לגבי המיניות...
חשוב מאד לראות את הלחץ ואיכות הקו (בצקיות, חדות, עובי, זרימת הדיו בקו וכו') ומכיון שהסריקה של הכתב של עדי/מריק מקשה על אבחון 2 הסימנים החשובים הללו, קצת קשה להתייחס לעניין המיניות. בנוסף לאיכות הקו והלחץ, אכן צורת ה- ג, ז, ע ובכלל האזור התחתון של כל האותיות- אכן מלמדים משהו על המיניות, אך לא על הנטיה - האם היא "סטרייטית" או לא. אני אישית ראיתי אותיות דומות אצל כל הסוגים ולדעתי קשה מאד לאבחן נטיה מינית (הטרו/הומו) בכתב, בדיוק כפי שקשה לאבחן את מין הכותב (זכר/נקבה). לא כל גבר שהכתב שלו "נשי" (רך, מלא-מועשר, מעוגל, אסתטי, אזור אמצעי דומיננטי, מה שמעיד על שטחי התעניינות אסתטיים, חושיים וכו') הוא הומוסקסואל ולא כל אשה שהכתב שלה כביכול "גברי" (חד, זויתי, צר, מפושט, הפרש אורכי גדול, מה שמעיד על כושר הפשטה, אנאליזה, השגיות ואסרטיביות) היא לסבית. לדעתי, אמנם ניתן ללמוד מכתב-יד ההתנהגות המינית/זוגית/אינטימית של הכותב (אבל בלי לדעת אם בן הזוג המועדף הוא גבר או אשה או שני המינים). למשל אצל עדי (בהנחה שלי שהלחץ הוא חזק ואל-שטפי ויש גדמים באזור התחתי, בתוספת האותיות המוקפדות-סגורות, אליפטיות-שוכבות עם ענבל עולה מעלה, בזוית כתיבה ישרה-קהה) נראה לי שהוא מאד משקיע בקשר, חשובים לו המיסוד, הבטחון והיציבות בקשר האינטימי, וגם להיות בשליטה (כמו בשאר שטחי החיים). הוא יעשה הרבה כדי לשמור על הקשר ויש בו חשש להינטש. הוא מאד יצרי-חושני (קו חושני, ענבלים מלאים, לחץ חזק באזור התחתי אך בלום בגדם). מכאן ניתן להסיק שהוא ירסן את דחפיו ורגשותיו ולא יתן לעצמו לעשות משהו שיסכן את הקשר (האזור התחתי מקוצר ובלום בגדם+לחץ חזק). אפשר לומר שהוא נאחז בקשר הזוגי בכוח רב וברגש חזק אך מאופק. כמו בכל שטחי החיים הוא מנהל את העניינים באופן ממושמע, מרוסן, טקטי והגיוני. אך בכל מקרה לא הייתי יודעת מהכתב בלבד האם בן הזוג הוא גבר או אשה (לולא יידע אותנו עדי/מריק מראש וגם בתוכן הכתוב).