כתית החדשה

גם בחו"ל דמי הביטול הם לפי כמות הסועדים לעתים

כך לפחות היה רשום באישור ההזמנה במייל שקיבלתי למסעדה בלונדון (אני חושב שלמסעדת הבשרים של ג'יימי אוליבר)- בכל אום בסופו של דבר התקשרתי לבטל פחות מ24 שעות לפני ולא חויבתי ב20 פאונד לאדם כפי שהבטיח לי מייל אישור ההזמנה.
ייתכן ששם החיוב הוא רק במקרה של אי הגעה מראש ללא הודעה כלל- ויש לציין שזו תופעה נפוצה מאוד בתל אביב.
אין כמו יום שישי בו אתה מגייס מלצרית נוספת ברגע האחרון כי כל המקום מוזמן בתזמונים קשים ובשבע וחצי בערב מבטלים שני שולחנות ובתשע ורבע אתה מבין שהשולחן של ה12 לחדר הפרטי שהזמינו לשמונה וחצי כנראה כבר לא יגיעו וגם לא יענו לך לטלפון ובסוף כמעט ואין עבודה והעובדים מבואסים וכו' וכו'. כל זה אחרי שלאורך כל היום ענית לטלפון ואמרת שאי אפשר להזמין מקומות כי הכל מלא. הסיפור מבוסס על מציאות מעודנת יחסית.
שבת שלום לכולם

FR12

New member
מציאות

מאד מעודנת. ולא ראיתי אף מילה על הפחת של המזון.... בערב כמו שתארת הנזק הכלכלי למקום הוא גבוה, לא פלא שמקומות קטנים בלי שף-סלב נסגרים, למרות שאיכותם לא מוטלת בספק.

החתולית

New member
לגיטימי והגיוני

במיוחד לאור סיפורים חוזרים ונשנים על אנשים שפשוט לא מגיעים למסעדות בהן הזמינו שולחנות.

מדובר במסעדה קטנה מאד, שעושה שימוש בחומרי גלם יקרים, ומתנהלת כפי שמקובל בעולם במסעדות ברמתה.

ושמסעדה רוצה לסגור לעמצה ערב חג לדוגמא

והכל מלא והיא אומרת לאורחים שאין מקום ופתאום מגיע הערב חג ויש מלא מקומות פנויים? איך זה נראה מהצד של המסעדה שפהיא אמרה ללקוחות פוטנציילים שהכל מלא ויש חצי מסעדה ריקה? ושזה הפסד כלכלי למסעדה? זכותה של המסעדה לקחת סכום סמלי לסועד כדי לבטח את עצמה

יויו13

New member
מה לא בסדר בזה לא הבנתי ?

אולי הייתי מוסיף מבחינת המסעדה
שאם השולחן שהוזמן ובוטל יתמלא בסועדים חילופים המסעדה לא תחייב.
אבל הדרישה לגיטימית והגיונית .

PooKiPsiT

New member
זה בכל מקרה הגיוני רק במקרה שהמסעדה מלאה.

אם המסעדה גם ככה לא מלאה אז שולחן שבוטל לא באמת גורם להפסד כספי.

אני הזמנתי לכתית בשישי בצהריים מקום בהתראה של שעתיים ומאד הופתעתי מדמי הביטול האלו. כשהגענו היה עוד שולחן אחד חוץ מאיתנו. עד שיצאנו הגיעו עוד שני זוגות. המקום לא היה מלא בשום שלב.

הייתי מבינה את דמי הביטול אם היה מדובר במקום מאד מבוקש, אבל אם בעסקית של שישי בצהריים המקום לא מלא, לדעתי זה עוד קצת מוקדם מידי בשביל לגבות דמי ביטול.

כן, אבל 2 שולחנות יכולים להתבטל בקלות

וגם לא להגיע. יודעת מקרוב שם על ערבים שהמסעדה ארחה בהם רק שולחן אחד או שניים, תארי לך אילו הפסדים אלה להשאיר מסעדה כזו פתוחה ואותו השולחן מבטל בעוד שגם שם יש לא מעט ביטולים רגע לפני(והרי שם זה גם תלוי בזמינות של ברמן ושל מלצר נוסף וכו').

PooKiPsiT

New member
כשאין הזמנות לאותו יום המסעדה לא נפתחת?

