כתית, טייק 3 (או 4?) - נתחיל מהסוף

salo22

New member
-4


אוכל כזה בהחלט מושך גם מכיוון השילובים והמורכבות ובעיקר מכיוון חומרי גלם וטכניקה. אני מאוד אוהב לונה פארק באוכל, זו לטעמי חווייה לא פחות מושכת ממסורת, שגם היא כמובן שווה הרבה. יש גם המון השראה באוכל כזה ואלמנט של חשיבה, מה לעזאזל קרה פה ?
מי שלא נמשך לזה או מתעניין בזה, כמובן שהארוחה תרגיש מוזרה. אבל הכל צריך במינון ובעיקר בתיכנון ובסיס הגיוני, אורטולן נוגע בנקודה שבה אולי אדוני ויש גם אחרים, מפספסים לא מעט. הגבול בין מופלא ומיוחד למקושקש מתוק ומתיימר הוא מסוכן &quot
 

pix37

New member
כדי להנות בלונה פארק - קודם צריכים להתנדנד

בנדנדה רגילה, וכמו שאמר ביבי לפני שלומדים לחשוב מחוץ לקופסה צריך קודם ללמוד להכיר את הקופסה.

לצערי, בארץ אפילו היסודות לרוב מפוספסים - ולכן אם אתה מתקשה למצוא את היצירה המקורית ברמה מניחת דעת אז בטח שהסבלנות והפניות שלך לווריאציות "יצירתיות" על הבסיס קטנה הרבה יותר.

אני לא רוצה שיובן שאני חושב שאין מקום בישראל למטבח עילי ויאללה בו נדפוק פלאפל ותפסיקו לבלבל את המוח עם קציפות ועלעלים, אבל במקום האישי בו אני נמצא כרגע - אני מחפש פחות את הלונה-פארק הקולינארי ויותר את הנקיון והדיוק שלדעתי חסרים הרבה יותר בארץ.
 

salo22

New member
לגיטימי, אני מחפש הכל מכל

מבחינתי להכין חומוס זו אומנות לא פחותה מיצירת אלמנטים במנות של כתית, אולי אפילו אומנות משמעותית יותר
הכל מתקבל בברכה כל עוד הוא נעשה מהמקומות הנכונים, גם אוכל כמו בכתית מגיע מהמקומות הנכונים. בארץ היסודות מאוד מפוספסים אבל אני לא חושב שזה המצב בכתית ולבטח לא כשמגיעים לאדוני, למרות שתמיד לכל אחד יש מה ללמוד ואיך להתפתח.
אני לא מתחבר גם כן לעלעלים וקציפות מאוד תלוי על מה מדובר והאם משתלב ורק בראיית המנה הכוללת.
אבל יש הרבה אלמנטים אחרים שיצא לי להתוודע אליהם קלות גם בהקשר של אדוני אבל כמובן בעידן האינטרנט אנחנו לא היינו ממש חייבים גם אותו - נניח הטכניקות המולקלריות הדי בסיסיות של "קאויאר" וספירות שאני כן מוצא בהם עניין (אך ורק כשהתערובת ששימשה לטכניקה "מיוחדת" ומשמעותית בטעמים בכל מקרה, התערובת אצלי קודמת לכל טכניקה
).
גם שימוש בחומרי גלם מסויימים שאדוני משתמש בהם ולוקח בחשבון שכדאי לתת משהו מיוחד צריך להשקיע בהן - כמו שוקולד של ולרונה או מחיות פרי ואגוזים מיוחדות יותר, אני מאוד מעריך את זה וכן מחפש, יכול בהחלט להיות שלך זה הרבה פחות עקרוני, מקובל. ואחזור שוב, חומר גלם ותערובת קודמים לכל טכניקה !! &quot

עוד דבר שאני מאוד מעריך במסעדות כאלו ואולי לך פחות יצא להיות מודע לצד הזה, או שפשוט זה פחות מעניין - זה שכל פריט שיעלה על הצלחת יקבל תשומת לב קפדנית משל עצמו והוא סוג של "עולם ומלואו" עם הרבה הכנה והשקעה, אז אתה יכול לשאול את עצמך אוקיי מה קרה בדיוק בטוויל הזה, ואיך הנקודת רוטב הזו כל כך עזה בטעמה, איך פטריית השוקולד כל כך טעימה ואוורירית וכולי.. זה הלונה פארק של אדוני ודומיו ואני מאוד בעד זה, אוכל למחשבה כשהוא מבוצע היטב, אוכל מבולבל ולא מגובש כשלא.
 

salo22

New member
תודה על דיווח מעניין

מה חדש במנהטן ? מקומות מעניינים מהזמן האחרון ? תודה..
 

salo22

New member
כן בבקשה

אם לא קשה אני אשמח מאוד מאוד לסקירונת שלך ורשימת מקומות שאתה אוהב מכל הסוגים והמינים, יפן נכנסה לשלב התיכנון לשנה הבאה, בתקווה לאיזור מרץ אפריל כשמזג האוויר קצת מתחיל להתחמם.
 

מיתר44

New member
קראתי בשקיקה

מלאת חסר: ראיה לא פרובינציאלית הדי שגורה כאן, גם כשמופיעות כאן ביקורות
מאכילה בחו״ל.
על המרחב הנוכחי של כתית כבר נכתב הרבה, ולא מחמיא. היא בהחלט ראויה
למשכן אחר.
האוכל שמוגש בכתית משול לקליידוסקופ. זו אחת הסיבות שאני נמשך לסעוד בה
שוב ושוב.
מודה לכם ומאחל לשניכם שהייה חוויית פה.
אשמח לקרוא אותך גם על טוקיו וגם עלינו. :)
 
למעלה