לאגוס ניגריה

חנן 1977

New member
לאגוס ניגריה

הי אני חדש בפורום אמור להגיע בחודש חודשיים הקרובים ללאגוס ניגרייה לעבודה. בהמשך אמרוה להצטרף בת זוגי ויש לה חששות. האם " הניגרים " פה יכולים לעזור קצת ולספר מה יש לעשות בלאגוס ? האם אפשרי להסתובב ( קראתי חוות דעת לכאן ולכאן ) . האם הנשים שאין להן ילדים עובדות או שזהו כלוב של זהב ? תודה מראש חנן

לילית462

New member
שיהיה בהצלחה

בקישורי הפורום יש כמה קישורים לניגריה שאני ממליצה לך להיכנס אליהם. ואני בטוחה שהניגרים שלנו יבואו ויתנו לך עוד מידע.

חנן 1977

New member
לאגוס ניגריה

תודה רבה, אשמח לקבל באמת פרטים, האם מישהו יכול לעזור לי עם תשובות ?

ELI M2

New member
על קצה המזלג

חנן שלום אנסה לענות לך.. לגוס נחשבת לאחת הערים המסוכנות בעולם...אבל... מאות ישראלים חיים שם ועובדים,ולא קורה להם כלום...(כמעת..(-: ) אין מצב שאישתך תעבוד שם מחוץ לחברה שלך.פשוט לא ריאלי... השתמשו כאן בביטוי "כלוב של זהב"...הוא מאוד מדויק. רוב מקומות העבודה שבהם נמצאים הלבנים מאובטחים ע"י שומרים,לפעמים,באם יש צורך גם בשומרים חמושים. אני עברתי את כל ניגריה מקצה לקצה,ואזור הדלתה והלגוס נחשבים למסוכנים ביותר.(שוד,חטיפה לעובדי חברות נפט) לנשים לבנות כמעת ואין מה לעשות שם..כמובן,כמו בכל מקום אחר יש את מועדוני כושר,בריכות שחיה,מגרשי טניס... אבל בגדול רוב הנשים משתעממות... בעיה נוספת,לאחר שהן מתרגלות לנהג צמוד,מנקות,וטבחים,קשה מאוד לחזור לשיגרה בארץ... לגוס היא מרכז העסקים של ניגריה, עיר ענקית,מאוד מלוכלכת (בניגוד לאבודג'ה) פקוקה,(GOSLOW המפורסם..) וקצת מטורפת...שוב,עם הזמן לומדים לחיות בה,אבל בהתחלה צריך להיות מאוד זהירים,ולנסות להבין מה קורה מסביב. לגבי המלריה,זה רק שאלה של זמן...מחלה איומה...אני דיברתי עם אלוהים במשך שלושה ימים...בחיים לא הייתי מאחל כזה דבר לאישתי... הניסיון הכללי מלמד שלרוב לא כדאי להביא את האישה לאפריקה.. זה לא עושה שום דבר טוב לקומונה שבה חיים רוב הלבנים...מתחילים סיכסוכים,מריבות..מאבקי כוח... אבל הכל תלוי באישה כמובן... מקווה שעזרתי קצת.. ( לא צריך לפחד...רק להיות קצת זהירים בהתחלה...אחר כך מתרגלים..
)

לילית462

New member
הניסיון שלך מלמד שלא כדאי להביא את האישה

מצד שני נראה אם אתה יכול לענות בכנות מה זה עשה למערכת היחסים בינהם. איך חיים כזוג, או כמשפחה כשאחד מבני הזוג (במקרה שלנו בד"כ הגבר) חי ועובד במדינה אחרת, ביבשת אחרת, מוקף בפיתויים...
אילו מן חיי משפחה יש לך כשאתה שם והיא במקום אחר, איך הילדים שלך גדלים, מי מגדל אותם

