כתב ידי לניתוח

אביגילמ

New member
כתב ידי לניתוח

שלום. אני בת 25 כותבת ביד ימין. אשמח לקבל חוות דעת בעיקר לגבי נטיות מקצועיות. גם נטיות אחרות אפשר כמובן... מופיע כאן רק חלק ממה שכתבתי מכיוון שלא הצלחתי להעלות את הקובץ כולו היות והוא היה גדול מידי. תודה!

הי מירב. כמה התייחסויות של בוקר

והיות שאת וכתב ידך הם ענין מורכב - קחי בחשבון את כל מה שנכתב בצורה הראויה. אדם מורכב עם חיים פנימיים עשירים, עם מלאי אנרגיה שדורש פורקן משחרר, עם רגישויות ופגיעויות גבוהות עד כדי קושי לעכל. חוש הומור ונימת פורים מבודחת - כאיזון מסוים ללקיחת דברים קשה. נראה לי שרצוי יותר להבין, לפרגן ולתמוך בך מאשר לשפוט ולבקר אותך. ועדיף שיעשה זאת רק מי שבעמדה חברית קרובה לך, שעיצותיו מועילות. בכל אופן יש להניח שאת המבקרת החריפה ביותר של עצמך, וזה חסרון. ניתן לראות אותך במצבי צבירה שונים, עליזה, חוויתית, משוחררת וקופצנית, או מתוחה ודרוכה כמו קפיץ אך משדרת קיפאון, או אדישה ושלווה בחוץ אך בפנים הכל יוקד ולוהט מדריכות וציפיה תשוקתיים. ייתכנו דמיונות שבהם את מככבת במה שאת רוצה ולא מעיזה בחיים. יתכנו מיפגשים אינטימיים מוסווים במיפגשי עבודה ולימודים. יכולת לזרום תוך הבעת ענין, סקרנות ופלירטוט מילולי לנוכח מישהו אטרקטיבי ש 'בא בחשבון' - לא בטוח שהרציה בהקשר זה עקבית ממשית. ניתן לראות אלמנטים של זהירות וחשאיות בהקשרים רומנטיים, חשש מרינונים ורצון עז שלא להיות חשופה לכך. אסרטיביות משתנה, מסר מתנצל מיותר, רצון לא לריב למרות שאת יכולה מאד לשנוא מישהו על התנהגות מחפירה. הבטחון עצמי לא מספיק חזק ובגלל זה יתכנו דעות קדומות ותחושות לא סבירות שיעדיפו אחרים על פניך. לפעמים נדמה לך שהציבו בדרכך מכשול בדמות ההימאליה שאין סכוי שתעברי ותצליחי. למרות הערכת כשרונות אולי חשש מהצלחה ? אי אמון ביכולתך לפרוץ קדימה ? כבר אמרתי לך שאת בקורתית מדי כלפי עצמך. קושי מסוים לשאוב סיפוק מתמשך מעיסוק שאת לא מתחברת אליו, מה שמגביר אי שקט ורצון שינוי. אופטימיות ופסימיות לסירוגין, הלך רוח תבוסתני שמשתלט בלי שיש לכך סבה אמיתית - מלבד הפקפוקים העצמיים. תשומת לב רבה לפרטים הקטנים. קנאה ורכושנות כלפי הצד השני, חשש נטישה ופירוד ורצון להיאחז גם בקשר שאינו תורם לאישיות. צורך להבטיח את המעט הזעום והמקפח גם מבחינה כלכלית, יש חשש מניצול - אולי מתוך נסיון - ועד שאת לא רואה בעינים שלא מרמים - לא מאמינה. את כאן רשמים מפורטים לכבוד פורים, ואם שגיתי או פגעתי, ועוד בפורים - מראש סליחה והתנצלות. ואת רשאית להגיב ככל שעולה על רוחך ללא חשש, סה"כ רוצים ללמוד מכך.

