לאבנר ובכלל

אושר14

New member
AllRed

נניח שהצלחת לשכנע אותי, (האמת שקצת), איפה אני יכולה להשיג אחד במחיח נורמלי, היא גדולה כך שצריך גדול. ואיך אני יכולה להרגיל אותה לפעמים קורה שאנחנו גם 9 שעות משאירים אותה לבד? אני צריכה את המאלף נכון?

שרוני06

New member
לא מזמן פורסם פה כלוב למכירה

היי... לפני כמה ימים פורסם פה כלוב גדול למכירה. אם הכלוב הספציפי הזה לא רלוונטי יותר תבדקי באתרים יד2, הומלס, מדס, סטיקר (הם אלו שאני זוכרת, אולי יש עוד). במילות החיפוש תחפשי גם כלוב טיסה, גם כלוב הטסה, גם תא הטסה.. אנשים שונים קוראים לזה בשמות שונים, ותעשי את החיפוש על קטגוריות שונות (אביזרים, כללי.. אל תינעלי על אחד). גם אני, מניסיון, ממליצה על השימוש בכלוב טיסה.. כבר כתבתי לך על כך פעם... בהצלחה

AllRed

New member
הרגלה לכלוב הטסה חייבת להיות בליווי

של מאלף, לא רק בגלל שאסור לעשות טעויות אלא בעיקר כי חייבים לעבוד עם כלב למשמעת במקביל לכלוב טיסה ומבקביל לעוד תהליכים שיש לעבור עם הכלב. זה הבסיס שלנו לכל התהליך, זו השפה המשותפת בינינו לכלבים ע"מ שיבינו מה רצוננו ולא נגרום לתסכול גובר והחרפת הבעיה. אני לא בא לשכנע אותך להשתמש בכלוב טיסה, אני לא רוצה שתעשי זאת בעצמך מאחר ואינך יודעת מה לעשות. אני רוצה שתביני את המצב שבו הכלבה שלך נמצאת, וגם את, ותפני לעזרה מקצועית. כלוב הטסה לבדו לא יפתור את הבעיה, את חייבת בעל מקצוע עם ניסיון ע"מ שלא לבזבז כסף על אילופי שווא. אמרתי קודם, אני מוכן להמליץ לך במסרים על מאלפים, ואם איננו מכיר באזור מגורייך אנסה לברר. חוץ מזה, בטוח יש כאן שמכירים מאלפים מומלצים (היה גם שירשור מאלפים מומלצים לא מזמן שאפשר להסתכל בו).

אושר14

New member
AllRed

כן אני יודעת שצריך מאלף, אבל סתם מסקרנות מה השלבים?, ותוך כמה זמן היא תוכל להיות סגורה שם בלי שהיא תסבול? כי אני בשעות היום בעבודה, מה אז אעשה? ולגבי המאלפים, כרגע יש לי מישהו, אם אראה שלא מסתדר לי איתו אבקש ממך. :)

AllRed

New member
ישנם מספר שלבים, אני לא אפרט אותם כאן.

תעשי בדיקה שאותו מאלף יודע מה הוא עושה....לא סתם אנחנו ממליצים לפנות למישהו שידוע כבעל ניסיון עם כלבים חרדתיים. היא לא תסבול אפילו בפעם הראשונה אם עושים זאת נכון ובהדרגה. אז צריכה לשקול אילוף מסוג אחר, ולא כזה שבא אלייך הבייתה ומראה לך מה עושים, זה לא ייתן לך כלום והטיפול ימשך זמן ארוך ללא קביעת יעד כלשהו.

shaharc1

New member
../images/Emo4.gifשללת לה את המאלף?

זה שהוא המליץ לה על קשירה בבית לא עושה אותו למאלף רע. בינתיים , הוא היחיד שאבחן את הכלבה בפועל, ולא דרך האינטרנט. זה לא לעניין לדעתי לבלבל את הבחורה ככה. היא עובדת עם איש מקצוע, שלא נשמע לי עד עכשיו שעושה משהו גרוע.. ורק למען הסרת ספק, אין לי מושג עם מי היא עובדת.

AllRed

New member
לא שללתי את המאלף, מי אמר שהוא לא טוב.

