כתב יד של עדי

מילה1

New member
אני די מסכימה עם דעתך

שהשוליים הנסוגים-מקומרים (בסוף הם שוב מתקדמים קצת) - מעידים על צורך לשאוב עידוד ותמיכה מהבית, ממשפחה, ממטעני העבר, כדי לקבל כוח להתקדם קדימה. אולי יש כאן גם ריסון הדחפים והרגשות- לא לזנק סתם ככה בלי בסיס, לחשוב פעמיים ולתכנן בהגיון. מעניין שתופעה דומה רואים גם בכתב שנכתב לפני עשורים ע"י סבא של אייל תמוז, שהוא כתב בעל מאפיינים שונים לגמרי, אבל גם שם השוליים הפותחים נסוגים- "לוקחים חזרה". מעניין לשמוע עוד דעות.

הפרשנויות שניתנו יפות ומקובלות עלי

לגבי "הסבא", האיש מחובר חזק למיטען נפשי ( אצל אחרים רגשי, משקעים וכד' ) מעברו, קשור באזיקים למה שחווה, עבר, חונך והורגל עד כדי קיבוע מסוים על זוית ראיה, מנטליות ותפיסת הדברים. יתכן שאילו תואמים את 'דאז' אך בה בעת מצוים בסתירה ופער ביחס לסביר ומקובל ע"י אחרים, במציאות ותנאים אחרים. ההצטרות משולה למאמץ ההינתקות מכל אלה על מנת שתיתאפשר הסתגלות ריאליסטית, גמישה ומותאמת יותר למציאות וסטואציות. בעצם, ניתן לומר שככל שחתך הנסיגה בשולים חריף יותר כך המאבק בין שתי המגמות שאוחזות בו חריף יותר. כאשר למרות מאמציו להסתגל, לשנות הרגלים ותפיסה מסתבר שאותו מיטען לשעבר מושך אותו כ 'מגנט' להגיב מאותה נקודה וזוית ראיה. הרי גם זה שפותח בימין ונשאר שם לכאורה מחובר ושואב את מיטענו מהעבר, אך במקרה שלו הוא הרבה יותר שלם עם עצמו, מרגיש 'בסדר' לא רואה סבה לשנות משהו עד כדי עיוור בהבחנה שלא מזהה פער בין התפיסה והמנטליות שלו לבין המציאות והסובבים אותו. ואילו לגבי עדי כאמור מקובל עלי ויפה מה שנכתב, הצורך לשאוב עידוד ותמיכה מהבית והמשפחה, ממטעני העבר כדי לקבל כוח להתקדם. הפרדוקס הוא שכ 'בוגר' שניתן היה לצפות שהבקשה לסיוע, תמיכה וכד' יתבטאו בפניה שמאלה, הרי כאן זה דוקא ימינה. כלומר, בעתות לחצים ומשברים בחיים שמעמידים אותו בתחושה של חוסר בטחון איך ואם יוכל להתמודד הפניה אחורה בשולים מלמדת על רצון להבטיח ולבקש גבוי רב יותר, מובטח, סיוע ותמיכה. אז אם קודם לכן היה מנוי וגמור עמו ( הפתיחה הרחבה ) לנסות להתמודד עצמאית ולהאמין שהוא 'יכול' הרי כעת הוא מרגיש צורך בעזרה מבחוץ, אך בלי שאותה עזרה תכרסם בכבודו ועצמאותו. חלק מהנכתב זו דעתי בלבד ויתכנו גם אפשרויות אחרות. השמאלית

marik

New member
הכל נכון

והדירה שלי באמת מעוצבת ואני אוהב עבודת ידיים ובקיצור - הכל נכון ומדוייק. רק חבל שאין התייחסות לנטייה שלי - שהרי לשם כך התחלנו את הפרוייקט הזה, לא?

shamon51

New member
נטהי מינית ../images/Emo22.gif../images/Emo25.gif../images/Emo23.gif../images/Emo32.gif

הנושא המיני בא לידי בטוי באותיות "ג","ז", ו"ע" נראה שצורת ה-ג וה-ז שונות מהמקובל הקו היורד באות-ג העוגל בקשת, במקום קו ישר ןאיל החלק התחתון זוויתי במקרה של "גרפיקה" זה נראה כמו ברק. האות ז לעומת זאת עם ענבל (לולאה) בחיבור בין הקו היורד והקשת למטה כמו ב"זהות" וב"בן זוגי". להבנתי אתה מתהדר/משוויץ בשני הנושאים האלה. והם נותנים לך דחיפה בהרגשה המינית שלך. נראה שהדחף המיני והיצרים הם בפרופורציה רגילה, אם בכלל אז הדחף קצת מסויג. בכלל נראה שאתה מקפיד בלבושך ובמראה החיצוני ובין שני בני הזוג אתה בתפקיד הנשי יותר. שמעון (תגובה?)

marik

New member
אהמ....