IsraOyibo

New member
משפחה בלגוס

להביא משפחה ללגוס, ניגריה זה לגדל ילדים בבית. אם הקומפאונד לא מאוכלס בעוד ילדים זה מעצר בית! כל מי שמדבר על "כלובי זהב" לא מבין את משמעות המילים "כלוב" ו"זהב". כלוב=מעצר בית מרצון או מחוסר ברירה כלכלי בארץ, הורים שמביאים לכאן ילדים פשוט לא מבינים את העוול שהם גורמים להם. זהב=אני מרחם על מי שחושב שמנקה+טבח זה זהב גם נהג זה לא חוויה גדולה בעיקר שאין לאן לנסוע איתו בסופי שבוע, משפחה מעל 4 נפשות צריכה אוטו גדול (כולל נהג 5) ולא כולם מקבלים. אז מה נשאר? בי"ס אמריקאי? כל מוסד פרטי בארץ משתווה לו ואף יותר אם, מה גם שהתרבות הזו (האמריקאית) כלל לא מופת ואור לגויים. ועוד לא הזכרתי את הנשים המשועממות (וגם לא אזכיר) הן כאן מבחירה. בקיצור, עשה למשפחתך טובה, תמצא להם מקום טוב יותר !

IsraOyibo

New member
ללילית, פיתויים...../images/Emo190.gif

הפיתויים בארץ הרבה יותר משמעותיים...

לילית462

New member
לא חייתי בניגריה אז אני לא יודעת

אבל יש לי לא מעט מכרים שכן חיו שם, עם משפחות. ומה אני אגיד לך - לא מתארים את זה כמו שאתה מתאר את זה. כאן באוגנדה אנחנו בהחלט לא בכלוב, אנחנו יוצאים לאן ומתי שבא לנו ועם מי שבא לנו. הילדים לומדים בבתי ספר שבארץ פשוט אין, זה כבר לא ענין של כסף זה כמה רמות מעל למה שיש בארץ. ופיתויים - בארץ אולי יש יותר, אבל כשאתה רחוק ולבד ורוב הסיכויים שאישתך לא תדע מזה, ויש עשר בחורות שחורות יפיפיות שבארץ בחורות כאלו לא היו אפילו מסתכלות עליך בטח שלא עושות איתך דברים אחרים תמורת דולר או שניים או עשרה, הפיתויים הם הרבה יותר גדולים. אמר לי חבר - "איפה בארץ בחורת כל כך יפות וכוסיות היו מסתכלות עלי, אני יושב בבר ובמשך שעתיים אני רק מתנשק ומתמזמז עם הבחורות הכי יפות שראיתי בחיים שלי מקרוב, שעתים = עשרת בחורות, רק מזמוזים ונשיקות, אפילו לא קניתי להן משקה, אז מה שאני לא אקח אחת או שתים מהן לחדר שלי ותמורת עשרה דולר אספק את צרכי?"

hlsm

New member
פיתויים באפריקה לילית

את רוצה לשמור על רמה נאותה בפורום שאת מנהלת אז למה שלא תספרי כמה אחוזים מהבחורות האלה הן נשאיות של מחלת האיידס או כל מחלה אחרת שיש שם,ממש חברך שילם עבור פורקן 10$ האם לצחוק או לבכות על מצבו?

IsraOyibo

New member
צודק בכל מילה

בעיקר במילים: "רמה נאותה...." לילית, התכונה הישראלים הכי נפוצה היא השחצנות! היא מופיע בעיקר כשלא ניתן להוכיח את האמת. ואני לא מדבר כאן רק על החבר שלך, אלא בעיקר על אותם אלו שמספרים בארץ כמה טוב להם, חבל שלא שומעים אותם מכאן.... בי"ס אמריקאי עדיין עושה את זה לאנשים בארץ (כמו כל חפץ אמריקאי, החל מפריג'ידר וכלה במכונית) אבל המציאות היא שונה, המוצר האמריקאי בד"כ גדול, מגושם, פומפוזי וריק מתוכן אמיתי. וזו רק דעתי.... יום דמוקרטיה נעים!!!! ניגריה בחופש (שוב)

לילית462

New member
הבנות שלי לא בבית ספר אמריקאי...

