לאור ירח!

לאור ירח!

ידידי הנכבד, במספר הודעות שלך קראתי, שוב ושוב, את המילים: "לוקחים את החוק לידיים" כאשר אתה משתמש בביטוי הזה כדי לתאר, למשל, את רצח הפלסטינים בידי ישראלים. אשר על כן, ראיתי צורך להבהיר לך כי אין כל חוק המאפשר רצח אזרחים חפים מפשע. ולכן, הם אינם "לוקחים את החוק לידיים", לכל היותר - הם מביאים לכאן את חוקי הג´ונגל.

אור ירח

New member
הכוונה הייתה...

...לכל פעולה נגד הפלשתינים (חבלה ברכוש, הצתת שדות, מעשי רצח וכו...) אשר אזרחים פרטיים עושים על דעת עצמם. טענתי בתשובה לאחד הימנים בהודעה הקודמת שלי, שכל פעולה נגד הפלשתינים בין אם מדובר במפגעים עצמם ובין אם מדובר בכלל האוכלוסיה הפלשתינית, צריכה להתבצע אך ורק בידי כוחות הביטחון שלנו המוסמכים לכך. לקיחת החוק לידיים הינה הגדרה כללית שלי לכל סוגי הפעולות שאזרח פרטי נוקט על דעת עצמו כנגד אנשים מתוך אוכלוסיית האויב. אני מודה שבמקרה זה נמנעתי מלקרוא לילד בשמו כפי שסברת שעלי היה לעשות כן. יתכן שהרצון הכן שלי שלא להרגיז יתר על המידה את אנשי הימין מתוך תקוה למצוא נקודות הסכמה משותפות עימם, הביא אותי שלא במודע להימנע מלקרוא למעשים אלו מעשי רצח. גם כך היו כאלו שנטרו לי על עצם זה שהבעתי עמדה חד משמעית נגד פעולות נקם בתושבים פלשתינים שבוצעו בידי מספר מטורפים מקירבנו.

למעלה