לאחותי

לאחותי

כשנולדת, לא ידעתי שתהיי שונה משאר הילדים. אמנם קיבלתי אותך באופן שונה, לא כמו שילדים קטנים מקבלים בדרך כלל אח קטן שנולד להם. לשניה לא קינאתי ולא כעסתי. אהבתי אותך מהרגע הראשון. שמחתי בכל לבי על הבובה שקיבלתי מתנה. הייתי רק בת שלוש, אבל ידעתי שקיבלתי מתנה לכל החיים, שאת תמיד תהיי אחותי ותמיד תהיי איתי. לא הפסקתי ללחוש לך באוזן: "כשתהיי גדולה, אני אשחק איתך". התחננתי בפני אמא שתיתן לנו לישון ביחד. לא כעסתי עלייך כש"גזלת" את מקומי במיטה של ההורים. גיליתי הבנה. הבנה מוזרה ומפתיעה לילדה בת 4. ואז אבחנו אותך. הייתי בת 6 כשאמא תפסה אותי ואת אחינו הגדול לשיחה, והסבירה לנו, כמיטב יכולתה, שאת לא ילדה כמו כל הילדים. שאת משהו אחר. את לא מפגרת, אבל את אחרת. אז עוד לא ידעתי מה מצפה לי. ולך. השנים עברו. את גדלת. המשכת ללמוד במסגרת החינוך הרגיל, ואפילו עלית לכיתה א' יחד עם כל חברייך לגן. כאן התחיל הסיוט שלי. ילדים זה עם אכזר, ומי כמוך יודעת. היית שונה ולא היה אחד שלא שם לב לכך. ילדים רבים ניצלו את זה. וכאן התחילו 8 שנים של סבל. עבורי. וגם עבורך. את סבלת יותר, בזה אין לי שום ספק, אבל את ראית את זה מנקודת מבט אחרת ולא חווית את זה כמוני. אמנם עשיתי הכל על מנת להגן עלייך, ולשניה לא התביישתי בך. עמדתי לפנייך והודעתי שמי שיתעסק איתך צריך לעבור קודם דרכי. אבל הקורבן שזה דרש ממני, היה מר וקשה. ילדים צעירים ממני, שאת שמותיהם אפילו לא ידעתי, קיללו אותי ברחוב. הייתי "האחות של המפגרת", אפילו שאת לא מפגרת, אבל איך אפשר להסביר להם. קשרים עם חברים התפרקו והתקשתי מאוד ליצור קשרים חדשים. מי ירצה להתחבר עם "האחות של המפגרת" שכל כך כיף להציק לה ומי יוכל להתחבר איתי, כאשר את כל זמן ההפסקות אני מבלה בהשגחה עלייך? וההורים... הם היו עסוקים איתך. לא היה להם זמן להקשיב לבעיות שלי ולסייע בקשיים החברתיים שלי. הם היו טרודים יותר בשאלת העתיד שלך ומה יהיה איתך. במאבקים מול מנהלת ביה"ס, שלא ראתה את שהייתך המוסד לימודי רגיל בעין יפה. בקשיים שלך. אני נשארתי לבדי. אבל לא הייתי לגמרי לבד. תמיד את היית איתי. אמנם לא ידעת להביע את עצמך במילים, אבל תמיד ידעת להראות לי - אם במגע ואם בדרכים עקיפות, שגם את אוהבת אותי ומעריכה את הדאגה שלי כלפייך. תמיד ידעתי שלא משנה מה קרה, חיבוק ממך יקל את הכאב. ישכיח את הקושי שבלהיות אחותך. יפיג את העלבון שחשתי כלפי חוץ. עברו שנים. עכשיו את כבר גדולה, מתכוננת לחיים עצמאיים. עם אמא ואבא סגרתי את החשבון. הם משלמים אותו מדי שבוע. הילדים שהתעללו בך כבר בצבא. חלקם הבינו במהלך השנים את הטמטום והאטימות שהפגינו, וניסו לפצות. רובם לא הצליחו. אנשים מסביב מסתכלים עלייך כעל הישג. תוצר של השקעה והתמדה. משבחים את ההורים על שלא ויתרו כל השנים. ואני שותקת. אמא מנסה לשכנע אותי להרפות, לתת לך להמשיך לבד. טוענת שככה יהיה לכולנו יותר קל. אני לא בטוחה. לא משנה מה יהיה וכמה זמן יעבור, תמיד תשארי אחותי הקטנה. תמיד תשארי ילדה שזקוקה לתמיכה, הגנה והדרכה. ולא משנה מה, אני תמיד אהיה איתך ואספק לך את כל מה שתצטרכי. הלך רוח דתי גורס שילדים כמוך הם מלאכים שירדו לצורך תיקון. אני תמיד סברתי שאת עונש שקיבלתי בגלל חטאים מגלגולי הקודם. זה לא משנה שום דבר. אני אוהבת אותך, אחותי הקטנה, אוהבת אותך הכי בעולם. אין דבר שלא אעשה בשבילך. את אולי מתקשה להבין זאת, אבל אני יודעת. את הסיבה העיקרית שאני עדיין חיה.

האהבה הזו ...

