כתב היד שלי.

אריק!

New member
הי מיטל, כמה התייחסויות נוספות

פחות ציפיות לאהבה וחום, יותר ציפיות לתשומת לב לכל מיני גילויים של אכפתיות, רצון טוב, עיצה נבונה לחברה ועוד. סתירות באישיותך, פחות ענין של מצבי רוח ויותר קטע של אנוכיות וקרירות כאשר הדבר לא משתבץ עם תכנותיך, משבש ולא לטעמך. פרקטית ומחושבת, יודעת איך להשיג, לא פריירית לוותר ולא קל לסובב אותך בניגוד להגיון ואינטרס. מבעד לנחמדות ונמוס גם זהירות וחשדנות, לא בונה יותר מדי על טוב הלב ואכפתיות, אולי כי ´לך´ לא ממש דאגו. לצערי את לא החברה הכי טובה בעולם, ויכולה לסובב סויץ ולא מספיק להעריך מה שעשו ועזרו. לא כל כך מודה בכך אך לפעמים קצת משתמשת במצב ואחר. פריות עד גבול מסוים. מס שפתיים הכרחית בעד נתינה, עזרה ואידיאלים - עד גבול הפגיעה בהנאות ונוחות. נימה צינית, סארקאזם, הומור שחרחר כדרך להשיב לטענה לא נוחה, להסיט את המוקד מחוסר יחס רגשי, אדישות. כלכולציה. קובלנה מדוייקת יותר כאשר זה נוגע אליך, חוסר הערכה להשתדלות מצידך, טענה לכפיות טובה וחוסר ידידות אמת. היכולת שלך להתעטף בשריון וחספוס אדיש/עוקצני מקל עליך להתעקש כדי להשיד דבר, לעמוד בלחצים ולא להתרשם מכל מיני נמוקים והטפות מוסר. השקעה תלויה בתמורה. זהו בינתיים.

Me¥tal

New member
תגובתי.

אני באמת רוצה להכחיש המון מהדברים שאמרת פה, אבל אני לא יכולה להרשות לעצמי, כי הדברים שכאן יכולים להתגלות כנכונים - למרות שאני לא שמה לב אליהם. מה שאני כן יכולה לאשר, זה "זהירות וחשדנות, לא בונה יותר מדי על טוב לב ואכפתיות". נכון מאוד. ברוב הפעמים שבניתי על טוב לב ואכפתיות, אוכזבתי, ככה שעדיף לא לקוות. שריון וחספוס - רק כלפי אנשים אחרים, בד"כ לא כלפי המחשבות של עצמי. וזהו. אני אשמח אם תוסיף עוד.

shon86

New member
חיזרי וקראי שוב את האיבחון שלי

בדיוק בחלק שלא התנגדת כביכול כל הדדיון שלך כאן בפסיכולוגיה קוראים לזה מנגנוני הגנה שהם ההגנה שאנו יוצרים לעצמנו לא במודע מחד הם שומרים עלינו כיצד? שלא נדע את כל האמת על עצמנו כי אז נתפרק מצד שני הורדת ההגנות צריכה להתרחש בהדרגה זה בעצם המושג התפתחות או מודעות את עדיין צעירה לאט ובהדרגה הן ירדו האם נושא ההורים והאבא מדוייק???? אשמח לקבל תשובה כתבת הכל מאה אחוז גם זה? שון המומחה מחול

אריק!

New member
שון בוקר טוב

כפי שכתבו לי פעם, כייף ומלמד לקרוא את מה שאתה כותב, אז אנא קצת יותר תשומת לב. יש אצלך המון שבושי מלים, החסרות אותיות וברוגז עם נקודות ופסיקים. אתה לא קורא את הטקסט לפני שאתה שולח ? תתחשב בנו. ביי. אריק.

Me¥tal

New member
דווקא לא.

לא היתה לי אף בעיה עם ההורים או עם האבא היחסים שלי עם אבא שלי הם יחסים די רגילים. הרבה פעמים אני לא מסכימה איתו, אבל זה לא משהו שחורג מהנורמה. אין לי יחסים קרובים במיוחד עם ההורים שלי, אבל גם אין עוינות או אווירה קרירה בבית. בכל מקרה, הריחוק מההורים שלי הוא מבחירה שלי.

