לאוורג'

קיטינג

New member
לאוורג'

שלום, במקרה נפלתי על הלינק הבא: http://www.theforgottentechnology.com/Page6.htm מדובר בשיטה כביכול עתיקה של הנפלה והרמה של חפצים כבדים מאד. האם מישהו כאן מבין את העקרונות הפיזיקלית של השיטה המדוברת, ו\או יכול להפנות אותו למקורות מידע שמסבירים אותה? מהאתר הנ"ל לא הבנתי אפילו איך קוראים לשיטה הזאת, אז היה לי קצת קשה למצוא מידע נוסף. תודה.

Hard Nut

New member
lever=מנוף, leverage=מינוף וארכימדס

מדובר בשיטה נוספת של מיודענו - ארכימדס, שאמר: תנו לי נקודת משען בחלל, ומוט ארוך מספיק (דהיינו - בדיוק "מנוף") - ואוכל להרים את כדור הארץ". (חישובי מומנטים פשוטים - הם האחראים לנכונות המשפט הזה). "מנוף" (lever) - הוא מכונה פיסיקלית בסיסית ופשוטה - המורכבת ממוט, ומנקודת משען - לצורך הפעלת כוח גדול - על משהו. מקווה שבעזרת התירגום - לא צריך הסבר נוסף.

sagima

New member
זה מזכיר לי

יש איזה מישהו בארה"ב שהמציא שיטה שבעזרתה אפשר להזיז, להרים ולסובב אבנים ששוקלות טונות, בעצם בעזרת השיטות שלו בן אדם אחד יכול להקים את סטנהנג'. תראו כאן.

קיטינג

New member
בכלל קראתם את ההודעה שלי?

אם הייתם קוראים, ונכנסים ללינק, הייתם רואים ש-זה בדיוק מה שאני שואל עליו-, בדיוק על אותו בנאדם ועל השיטות האלה, והלינק שהבאתי זה האתר שלו, ששם הוא מנסה להסביר את העקרון של השיטה. ולא ממש הבנתי, אומנם הסרטון ממחיש את זה בצורה שגורמת לההבנה להיות יותר אינטואטיבית, אבל בכל זאת הייתי רוצה לדעת אם מישהו כאן יכול להסביר את העקרונות הפיזיקלים של השיטה הספיציפית הזאת. בוויקיפאדיה וכל מיני מקורות מידע אחרים מתוארות שלושה מערכות של לוורג', כשהשוני בניהם זה איפה הכח מופעל, איפה מחובר מה שצריך להפעיל עליו כח (או למשוך אותו) ואיפה הבסיס. בשיטה של הבנאדם הזה הקונספט הוא שונה, ויש 2 בסיסים והוא משתמש במשקל של מה שהוא רוצה להרים גם בתור הכח המרים. איך? תודה רבה.

Hard Nut

New member
קראת את תשובתי על מנוף ומומנטים?

יש בסרט עוד כמה טכניקות, כמו להניח אבן קטנה מתחת לגוש באון - מה שמאפשר לסובב אותו סביב צירו - בעזרת מוט - שמספק מומנט כוח. שיטה נוספת - להניח משהו כבד על קרח, או על חול - ואז קל להזיז או לסובב אותם - כשהקרח נמס, או כשהחול נשטף הצידה בזרם מים. לא כל מה שמופיע בסרט הוא - "מנוף" (Lever). "המנוף" הקלאסי - הוא "לום" לפריצת דלתות של כספות... השיטה - נקודת משען - ומוט המפעיל כוח מוגבר, באמצעות מומנט (כפי שתיארתי לעיל - בתשובה הראשונה).

Hard Nut

New member
האתגר הגדול יותר הוא הפירמידות

יש בערוצי המדע השונים - סרט על קבוצה בריטית שמנסה לשחזר טכניקות בנייה עתיקות - שלא יודעים עליהן כלום. סטונהנדג' - הוא כאיין וכאפס - לעומת הרמת כמה אבנים של 100 טון - לפיסגת הפירמידות. ובכלל- איך הביאו את האבנים למקום בניית הפירמידה - כי הרי אין שם אבנים כאלה.

למעלה