כת

jackie111

Well-known member
כדמומקרט אמיתי אני חושב שלכל אדם יש זכות לחשוב באופן
עצמאי ולבחור איפה ואיך לחיות ולהחליט ומה לעשות.

אך ברקע ישנם כתות שנאמניהן מוסוות ומתחפשות לאנשים חופשיים.

כיצד נגדיר כת? (לפי ויקיפדיה):
התמסרות קיצונית לאדם מסוים, לאובייקט או למטרה צרה היא מאפיין לכת.
קבוצות המתויגות ככת נמצאות ברחבי העולם, בין שמדובר בקבוצות מקומיות
קטנות ובין שמדובר בארגונים בין־לאומיים המונים מיליוני חברים אך נחשבים
בכל זאת לקבוצה קנאית ופולחנית.
נגד רוב הכתות הקיימות היום, ובמיוחד נגד אלו שיש להן מנהיג פולחני, מוטחת
ההאשמה כי הן משתמשות בדרכי עורמה ובשימוש לא אתי בטכניקות שליטה,
כדי לשכנע אנשים להצטרף לכת או להישאר בה, או כדי להעצים את היקף נכסיו
או את שמו של מנהיג הקבוצה.

לכיתות, עם זאת, כמה מאפיינים ייחודיים משלהן:
  • מנהיג: קיומו של מנהיג בלעדי, כריזמטי, החובש כמה כובעים ומתיימר לגלם סמכויות רבות עבור חסידיו (הורה, מטפל, בן זוג). מנהיג זה לרוב אינו נקרא בשמו הפרטי, ונחשב לחצי-אל, שליח האלוהות או מחובר לידע רוחני נסתר ונחשק. מעמדו הרם מתבטא בטקסים ובמפגשים שבהם הוא מפגין שליטה בטכניקות של קריאה קרה ומניפולציות שונות. לאחר מותו של המנהיג נוטים חסידיו לטעון כי התגלגל בגופו של המנהיג הנוכחי.
  • סודיות ודרגות: מאפיין ייחודי נוסף הוא מערך של סודיות, ולעיתים אף הגנה קנאית על סודות, הקשורים בטקסי החניכה והעלייה בדרגה של המצטרפים לכת.[ב] בניגוד לדתות, שההצטרפות אליהן היא אוטומטית ונובעת, בדרך כלל, מהיות המאמין החדש בן של מאמין קיים,[ג] נדרשות הכיתות לספק למאמינים המבוגרים טקסי הצטרפות מיוחדים.
  • שינוי כלכלי: ראיית ההחזקה ברכוש עדות לפגם מוסרי, שהמאמין נדרש להתגבר עליו באמצעות ויתור על רכוש. בחלק מהכיתות לובש הוויתור על רכוש דמות של היטהרות והתנערות מהרכוש ה"ארצי". באחרות הוא מועבר למנהיגי הכת, או לקופה משותפת של הקבוצה. העצמאות הכלכלית מתדרדרת עד מתבטלת.
  • ניתוק: בחינה מחודשת של מערכות יחסים, התנתקות וריחוק ממי שאינו מקבל את האמונה החדשה. לעיתים נדרש ניתוק פיזי וגאוגרפי מהחברה הכללית, כמו גם ניתוק מתכנים הסותרים את מערכת האמונה החדשה, בספרים, בתקשורת ועוד.
  • התמסרות: אדיקות וצייתנות, ניסיון למלא בשלמות מלאה את מצוות הכת, הכפופות לרב או הגורו. השקעת זמן, שינוי מגורים, שינוי לבוש, ופעולות נוספות כדי לרצות את הגורו.
  • הפצה ויח"צ: לצד הסודיות, כיתות מבצעות מיסיון וניסיון לשכנע אנשים נוספים להצטרף לקבוצה האקסקלוסיבית. חלוקת עלונים, טלפנות, גיוס תרומות וכיוצא בזה, נעשים בתחכום שיווקי, השומר על מוניטין ורושם ראשוני חיובי, תוך הסתרה של מידע חיוני.
  • שפה חדשה: אימוץ טרמינולוגיה רליגיוזית, בהתאם לשפה הפנימית של הכת. שימוש בשפה ככלי עיקרי להריסת/בניית תודעה חדשה, תוך הענקת הקשר ומשמעות חדשים למילים ומושגים, באופן המשרת את אינטרס המנהיג/ה. לעיתים יש לכת סלוגן או סיסמה קצרה.
  • מבנה פטריארכלי: רוב הכיתות מתנהלות בהנהגה היררכית של גבר אחד, המייעד את חברי הכת לתפקידים סקסיסטיים, תוך ביטול ערכי תנועת הפמיניזם, להטב"ק וכדומה.
  • אירוניה ומוסר כפול: המנהיג משתמש במדע כאשר זה משרת אותו, ומסתייג מהמדע כשהוא לא משרת אותו. ישנו היעדר רציונל ויציבות בהתנהלות הכת, היעדר תקנון, נהלים וביטחון. המערכת לא מתפקדת ומניבה כפי שהובטח בהתחלה.