אביגילמ

New member
ואי תודה איזה יופי

אז עכשיו שאלה ספציפית יותר. מה דעתך עלי ועל מקצועות במה - משחק שירה? ולעומתם ,השם ישמור, מקצועות סטנדרטיים - מחשבים נגיד... ופשרה באמצע - פסיכולוגיה? תודה בכל מקרה היה כיף לקרוא את זה בשישי בבוקר.

אביגילמ

New member
אה ומה זה מפגשים אינטימיים מוסווים?

??? באמת שאלה של חוסר הבנה. מה בדיוק הכוונה?

זה עשוי גם להיות מאוויים אינטימיים

מוסווים, למשל מעיני עצמך ? כגון במקרים שבהם האדם לא מתחבר עד הסוף לעצמו וכאילו חי קצת בשקר לעצמו. זו רק אפשרות אך לא ניתן להרחיב בכך, אך מכאן נובעים לחצים ושינויים של אדם שרץ אחרי זנבו.

אביגילמ

New member
ועוד משהו

קשר שלא תורם לאישיות - מדובר על משהו כללי או שנראה שזה הלך רוח נוכחי? כלומר קשר רומנטי נוכחי? ושמתי לב שלא הגבתי - הניתוח טוב. "אדישה ושלווה בחוץ אך בפנים הכל יוקד ולוהט מדריכות וציפיה תשוקתיים" זה הדבר הכי נכון. אנשים שמכירים אותי ימותו מצחוק על זה. אחת התגובות הראשוניות אלי היא שאני אדישה.

לגבי קשרים תורמים או שלא:

כעת אני חוזר אתך לפתיחת דברי, שאופיך מורכב וכל תוספת שהיא מעבר למה שכתבתי גולש לדברים שלא ניתן לעסוק בהם כאן. האדישות שציינת היא תגובת קצה למשהו טיפה עמוק יותר, ולמה זה משול? לדג ביבשה, אין לו חיים, תנועה, וויטליות וריגושי והוא מקסימום קצת מפרפר, אך שימי אותו בסביבתו הנכונה, בקשרים שמתאימים לו ותראי איך נעלמת אדישותו והוא פורח כ.. דג. ובמלים אחרות, עד שלא תזהי את הסביבה שתאפשר לך לנוע כדג, תשמעי שאת כזו או אחרת ואין אמת בדבר, אם כי זו האמת של מי שנתקל בכך וחווה זאת מולך בסיטואציה. חג שמח.

shamon51

New member
כמה תוספות

את טיפוס מופנם בעיקר בהתחלה כלומר בשלב הראשון של ההכרות אבל זה משתפר עם הזמן. יש לך יכולת שכלית גבוהה ואינטואיטיבית ובמיוחד היכולת לשנות מהר, ולמצוא פתרונות יצירתיים כאשר הבעיה מסתבכת. את יודעת להקפיד על פרטים ולקצר בתקשורת מה שנראה/נשמע לעיתים כמו טלגרמה. צורת הבטוי בכתיבה היא לא בהשתפכות אלא בנקודות. יחסך לאחיך הוא אוהב ואת מעריכה אותו בהקשר של ההורים המצב פחות ברור וניכרת בעיה ביחס לאב. שמעון

shamon51

New member
מקצועות

המקצועות שמתאימים לאישיותך הם בתחומים של מחקר, תכנון, ארכיטקטורה, מתכנת אולי גם פסיכולוג אבל לא
מקצועות הבמה. אולי תמצאי פורקן ליכולת היצירה שלך כסופרת, מחברת, אומנית? שמעון

shamon51

New member
זוגיות יצריות עקשנות

ניכר שכרגע את לא ממש בטוחה בקשר הרומנטי. קיים דחף פנימי ותשוקות בנושא המיני. בגלל המופנמות את לא פתוחה מספיק לדעות אחרות ולעיתים נוטה לגאוותנות / סנוביות שמעון

shamon51

New member
החתימה

סימנים: 1) אות ראשונה "מ" גדולה 2) מושכת שמאלה ולמטה בעוצמה 3) הקו עולה למעלה (לא גבוה מדי)ו יורד ימינה 4) תוספת של "י" (כנראה "מי") 5) אותיות השם או שם המשפחה לא ברורות 6) קו (נקודה?) בסיום משמאל 7) גודל החתימה דומה לגודל הכתב מסקנות: עוצמה ויצריות (1,2) מסתורין / הסתרה לגבי מי את (4,5) שאיפה לרוחניות וערכים אבל ללא כוון מוגדר (3) הדברים יעשו על פי דרכי (6) מציגה את עצמה כפי שהיא (7)