היא אהבה טהורה . עשית לי טוב על הלב לשמוע שהלכת בשבילה "באש ובמים" . ילדים הם אכן עם אכזר ,ללא שום התלבטות . גדלתן התבגרתן עם השנים אבל את היית חזקה והמשכת כי אין כמו אהבת אחים! עכשיו שניכן גדלתן כל אחת מושכת לכיוון השני . ואולי באמת הגיע הזמן שאחותך תשתחרר ותצא "לעולם" לבד ... אני לא יודעת מה המצב שלה , ואם היא מבינה מה הולך איתה. אבל אני בטוחה שבתוך תוכה היא מבקשת את השקט הנפשי שלה . את העצמאות הלפחות מינמלית שניתן לתת לה .. מקסימום אם היא תיפול היא יודעת בלבה שתמיד היא תוכל להישען על אחותה הגדולה .. כי את שם בשבילה .... הילדים האלו באמת מיוחדים , הם יכולים להראות רגשות ולהביע את עצמם בדרכים שונות ומשונות ... הם פשוט נשמות טהורות בלי שום מחשבה אחת רעה .. איי שם בליבה היא מעריכה אותך על הכל תהיי בטוחה בכך

וואו מדהים.נגעת לליבי

לפעמים ילדים הם עם אכזר...גם לי יש אח קצת שונה..אבל מסדרים ומתייחסים אליו רגיל.רק הבנאדם עושה את עצמו שונה.אם הוא ירגיש שונה גם ככה יתייחסו אליו.אחי בן 10 ומפגין ביטחון עצמי גבוה שהוא כבר מלא בחברים וחברות ואף אחד לא שם לב לשוני שלו.

קראתי ודמעה מעני

גם אני כמוך אבל אצלי יש אח , וככול שהגנו עלו תמיד היה מי שילעג מאחור, אשרה שיש לה אותך ,כי קשה לא לתת להם אהבה , אם לא עונש משמיים כי אם מתנה , ואשר מי שמקבל מתנה כזאת , אם כול הכאב שבזה, המשיכי לתמוך בה ואמיני לי היא גם מהצד תומכת בך ודרכה את לומדת על החרים שהם יותר מוגבלים,

הדבר היחיד שעצוב כאן....

זה לא שאחותך מוגבלת בצורה כזו או אחרת וזקוקה לתמיכה ואת שם בכדי לתת לה אותה. אלה שאת זו שהפכת תלותית. את זו שבסופו של דבר לא יכולה להמשיך לבד ואחותך היא הסיבה להמשך חייך, ישנן הרבה סיבות אחרות, ומי שזקוקה כיום לטיפול והשגחה זו את. אני מניחה שקשה להתמודד עם ילד מוגבל בתוך המשפחה וכל תשומת הלב עוברת רק אליו, אך ישנם עוד ילדים בבית שזקוקים לאותה תשומת לב ואהבה אם לא יותר, בזכות עצמם ולא בגלל מוגבלותם. אין בי ספק שהמכתב הזה הוא מכתב תלונה על הקורבן שהקרבת במשך כל חייך וכיום כשאחותך אכן יכולה להתמודד עם החיים וברוך השם ההורים עוד חיים ויכולים לטפל בה והיא בעצמה <עד כמה שניתן>, נצלי את ההזדמנות לפתח לעצמך חיים משלך ושהמשך חייך לא יהיה תלוי במישהו אחר מלבדך ומלבד ההוא שלמעלה.

כאמא לילדה שונה

הצטמררתי לקרוא. מצד אחד,הלואי והבנים שלי היו מרגישים כך כלפי אחותם. מצד שני, מזל שאני משתדלת שהבנים שלי ישלמו כמה שפחות מחיר על היותם אחים לילדה שונה. ברשותך, אני אדפיס ואשמור לי את המכתב שלך.

../images/Emo10.gif

גם לי יש את זה... תאומות קטנות בנות 5 (לפני יומיים יומולדת..) שיש להן המונהמון בעיות... וזה פשוט כואב... אני חולה על הילדות האלה... כל דבר שאני יכולה אני אעשה בשבילן... לך אני שולחת המון
ים ושתהיי חזקה היא מבינה אותך והיא אוהבת חזרה, זה בטוח...

גרמת לי לבכות ...

מאוד ריגשת אותי!!! גם לי יש אחות שקטנה ממני בחמש שנים ואני מכיר את הבעיה... אבל אחותי הולכת לבית ספר מיוחד יש לה כל יום הסעה וכיף לה שם מאוד! אני מאוד אוהב אותה אפשר להגיד שאני חולה עליה! אנחנו חונקים אותה מאהבה (לטוב ולרע)... אבל בכל זאת אני לא חושב שאני עברתי את הסבל שלך בגלל שאחותי לא הייתי באותו בית ספר... ד"א הגעתי להודעה שלך דרך העמוד הראשי של תפוז!

אגסית

New member
מדהים.

משתקף כי הדבר שכתבת נבע מאהבה שלמה, מכל ליבך. לאנשים כמוך ראוייה הערכה שלא יסולא מפז. על הנאמנות המוחלטת, על ההליכה יד, ביד, בלי לתת לה ליפול. פשוט מדהימה. את אדם מקסים, עם המון נתינה. דעי זאת, ולך מגיעים חיים מאושרים.

תודה רבה לכולכם

מאוד ריגש אותי לקרוא את התגובות. ולמי שתהה - אני לא חושבת שרע לי. האהבה והנתינה לאחותי עושה לי טוב.

דברי הוצאו מהקשרם

אני אשמח מאוד אם מישהו יוכל להסביר לי איך הגיע הציטוט ממכתבי לשער תפוז אנשים, תוך הוצאה ענקית מהקשרו. "אחותי, את הסיבה העיקרית לכך שאני עדיין חיה" לא משקף אפילו במעט את כוונת מכתבי והתוכן שלו. יש לי, תודה לאל, עוד סיבות לחיות, אפילו שאחותי היא גורם מרכזי בחיים שלי, שעושה את החיים שלי שונים לטוב ולרע.

למעלה