אריק!

New member
שלום מיטל

לאחר התלבטות, ולמרות גילך הצעיר בחרתי לגעת בכמה מוקשים, מתוך הערכה שאת יותר בשלה, בוגרת ומגובשת מכפי גילך ומה שכתבו לך. שריון וחספוס זה תמיד כלפי אחרים. שכחתי לכתוב שאת בחורה נבונה בעלת כושר שפוט והבחנות טובות, שבעתיד אולי יתקשרו לראיה פרקטית והגיון עסקי. במחשבה שניה אולי הרחקתי לכת במה שכתבתי, אולי זה מתקזז לרמה שזה לא מודגש, לכן את לא שמה לב, אם כי פה ושם שמעת משהו מאחרים. אם תרצי נמשיך לשוחח מחר. בכל מקרה, יש להתייחס בחצי רצינות וחצי חיוך למה שנכתב כאן, שזה טבעו של המקום והפורום. להשתמע. אריק.

עטרה ב ט

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif הודעה חשובה ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

שימו לב איך כולכם כתבתם למיטל דברים לא קלים לעיכול. על כל הדברים האלו מיטל ענתה : למרות שזה כואב אני לא יכולה לסתור את הדברים שלכם ואפילו הגדילה ועשתה וענתה באחת התגובות : למרות שאני לא בטוחה אני לא יכולה לסתור כי זה יכול להתגלות כנכון. כלומר, התהליך שקורה פה הוא שאתם אומרים למיטל שפע של היגדים על עצמה, והיא מקבלת את כו-לם. כי אולי זה נכון והיא לא מודעת, כי אולי זה נכון והיא כן מודעת ועוד כל מיני תירוצים. בסופו של דבר, מה שקורה הוא שבגלל שמיטל |צעירה| וגם קלה להשפעה, אתם מכניסים לה רעיונות לראש לגבי עצמה, שבין אם הם נכונים ובין אם אינם נכונים, משנים את ההתיחסות שלה לדברים. אתם מוכנים לקחת על זה אחריות ? אני לא. ולכן, להבא, נחזור לכלל שאומר, שאם האדם צעיר, לא אומרים לו שום דבר מלבד דברים שטחיים ומצומצמים מאוד מאוד. כל דבר אחר יימחק בהתאם למדיניות מחיקת הודעות שכתובה בהודעת המנהל (לידיעת כל החדשים).

shon86

New member
הארת המומחה

אכן כך כפי שכתבתי למיטל כבר בראשית דבריי אליה הדגשתי בכל פיסקא את השלב בו היא נצאת ובהתיחס לגיל אני מאמין שזה גיל מעט בייעתי אולם בכל זאת צריך לחשוב טוב אם להכנס למחיקת הודעות אלא אם הדברים גולשים לבעייתיות חריגה במיוחד בסך הכל הסקרנות שלה תישאר והיא תלך לאחר פתיחת הדלת כאן אם תיסגר לשרלטנים ואז אין אפילו דיון ואו אפשרות להארות שלנו המומחה שלכם בהערכה

אריק!

New member
שלום עטרה.

מטבע הדברים שעושים ניתוחים, לגדולים וגם לקטנים יותר אפשר להרחיק לכת, גם לשגות באופן בלתי מועיל - עד מזיק. אני מסכים שלגבי צעירים יותר על אחת כמה וכמה, אם כי זה אינדבידואלי ויותר פונקציה של בגרות ובשלות מאשר רק גיל כרונולוגי. אי לכך סייגנו למעלה מראש. הרי יכול עכשיו להכנס מישהו שרק סיים פרק א´ בספר של פלוני, ולעשות ניתוח מעמיק ומפורט במיוחד, שהוא בליל של שטויות פוגעות. ומישהי שלא בדיוק מכירה את ההיסטוריה שלו תכנס לשוק. אי לכך כל מנותח חייב לדעת שמתאמנים עליו, פעם מישהו קצת יותר מקצועי ופעם קצת פחות. ההתנגדות שלי לקביעת סף כניסה ע"פ גיל נובע מכך שמה שיקרה זה שלא יספרו לנו את האמת, וכל בת 15 תצהיר 18, ותיפגע כבת 18. עדיפה האמת והבקורת העצמית של כל מנתח לגבי מי ומה כן, מינון וכד´. קחי בחשבון שאם מוחקים לאחר שהמנותח קרא, אולי כבר הדפיס, המשמעות רבה כפליים היות שהוא יסיק שזו דעתם של המנתחים אך כדי לא לפגוע בו ´מחקו´. אני ´בעד´ שתפעילי את שפוטך ובמדה שתראי דברים חריגים שיכולים לדעתך ממש לפגוע, תמחקי.

