כתיבת קו"ח - אנגליה

כתיבת קו"ח - אנגליה

שלום, אחרי קריאת הודעות וחיפושים רבים באינטרנט על תבניות שונות של קו"ח אנגליים, מצאתי אחת שנראתה לי סבירה והגיונית והתחלתי להשתמש בה לכתיבה הקו"ח שלי. אני עובדת עכשיו על הכתיבה שלהם ונתקלתי בבעיה המוכרת - הצבא. קראתי פה בעבר כמה הודעות על זה, אבל לא נראה שהן הגיעו למסקנות, אז לכן אני מעלה את זה שוב. במקרה שלי השירות הצבאי שלי יכול לעזור לי מבחינת ניסיון של משרה מסויימת, אבל האם לכתוב "חיל אוויר של ישראל" לא יגרום לאנטי כלפיי [זה משנה בכלל אם אכתוב IAF או IDF]? מצד שני, פער של שנתיים בין סיום התיכון לתחילת העבודה וחוסר במוסד לימודים אקדמאי בשנים האלו לא יכול לתרום יותר מידי. דבר נוסף, אני רוצה לכתוב ב"השכלה" את התיכון שלי, האם אני צריכה להכניס את המקצועות המורחבים [במקרה שלי: מתמטיקה, אנגלית+תרגום, מחשבים וכימיה], ואם כן האם להכניס גם ציונים? קראתי על מערכת הציונים O ו-A Levels ואני חוששת שהלכתי קצת לאיבוד. ממה שהבנתי מוויקיפדיה, O Level זה תיכון ו-A Level זה שנתיים מעבר לתיכון? אני לא ממש בטוחה העניין ואשמח אם מישהו יוכל להסביר לי. במידה וציוני תיכון הם באמת O, מצאתי את הטבלה הזו: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080708084631AAuGLnm האם באמת הציונים חופפים? זה פשוט נראה לי קצת מוזר שהציון הכי גבוה הוא מ-75 ואין שום מדרגת ציונים באמצע. חוץ מזה, יש לי דברים נוספים, שלא קשורים למקצוע שלי, שאני מוסיפה לקו"ח כמו הפקות בימתיות, כנסים וכו'. האם יש מקום מיוחד להכניס אותן? בחלק מהקו"ח ראיתי שאנשים כותבים תכונות אישיות חיוביות. האם אני צריכה לשים את זה במקום נפרד או בפסקה של ה-Professional Profile? ואחרון, בחלק מהתבניות ראיתי את הדבר הבא:
Driving Licence: Full/Clean Health: Excellent; non-smoker Interests: Squash, Golf, Reading (current affairs), Theatre and Cuisine​
האם זה באמת חשוב להכניס את זה? ובקשר לרישיון, הרישיון שיש לי הוא ישראלי שכידוע תקף לשנה שם. האם אני צריכה לכתוב את זה אחרת? חשוב לי להבהיר שוב שההודעה הזו נכתבת אחרי מחקר ולא סתם out of the blue, אלא בגלל בלבול של ריבוי הדוגמאות ובקשת עצה מאנשים שעשו זאת לפניי. אני זקוקה לעזרה כמה שיותר מהר כי נרשמתי אתמול ליריד תעסוקה בשבת הקרובה בלונדון [מגיעה לשם יום קודם] וחשוב לי להגיע עם קו"ח מצוחצחים כמה שאפשר, אז אשמח אם מי שיוכל לענות יעשה זאת בימים הקרובים, זה יעזור לי מאוד. תודה רבה לעונים, דניאל