רק ביקשתי שהיא תוודא שיש לו ניסיון עם כלבים מהסוג שלה ושהוא מרגיש שהוא יודע מה הוא עושה לחסוך לה ולכלבה שלה עוגמת נפש. לא חסרים כאלה שלא יודעים מה הם עושים. אם היא מאמינה בו ומרגישה בטוחה איתו שתמשיך. לא אמרתי לה להלחיף מאלף.

דונינה

New member
שאלה ; מה זה אילוף מסוג אחר .?

ולמה זה לא טוב אחד שבא הביתה ומראה לה מה עושים ? אם היא צריכה הרגלה לכלוב הטסה איפה זה יהיה אם לא בבית ?

AllRed

New member
הבחורה טוענת שאין לה זמן לעבוד עם הכלבה

וזה יאריך את הטיפול לחודשים ארוכים ולפעמים לא יביא לתוצאות. מאלף שבא הבייתה הרבה שיעורים יעבוד בעיקר עם הבעלים על תיקון הטעויות שהם עושים, מה לעשות, הם לא מאלפים. כמו שאני לא אנסה לשים ריצוף חדש, אני אקרא לבעל מקצוע. מדוע זה שונה כאן? - אני חושב שהיא זקוקה לאילוף בתנאי פנסיון על מנת להרחיק את הכלבה מהסביבה שגורמת לה לתסכול ולהוציא אותה מההרגלים הלא נכונים שהיא קיבלה בבית ולהתחיל להקנות לה הרגלים נכונים. אני מתייחס ספציפית למקרה שלה. הבעיה כאן הרבה יותר מורכבת וצריך לעבוד עם הכלבה לא רק על הרגלה לכלוב טיסה, אלא גם על משמעת, גם שינוי סביבה שבה ההתנהגות שלה כ"כ מושרשת, וקשה לשבור הרגלים (גם של הכלבה וגם של הבעלים), גם על מסגרת בבית וגבולות, סדר יום קבוע ועוד ועוד. נוצר עומס עצום על הבעלים ויש צורך לחלק את המעמסה ע"מ לקבל תוצאות טובות ויעילות ולא לגרור את טיפול לאורך זמן מה שיביא לתסכול של הכלבה ובטוח של הבעלים. זו עבודה קשה, ולא קלה, והמרווח לטעויות הוא צר. על כל זאת, הבעלים חייב לעשות שינוי בבית וללהפוך למנהיג בלתי מעורער שמקנה ביטחון לכלב. בסופו של דבר, היא תקבע יחד עם המאלף שעובד איתה, אני סה"כ מנסה לתת לה עוד אופציות לחשוב עליהן, להיות מודעת לעוד צורות אילוף ושיש פיתרון לבעיה. הפיתרון הוא לא "כלוב הטסה" אלא עבודה מקיפה עם הכלבה ואיתה. אני בטוח שהיא תגיע להחלטה הנכונה לה ולכלבה, אין כל רע בלהציע דרכים אחרות.

shaharc1

New member
לא מסכימה איתך..

הכלבה אצלה רק חודשיים. אין שום "הרגלים מושרשים" אלא רק לימוד תקשורת נכונה והתנהגות רצויה בבית. לדעתי זה לא מקרה לאילוף בתנאי פנסיון. הכלבה רק עכשיו התמקמה בבית, לא רואה סיבה לנתק אותה מהסביבה שלה .

אושר14

New member
שחר, אין שום סיכוי

שאני אשלח אותה לאילוף, זה רק יגביר אצלה את החרדה לדעתי, היא מספיק הסתובבה בבתים. אני פשוט אהייה סבלנית איתה, ואעבוד איתה הרבה והיא תתגבר על החרדות שלה. היא כבר נראית לי היום הרבה יותר טוב בזכות זה שעבדתי איתה בחוץ איזה חצי שעה בעצתך, היא שוכבת רגועה ועייפה. נראה לי רק מחכה שנלך שתוכל לישון, חחח. לא צריך להגזים.

shaharc1

New member
יופי ../images/Emo140.gif

תקפידי על עבודה לפחות פעמיים ביום (אם יש ימים שאת לא עובדת אפשר להכניס עוד פעם בצהריים, אבל בבית כי חם בחוץ), והכי חשוב - לא לעשות רווחים בעבודה. תעבדי רצוף וברצינות, כי אם תדלגי על עבודה את תראי את ההתנהגות שלה נסוגה לאחור. המון בהצלחה...