Harrington

Well-known member
מנהל
כדמומקרט אמיתי אני חושב שלכל אדם יש זכות לחשוב באופן
עצמאי ולבחור איפה ואיך לחיות ולהחליט ומה לעשות.

אך ברקע ישנם כתות שנאמניהן מוסוות ומתחפשות לאנשים חופשיים.

כיצד נגדיר כת? (לפי ויקיפדיה):

לכיתות, עם זאת, כמה מאפיינים ייחודיים משלהן:
  • מנהיג: קיומו של מנהיג בלעדי, כריזמטי, החובש כמה כובעים ומתיימר לגלם סמכויות רבות עבור חסידיו (הורה, מטפל, בן זוג). מנהיג זה לרוב אינו נקרא בשמו הפרטי, ונחשב לחצי-אל, שליח האלוהות או מחובר לידע רוחני נסתר ונחשק. מעמדו הרם מתבטא בטקסים ובמפגשים שבהם הוא מפגין שליטה בטכניקות של קריאה קרה ומניפולציות שונות. לאחר מותו של המנהיג נוטים חסידיו לטעון כי התגלגל בגופו של המנהיג הנוכחי.
  • סודיות ודרגות: מאפיין ייחודי נוסף הוא מערך של סודיות, ולעיתים אף הגנה קנאית על סודות, הקשורים בטקסי החניכה והעלייה בדרגה של המצטרפים לכת.[ב] בניגוד לדתות, שההצטרפות אליהן היא אוטומטית ונובעת, בדרך כלל, מהיות המאמין החדש בן של מאמין קיים,[ג] נדרשות הכיתות לספק למאמינים המבוגרים טקסי הצטרפות מיוחדים.
  • שינוי כלכלי: ראיית ההחזקה ברכוש עדות לפגם מוסרי, שהמאמין נדרש להתגבר עליו באמצעות ויתור על רכוש. בחלק מהכיתות לובש הוויתור על רכוש דמות של היטהרות והתנערות מהרכוש ה"ארצי". באחרות הוא מועבר למנהיגי הכת, או לקופה משותפת של הקבוצה. העצמאות הכלכלית מתדרדרת עד מתבטלת.
  • ניתוק: בחינה מחודשת של מערכות יחסים, התנתקות וריחוק ממי שאינו מקבל את האמונה החדשה. לעיתים נדרש ניתוק פיזי וגאוגרפי מהחברה הכללית, כמו גם ניתוק מתכנים הסותרים את מערכת האמונה החדשה, בספרים, בתקשורת ועוד.
  • התמסרות: אדיקות וצייתנות, ניסיון למלא בשלמות מלאה את מצוות הכת, הכפופות לרב או הגורו. השקעת זמן, שינוי מגורים, שינוי לבוש, ופעולות נוספות כדי לרצות את הגורו.
  • הפצה ויח"צ: לצד הסודיות, כיתות מבצעות מיסיון וניסיון לשכנע אנשים נוספים להצטרף לקבוצה האקסקלוסיבית. חלוקת עלונים, טלפנות, גיוס תרומות וכיוצא בזה, נעשים בתחכום שיווקי, השומר על מוניטין ורושם ראשוני חיובי, תוך הסתרה של מידע חיוני.
  • שפה חדשה: אימוץ טרמינולוגיה רליגיוזית, בהתאם לשפה הפנימית של הכת. שימוש בשפה ככלי עיקרי להריסת/בניית תודעה חדשה, תוך הענקת הקשר ומשמעות חדשים למילים ומושגים, באופן המשרת את אינטרס המנהיג/ה. לעיתים יש לכת סלוגן או סיסמה קצרה.
  • מבנה פטריארכלי: רוב הכיתות מתנהלות בהנהגה היררכית של גבר אחד, המייעד את חברי הכת לתפקידים סקסיסטיים, תוך ביטול ערכי תנועת הפמיניזם, להטב"ק וכדומה.
  • אירוניה ומוסר כפול: המנהיג משתמש במדע כאשר זה משרת אותו, ומסתייג מהמדע כשהוא לא משרת אותו. ישנו היעדר רציונל ויציבות בהתנהלות הכת, היעדר תקנון, נהלים וביטחון. המערכת לא מתפקדת ומניבה כפי שהובטח בהתחלה.
מוזר הצורך הזה של הרל"בניקים לגדר ולאפיין את אלו שחושבים אחרת ממנו. באמת מוזר. כאילו, לי יש השקפת עולם מסוימת, עמדות פוליטיות מסוימות. אני מכיר בכך שיש כאלה שחושבים אחרת ממני ולא רואה שום בעיה עם זה. לפעמים יש לי דעות מסוימות על כך, לפעמים זה פחות מעניין אותי. שגרה. אבל מעולם לא הרגשתי צורך לגדר ולהכניס לריבועים את אלו שחושבים אחרת ממני בנושאים השונים. לא רואה בזה כת על אף שבמקומות מסוימים אם נורא רוצים אפשר בהחלט לאפיין זאת כך, לא רואה בזה, בעצם שום דבר. כן רואה בזה השקפת עולם מסוימת, למשל רל"בית במקומות בהם זה רלוונטי. אבל לא מוצא כל בעיה בלהיות רל"בניק :).

