היי מרילין../images/Emo24.gifקראתי את../images/Emo63.gifהמאמר
שכתבת באתר המידע על כתות (אני מניחה שאת כתבת את המאמר)בצער ואמפטיה רבה. אני מכירה את נושא הכתות. קל מאד להשאב אליהן.
ואף אחד לא 'מוגן'!!!
מפני הנושא של מיינד קונטרול. גם האנשים הנאורים ביותר יכולים 'ליפול' לכך. זהו הקצה השני של הארה רוחנית. במקום להגיע למקום של אחדות מוחלטת(איחוד עם האלוהות) נוצרת 'התבדלות מוחלטת' של חברי הקבוצה מיתר העולם. ואם זאת לא תכונה של האגו=להאמין שאתה נפרד, נבדל, טוב יותר>או פחות< מאחרים, אם זה לא אגו, אז מה כן
שמעתי גם תיאוריה האומרת שלאנשים שהגיעו ממדינות כמו בריה"מ לשעבר, קל יותר להשאב לתוך כתות. משום שכבר מילדות הם חונכו לחשוב בדרך זו. תחילה, זה היה הכל למען המפלגה ומי שלא משתף פעולה, לא מגיע לפעילות של התנועה-הבינותי שזה מתחיל כבר בגיל בית הספר- מוקצה מחמת מיאוס. כמי שמסתכלת על העולם שאנו חווים כהשלכה של מה שאנו מאמינים בו, או מקרינים החוצה, אם במודע או לא במודע, אין כאן המטרה להצביע על כתות כעל משהו 'מסוכן' או לאו. אין שיפוט וגם לא פסילה. זוהי התנסות. כמו כל דבר אחר בחיים 'טוב' או 'רע' הם עניין של השקפה. על כן באותה מידה, הכפשה של משהו או מישהו או האמונה שהוא/הם גרמו לנו 'נזק' הוא חיפוש אחר אישור ש'מה שעשיתי היה נכון' וגם דרך לקבל תמיכה ואהדה כ'קרבן'. ואילו אני רואה את שני הצדדים של אותו מטבע, הולכים יחדיו, באותו אדם. אין קרבן בלי מקרבן על כן,
הקרבן והמקרבן, שניהם גם יחדיו מצויים בנו. מי מהם יתעורר לפעולה באופן פעיל, נתון לחלוטין לדימוי העצמי של האדם. אם הוא חש חסר אונים ומכחיש את העצמה הפנימית הבוערת בתוכו-כניצוץ אלוהי, או אם חש כעס על קיפוח ורצון נקם ששוב נובע מהכחשת העצמה הפנימית
כלל, ה'חינוך' היהודי מתמחה בכך.מגיל אפס מלמדים אותנו ש"לא אחד בלבד עמד עלינו לכלותינו והקב"ה מצילנו מידם".
ועם זאת לא תדמית הקרבן, שאנו יונקים עם חלב אם, אז מה כן???תחושת הנבדלות (כעם-עם סגולה) מובעת שוב כחוסר אונים באצטלה של 'נחבאות אל הכלים', של מתן אמון בה' זכרי שהכח האלוהי מצוי בכל אחד ואחד מאתנו, כי בכולנו טמון הניצוץ האלוהי(לא רק בתלמידי ה'רב') וכולנו גם יחד, בניו הקדושים של אלוהים ומי שמגדיר את בניו הקדושים של אלוהים 'בהמות' כנראה שכך הוא
רואה את עצמו
וחבל. אף על פי שגם בהמות הן יצירי האל ואינם 'פחות קדושים' לכן, אין אני מבינה למה אנשים נוטים לאכול אותן שהרי"אתה הנך מה שאתה אוכל"
L&L TALYA