שרוני06

New member
אני חושבת שהיא אמרה שאין לה זמן להיות בבית...

כי היא עובדת, ולא שאין לה זמן לעבוד עם הכלבה. אני לא אשת מקצוע, אבל עברתי תהליך דומה, ולעניות דעתי במסגרת שגם ככה יוצאים עם הכלבה אפשר לעבוד על משמעת. אם בכל מקרה את התהליך מלווה מאלף, הרי שהוא יכול לבצע את הלימוד ממש, ולהדריך אותה איך לעבוד נכון עם הכלבה על הפקודות שהכלבה למדה. זו רק דעתי האישית, כמי שמאמינה שלא פחות חשוב לאלף אותנו הבעלים מאשר את הכלב, ושתפקידנו שלנו הוא לעשות את העבודה עם הכלב. מכיון שגם לאחר אילוף בתנאי פנסיון חובה על בעל הכלב להמשיך ולעבוד עם הכלב... זה לא חוסך זמן, כי בכל מקרה היא תצטרך לעבוד איתה.

AllRed

New member
עונה לשתיכן.

באילוף בתנאי פנסיון נחסך מהבעלים תהליך הלימוד וההטמעה של הפקודות. הכלב/ה מגיע/ה מותנים כבר לפקודות ונשאר לבעלים רק לתרגל, ולא ללמד. יש הבדל גדול מאוד בין שני הדברים. לימוד לוקח זמן וסבלנות רבה ועל הדר אפשר לעשות טעויות רבות שעלולות להרחיק את הכלב מהבעלים ולאו דווקא לקרבו. תלוי מאוד מאוד באופי הכלב (כאן אין לי מקום לשיפוט, לא מכיר את הכלבה). דווקא עם כלב שנמצא רק חודשיים בבית יש מקום לנתק מסביבה שאינה גורמת לו לטוב ומסיבה לו תיסכול רב ולמנוע את ההשתרשות של ההתנהגות הלא רצויה. אילוף שיגרר וימרח על תקופה ארוכה עלול לא להביא לפתרון הבעיה אשר בעתיד עלולה לצוץ שוב כשנראה שהבעיה נפתרה. אני לא מסכי איתך הפעם
(ברוב המקרים כן). לא מדובר רק בהקניית תקשורת נכונה והתנהגות רצוייה בבית. יש לעזור לכלבה לצאת מהחרדה שלה ואני לא בטוח שאי ניתוק מהסביבה שגורמת לה לסטרס יפעל לטובתה. הכלבה חייבת לצבור ביטחון עצמי וזה בדיוק מה שהפנסיון והעבודה האינטנסיבית איתה על משמעת יקנה לה. בין שאר הדברים... תראי, אני תמיד בעד עבודה עם הבעלים בביתם, זו הפעם הראשונה שאני מרגיש שיש צורך במעבר בגלל הסיטואציה אליה נקלעו הבחורה והכלבה. את תמיד תראי אותי מייעץ על דרכי פעולה ולאו דווקא פנסיון. המטרה שלי בכל זה, היא לידע את הבחורה שיש עוד שיטות ורצוי שתשמ את כולן. כך היא יכולה לעמוד מול היתרונות של זו מול השניה ועל החסרונות של זו אל מל השניה. בצורה הזו היא יכולה לקבל החלטה שקולה ונבונה מה יתאים לה ולכלבה שלה. עם המידע הזה היא יכולה לפנות למאלף שלה ולהתייעץ.

אושר14

New member
אני לא אמרתי שאין לי זמן

עכשיו רק חזרתי אחרי חצי שעה שעבדתי איתה בחוץ ואימנתי אותה, כמו ששחר אתמול אמרה לי לעשות. העניין הוא שאני עובדת, וזו הבעיה עם הכלוב הטסה שצריך הדרגה, ואני לא בבית בערך 9 שעות!!!

התחילי בסוף שבוע

אפשר גם לקחת יום חופש לפני ו/או אחריו. אגב, במקרה שלך אני בהחלט מצטרף למה ששחר אמרה.

למעלה