אז מנין נובע הצורך הזה? כבר עשרות שנים, מימי דודו טופז העליזים והצ'חצ'חים, שהצד השני, אז השמאל, היום השמאל הרל"בי או הרל"ב השמאלני, מנסים בכל כוחם לאפיין ולגדר את אלו שחושבים אחרת. לא סתם לאפיין, אלא בהכרח לבזות, להשפיל, לראות בהם בבונים, אנשים נחותים מבחינה שכלית וגם כלכלית, שני דברים שאין להם כל אחיזה בעולם האמת והמציאות (פרופסורים ועשירים מצביעים לנתניהו באותה מידה), אבל למחנה שלך יש צורך לכנות את כולם בשמות. כאילו לא יתכן בכלל שמישהו חושב אחרת מהם ואם בכל זאת יש מישהו כזה, אז הוא פר הגדרה אדם נחות.

ביום שתתגברו על הנטיה הזאת, יש סיכוי שתשובו לנצח בבחירות ולקבל את אמון העם. עד אז? אולי פה ושם זה יקרה, אבל זה יהיה בגלל חוסר אמון עיתי בצד השני, לא עודף אמון בכם (ומתוך כך, יהיה תמיד לתקופה קצרה בלבד).

כרמיזן

Well-known member
מוזר הצורך הזה של הרל"בניקים לגדר ולאפיין את אלו שחושבים אחרת ממנו. באמת מוזר. כאילו, לי יש השקפת עולם מסוימת, עמדות פוליטיות מסוימות. אני מכיר בכך שיש כאלה שחושבים אחרת ממני ולא רואה שום בעיה עם זה. לפעמים יש לי דעות מסוימות על כך, לפעמים זה פחות מעניין אותי. שגרה. אבל מעולם לא הרגשתי צורך לגדר ולהכניס לריבועים את אלו שחושבים אחרת ממני בנושאים השונים. לא רואה בזה כת על אף שבמקומות מסוימים אם נורא רוצים אפשר בהחלט לאפיין זאת כך, לא רואה בזה, בעצם שום דבר. כן רואה בזה השקפת עולם מסוימת, למשל רל"בית במקומות בהם זה רלוונטי. אבל לא מוצא כל בעיה בלהיות רל"בניק :).

פתרון החידה:
השמאל זה החושך. אין לו כלום משל עצמו.
החושך יכול להתקיים רק בהיעדרו של האור.
לכן השמאל מצביע על מקורות האור כדי שאנשיו יכבו אותם.

פתרון החידה:
השמאל זה החושך. אין לו כלום משל עצמו.
החושך יכול להתקיים רק בהיעדרו של האור.
לכן השמאל מצביע על מקורות האור כדי שאנשיו יכבו אותם.
גם מבחינת הגיון נטו אתה טועה,עד עכשיו אין שום

סימן שיש אנשים טובים יותר בצורה משמעותית בימין מאשר בשמאל.

