למה אין סינכרון (התאמה)?
לסרטים שונים, יש קצבי פריימים שונים (המאפיין הזה נמדד ביחידות הנקראות "פריימים לשניה" או בסימון המקובל - FPS).
כתוביות מסונכרנות לסרט, לפי תיזמונים (למשל פורמט srt) או לפי פריימים מתחילת הסרט (למשל פורמט sub). אם מישהו ממיר את הכתוביות מפורמט לפורמט ואינו מציין במהלך ההמרה את ה-FPS הנכון, עלול להווצר מצב שהכתוביות "יוצאות מסנכרון" ואינן מתאימות עוד לנאמר בסרט. ייתכן שהכתוביות שבידך, עברו סוג כזה של המרה ולכן לא מסונכרנות עוד.
יש סיבות נוספות שעשויות לגרום לחוסר סנכרון, כמו עריכה שגויה (הוספת/החסרת משפטים בתוך תרגום קיים ומסונכרן) ועוד.
קשה להסביר כיצד לערוך כתוביות מרחוק, בעיקר כי הטיפול משתנה ממקרה למקרה, אבל לפי התיאור שלך, ייתכן שהמשפטים הראשונים תקינים ויש בעיה החל ממשפט מסוים "באמצע". אני אישית הייתי מחפש גירסה אחרת ותקינה של הכתוביות, אבל אם בא לך לנסות להתאים את הכתוביות בכל זאת, אז אני מציע ש"תחתוך" את קטע הכתוביות החל מהנקודה שאינה מסונכרנת (אחרי המשפטים הראשונים) ועד לסוף הכתוביות ואז תנסה לסנכרן לחוד רק את הקטע הזה, באותה שיטה בה השתמשת קודם לכן (כלומר, אתה מסמן היכן נאמר המשפט הראשון, שעתה הוא באמצע הסרט) והיכן נאמר המשפט האחרון. אם תצליח להגיע למצב שהקטע סונכרן, תבצע "העתקה-הדבקה" מהקטע המסונכרן, אל הכתוביות הקיימות, החל מהנקודה המתאימה ולבסוף שמור את הכתוביות לקובץ חדש שאמור להיות מסונכרן כמו שצריך (כי הההתחלה תקינה ואת ההמשך המסונכרן הדבקת אל המקום המתאים..)
בברכה,
גיליום