כתיבת נייר עמדה בנושא חזון בית ספרי

ronistar

New member
כתיבת נייר עמדה בנושא חזון בית ספרי

התבקשתי לכתוב נייר עמדה שמציג חזון בית ספרי
זו פעם ראשונה ששמעתי על המושג הזה - ניר עמדה
האם תוכלו לעזור לי?
מה זה נייר עמדה? איך כותבים ? מה הוא כולל?
איך כותבים חזון בית ספרי שטרם נכתב עד כה? כלומר אני צריכה לכתוב חזון בית ספרי שעדיין לא נכתב ויושם על ידי אף איש עד היום
אשמח לעזרה

נייר עמדה משמעו - טקסט בו מביעים עמדה

המטרה היא שיהא קצר, בהיר, רהוט, קריא ומאפשר גזירת תוכניות עבודה ממנו.
בדר"כ תהליך כתיבת חזון או "נייר עמדה" [עאלק, מסוג המושגים שמשרה"ח משתמש בהם בלי הכרה כדי להיות רלוונטי ] הוא כלל בית ספרי ואינו ניתן לאדם אחד, אלא אם כן כל המורים בבית ספרך התבקשו לכתוב נייר עמדה ואז צוות שייבחר על ידי ההנהלה, בדר"כ, יעבור על כל ניירות העמדה ויפיק מהם נייר עמדה אחד. [ אגב, זה המצב הכי רע, לטעמי, כי צוות ממונה נוטה לשמוע את הממנים ולא רחשי חדר המורים ]
מה צריך להיות בנייר העמדה -

1. חזון [ איך את רואה את התלמיד העתידי, איך את רואה את ביה"ס בעתיד ] או כל דבר שקשור במטרת-על, תכנון עתידי - לא למחר אלא לעתיד, אך בר ביצוע ועל האדמה.
2. איך מביאים חזון זה לידי מימוש - יעדים בשפה המצ'וקמקת של משרה"ח

בהצלחה

ronistar

New member
תודה רבה. הועלתם לי מאוד. שאלה נוספת לי

משימה נוספת בנוסף לחזון בית ספרי היא לפרט בהיקף של עד עמוד אחד את היוזמות החינוכיות, התפקידים ומשמעות תפקידים אלה בהקשר למערכת החינוכית בה פעלתי
בעבר או בה הנני פועלת כיום.

השאלה היא, האם אני צריכה לשייך את החלק הזה כהמשך לחלק של כתיבת חזון בית ספרי?

בוודאי.

אם החזון שלך מנותק מהעבודה שלך, אז לאחד מהם אין ערך. זה אומר שצריך לעדכן את החזון, או לשנות את העבודה.
זה ל"אבני ראשה" ?

חלקית מאד, אבל נותנת מושג

יש לי עבודות מקיפות על חזון, כולל חומרים שהגשתי. אבל אני צריך לחפש אותם במחשב השני, ולא בטוח שהם שרדו פרמוט כפוי. בכל אופן, הניסוח צריך להתחשב בציפיות של מי שאת מגישה לו את הדברים. נייר עמדה יכול לנוע בין שני עמודים מסוכמים, לבין מסמך של עשרות עמודים, עם מקורות והפניות.

ronistar

New member
אני מקווה שאצליח לעמוד במשימה

במיוחד שאני לא יודעת מה רמת הציפיות. נותר לי רק לנסות

למעלה