../images/Emo45.gif../images/Emo72.gif../images/Emo48.gif|תאמין לכל מילה של אנה וגנר
הלא היא העתונאית אריאנה מלמד - היינו שכנים באשדוד בשנות ה-60 .אמנם היא יותר קטנה ממני בהרבה אבל משפחתה אהבה לבלות ואהבה GOOD TIME והיה לה ממי ללמוד מה זה אוכל רומני טוב. וכל הכתבות שהעלתה מחזירות אותי 50 שנה אחורה לחיי הקהילה הרומנית של אשדוד, שידעה לבלות, לאכול ולהנות מכל רגע למרות החיים הקשים שהיו לכל העולים בחדשים דאז. ולא התלוננו אף פעם על מר גורלם, הלכו תמיד עם ראש זקוף
אני ממש גאה בך רון52R ../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif
שהיתה לך את התעוזה להביא לכאן את מיטב שבמיטב אל מול פרצופם של החונגרים החמסנים אשר חומסים ומנכסים לעצמם את אשר לא להם . כן ידידי , הם לקחו את הקוזונק המדהים והמפורסם שלנו , ליפפוהו סביב בול עץ גלילי וקראו לו קריוטוש . וכמובן הפלצ'ינטה המדהים מבית סבתא של הסבתא של הסבתא שלי טוענים לגביו שגם הוא שייך לשבטי המגיארים . ועוד כהנה וכהנה . באם אתה שואל אותי אזי רק הגולש רשום כפטנט חונגרי . כל השאר שאול או גנוב ! ולכבודך אזמר בשפת אמנו .... שתהיה לי בריא
ניקו ידידי...בלבנון טוענים שאנו ../images/Emo41.gif
הישראלים חמסנו להם את החומוס ואנו קוראים לו מאכל ישראלי.. שיטענו... בפורום תיקוות יוצאי תרבות הממליגה טוענים שהפלצ'ינטה רשומה על שמם בפטנט.. אז תטענו... הבילבול ניקו ידידי מתחיל עם שחר הווסדה של מדינת היהודים... ערב רב עלה לארץ.. תנאי החיים של מטבחים משותפים הביאו איתם סוג של גנבות קולינריות... מכאן ועד ניכוס והשתלטות טוטאלית על "נכסי צאן מטבח" הונגריים הדרך הייתה קצרה... אגב ניקו גאוות המטבח ההונגרי אינה מתחילה ומסתיימת בגולש.. וטביעות האצבע במטבח ההונגרי מובילות אל אחד המטבחים המפוארים שיש בעולם.. אילולי גנבו הרומנים אי אילו מתכונים הונגריים עם מה הייתם נשארים ? ממליגה צ'ורבה וכוס סודה עם כפית ריבה...
שלא תעיז לאומר ליוד. ההונגרייה שלי " אל תתערבי בקרב לא לך " יוד ועוד איך לך... לך...מידלך ראית איך לי-(ה)לכו עלינו ? אומנם הממ...איזה... "מאמא ליגה" שלהם ובעצם מזה זה בכלל משהו בדומה ללחם ובלי טעם
באו...באו תראו מסורת מהי יא רומנ'סתם חמודים שכ מותק כם היום בצפת במוזיאון למורשת ההונגרית (ניקו תקפוץ לבקר שם זה קל"ב בשבילך) היה יום הרצל המסורתי כמידי שנה בשנה כידוע ההונגרים הם עם שצועד על קיבתו, לכן טוב עשו המארגנים שהביאו מכל טוב של המטבח ההונגרי. תמונה לראייה
וה'וץ מזה באמת גם אני לא מעוניין לסכסך לכן מקובל עלי דברי גחלולה כגלולה ממתיקה לפשרה ...מסכמים ?
אני באמת ובאמת אוהב אתכם../images/Emo99.gifג'וד ו-188
ומן הסתם "איש איש באמונתו יחיה" והלוואי ואמן שנתווכח רק על דברים ונושאים כגון אלו . ומה שחשוב באמת הוא שנשכיל לשמור ולשמר ערך ונכס תרבותי של מורשת מוצאנו לדורות הבאים . (כאן זוהרת את מוזמנת להתערב
) שאו ברכה ואהבה מתובלת בהמון תקווה ואחווה שבין : אדם לאדם . בין חבר לחבר , בין צאצא להוריו , ובין אדם לבוראו . שבת שלום וחג שמח , מהנה וטעים
לא עבר אפילו חודש(עמוד 6 נכון לעכשיו בארכיון),רק ביקשתם סליחות וכבר שוב אותו דיון נוקב ישן נושן שחוזר על עצמו שוב ושוב וחוזר חלילה. להזכירכם יש שם סדר היסטורי מושקע שהביא לנו ניקו.
נכון ובדיוק גאיה../images/Emo45.gifתבורכי../images/Emo127.gif
מעניין איך המדיארים כאן בארץ מתכחשים לעברם ולמוצאם ההיסטורי
אשפי המטבח עלק
מה לאוסף שבטים אסיאתיים ולמאכלים בלקניים שורשיים אהההה ? אבל את יודעת מה ? מספיק שאת , אילנה , רון , אלונדלי (שכרגע מחריש בוויכוח) אופטימי , אדית ואנוכי מכירים באמת האחת והיחידה . ומצידי שהחונגרים ימשיכו להכין ת'גולש שלהם מבשר גמלים או דובים .