לאבנר ובכלל

אילוף כלבים הוא כמו דיאטה- הגיגים ותובנות

"לרדת בגדול" זו לא דיאטה, מה קורה אחרי שהמנצחים או המנצח חוזרים הביתה? שם אין מאמן כושר, אין משאבים, אין רוח צוות. דיאטה אמיתית היא אורח חיים, רוב הדיאטות הדרסטיות שאינן חלק מאורח החיים הרגיל היומיומי נכשלות כך אילוף כלבך, נתינתו ל"פנסיון אילוף" מחטיאה לעיתים את מטרתה. הכלב אינו חווה ומפנים את לקחי האילוף בסביבתו הטבעית, הסביבה בה יהיה עליו לחיות. יתרה מכך, האילוף אינו נעשה על ידי בעליו, ואפילו ברוב הזמן שלא בנוכחותם. יתכן כי מה שהכלב יזכור מהאילוף, הוא כי עליו לציית למאלף בזמן שנמצאים בפנסיון. לא מזמן ראיתי רועה גרמניה, שאולפה לפקודות הבסיסיות על ידי אחד המאלפים הבכירים בצבא, שלקחהה אליו לשם כך. בסיום ההליך,הוא הדגים את ביצועיה לעיני בעליה הנדהמים והמאושרים.כמובן שהוא לימד בדיוק את הבעלים כיצד ל"שלוט" (לדבריו) בכלבה. בנוכחותו, תירגלו אלה עם כלבתם שצייתה לכל פקודותיהם. חצי שעה לאחר שהמאלף עזב, הכלבה כבר לא חדלה להתייחס לדברי הבעלים. בעקבות זאת הבעלים המיואשים עמדו למסור את כלבתם להסגר העירוני. אילוף צריך להיות חלק בלתי נפרד מהחיים עם הכלב, כמו משחק, זה אמור להיותו בילוי זמן מהנה. כשמאלפים לא צריך לחשוב "הנה, אני מאלף את הכלב", אלא זה חלק מהוויה השגרתית. לסיכום: כל הזמן מאלפים, וכל הזמן לא מאלפים. דוגמא קלאסית, שתסביר: כשבא לך לתת לכלבך צ'ופר, באופן הכי טבעי, אתה קורא לו. יש פקודה. יש ציות. יש תגמול-אילוף. את/ה יכולים ליצור מצבים כאלה: נמשיך עם הדוגמא, כשהכלב מגיע אליך, מבקשים ממנו לשבת, עוד הפנמה של אילוף, וכך הלאה. כמובן שינם מקרים סבוכים שרק אילוף בפנסיון יועיל, וברור שמאלף טוה מודע לחסרונות הפנסיון, ויגבש דרך יעילה להתגבר על כך.. הלקח מכל שאמרתי הוא, כי אם אין מדובר במקרה שרק פנסיון יכול לפתור, תמיד להעדיף אילוף בבית, שפירושו יעוץ והדגמה על ידי המאלף, ותרגול עם הבעלים..

AllRed

New member
אושר ../images/Emo13.gif

הארתי את עינייך לעוד שיטה הקיימת כיום ונפוצה מאוד ואני רואה את תוצאותיה מידי יום (לא כמאלף עדיין...) ועד כמה היא עובדת. יש לה את החסרונות שלה, כמו לכל שיטה ודבר בחיים. החוכמה מכל השירשור הזה, היא לקחת את כל מה שאמרו לך, לשבת עם המאלף שלך ולגבש תוכנית עבודה מפורטת שתעקבי אחריה באדיקות מבלי לוותר ולסטות ממנה! בין אם זה המשך עבודה בבית, עם כלוב/בלי כלוב (כולנו הסכמנו שכלוב עדיף...), אילוף ביתי שהמאלף עושה את העבודה ולא את או אילוף בפנסיון. כל שיטה ויתרונותיה/חסרונותיה. נכנסת לכאן כדי לקבל ייעוץ ואני חושב שקיבלת אחד ברמה גבוהה. נחשפת לשיטות עבודה, קיבלת מושג איך עובדים בחלק מהמקרים ועכשיו את יכולה להחליט, ביחד עם המאלף שלך, מה יתאים. לרגע איני מנסה לשכנע אותך שדרכי היא הנכונה (איך אני יכול, אני לא מכיר לא אותך ולא את הכלבה) והטובה ביותר, הא רק אופציה. שיהיה לך המון בהצלחה. יש לך כלבה מקסימה (מזכירה לי כלבה שעברה בעמותה שלנו במראה שלה).