הבנות שלי לומדות בבית ספר בינלאומי, ממש לא אמריקאי. ואני מאוד מרוצה ויודעת שבארץ לא הייתי מוצאת להן מסגרת שנותנת כל כך הרבה, תשומת לב, זמן, צוות וכו' וכו' וכו' אני לא מבטלת לרגע את מה שאמרת על מוצרים אמריקאים, והביה"ס הבינלאומי (האמריקאי לשעבר) בישראל - הוא מהתיכונים הגרועים שיש (אני יודעת גדלתי בהרצליה והתיכון הזה היה ברירת המחדל לילדים שעפו מכל התיכונים האחרים בעיר) לגבי הבחורות, מצטערת אבל רובם המכריע של הגברים ה'רווקים' שאני מכירה באפריקה ואני מדברת על מעל ל 90% טועם מהפרי השחור. איידס - נכון, ועדיין רוב הרווקים יוצאים כאן עם שחורות. על זה אמר לי אותו חבר שמשתמשים בקונדום בשיטה האפריקאית - שמים קונדום, עליו טבסקו, ועליו עוד קונדום, אם היא צורחת - אתה על הרזרבי אם אתה צורח - אתה בצרות

לילית462

New member
ודרך אגב המחיר ל'מספר' עם בחורה מקומית

ואני מדברת על יחסי מין מלאים (האיידס על חשבון הבית) עולה כאן בסביבות ה 20 אף שילינג אוגנדי שזה רק טיפה יותר מעשרה דולר...

לאגוס

היי חנן... אני נמצא בלאגוס שנתיים, לפני שהגעתי לפה תיארו לי אותה ניגריה כאילו אני צריך להסתובב פה כל היום עם M16 על הגב, ג'יפ משוריין, סכין בגרב ו2 שומרים מגודלים... תדבר עם אנשים ממדינות אחרות ותשמע איך ישראל נראית להם דרך הטלויזיה והעיתונים... שיהיה לך ברור... לאגוס עיר מסריחה וצפופה, זו עיר נמל ענקית והיא מרכז המסחר של ניגריה ומערב אפריקה בכלל יש פה הרבה יותר משפחות ממה שאתה חושב, והם חיים פה ממש ממש לא רע, ואני לא מדבר על הנהג והטבחית בקשר לבילויים, חוץ מקניונים וקאנטרי קלאב, יש פה לא מעט מועדונים ופאבים לא רעים בכלל, המון לבנים יוצאים לשם וכמעט בכל אחד מהם תמצא גם ישראלים, במיוחד אם אתה גר באיזור ויקטוריה איילנד. יש לי לא מעט תחביבים ומצאתי פה כמעט כל מה שרציתי, אני רוקד ומדריך פה סלסה, בסופי שבוע הולכים באופן קבוע לים ובד"כ יש ארועים בחגים עיקריים לקהילה הישראלית, וגם אם אין אחרי שמכירים פה את האנשים תמיד יש משהו בבית של מישהו, אפילו בית כנסת ביום כיפור. בנוגע לשודים... כן יש פה, אני אישית שמעתי על לא מעט שודים אבל באף אחד מהמקרים לא היו חטיפות או אלימות, תן להם מה שהם רוצים והם הולכים, זה מה שהם מחפשים, תחשוב שאלו אנשים עניים ברמות שעוד לא הכרת... כמה אנשים מהחברה בה אני עובד עברו שודים ואף פעם לא היתה מעורבת אלימות, בטח שלא חטיפות, את זה עוד לא שמעתי בלאגוס, חטיפות זה באיזור פורט-הרקורט (איזור הנפט) כל אחד לוקח את לאגוס בצורה אחרת, היא ממש לא ורודה אבל כשלומדים איך דברים עובדים פה, זה ממש ממש לא נורא ואפשר להתרגל מהר מאד, תלוי בך. בהצלחה...!! אתה מוזמן לפנות אליי אם יש לך שאלות נוספות...אשמח לעזור