טוב... אני חושב שאני פחות גברי מהחבר שלי, אבל אני מאוד גברי, ואני האקטיבי (אם אתהיודע למה אני מתכוון). כך שלגבי הנשי... זה לא ממש נכון, אם כי ממש מעט במערכת היחסים הספציפית הזאת שבה החבר שלי יותר גברי ממני במעט.

מילה1

New member
לגבי המיניות...

חשוב מאד לראות את הלחץ ואיכות הקו (בצקיות, חדות, עובי, זרימת הדיו בקו וכו') ומכיון שהסריקה של הכתב של עדי/מריק מקשה על אבחון 2 הסימנים החשובים הללו, קצת קשה להתייחס לעניין המיניות. בנוסף לאיכות הקו והלחץ, אכן צורת ה- ג, ז, ע ובכלל האזור התחתון של כל האותיות- אכן מלמדים משהו על המיניות, אך לא על הנטיה - האם היא "סטרייטית" או לא. אני אישית ראיתי אותיות דומות אצל כל הסוגים ולדעתי קשה מאד לאבחן נטיה מינית (הטרו/הומו) בכתב, בדיוק כפי שקשה לאבחן את מין הכותב (זכר/נקבה). לא כל גבר שהכתב שלו "נשי" (רך, מלא-מועשר, מעוגל, אסתטי, אזור אמצעי דומיננטי, מה שמעיד על שטחי התעניינות אסתטיים, חושיים וכו') הוא הומוסקסואל ולא כל אשה שהכתב שלה כביכול "גברי" (חד, זויתי, צר, מפושט, הפרש אורכי גדול, מה שמעיד על כושר הפשטה, אנאליזה, השגיות ואסרטיביות) היא לסבית. לדעתי, אמנם ניתן ללמוד מכתב-יד ההתנהגות המינית/זוגית/אינטימית של הכותב (אבל בלי לדעת אם בן הזוג המועדף הוא גבר או אשה או שני המינים). למשל אצל עדי (בהנחה שלי שהלחץ הוא חזק ואל-שטפי ויש גדמים באזור התחתי, בתוספת האותיות המוקפדות-סגורות, אליפטיות-שוכבות עם ענבל עולה מעלה, בזוית כתיבה ישרה-קהה) נראה לי שהוא מאד משקיע בקשר, חשובים לו המיסוד, הבטחון והיציבות בקשר האינטימי, וגם להיות בשליטה (כמו בשאר שטחי החיים). הוא יעשה הרבה כדי לשמור על הקשר ויש בו חשש להינטש. הוא מאד יצרי-חושני (קו חושני, ענבלים מלאים, לחץ חזק באזור התחתי אך בלום בגדם). מכאן ניתן להסיק שהוא ירסן את דחפיו ורגשותיו ולא יתן לעצמו לעשות משהו שיסכן את הקשר (האזור התחתי מקוצר ובלום בגדם+לחץ חזק). אפשר לומר שהוא נאחז בקשר הזוגי בכוח רב וברגש חזק אך מאופק. כמו בכל שטחי החיים הוא מנהל את העניינים באופן ממושמע, מרוסן, טקטי והגיוני. אך בכל מקרה לא הייתי יודעת מהכתב בלבד האם בן הזוג הוא גבר או אשה (לולא יידע אותנו עדי/מריק מראש וגם בתוכן הכתוב).

מילה בוקר טוב, אני רואה שאת כאן

מה קרה, זרקו אותך מהמיטה ? יופי של פירושים את נותנת לכתב ובכלל אני נהנה לקרוא את התיאורים העשירים ומגוונים שלך. אכן הסריקה בעייתית. הכתב נשלח בפקס ובאיכות סבירה אלא שיש לי סורק חדש שכנראה סורק לי באיכות גבוהה מדי ויוצאים קבצים גדולים מדי מכדי להעלות. טרם פתרתי זאת. יש כמה אינדיקציות שזה מנותב לקשרים הומוסכסואליים, מעבר לאינדיקציות עקיפות כגון: מבוכה, 'בארון', חשש, היאחזות חזקה יותר בקשר ושימורו, קנאה ל.. וכד'. אבל לא ניתן לברר זאת כאן.

shamon51

New member
אפשר לזהות נטיה לא רגילה ../images/Emo70.gif

לדעתי ... אם האותיות הקשורות במין שונות מהנורמה מבחינת עיצובן, יש ספרים שמציינים זאת כשונות מינית. למשל "ע" שיורדת למטה בזווית מסוימת ועם פיתולים. וגם
יצא ספר בנושא של גרפולוגיה ונטיות מיניות ראיתי וקראתי אותו ואז החזרתי לבעליו זה היה מזמן כך שאני לא זוכר את המסקנות, אבל זכור לי שיש סימנים וקשר סטטיסטי שמעון

מילה1

New member
הי אודי ושבת שלום לך ולכולם !