אושר14

New member
AllRed

תודה על הכל, לקחתי המון מהשרשור הזה. כבר התחלתי ליישם מס' דברים. תודה אעדכן בהמשך.

shaharc1

New member
מה אתם עושים חוץ מהקשירה?

קודם כל - אני מסכימה עם כל הכותבים. בגדול - עדיף כלוב טיסה, ואת כל הסיבות מנו לך כאן לפני. שנית, לעולם אל תצעקו על הכלבה כשאתם חוזרים הביתה, או תענישו אותה - זה רק מפחיד אותה, וגורם לחרדה קשה יותר כשאתם יוצאים. מה אתם עושים עם המאלף חוץ מלקשור אותה? זו הצעת פתרון זמנית? או שאתם עובדים עם הכלבה על אילוף? כלוב הטיסה הוא אמצעי מעולה - כשהוא מגיע במקביל לעבודה עם הכלב. אגב, הדברים שאת מתארת , מאפיינים כלבים רבים, גם כאלה שלא חוו מעולם כלביות או הסגרים, אז לא הייתי ממהרת להגדיר אותה כבעלת חרדות קשות או משהו בסגנון, פשוט למדי את הכלבה להתנהג בדרך הרצויה לך... ובעזרת בעל מקצוע כדי להמנע מטעויות וליצור תקשורת בריאה ביניכם. בהצלחה...

אושר14

New member
שחר

אז ככה, אנחנו עובדים איתה על אילוף בסיסי, שבי, ארצה, לא לזוז, בואי אלי (עם רצועה של 10 מטר). כשאנחנו הולכים אנחנו משאירים לה קונג עם מילוי, מאוורר, חלונות פתוחים, ומוסיקה, ואני משתדלת להריץ אותה לפני. כשאנחנו יוצאים מהבית מתעלמים ממנה, וגם כשחוזרים,(לי קצת קשה עם זה אבל אני משתדלת). רק אחרי שהיא נרגעת אני מתייחסת אלייה, וגם לא יותר מדי. אבל אם אני אקנה לה כלוב טיסה אצטרך להיות הרבה בבית על מנת להרגיל אותה לאט לאט. ומה יהייה בשעות שאני בעבודה?

shaharc1

New member
קודם שיהיה כלוב,

אחר כך תתחילי את התהליך בסוף שבוע או משהו, ותראי איך את מתקדמת. (המאלף שלך עובד עם כלובי טיסה? זה חייב להיות עם הדרכה, לא סתם להכניס אותה וללכת) אם את רוצה לעייף אותה לפני שאת יוצאת מהבית - תעבדי איתה 20 , 25 דקות על משמעת. זה ייעיף אותה הרבה יותר מהריצה. ובאופן כללי - תעבדי המון על משמעת בתוך הבית, עם דגש על פקודת "השאר". בהצלחה... יהיה בסדר, לא להתייאש

אושר14

New member
שחר תודה רבה

המאלף שלנו עובד עם כלובי הטסה. אני אנסה באמת לעבוד איתה בבוקר על משמעת. אבל אם אני אעבוד איתה על פקודת הישאר, זה יעייף אותה???" כי היא פשוט לא זזה היא מתעייפת מזה?

shaharc1

New member
פקודת השאר

מלמדת את הכלב להיות רגוע, ומלמדת שאת הולכת וחוזרת לשחרר אותו - והעולם לא נחרב באמצע. הפקודה מאוד עוזרת לכלבים שקשה להם להתמודד עם הלבד. לגבי העייפות - לא התכוונתי דווקא להשאר, אלא בכלל פקודות משמעת . גם הישאר מעייף אותה, כיוון שבעבודת משמעת היא מפעילה את הראש וחושבת, ולכן מתעייפת. תעשי 20 דקות של פקודות שונות לפני שאת יוצאת, זה אמור לעזור. ואל תשכחי שהכל זה תהליך, וזה לוקח זמן. סבלנות ועקביות, הם שם המשחק באילוף...