זה לא מדע מדוייק

ואי אפשר לדעת איך מגייס מסויים מתייחס לכל משפט. רשיון נהיגה ובריאות, הייתי מציין רק אם הדברים האלה רלבנטים לעבודה עצמה (לא מעניין מנהל בבנק במרכז לונדון אם יש לך או אין לך רשיון נהיגה). בנוגע לצבא, אם זה רלבנטי, יופי, אין מניעה לציין את זה. מתייחסים כאן לצבא אחרת ושוב, זה תלוי במי שיקרא את זה. יש כאלה שיגידו לעצמם שהם לא מעוניינים במי שהיה בצבא (ישראלי או אחר) ויש כאלה שזה לחלוטין לא יעניין אותם. תחומי עניין אישיים, כן הייתי כותב. זה מראה לקורא שיש לך תחומי עניין מעבר לעבודה. זה פחות חשוב בשלב הראשון שבו בטח HR יקראו את הקו"ח ויותר חשוב בשלב שבו מי ששוקל לקחת אותך לצוות שלו יקרא את מה שסיננו לו ב-HR ויחשוב איזה אדם הוא לוקח. בנוגע לבגרויות, בבריטניה יש כמה רמות לימודים (דומה אבל לא זהה ליחידות בישראל). באופן כללי מאד, מה שעשית בו 5 יחידות יקביל ל-A ומה שעשית פחות מזה יקביל ל-O. זה מאד כללי ואין לי ידע אישי בנושאי בגרויות וההמרה שלהם. בשורה התחתונה, אין פורמט אחיד או אפילו טוב, אין דברים מומלצים יותר או פחות, יש עשרות של חברות שיכתבו לך קו"ח, כל אחת עם שינויים שהם עושים ובסופו של דבר מי שמסתכל על הקו"ח לא מקדיש להם יותר מ-10 שניות במעבר הראשון בשביל לשמור אותך למבט נוסף או לזרוק.

בקר12

New member
O LEVEL A LEVEL

O LEVEL זה בחינות שעושים בגיל 16 (מקביל לכיתה י' בארץ) - אין להם ממש מקבילה בארץ. A LEVEL זה מה שעושים כשממשיכים ומסיימים ללמוד עד 18 והוא מקביל לבחינות הבגרות בארץ (בהיבט של קבלה לאוניברסיטה ועבודות)

אתה צודק מבחינת זמנים

ולא מבחינת תוכן. O-Level כלומר Ordinary היא הרמה הנמוכה שאפשר לקבל בה GCE. מעבר לזה אפשר לעשות את הרמה המתקדמת (A ואפילו A*). מבחינת תוכן אם תקביל בגרות ללימודים בבריטניה תצטרך להקביל לפי רמה ולא לפי גיל.

בקר12

New member
ברור שרמה הולכת גם עם גיל

בתכלס יש מישהוא שעושה O LEVEL בגיל 18?

אשנתי

New member
הוא צודק גם מבחינת רמה

אבל לא מדוייק. לgcse (או לבל) יש מקבילה בישראל - קוראים לזה בחינות גמר והיום כמעט לא עושים את זה כי מי שיכול - עושה בגרות וזהו. בישראל גם את זה עושים בין כיתה י' ל-י"ב (כמו בגרות) המקבילה של הבגריות בארץ זה A level לכל הבחינות שהן לא 5 יח'. 5 יח' זה AS. המשמעות של זה היא שעם בגרויות או רמה מתקדמת אפשר להתקבל לאוניברסיטה ועם הרמות הנמוכות והרגילות זה יותר קשה (אפשרי, אבל יותר קשה, עדיף לעבור בקולג' קודם)

בקר12

New member
סחטיין אשנתי - הגעת רחוק עם החינוך הביתי

אני אגב נעצרתי ב O LEVEL

אשנתי

New member
זה בכלל לא מצחיק

אנחנו עכשיו בדיוק בגיל שבו צריך למצוא מסגרות לעשות את זה, מרכזי בחינות ולהחליט על תוכנית. מה היא עושה? באיזה קצב? ניסינו בי"ס וזה לא ממש מתאים לה, אז בשנה הבאה היא תחזור הביתה ותעשה את זה כמו שרוב חבריה עושים - הרבה למידה עצמית, חלק בעזרת קורסים של למידה מרחוק, שניים שלושה שעורים שמאורגנים ע"י אמהות. בקיצור, כל הסיפור הזה, דורש מחקר די מעמיק (ואני עדיין לא מבינה הכל עד הסוף)

אשנתי

New member
אני אענה תשובה אחת

ילדה בת 14.5 זה גיל מתיש, מכל בחינה שהיא... גם בחינות רגילות וגם בגרויות

אז רק כדי לוודא שאני מבינה,

אם אני רוצה לכתוב את כמות הבחינות, אני כותבת: 4 AS - כלומר 4 מקצועות של 5 יח' 5 A - כלומר 5 מקצועות לא מורחבים ראיתי בכמה תבניות שככה כותבים ושוקלת לאמץ. יש טעם בכלל לכתוב מה שלא מורחב? לשאלת טריג, אני ללא תואר.

