בתור בע"ח ואחרי זה מתחיל הכל מהתחלה (דיינו עוד 3 גלגולים) בתוך זה נכנס נושא רחב של "איזה בע"ח", אם הוא נועד לשחיטה או לא...ואומרים שדגים שאוכלים בשבת יש בהם נשמותץ של צדיקים.... אבל בהמשך לשאלה של מה שקורה אחרי המוות... אני מאמינה שאם לא סגרת כל מה שיש לך בעולם הזה ומאיזה שהיא סיבה אתה לא מתקדם הלאה...אתה בטח תיהיה בתור "רוח"... מה שכן, הנשמה לא מתה...זה שהחיים במישור הפיזי נגמרים לא אומר שהנשמה נכחדה... אומרים שאנשים שמידת הרוע שלהם בעולם זה היתה כ"כ גדולה אז הנשמה שלהם נכנסת לאבן (גם בזה אני לא בטוחה...רק מעבירה מה שסיפרו לי)

בסדר גמור, אבל משהו לא מסתדר לי

אם תוכלי להסביר לי. אמרת שאנשים שלא הגיעו לתיקון מלא- עוברים גילגול בתור בעל חיים. אם כן, כיצד ייתכן מצב בו הדג הנאכל ביום שבת מכיל בתוכו נשמת אדם צדיק?

ToryMaster

New member
שאלה מעניינת

האם אדם שלא הגיע לתיקון מלא יוכל להיחשב לצדיק?

ToryMaster

New member
לא ממש

את מוזמנת לענות אם יש לך תשובה, אבל השאלה שלך הביאה אותי לחשוב על השאלה הזו.

bgbg10

New member
אני חושבת שכן

זו דעתי האישית, לאחר שחשבתי על מה ששאלת... יכול להיות לך אדם טוב, כנה ושעוזר לאנשים- ממש צדיק ובנוספ גם דתי או אפילו רב... אבל האם זה אומר שהוא התמודד עם כל מה שהוא היה צריך להתמודד? ושהוא אכן הגיע לתיקון? לפעמים אנחנו בטוחים שננהג בדרך מסויימת, עד שאנחנו נתקלים באותו מצב בעייתי ואז אנחנו מבינים שהדברים אינם קלים כמו שחשבנו... מישהו אמר לי (אני לא יודעת אם זה נכון) שיש גם נשמות של צדיקים שהם מתגלגלים בתור אוטיסטים....כי הם לא מבינים שום דבר ארצי...הם בתוך עצמם...ומהתמימות הזאת והטוהר הזה מבינים הרבה... לא יודעת בוודאות אם כל זה נכון...אבל זה גרם לי לחשוב :) לדעתי זה הגיוני שיכול להיות מישהו צדיק ושעדיין לא הגיע לתיקון

bgbg10

New member
זהו תחום רחב...שאני בעצמי לא יודעת

את כל התשובות וגם אני שאלתי את זה.... נראה לי שזה אולי מצב מופרד מן השאר... כשאני גם ימצא תשובה אני יכתוב לך... בכל אופן אם הבנתי משהו לגבי הדת...אין בה סתירות רק חוסר ידע שלנו שגורם לנו לראות דברים כסותרים... כמו שבהתחלה היה נראה לי סותר העניין שמצד אחד יש גלגול נשמות ומצד שני אפשר להעלות את הנשמה בסיאנס (כאילו מישהו יכול להעלות את הנשמה שלי כשאני חיה, רק בגלגול אחר....)...כבר כתבתי על זה כמו שראית בהודעה הקודמת.

imdark

New member
שאלה בילתי אפשרית

ולכן גם התשובה היא בילתי אפשרית למרות שניתן להכיר חלק מהתשובה ולנחש חלק אחר לא קיים פיתרון מוחלט לפי היהודות הדרך היחידה להבין למה הל קורה כמו שהוא קורה היא למות לא קיימת שום דת שמתיימרת להסביר את כל המוות וכל מה שאחריו הרוב מסבירות חלקים חלקים ומשתמשות בדימויים כדי להפוך את זה למובן יותר לאדם הפשוט אבל אין תשובה מוחלטת אני יכול לבוא אכשיו ולשאול מה זה קרמה? מי החליט שמשהו אחד הוא טוב והשני רע? ואיזה זכות יש לאנשים לשקול את זה לאומת זה וחוץ מזה לפי המדע של היום אדם נאשה רע בגלל שהאנשים סביבות עשו אותו כזה כלומר למה להעשים את האדם על חטאיי הסביבה שבה הוא חי? אבל אדיין אינני מסוגל בשאלות שלי לסלף או לבטל דת או עמונה כלשהי בגלל שאין לי הוחכות ממשיות לטענותי וכך גם לשום אדם אחר אין זכות לסלף את דתו של השני זו האמונה שלי אני ההפך מאטאיסט אני מאמין בכל הדתות בלי להשלות אחת מול השניה וזו אולי הדרך היחידה של בני האדם להיתקרב לאוטופיה ואולי יום אחד אני יהיה מסוגל לגרום לאחרים להבין את הנקודה הזו זה לא שכל בני האדם שווים אלא שהאמונות שלהם שוות

למעלה