שרוני06

New member
../images/Emo207.gif "התשה" באמצעות משמעת

זו לא הפעם הראשונה שאני שומעת מפי יודעי דבר שתרגולי משמעת מעייפים את הכלב שצריך לאמץ את אשר בקודקודו - אז כנראה שזה נכון... א ב ל קשה לי להפנים את זה מספיק בשביל לתרגל איתה במקום לעייף אותה באמצעות ריצה - אחרי כדור או עם כלבים. אני רוצה/צריכה לחזור ולהכניס אותה לתלם, ואף פעם זה לא מתאים כי יותר חשוב לי שתוציא אנרגיה כשאנחנו יוצאות. אני יכולה להמשיך ולפרט למה לא נראה לי שהליכה ברגלי לא מעייפת כמו ריצה... אבל כנראה שאני טועה... אז אני מעדיפה, ואשמח, אם תכניסי לקודקודי שלי שתרגילי משמעת כן מעייפים אותה... את מוכנה?...

shaharc1

New member
את עונה בעצמך ../images/Emo13.gif

מה יעייף אותך יותר - לצאת לטיול ארוך , עם פעילות פיזית, או לשבת ללמוד למבחן קשה? מתעייפים הרבה יותר מהר מהפעלת הראש מאשר מפעילות פיזית, וזה נכון גם לגבי כלבים. כשכלב עובד, הוא נדרש להיות מאוד מרוכז ולשים לב למה דורשים ממנו, מה יביא לו את הגמול הנכסף מבחינתו, ומה לא, ובכלל מה אנחנו מצפים ממנו, כשלצאת לרוץ זה מבחינתו פעילות רגילה ודי אוטומטית. לכן, העבודה גם תעייף וגם תביא לשינויים רצויים בהתנהגות, וגם תחזק קשר. כמובן שזה לא סותר הוצאת אנרגיה בכל דרך אחרת. מקוה שעזרתי

drora121

New member
היי שחר../images/Emo140.gif

ענינו ביחד... להתראות בשרשור הבא

שרוני06

New member
חידדת, וגם זה משהו...

אם כבר עשית הקבלה לטיול ארוך או לשבת ללמוד למבחן, ואם כבר להשליך את התשובות לעולמנו (עולמם) אז המסקנה היא שהם יעדיפו להוציא אנרגיה ולהתעייף מריצה מאשר תרגולי משמעת. ובינינו... גם אני מעדיפה...
הרבה יותר כיף לראות אותה דוהרת מאשר צועדת רגלי... היתרונות שבעבודה (או תרגולי משמעת בלשון העם...) ידועים לי ונהניתי מפירותיהם עד שהתחלתי לחפף...

shaharc1

New member
כמו שאמרתי.. לא סותר

תעבדי לפעמים, זה ישמר לך את הפירות....

drora121

New member
ריצה בהחלט פורקת אנרגיה מצטברת

וגם זה משהו שכלב זקוק לו. ההבדל הוא בכך שכאשר מתרגלים משמעת עם הכלב, בעצם אנחנו מכריחים אותו לחשוב, על מנת שיבצע את הפקודות שלנו. אנחנו גורמים לו להתרכז בפעילות המשותפת הזאת איתנו ולהתעלם מכל מה שנעשה מסביבו. כל אלה הם פעולות שמכריחות את הכלב לחשוב ולהתרכז מנטלית. עבור הכלב, פעילות כזו שגורמת לו להשקיע את כל היכולת האינטלקטואלית שלו היא מעייפת בדיוק כמו לדוגמא אם תשבי יום שלם מול המחשב, תחרשי אתרים ותתעמקי במה שכתוב שם בחיפוש אחר חומר אקדמי להגשת עבודה. נכון, שלא עבדת עם טוריה ביד כל היום, אבל עשית מאמץ מנטלי ואינטלקטואלי אדיר שלרוב מעייף בני אדם. זה נשמע אולי לא הגיוני, אבל מבחינת רמת הריכוז והמאמץ שכלב צריך להשקיע בפעולות של משמעת מאוד דומה לרמת המאמץ והריכוז שצריך סטודנט להשקיע כדי להגיש עבודה סמינריונית תוך לילה לדוגמא (סביר להניח שלמחרת הוא יהיה גמור וילך לישון לאחר שהגיש את העבודה, מרוצה ועייף מאוד
) דרורה צחור כי כלבים זו האהבה שלך, אילוף כלבים זה המקצוע שלי. בכל שאלה, בעיה או התלבטות אשמח להיות לך לעזר.

שרוני06

New member
תודה

רציתי למחות על התזכורת לעבודות הסמינריוניות שנכתבו לתוך הלילה... מצד שני להיות סטודנט זה אחלה סטטוס... אז נשארת עם התודה
עכשיו צריכה להתחיל לתרץ ולהתחיל לעבוד.

למעלה