זה אחד היתרונות של "זיקנה"- להתעורר מוקדם. איזה כיף להיות לבד בשקט לפני שמתעוררים לי כל הגברברים ומתחילים להרעיש עולמות בקולות הבס הנוראיים שלהם. ועוד יותר כיף- להרדם עם ספר מתח בצהריים כשבחוץ קור כלבים ולהתעורר שוב בכוחות מחודשים. בשבת אני גם משתדלת לא לשמוע חדשות ולא מציצה אפילו בחדשות באתרי האינטרנט - אז אני מעמידה פנים שהעולם יפה, לפחות עד שבמוצאי שבת אחזור חזרה למציאות הנושכת של ארצנו. גם הנושא החדש בפורום כיפי ומאתגר- כל הכבוד לך על היוזמה!!! (אני מקוה שאתה לא מאלה שנבוכים ממחמאות)

marik

New member
מדוייק ../images/Emo9.gif

אני באמת משקיע בקשר ואכן מפחד להינטש. ואני באמת לא יתן למשהו לסכן את הקשר שלי (כמו שור טוב - מגן על השטח שלי
) ושוב - כל הכבוד.... לגבי עניין הכתב גברי או נשי - אז אין דבר כזה גברי או נשי בנטיות מיניות. ולמה אני מתכוון? בלתי אפשרי לקבוע על גבר שמתנהג בצורה נשית, כי הוא הומוסקסואל. הוכח כבר בעבר שגבר עדין בעל סממנים נשיים יכול להיות סטרייט לכל דבר. אין שום קשר בין התנהגותו ואופיו, למשיכה המינית שלו. וכהוכחה - אני יכול להראות לכם המון גברים גבריים במיוחד ללא טיפת נשיות והם הומואים לתפארת
אותו כנ"ל אצל הנשים, כמובן.

מילה1

New member
אני מסכימה בהחלט עם עדי

מנסיוני עד כה (ואני די "זקנה"...)- אין קשר בין התנהגות "נשית" או "גברית" (ובהתאם בין כתב יד "נשי" ו"גברי" לבין הנטיה ההטרו/הומו- סכסואלית). הכרתי בחורים בעלי גינונים נשיים שהיו סטרייטים לגמרי- אחד מהם, שאני מכירה היטב, הוא מעצב שמלות כלה ושמלות לרקדניות בטן, אבל לגמרי לא הומוסכסואל, נהפוך הוא- רודף שמלות מושבע שהפיוזים קופצים לו כל פעם שבחורה יפה עוברת בטווח הרדאר שלו (אולי לכן בחר את המקצוע הנ"ל...). ומצד שני - אני מכירה צעיר אחר (בן משפחה רחוק)- גברי מאד, "מחוספס", פייטר קרבי מורעל... שבינתיים רק הוריו (ההמומים!...ואני) יודעים על נטייתו ההומוסכסואלית. אולי הוא אפילו חבר בפורום של עדי? לגבי נשים, אני לא מכירה לסביות ממש מקרוב, אך אני מכירה כמה נשים סטרייטיות וחובבות-גברים באופן בלעדי, עם גינונים "גבריים" וכתב-ידן בהתאם.

shamon51

New member
נטהי מינית נשי או גברי ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

הכל כנראה ענין של הגדרה או "למה התכוון המשורר". בהקשר של קשרים בין בני זוג זכר ונקבה (גבר ואישה) התפקיד ה "סטריאוטיפי" ה"נשי" מתבטא ברצון לשמור על שלום בית/הרמוניה, יותר הבנה, וויתור, עם הפניפ פנימה למערכת היחסים. לשים דגש על צורה, הופעה ונימוסים. ואילו התפקיד "סטריאוטיפי" ה"גברי" הוא להיות יותר בוטה/תוקפני, נוטה להשתלט פחות לשים על הופעה ונימוסים. יותר להמר להסתכן/להשוויץ. עם הפניפ החוצה מ-מערכת היחסים (מפלרטט מהצד) זה נכון לבני זוג הטרוסקסואליים ואני מניח גם להומו/לסבי זה לא אומר מי אקטיבי במיטה כי יש פעמים שהגבר רוצה ויש מיקרים שהאישה רוצה (גם אם היא מסווה זאת לעיתים) בנושא הרגשנות/רגשות האישה מפעילה זאת יותר הגבר מנסה להסוות את רגשותיו. כל האמור הוא "סטריאוטיפי" כלומר יש יוצאים מן הכלל גם בין ההטרוסקסואליים ואני מניח שגם בין זוגות ההומו/לסבי שמעון

מילה1

New member
מה זה, טלפתיה?

