כתיבת יומן אישי כדי

BellA עלמה

New member
כתיבת יומן אישי כדי

לאוורר רגשות מאמינים בזה או לא? אני כותבת יומן מאז שזוכרת את עצמי(בערך מכיתהג') ככה און אנד אוף כשיש לי משהו לכתוב. לאחרונה מרגישה שזה פשוט לא זורם מעיק. למרות שיש לי מה לכתוב מה הדרך שלכם לאוורר רגשות?

ניסיתי והפסקתי, ניסיתי והפסקתי...

ובסופו של דבר- החלטתי לכתוב בלוג, שגם אותו נטשתי פעמיים בגלל שקלטתי שהחברים שלי קוראים. היום כבר התייאשתי מזה וכותבת, ולפעמים משאירה בפנים משהו שמעסיק אותי ולא רוצה שאחרים יקראו והוא נשאר כתוב בלב.

לקשמי

New member
אני גרפומנית בנשמתי ../images/Emo13.gif

כותבת יומן מגיל 12 (גם כן, עם הפסקות פה ושם אבל תמיד חוזרת לזה) ומאז שאני באינטרנט, כותבת גם בלוגים. הרבה פעמים יש לי את ההתלבטות הזאת שבין כתיבה במחברת לבין בלוג. במחברת אני יכולה להיות יותר אותנטית, לכתוב דברים שאני לא רוצה לפרסם באינטרנט. אבל מצד שני לפעמים חשוב לי השיתוף והתגובות ואז הבלוג קיים בשביל זה. היום אני מנהלת שני יומנים במקביל, גם הבלוג וגם המחברת.

BellA עלמה

New member
אותי קצת מרטיע לכתוב כלכך

בפומבי. מעדיפה לעצמי למרות שגם זה לא קל לי.

לקשמי

New member
לפעמים יש גם אפשרות

לעשות את הבלוג פרטי כך שרק משתמשים מורשים (שכמובן את תאשרי) יוכלו להיכנס אליו.

thankful

New member
גם אני התחלתי בגיל 12 לכתוב יומן...

ואיפשהו בצבא , פחות או יותר , הפסקתי ...

shanisth

New member
אני

כמו נסיכת אהבה כשמדובר על הנסיול שלי עם יומנים. כתבתי הפסקתי, ושוב ושוב, וכתבתי בלוגים, והפסקתי כמה פעמים. בנושא כתיבת יומן, מבחינתי זה כמו תמונות. באחד מימי "בוא נזרוק את כל מה שצברתי" שלי, מה שקורה כל כמה חודשים, אחרי צבירה בלתי נשלטת, החלטתי לזרוק גם תמונות מהעבר, אחרי שכל פעם שפתחתי מגירות בכדי לחפש משהו ונתקלתי בהן, לא ממש הרגשתי טוב עם עצמי כי זה החזיר אותי לנקודות פחות טובות בחיי. ככה כנראה אני מרגישה לגבי יומן שבתת מודע אני יודעת שאם יהיה לי יום טוב ואני אחליט להסתכל ולקרוא מה כתבתי לפני X שנים, יהיה לי יותר קשה לשמוח עם מה שהשגתי באותו יום טוב מאשר לא להתפתות ולהיסחף לרגשות השליליים שאולי חשבתי באותו יום בהיסטוריה. אני מעדיפה לחיות בהווה ובימים קשים לרשום סיפורים וקטעים שיגרמו לי לחזור לשלוותי.

hayapollak

New member
כתיבה זורמת

ישנן סיבות רבות לתחושת "ההתקעות" בכתיבה ובכלל, אך לא אתעכב על כך כאן. אחת השיטות שמסייעות לכתיבה זורמת היא להשתמש בכתיבה אסיוציאטיבית - להניח מחברת (פנקס) וכלי כתיבה ליד המיטה ובבוקר מיד ברגעי ההתעוררות הראשונים, לכתוב. לכתוב כל מה שבא וכל מה שיוצא מבלי לחשוב או להתכוון לנושא מסויים. פשוט לתת לאסוציאציות לרוץ על הדף... השיטה הזו פותחת "חסחמות" והכתיבה גם במשך היום קולחת.

לירננה

New member
צריכה לעשות את זה

אני כל הזמן אומרת לעצמי לעשות את זה. היתה תקופה שעשיתי את זה, וזה שיחרר אותי מאוד. אחר כך זרקתי הכל כי כל הזמן פחדתי שמישהו ימצא. אז קניתי מנעול. אבל גם אז פחדתי שמישהו ימצא את המפתחות (ממה אני מפחדת כל כך,לא כל כך חטטנים אצלינו.אולי אני מכה על חטא שכשהייתי קטנה הצצתי לאחותי ביומן ועד היום קשה לי עם זה ואני מפחדת שמישהו יעשה את זה לי?) אולי על המחשב ולנעול את הקובץ. אפשרות. אם כי המחשב לא בחדר שלי ואני תמיד אצטרך לחכות שלא יהיה לידי אף אחד כי להרגיש חופשי,ואז זה מאבד את המומנטום. איך אני מאווררת רגשות? כותבת בפורום. מדברת אל עצמי (יש לי מעיין יומן בעל פה אולי.אני מדברת לעצמי את מה שאני רוצה לשפוך החוצה). הפסיכולוגית שלי. לעתים רחוקות ובנושאים מסויימים - חברות מאוד מסויימות.

בלאגנית

New member
גם לי יש יומן, יוצא לי לכתוב שם

יותר חלומות שחלמתי בלילות מאשר מה עובר עלי ביומיום, אבל היו בהחלט תקופות שתיעדתי את כל מה שעובר עלי.בצבא כתבתי הרבה על מה שקרה לי ומי שאהבתי, ואחרי שהשתחררתי כל הקשיים שהיו..

למעלה