גוזליה

New member
מסכימה עם טריג, ומעבר לזה

אין לזה משמעות שעשית 5 יחידות בזה ו4 יחידות בהוא. פשוט לכתוב כמו שטריג הציע, אין טעם להרחיב על הדברים שלא חשובים/רלוונטיים.

הבנתי, תודה.

האם לצד השם של התיכון יש לכתוב Secondary School על מנת שלא למנוע בלבול?

לא ../images/Emo13.gif

אבל בגלל שזה לא שם נפוץ, ובגלל שנהוג לכתוב אונ' שם-אוניברסיטה, אני תוהה אם צריך. לשם השוואה, בקו"ח הישראלים זה מצויין תיכון שם-תיכון.

TrigATUSA

New member
אפשר פשוט בצורה של:

LEMONTREE HIGH SCHOOL אין צורך להתפלסף יותר מדי חשוב רק לשים את ההשכלה הזו בסוף ולא בהתחלה אני מניח שאת לא פונה למשרות יותר מידי תובענייות או PROFESSIONALS בלי השכלה אקדמית הרי את לא מתחרה על משרות מחקר במכון חקר החלל ובשביל STARUCKS לא צריך להראות מצויינות אקדמית אם את פונה למשרות שדורשות ניסיון והכשרה שיש לך, אלו הם החלקים החשובים בקורות החיים (שגם צריכים להיות מייד בהתחלת קורות החיים)

TrigATUSA

New member
לציין תיכון רק אם אין לך תואר אקדמי

אחרת, זה חסר משמעות אם אין לך תואר אקדמי ואת בכל זאת רוצה להראות איזה הכשרה לימודית, הייתי רושם מציין את השנים של בית הספר, כמו שעושים עם מוסד אקדמי ואז רושם משהו עבור המקצועות המוגברים שלך major in Physics, Math and English Grade level 88 of 100

שאלה נוספת,

מס' טלפון בריטי. האם חובה לציין בקו"ח, ואם כן, האם מישהו התנסה בשירות המספר של סקייפ? הוא עולה 15 יורו לשלושה חודשים ורציתי לדעת אם זה שווה את זה. יש לי סקייפ בפלאפון, שבשעות העבודה מחובר לוויפיי כל הזמן, אז אין בעיה לקבל בו שיחות, אבל אני לא יודעת כמה זה פרקטי. מישהו מכיר שיחות העברת שיחות אחר שמשלמים בו פר שיחה? בלונדון עצמה אני מניחה שאצטרך סים בריטי [המלצות, מישהו?] של פר שיחה, אבל כשאהיה בחזרה בארץ אשמח לשיחות, אפילו אם לא יצא מהן שום דבר. להכיר את השטח זה תמיד דבר טוב. תודה רבה לעונים!

גוזליה

New member
חובה- שום דבר לא חובה.

אף אחד לא יכניס אותך לכלא אם לא תכתבי מספר טלפון בריטי בקו"ח. הרבה פחות סיכוי שיחזרו אליך אם אין לך אחד כזה, מאידך. לא מכירה שירותי העברות שיחה מבריטניה לישראל (רק ההיפך). pay as you go- תעשי השוואה כשאת מגיעה בין הספקים הגדולים למי יש באותו רגע את המבצע הכי משתלם. לי היו O2 הכי טובים (יש להם/היה להם מסלול YOUR COUNTRY- שנותן לך דקות חינם לישראל אם את עושה טופ-אפ בסכום מסויים), אבל כל היתר גם מוצלחים.

למעלה