חנן 1977

New member
לאגוס

הי דודי אני נמצא בלאגוס אשמח ליצור עימך קשר. אנא העבר לי את המייל שלך. חנן

נילי1952

New member
נוסעים בקרוב

חנן שלום בן זוגי נוסע בחודש הבא לעבוד בלאגוס, ואני מצטרפת אליו אח"כ. אני מלקטת מידע קל על מה שקורה שם ומי נגד מי. כל הזמן אני חושבת על הטיסות פנים ארציות שצריך אולי לדעת באיזו חברה לטוס, הרי התרסק מטוס ב-2005 ..מפחיד. אני הולכת ללא נודע, אני רוקדת ריקודי עם -- יש שם דבר כזה.. לא יודעת מה לחשוב, נגיד שמסדרים לי עבודה , אבל מה קורה אי אפשר להסתובב בעיר, כי יש שודדים..אי אפשר ללכת לסרט בערב כי אסור ..אז מה עושים שם.. אנחנו צריכים למצוא מקום מגורים נאות..הבנתי שוויקטוריה זה מקום טוב האם זה נכון או שיש מקומות אחרים בטוחים יותר.. אשמח לפיסת מידע.

נילי1952

New member
לאגוס

אז בכל אופן יש לך אינטרנט, ואתה מסודר.. ואיפה יש חוגים כפי שאתה כותב..לאן הולכים פגוש ישראלים

liran1980

New member
לאגוס ניגריה

חנן שלום. אני מניחה שכבר ענית לעצמך על שאלות רבות שהיו לך. אני טסה בסוף החודש לעבוד בלאגוס ניגריה ואשמח לשמוע את התרשמותך מהמקום מהתנאים ובקיצור כל פיסת מידע שאוכל לקבל!

נילי/לירן...

לאגוס אין שום בעיה לצאת בערבים לבילויים, ובאיזור ויקטוריה איילנד יש לא מעט מקומות נחמדים מאד (מסעדות/פאבים) אני נמצא בלאגוס שנתיים, יוצא לא מעט, רוקד סלסה, לגבי ריקודי עם עד כמה שאני יודע אין פה הקהילה הישראלית פה היא דיי גדולה, לא מעט משפחות וזוגות צעירים לגבי טיסות פנימיות ישנן 2-3 חברות חיצוניות שאין שום בעיה לסמוך עליהן ובהם משתמשים מרבית הישראלים והאוכלוסיה הלבנה בכלל, אני בעצמי טס מדיי פעם לפרויקטים שיש לנו ברחבי המדינה לעניין השודים - יש מדיי פעם שודים (אני אישית לא חוויתי לשמחתי) אך כמו שכתבתי לחנן צריך להבין שהעוני פה הוא קיצוני וקשה, וגם אם נתקלים בשודדים פשוט נותנים להם את מה שהם רוצים ובזה זה נגמר, בשונה מאד מדרום אפריקה, יוהנסבורג למשל שהשודים שם אלימים מאד ואין להם שום בעיה גם לירות בניגריה אני מכיר כמה אנשים שחוו שוד, זה לגמרי לא חוויה נעימה אך באף אחד מהמקרים לא היתה מעורבת אלימות פיזית, נלקח כסף, פלאפונים או תכשיטים ובזה זה נגמר... כמו שאמרתי ישנה קהילה ישראלית לא קטנה ויש מדיי פעם ארועים בחגים וכו', בית כנסת בחגים העיקריים (ראש השנה, כיפור, פסח) במידה ויש לכם עוד שאלות לגבי נושאים ספיציפיים אתם מוזמנים לפנות אליי בפרטי ואשאיר לכם את המייל שלי ופרטי ההתקשרות שלי בניגריה ואשמח מאד לעזור במה שאפשר כרגע אני בחופשה בארץ, חוזר לניגריה בשבוע הבא בהצלחה..!! :)

למעלה