אביגילמ

New member
בקשר לחתימה

רק שתדע החתימה היא לא "מירב" אלא: מ.ח , כאשר ח הוא האות הראשונה של שם המשפחה שלי. ותודה גם לך! אני דווקא תוהה לגבי ענין הבמה, זה מאוד מושך אותי. אבל אולי אתה צודק ואני אגלה שזה לא מתאים לי.

אביגילמ

New member
בשבילך שמעון

צודק ביחס לטלגרמות מאוד. מי שלא מבין לפעמים נעלב מזה. יחסי לאחי גם כן נכון. הורים זה תמיד ענין סבוך נראה לי... :) תודה לכם היה כיף.

עוד תופעה מעניינת בכתב זה

ניתן לראות את הקיפוח החזק והחסר העיצובי באותיות ל' שמשמיטות בחוזקה את הראש, עד כדי שבירה, אפילו שבירה דוקרנית. כתוצאה מכך האות הופכת להיות צרה במיוחד. חסר חריף כזה שחורג מהתקן מסר כפול יש בו, מחד גיסא הוא מלמד אותנו כנראה על המון דברים בעברה, אולי ילדותה, דברים פשוטים וטבעיים ביחסי הורים וחיי משפחה של אחרים, שבהיסטוריה שלה היו מסובכים ומלאי חסכים. מה נחסך והוחסר ממנה, כיצד זה משפיע על עיצוב אופיה ועד כמה היא יכולה להחצין ולנהוג על פי ציפיות מסוימות אשר הדבר זר לה ולא היה חלק בלתי נפרד מעברה שלה - בהזדמנות אחרת. מה שברור שחריגת התקן שכאן הפכה אותה לפחות לקצת שונה, אחרת, בעלת מנטליות ואולי התנהגות שלא לגמרי הגיונית, מובנת ואולי גם לא מיתקבלת בהבנה ע"י אחרים. בכל אופן, יש כאן מעגל אופייני שקשה לה לשבור אותו ולהיות 'שונה'. וגם אם היא מצליחה לשנות משהו יתכן שהשינוי מחזיק מעמד זמן קצר. היה מעניין לשמוע ממנה את דעתה בנידון.

אביגילמ

New member
ובאשר לאודי

שוב אני לא מבינה עד הסוף את כוונותיך. מה זה : "בכל אופן, יש כאן מעגל אופייני שקשה לה לשבור אותו ולהיות 'שונה'. וגם אם היא מצליחה לשנות משהו יתכן שהשינוי מחזיק מעמד זמן קצר." ? אתה מתכוון שקשה לי להיות שונה ביחס לעצמי? בגדול אני מרגישה כאילו שאתה חושב שאני קצת אוטיסטית... זו פרשנות קצת קיצונית... סתם זה בסדר. אז כן, כמו שאמרתי, אחת התגובות אלי היא שאני אדישה, מגיבה מוזר. אבל מתרגלים לזה ומקבלים את זה. ואחר כך צוחקים על זה, וזה דווקא נחמד. זה לא שאני אנטי חברתית. מצד שני יש את הפלירטוט שדיברת עליו קודם, אז אולי זה מפצה. בכלל יש הרבה מסגרות שבהן זה דווקא לא נראה, ואמרת משהו על ענין הדג במים... קשה לי לחשוב על קיפוח בילדות שלי או משהו שהיה חסר. הדבר היחידי אולי זה יחסי הורים, אבל גם כן, לא משהו חריג במיוחד, אני די בטוחה. מענין אתכם אם אני אשים כתב שלי מלפני 3 שנים? הוא אחר...

למעלה