לא משוכנעת בכלל.
מה ואם אני מתקשרת ושואלת אם יש מקום לעוד חצי שעה כשאין הזמנות לאותו יום, אז ישר מקפיצים את כל הצוות ומתחילים להכין? או שיגידו לי שהמסעדה סגורה למרות שמדובר בשעות הפתיחה שלה שכתובות באתר?

באחד המוצ"שים שתמיד היה ערב חלש שם

הוזמן רק שולחן אחד. חברה שלי אמרה שבמידה והם היו מבטלים באמת היו סוגרים את המסעדה. אין כמעט מזדמנים בכתית, ממש אחת להרבה זמן. אולי עכשיו, במיקום החדש והכביכול אטרקטיבי יותר זה יהיה קצת שונה.

salo22

New member
עצוב

אבל זו המציאות של כתית וסיגנון מסעדות אלו בארץ, אפרופו מי שמדמיין רשימות המתנה. מה שכן, ממש לא נחוץ לדעתי לקחת פרטי כרטיס אשראי כשמישהו מתקשר ורוצה להגיע שעתיים אחרי, בהנחה שמקום הוא לא עניין כמובן.

dfl

New member
תגובות קצת מצחיקות פה

ההסברים שנכתבו פה לגבי ההגיון הכלכלי מאחורי המדיניות הזו של כתית, הם גם טריויאלים (אף אחד לא חשב שמדובר באיזה פולחן מסתורי או תרגיל עוקץ מחוכם) וגם לא רלוונטים לשאלה הנידונה, שהיא נורמטיבית ולא כלכלית. הרי את אותם הסברים אפשר להחיל על שלל נהלים אחרים שמסעדות יכולות להפעיל כדי להקטין את הסיכון שלהן:

אפשר לבקש מהסועדים להעביר כרטיס אשראי בתחילת הארוחה, כדי למנוע מצב של העדר אמצעי תשלום בסיום, או לשלם מיד עם ההזמנה. אפשר להתעקש שבכל רגע נתון יהיה סועד אחד לפחות ליד השולחן, או שכל שולחן יפקיד מפתחות מכונית, כדי למנוע בריחה בלי לשלם. אפשר להחתים את הסועדים על הסכמה לתשלום פיצוי אם הם שוברים כלי אוכל מעל ערך מסוים, אפשר להפעיל מונה לשולחן שסועד מעל שעתיים, לגבות פרמיה מלקוחות שמעוניינים בזכות להחליף מנה לא מוצלחת... לכל הנהלים האלה יש אותה הצדקה של הקטנת הסיכון ועדיין ברור לקורא הסביר שמדובר בחריגות מיחסי הגומלין המקובלים והנעימים בין מסעדה לאורחיה. כך לטעמי גם במקרה המתואר כאן, שמהווה בעיני תקדים לא מוצלח ולא רצוי בתרבות האוכל בישראל.

Cafe Latte

New member
אם מקודם היה מעט קהל לכתית, לדעתי

זה הולך לצמצם אותו עוד יותר...

salo22

New member
היגיון כלכלי ?

אני לפחות לא הזכרתי דבר כזה, איך תמצא היגיון כלכלי ב 45 ₪ ? יש לך מדיניות ביטול בתחומים רבים מידי היום, גם במסעדות מסויימות זו כבר נורמה, נכון שלא בארץ. אני רואה את זה יותר כרמת מחויבות מסויימת מצד הלקוחות לעמוד במילתם ולהגיע ולא להפוך עניין ההזמנות לבדיחה. חייבת להיות אחריות ושיקול דעת משני הצדדים אגב, שיריון מקום בארץ "למקרה ו" הוא דבר נפוץ מידי. נכון שעם מצב הסועדים בכתית ובהשוואה לסיפורים כמו מסעדות קודמות שהזכרתי, השינוי של כתית נראה אפילו רצת מגוחך ביחס לזה שלבטח זו רחוקה מלהיות מסעדה שאפילו קרובה להכל מוזמן בכל רגע ורגע, אבל אם הם ראו לנכון לעשות זאת כסוג של צעד התייעלות עצמית מצידם, כל לדעתי אין שום אלמנט כלכלי בנושא, אז בסדר, זו זכותם ולטעמי זה רחוק מאוד מלהיות "בלתי מקובל".