נכנסנו לפורום כמעט באותה דקה. בטח גם אתה התעוררת ממנוחת צהרי שבת... מכל מה שכתבנו כאן, המסקנה בינתיים, היא שקשה להבדיל בין זוגיות הטרו והומו-סכסואלית. גם אצל ה"סטרייטים" קורה (ודי הרבה!) שהגבר הוא זה שנאחז בקשר בציפורניים, קנאי, רגשן עד אבדן פרופורציות, רכושן וכו' (הרבה מקרי רצח נשים על ידי בני זוגן היו על רקע זה, "אותלו" זה מהחיים...) ובמקרים אחרים- זאת האשה "הנאחזת". גם "פרפרים" יש בכל סוגי הקשרים ומשני המינים. בקיצור - לדעתי, הכל תלוי באופי האישי ובדינמיקה של היחסים הזוגיים ולאו דוקא ב"סטרייטיות או ההפך".

shamon51

New member
את צודקת, מילה../images/Emo26.gif../images/Emo141.gif../images/Emo36.gif

מאחר ואנו עוסקים ובכתב יד אופייני ובהתנהגויות אופיניות ובמה שהשוני בכתב היד מלמד על השוני בהתנהגות הרי שאם מקובל עליך התאור של התנהגות גברית/נשית אופינית הרי שהבעתי את דעתי שהכותב נוטה להתנהגות יותר נשית "אופינית" מאשר גברית. מה דעתכם? שמעון

shamon51

New member
ועוד באותו ענין../images/Emo163.gif

העובדה שיש מיקרים שזה לא ככרה היא מקובלת עי אנחנו עוסקים הנושא שמבוסס על סטטיסטיקה וזכור לכלם ה"מקרה"
שבו סטטיסטיקאי
טבע בבריכה שעומקה הממוצע היה 10 ס"מ

מילה1

New member
נכון, יש בכתב של עדי מאפייני אישיות

שנוהגים בתרבות שלנו לכנותם "נשיים" (כי אולי באמת מבחינה סטטיסטית יש יותר נשים עם מאפיינים כאלה מאשר גברים) כמו - רגש מופנם, נטיה לרגשנות, צורך בבטחון, מיסוד ויציבות בקשר, הקפדה על אסתטיקה ואהבת יופי ועיצוב, ביגוד מוקפד, תקשורת מילולית טובה, התעניינות בעניינים חברתיים-בינאישיים וכו', אבל זה לא בהכרח מעיד על הנטייה המינית או על ההתנהגות המינית. יש די הרבה גברים עם מאפיינים כאלה שבהתנהגות המינית הם כלל לא "נשיים", בין אם הם "סטרייטים" או "הומוסכסואלים". ולגבי נשים- מאפייני אישיות וכתב המקובלים כ"גבריים" - גם אותם נמצא הן אצל ה"סטרייטיות" והן בין הלסביות. (נדמה לי שכתב היד החדש שנשלח אלינו על-ידי "ערבה" משופע בסימנים כאלה, למרות שעוד לא התעמקתי בו). נ.ב. נדמה לי שבספר של חנה קורן יש כמה דוגמאות לכתבי-יד של גברים "נשיים כביכול" ונשים "גבריות כביכול", שאין בין מאפיינים אלה לנטייתם המינית ולא כלום. עולים בדעתי גם כתבי היד של מרגרט תאצ'ר, הילרי קלינטון, שיש בהם (וגם באופיין) די הרבה מאפיינים "גבריים", אך במיניותן הן (ככל הידוע) סטרייטיות. לגבי ההתנהגות המינית עם בן/בת-הזוג - זאת דינמיקה מורכבת שתלויה גם בבן/בת-הזוג. לדעתי אדם אחד יכול להתנהג (אינטימית ומינית) בצורות שונות לחלוטין עם בני זוג שונים.

גם אנחנו צריכים עידוד ולא תמיד יודע

מה לכתוב ולחדור לפרטיות, אולי זה לא נח ? מביך ? פוגע ? כאילו שאתה או מישהו אחר על תקן של 'שפן נסיונות'. טוב שעוררת זאת ובאמת חשוב להזכיר את נקודת הפתיחה בדיון. אז כולם מוזמנים לעסוק בנטיות המיניות של מריק שמסתבר שהוא מאד גלוי ופתוח אתנו וביחס לעצמו.

למעלה