לאגוס בעד ונגד

• פותח הנושא evey
  • פורסם בתאריך

evey

New member
לאגוס בעד ונגד

שלום לכולם, אנו משפחה צעירה שקבלה הצעה לרילוקיישן ללאגוס, עברתי על הפורום ועל מקורות מידע נוספים ונשארתי עם לא מעט שאלות, ראשית לגבי הילדים (3.5 ו 1.5 ) האם מעבר לגן / בית ספר קיימת גם מסגרת של חוגים? אני מניחה שיש משפחות צעירות בלאגוס, מה הסיכוי שלילדים שלי לא יהיו חברים? מה לגבי הנשים, באמת משעמם? יש סיכוי למצוא שם תעסוקה? האם יש אפשרות ללמוד במוסדות המקומיים? אנא עזרו לי.

ELI M2

New member
מי יודע?

שלום לך יש לי הרגשה שאת רוצה לשמוע את מה שאת רוצה לשמוע...כי מה שכבר אמרו לא התאים לך... אז ככה... את יודעת מה משותף לכל החלוצים? כ-ו-ל-ם ידעו שזה בלתי אפשרי...רק הם לא...אז הם הלכו וגילו,והמציאו... אז כולם אומרים שלא ניתן למצוא עבודה שם...אבל אולי את תהיי זאת שבזכות האסרטיביות,ההשכלה,והמזל תחתמי על חוזה שמן בחברת הנפט של TEXACO עם המנהל הבכיר שאותו פגשתם בחנית הסופר...מי יודע? החיים מלאים הפתעות... לגבי ילדים..גם אם תורידי אותם על מאדים,הם ימצאו שם חברים..ככה זה ילדים... אני רק יכול להגיד לך שהילדים הניגרים הם מקסימים! מצ'עמם? תלוי בך...הבילויים באפריקה הם מאוד ארציים..מבוססים על עמודי התווך של הציוויליזציה האנושית...אלכוהול ונשים.. אני מניח כי את לא מוצאת עיניין בשני התחומים... אבל אולי את תצליחי להתנדב לאיזה אירגון צדקה בינלאומי ותגיעי למעמד של אמא תרזה? אז צאי וגלי עולם אחר...שונה מאוד..מצחיק..עצוב..מטורף... דבר אחד בטוח..הוא לא ישאיר אותך אדישה...הוא רק יעשיר את עולמך.. בשבילך זה מסע ל Terra incognita ואת יודעת מה הכי יפה במסע? האי ודאות... (לילית,את רואה..אני משתפר..אני כבר לא אומר שתישב בבית..(-: )

לילית462

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif אתה נהדר !!!

מסכימה עם התשובה שלך כל כך. אפריקה זאת הרפתקאה, חלק מההרפתקאה זה הסיכון. את מכירה את עצמך ויודעת אם את אחת שמסתדרת או כזאת שעושה ענין מכל דבר, כך שאת היחידה שיכולה לענות אם זה יתאים לך או לא. לגבי הילדים - מה שהוא אמר !!! הכרתי ילדים שגרים בבוש, אמא שלהם עושה להם home schooling והם פוגשים ילדים אחרים על בסיס של אולי פעם בשבוע שבועיים, הם עדיין היו מאושרים לחלוטין. מצד שני הכרתי ילדים שהיו בבתי ספר מעולים, חוגים, העשרה ומה שלא יהיה ולא הסתדרו - שוב את זאת שמכירה את הילדים שלך. בשורה התחתונה, בכל מקום אפשר אם רוצים להסתדר. השאלה היא א - האם רוצים וב- האם הרווח שווה את הסיכון

evey

New member
אתם נהדרים:)

האמת היא שעדיין לא החלטנו, יש לנו עוד שבועיים...  אני ממש במקרה, כבר מצאתי עבודה בלאגוס, משהו בחצי משרה בשכר זעום (300$ בשבוע) - אבל עדיין תעסוקה, כך שאם נגיע  אפשר לאמר שאנחנו מסודרים:)
תודה.

לילית462

New member
300 דולר זעום ? זה המון כסף!!!

לפחות באוגנדה, קניה וטנזניה השכר הממוצע לחודש הו כ100 דולר, אז 300 לשבוע זה מעולה ביותר. שימי לב לנושא רשיון העבודה, באם תצטרכי אותו, על המעסיק לסדר לך אחד שכזה...

evey

New member
המון כסף? 100$ בחודש?????

הציעו לי300$ לשבוע, לחצי משרה ועוד התנצלו על כך מראש, "שלא תשתעממי..." אני רוצה להבין, הגברים מקבלים הצעות עבודה בשכר דולרי של 5 ספרות בעוד נשים מרוויחות 100$ ? זהו השכר החודשי גם בחברות ישראליות?

לילית462

New member
כנראה שלא הייתי ברורה, לעובד מקומי זה המון

עובדים מקומיים מרוויחים בממוצע 100 דולר בחודש. ועם 300 דולר בשבוע אפשר לעשות המון. זה לא 300 דולר בארץ, אלא זה כסף שהערך שלו הרבה יותר גבוה. סתם לדוגמה, פדיקור מניקור יעלה לך כאן 10-20 דולר. כשאת מרוויחה 300 בשבוע, תוכלי להרשות לעצמך לעשות פדיקור מניקור כל שבוע, ולא תרגישי את זה. בארץ אם את מרוויחה 4000 ש"ח (נגיד שזה המקבילה של 300 דולר בשבוע) אין מצב שאת עושה פדיקור מניקור פעם בשבוע כי זה עולה 200 ש"ח ומעלה. הגברים מקבלים שכר גבוה היות והם עובדים בעלי ידע ומקצוע נחוצים במדינה הספציפית, זאת גם הסיבה שהמדינות הללו מאפשרות לזרים לעבוד בהן - הרי אין מקומי שיכול לעשות את העבודה שעושים הגברים. את לעומת זאת נכנסת לתחום של העובדים המקומיים, אישה מקומית יכולה לעשות את התפקיד שאת תעשי (אני מניחה) ולכן השכר בהתאם.

למעלה