אם כבר אז ההפך,אנשים יותר רחמנים נמצאים בשמאל.

Harrington

Well-known member
מנהל
אנשים יותר רחמנים נמצאים בשמאל.
כך השמאל אוהב לתאר את עצמו, אבל הלכה למעשה זה ממש לא נכון או בכל אופן, ממש לא מחייב. גם ביחס לפלסטינים זה רחוק מלהיות מדויק. אבל זה, אם כבר העלית, בהחלט מאפיין של השמאל :). הוא נוהג לתאר עצמו במילים גבוהות גבוהות, תיאורים יפיפיים, אבל הלכה למעשה כשאתה מנסה לפרוט את זה לפרוטות, אתה מגלה שלא עומד מאחורי זה כלום והכל מסתכם במילים היפות. במציאות? מי שמזוהה איתם יתקבל, מי שקצת חושב או נראה אחרת, יסולק על אתר. לא הכלה ולא בטיח :).

אותו כנ"ל כאן. יש ימנים רחמנים ויש שמאלנים רחמנים, יש ימנים אכזריים או אדישים ויש שמאלנים כאלה.

דורי 1981

Well-known member
עונה אחד לאחד למה שהיה פעם מפלגת הליכוד המפוארת- שהפכה למפלגת נתניהו. מגעילים, להקיא עליהם.

jackie111

Well-known member
לא הסברתי מדוע מעניין אותי מה זאת כת. רציתי לאמת את
החשד שלי שהליכוד היום זו כת שמנהיגה, ביבי, מוליך אותם
באף. חברי הכנסת יעשו במצוותו כל מה שירצה. הם הבובות
שלו.

והדוגמאות רבות:
כשרצה את מלביצקי כשיור ועדת חוץ ובטחון ביבי תמך בו ואז
כל חברי הלכוד תמך בו. ואז ביבי שינה את דעתו ותמך בבועז
ביסמוט בתוך יום כל הליכוד שינה את דעתו ותמך בביסמוט.

ואז ביבי החליט מלוביצקי יהיה ראש הועדה הכספים. הליכוד
מייד נצמד להחלטה של ביבי. אבל יש מילכוד מילוביצקי חשוד
באונס. את הליכודניקים זה לא מעניין. נראה מה יגיד מנהיג
הכת מחר.

כולנו מחכים לו.

Harrington

Well-known member
מנהל
שלו.

והדוגמאות רבות:

הכת מחר.

כולנו מחכים לו.
אחחח... האירוניה התאבדה :). המפלגה הדמוקרטית מהיחידות שנותרו לנו בפוליטיקה, היא כת :). בטח, ללא ספק בכלל :). אפילו הדוגמאות דפוקות באופן שגם אם כל מילה בהן הייתה אמת (וזה לא המצב), לא היה בזה שום דבר שקשור או דומה לכת. אבל העיקר לכתוב, המסך כידוע סופג הכל. במלוא הרצינות זה מגוחך. לא שונה מלטעון שראש הממשלה המושמץ ביותר בתשקורת הישראלית זכה בה ל'סיקור אוהד' :cool:.

שלו.

והדוגמאות רבות:

הכת מחר.

כולנו מחכים לו.
לא יודע אם כת זה המילה הנכונה,יותר בסיגנון דיקטטור.

הוא צבר כ"כ הרבה כוח במפלגה ומחוצה לה שאף אחד בליכוד

לא רוצה להתעסק איתו.

jackie111

Well-known member
לא יודע אם כת זה המילה הנכונה,יותר בסיגנון דיקטטור.

הוא צבר כ"כ הרבה כוח במפלגה ומחוצה לה שאף אחד בליכוד

לא רוצה להתעסק איתו.
בליכוד זה דומה מאד לכת כי חברי הליכוד
מעריצים אותו ממש אוהבים אותו. אם יגיד
ש"מחר כולם הולכים לים" אז מחר כולם ילכו
לים וחלק יטבעו. וזה לא רק פחד.

בליכוד זה דומה מאד לכת כי חברי הליכוד
מעריצים אותו ממש אוהבים אותו. אם יגיד
ש"מחר כולם הולכים לים" אז מחר כולם ילכו
לים וחלק יטבעו. וזה לא רק פחד.
אתה מאמין לפוליטיקאים שאומרים שהם אוהבים אותו?

אדוני זה המשכורת שלהם.

זה כמו שהעובדת שלך תגיד שהיא לא אוהבת אותך.

למעלה