לאגוס
היי חנן... אני נמצא בלאגוס שנתיים, לפני שהגעתי לפה תיארו לי אותה ניגריה כאילו אני צריך להסתובב פה כל היום עם M16 על הגב, ג'יפ משוריין, סכין בגרב ו2 שומרים מגודלים... תדבר עם אנשים ממדינות אחרות ותשמע איך ישראל נראית להם דרך הטלויזיה והעיתונים... שיהיה לך ברור... לאגוס עיר מסריחה וצפופה, זו עיר נמל ענקית והיא מרכז המסחר של ניגריה ומערב אפריקה בכלל יש פה הרבה יותר משפחות ממה שאתה חושב, והם חיים פה ממש ממש לא רע, ואני לא מדבר על הנהג והטבחית בקשר לבילויים, חוץ מקניונים וקאנטרי קלאב, יש פה לא מעט מועדונים ופאבים לא רעים בכלל, המון לבנים יוצאים לשם וכמעט בכל אחד מהם תמצא גם ישראלים, במיוחד אם אתה גר באיזור ויקטוריה איילנד. יש לי לא מעט תחביבים ומצאתי פה כמעט כל מה שרציתי, אני רוקד ומדריך פה סלסה, בסופי שבוע הולכים באופן קבוע לים ובד"כ יש ארועים בחגים עיקריים לקהילה הישראלית, וגם אם אין אחרי שמכירים פה את האנשים תמיד יש משהו בבית של מישהו, אפילו בית כנסת ביום כיפור. בנוגע לשודים... כן יש פה, אני אישית שמעתי על לא מעט שודים אבל באף אחד מהמקרים לא היו חטיפות או אלימות, תן להם מה שהם רוצים והם הולכים, זה מה שהם מחפשים, תחשוב שאלו אנשים עניים ברמות שעוד לא הכרת... כמה אנשים מהחברה בה אני עובד עברו שודים ואף פעם לא היתה מעורבת אלימות, בטח שלא חטיפות, את זה עוד לא שמעתי בלאגוס, חטיפות זה באיזור פורט-הרקורט (איזור הנפט) כל אחד לוקח את לאגוס בצורה אחרת, היא ממש לא ורודה אבל כשלומדים איך דברים עובדים פה, זה ממש ממש לא נורא ואפשר להתרגל מהר מאד, תלוי בך. בהצלחה...!! אתה מוזמן לפנות אליי אם יש לך שאלות נוספות...אשמח לעזור