כתוביות

tari2

New member
כתוביות

יש לי סרט ששני החלקים שלו מחולקים לשני קבצים. את החלק השני אני רוצה לסנכרן אז פתחתי אותו בsubtitle workshop וכתבתי בדיוק את השניות שהמילה הראשונה והאחרונה נאמרת, ז"א עשיתי התאם. ומחקתי את הכתוביות הנלוות כמו הכתוביות בסוף. ועדיין אין התאמה מושלמת בין הדיבור לכתוביות חוץ מבמשפטים הראשונים. מישהו יודע למה?

גיליום

New member
למה אין סינכרון (התאמה)?

לסרטים שונים, יש קצבי פריימים שונים (המאפיין הזה נמדד ביחידות הנקראות "פריימים לשניה" או בסימון המקובל - FPS).
כתוביות מסונכרנות לסרט, לפי תיזמונים (למשל פורמט srt) או לפי פריימים מתחילת הסרט (למשל פורמט sub). אם מישהו ממיר את הכתוביות מפורמט לפורמט ואינו מציין במהלך ההמרה את ה-FPS הנכון, עלול להווצר מצב שהכתוביות "יוצאות מסנכרון" ואינן מתאימות עוד לנאמר בסרט. ייתכן שהכתוביות שבידך, עברו סוג כזה של המרה ולכן לא מסונכרנות עוד.
יש סיבות נוספות שעשויות לגרום לחוסר סנכרון, כמו עריכה שגויה (הוספת/החסרת משפטים בתוך תרגום קיים ומסונכרן) ועוד.
קשה להסביר כיצד לערוך כתוביות מרחוק, בעיקר כי הטיפול משתנה ממקרה למקרה, אבל לפי התיאור שלך, ייתכן שהמשפטים הראשונים תקינים ויש בעיה החל ממשפט מסוים "באמצע". אני אישית הייתי מחפש גירסה אחרת ותקינה של הכתוביות, אבל אם בא לך לנסות להתאים את הכתוביות בכל זאת, אז אני מציע ש"תחתוך" את קטע הכתוביות החל מהנקודה שאינה מסונכרנת (אחרי המשפטים הראשונים) ועד לסוף הכתוביות ואז תנסה לסנכרן לחוד רק את הקטע הזה, באותה שיטה בה השתמשת קודם לכן (כלומר, אתה מסמן היכן נאמר המשפט הראשון, שעתה הוא באמצע הסרט) והיכן נאמר המשפט האחרון. אם תצליח להגיע למצב שהקטע סונכרן, תבצע "העתקה-הדבקה" מהקטע המסונכרן, אל הכתוביות הקיימות, החל מהנקודה המתאימה ולבסוף שמור את הכתוביות לקובץ חדש שאמור להיות מסונכרן כמו שצריך (כי הההתחלה תקינה ואת ההמשך המסונכרן הדבקת אל המקום המתאים..)

בברכה,
גיליום

tari2

New member
התחלתי לראותאת הסרט

הוא שעתיים, החצי הראשון מסונכרן טוב אבל החל מהחצי השני כבר אין סנכרון טוב. עניין של כמה שניות. והוא מחולק לשני קבצים בשתי תיקיות אז פתחתי את החצי השני בתוכנה, ובהתאם כתבתי בדיוק מתי נאמרת המילה הראשונה ומתי המילה האחרונה. כך שזה היה אמור לעבוד טוב. אבל זה לא. חוץ מהמשפטים הראשונים שהסתדרו איכשהו,, אבל השאר לא.

גיליום

New member
ראי פוסט לעיל..

כתבתי בתשובה הקודמת, שאולי אפשר לפתור את הבעיה, על-ידי תיקון רק "חלק מהכתוביות" - החלק שמגיע אחרי הכתוביות שאינן מסונכרנות.
גזרי את כל הכתוביות שאינן מסונכרנות, הדבקי בתוכנה, תתאימי אותן לסרט בשיטה של "משפט ראשון, משפט אחרון" ואז תדביקי את הכתוביות המתוקנות, בחזרה אל הכתוביות המקוריות, החל מהנקודה הנכונה. תהליך כזה אמור לסייע בפתרון הבעיה.

בברכה,
גיליום

tari2

New member
הבנת שיש לי שני קבצים?

ז"א שהסרט מחולק לשני חלקים וכל אחד מהם בתיקייה נפרדת?
כי אני פותחת \את החצי השני בתוכנה,ושם כשאני עושה התאם לפי המשפט ראשון אחרון, זה לא עובד. לא הבנתי למה לחתוך אותם ולהדביק מחדש

גיליום

New member
הקובץ הראשון והכתוביות שלו תקינים..

אז תסתכלי על הקובץ השני בתור סרט נפרד שמגיע עם כתוביות והן אינן מסונכרנות.... זה לא ממש משנה שיש שני חלקים, כי הכתוביות במקרה הזה לא תלויות בחלקים השונים, אלא לכל חלק יש את הכתוביות שמיועדות לו...

הסברתי מה עשוי לעזור בתיקון הכתוביות, מעבר לזה אני לא יכול לעזור, כי אני לא רואה את הסרט במחשב שלך ולא את הכתוביות. בסופו של דבר, מה שאתה צריכה לעשות זה להתאים את הכתוביות לסרט. ברור שהשיטה של "כתובית ראשונה, כתובית אחרונה" אינה עובדת בצורה פשוטה, אז את צריכה לסנכרן את הכתוביות "בחלקים" ואז לצרף את הכתוביות המסונכרנות אל החלק בכתוביות שמסונכרן כמו שצריך (כתבת שהמשפטים הראשונים מסונכרנים, לפיכך את צריכה לסנכרן רק את הכתוביות החל מנקודה מסוימת והלאה..)

בברכה,
גיליום

למעלה