לאוהבתי חיים קלים,

שמלת תחרה1

Well-known member
עוגת קרמשניט מושלמת ב5 דק' עבודה!!!
לעוד מתכונים לחצו כאן👇

מתכון:
לוקחים בצק עלים של שמרית, חותכים עיגול בגודל התבנית. ואת השאר פשוט משאירים ככה ומכניסה הכל לתנור. מכינה את הקרם- שמנת מתוקה ואינסטנט וניל מערבלת עד לקרם יציב. שמה את הקרם מעל עיגול הבצק ואת שאר הבצק מפוררת מעל ומפזרת אבקת סוכר😋❤️ FB_IMG_1611674574093.jpg לדעתי עוגה מושחת FB_IMG_1611674574093.jpg FB_IMG_1611674574093.jpg

GoldenEyes

Well-known member
לעוד מתכונים לחצו כאן👇

מתכון:
לוקחים בצק עלים של שמרית, חותכים עיגול בגודל התבנית. ואת השאר פשוט משאירים ככה ומכניסה הכל לתנור. מכינה את הקרם- שמנת מתוקה ואינסטנט וניל מערבלת עד לקרם יציב. שמה את הקרם מעל עיגול הבצק ואת שאר הבצק מפוררת מעל ומפזרת אבקת סוכר😋❤️ צפה בקובץ המצורף 12104 לדעתי עוגה מושחת צפה בקובץ המצורף 12104 צפה בקובץ המצורף 12104
הזכרת לי נשכחות
כשהייתי קטן תמיד הייתי מבקש מאמא שלי עוגה כזאת ליומולדת :)
רק שאז גם באמצע וגם למעלה היתה עוד שכבה של בצק עלים ולא פירורים.

לימים כשהייתי באוסטריה , אלוהים עדי כמה עוגות כאלו טרפתי שם :)

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
הזכרת לי נשכחות
כשהייתי קטן תמיד הייתי מבקש מאמא שלי עוגה כזאת ליומולדת :)
רק שאז גם באמצע וגם למעלה היתה עוד שכבה של בצק עלים ולא פירורים.

לימים כשהייתי באוסטריה , אלוהים עדי כמה עוגות כאלו טרפתי שם :)
אכן עוגה מושחת. עוגה אהובה עלי
בילדות הכרתי את העוגה, כעוגת נפוליון.
בל"נ אנסה לכבוד שבת.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
זוכר
אחותי תמיד קראה לה נפוליון :)
ומה הקשר לנפוליאון ? :)
אולי כי בצק העלים מזכיר חיתול |מוצץ|
ונפוליאון כנראה היה עושה מרוב פחד בשדה הקרב, או מחוסר זמן את צרכיו בתוך המכנסיים.
יש כנראה המון דברים שאנחנו עדיין לא יודעים. :-D
אבל עוגה טעימה לכל הדיעות.

משתפרת1

Well-known member
זוכר
אחותי תמיד קראה לה נפוליון :)
ומה הקשר לנפוליאון ? :)
לפי הרשת: מקור העוגה (בצק עלים עתיר חמאה ושכבות קרם פטסייר עם שמנת מתוקה) באיטליה, מנאפולי. הגירסה ההונגרית או האוסטרו-הונגרית של זה היא הקרם שניט. הצרפתים לקחו את העוגה הנאפוליטנית ובגירסה הצרפתיתת השם שובש מנאפולי לנפוליאון.

דיברגנט חדש

Well-known member
לפי הרשת: מקור העוגה (בצק עלים עתיר חמאה ושכבות קרם פטסייר עם שמנת מתוקה) באיטליה, מנאפולי. הגירסה ההונגרית או האוסטרו-הונגרית של זה היא הקרם שניט. הצרפתים לקחו את העוגה הנאפוליטנית ובגירסה הצרפתיתת השם שובש מנאפולי לנפוליאון.
ישנם חוקרים הטוענים כי נפוליאון הוא גרסה של מיל-פיי, אך לא כל החוקרים מסכימים לכך. מאפה נפוליאון מיוצר עם פרנגיפן במקום פודינג.
אגב, בהונגריה קוראים לזה krémes בגרסתו פרנצ'יה קרמס (נפוליאון הצרפתי) מצופה קצפת וקרמל.

משתפרת1

Well-known member
ישנם חוקרים הטוענים כי נפוליאון הוא גרסה של מיל-פיי, אך לא כל החוקרים מסכימים לכך. מאפה נפוליאון מיוצר עם פרנגיפן במקום פודינג.
אגב, בהונגריה קוראים לזה krémes בגרסתו פרנצ'יה קרמס (נפוליאון הצרפתי) מצופה קצפת וקרמל.
בבודפשט אכלתי את הקרם שניט בבית קפה עתיק ששמור באותו מבנה ועם אותם רהיטים, כמו בימים שסיסי אכלה בו את הקרם שניט שלה. מאמינה שהם שומרים על אותו המתכון.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
לעוד מתכונים לחצו כאן👇

מתכון:
לוקחים בצק עלים של שמרית, חותכים עיגול בגודל התבנית. ואת השאר פשוט משאירים ככה ומכניסה הכל לתנור. מכינה את הקרם- שמנת מתוקה ואינסטנט וניל מערבלת עד לקרם יציב. שמה את הקרם מעל עיגול הבצק ואת שאר הבצק מפוררת מעל ומפזרת אבקת סוכר😋❤️ צפה בקובץ המצורף 12104 לדעתי עוגה מושחת צפה בקובץ המצורף 12104 צפה בקובץ המצורף 12104
לדעתי הקרם לא יכול להיות יציב אלמלא בונים את העוגה הזאת בתוך תבנית עגולה ומכניסים למקרר לפחות ל-4שעות.
אחרת הכל יימרח ויקרוס וזה ייראה כמו הצרות של סבתא שלי. |חיוךרחב|

דקל נור*

Well-known member
הבעיה החידה שלי עם הקרמשניט או המילפיי היא שקשה לחתוך חתיכה בלי להיאבק עם העלים.

לעוד מתכונים לחצו כאן👇

מתכון:
כדאי לנסות

פנינה10כחולה

Well-known member
לעוד מתכונים לחצו כאן👇

מתכון:
אפשר להכניס כפית לעוגה?

למעלה