שקדייה

New member
לדעתי הדיון בפורום הזה אינו מייצג בכלל...

פה גולשים ומתבטאים אנשים שלוקחים את כל העסק הזה של מסעדות ברצינות רבה מאוד,
לדעתי רוב האנשים לא רואים את הנושא ואת התחום בכזו רצינות תהומית ולא מקדישים כל כך הרבה פרשנות וניתוח לכל ה"מאחורה" של הדברים....
אלא פשוט ירימו גבה ויגידו- "מה? לא תודה."

זה אולי מקובל בחו"ל במסעדות יוקרה, אבל פה במזרח התיכון אנחנו עוד לא בדיוק מותאמים לכל מה שעובד באירופה ולדעתי זה פשוט לא יתפוס.
גם אם אנשים לא יגיעו הם לא יוכלו לחייב בלי לקבל אישור לעסקה טלפונית, ואנשים לא יתנו את האישור הזה..... זה ייצור יותר בלגן מאשר יסייע וירדו מזה.

מצד שני, אולי אנשים שמבקרים במסעדות כמו כתית, יותר אדפטיבים לשינוי הזה וזה יגרום להם להרגיש שהם מקבלים חויה אירופאית כבר בטלפון.

אם אתה שואל אותי אישית? כל הרחבה של הממשק ביני לבין המסעדה שלפני שהגעתי לשם אינה מתקבלת בברכה.
אני מתעצבנת גם כשאני מזמינה שולחן בקליק א טייבל ואח"כ מתקשרים לבלבל את המוח ולוודא 200 פעם.

אני מסכימה

יכול להיות שלאנשים שרגילים לסעוד במסעדות פאר בבירות העולם זה לא נראה מוזר, אבל אני לא חושבת שמאיר אדוני מוכן עדיין "לברוח לפינה" של לפנות רק לקהל המתוחכם הזה.
הוא עדיין רוצה שמי שיבוא לסעוד אצלו זה הקהל הישראלי שאוהב להתנסות גם אם רק פעמיים במסעדת שף, להגיע לעתים רחוקות רק באירוע מיוחד, וכדומה.

אני קצת מבינה שהוא הרי הכריז שהוא רוצה לקחת לנו את כתית ולברוח איתה לחו"ל, אז אולי עד שזה יקרה הוא מנסה להרגיש בחו"ל.

יחד עם זאת, אני בהחלט מסכימה

שבתור סועדים שמתארחים במסעדה ומצפים שיכבדו אותנו,
בפירוש חובה עלינו להודיע בזמן על ביטול.

Gרר

New member
אני גם מאד מקווה

שהם קונסים אנשים שמבטלים בלי להודיע ועוד יותר מקווה שהנוהג הזה יהפוך להיות קבוע במדינה שבה אחוז כל כך גבוה (שמעתי על משהו כמו 25%) מהסועדים מזמינים על פארש ולא מעלים אפילו על דעתם להודיע למסעדה.

וכן אני יודע שזה מאד לא פופלארי להגיד דבר כזה אבל למה הסועד ההגון צריך להתקשר למסעדה ולשמוע ש"אין מקום" רק בגלל אנשים ששיריינו לעצמם מקום אבל לא טרחו להודיע שהם לא מתכוונים להגיע?

מה עדיף במקום זה? שמסעדה תעשה אובר בוקינג?

bob68

New member
אני מניח שאין נתון כללי

וקשה לייצר כזה (סוג המסעדה ואופי המקום, ימים בשבוע, האם יש או אין מערכת המוודאת הזמנות וכדומה) אבל, גם אני שמעתי במסעדה מאד מצליחה שאחוז המבטלים שאינם מודיעים הוא דומה לאחוז שנקב בו Gרר. הדבר כואב להם במיוחד בסופי השבוע.

אני מצדד בפעילות כמו של "כתית" למרות שאני לא בטוח במידת התקפות המשפטית שלה.
יש במסירת כרטיס אשראי בכדי להרתיע את אלה שמזמינים בצורה לא אחראית אפילו אם המסעדה לא מתכוונת לחייב את הכרטיס.
בסופו של דבר אנשים שלא מגיעים ולא מודיעים פוגעים בכולנו כסועדים.

למעלה