ליטן א

New member
אתחיל בכך

שאומר לכולכם "אמרתי לכם" כזה מעצבן, בקול של הלפלף הזה שלא הבריז, כשכל שאר הכיתה הבריזה, ובסוף כולם קיבלו עונש, חוץ ממנו.. ועכשיו לנושא - אני, במחשבה שניה, די מסכים עם אריק. כי בתכ´לס, מי שירצה לקבל ניתוח, יקבל פה בסופו של דבר - אם בציון גיל שונה, אם זה בלי ציון גיל בכלל, וכן הלאה. אני זוכר שהיה את הדיון הזה עוד קודם, והוא הסתיים בהוספת הכותרת "האחריות על המשתמש בלבד" מעל דפי הפורום. אז בואו נסכם ככה, שמישהו שמנתח, ורואה שמה שהוא כותב הוא קצת לא נעים.. שיעשה חושבים - איך כותבים את זה אחרת? אם זה מישהו מבוגר, אז אולי עצות לשינוי, אם זה צעיר אז לכתוב את זה ככה "בקלות", בזהירות, ואם זה משהו מאוד קיצוני, אז לחשוב פעמיים לפני שכותבים את זה... זהו בינתיים... חוזר לאכול את הפלאפל שלי..

עטרה ב ט

New member
שון ואריק וגם כל השאר

זה לא משנה כמה אתם מסייגים את דבריכם. ברגע שאמרתם אותם הנזק נעשה. אני בכל זאת מציבה כאן את הכלל שלחבר´ה הצעירים לא אומרים שום דבר שהוא מעבר לשטחי ביותר. כמה כשרונות וזהו. כל דבר אחר - לא דרך הרשת ולא באחריותי. ואריק באמת, נו, איך נדע את הגיל. הרי רואים את זה בכתב. אם תבוא מישהי בת 34 עם כתב של בת 15 אולי גם לה לא כדאי להגיד יותר מדי דרך הרשת.

shon86

New member
מי מחליט חובה להגיב ומיד

האינטרנט יופיו שהוא שויוני פתוח ואינונתון בידי אף סמכות אלא העם הוא הסמכות, ברעג שמישהו לוקח לעצמו רשות להחליט עבור האחרים הוא מעקר את היסוד הבסיסי של האינטרנט שלמעשה ביסודו נותן את המקום לכל אחד באופן שיוויוני כאשר כל הדינמיקה נוצרת מתוך האנשים והחלטותיהם ולא דרך כל סמכות חיצונית כאן מדובר בעניין כבד משקל אנשים צעירים אולם כל מגבלה בפורום זה תבריח את האנשים לפורומים דומים אחרים על כן כדאי להפתר מהמחשבה שלמישהו יש בכלל אפשרות לנהל שלא מתוך בסיס שוויוני כיוון שאני ארוח מתוך בחירה לתרום לפורום אני משאיר את המשתתפים להחליט באופן ברור מהם הכלילים והיחסים שיווצרו בדיון כאן הם שיהוו מקור למשיכה של אנשים או לבריחתם!!! כל אחד בפורום שווה לאחר ועל הדיון להתנהל כאן לא מנהלים ולא כללים לא כי אין להם סמכות אמיתית אלא הסמכות ניתנת באמת רק עי המשתתפים!!! . מי ששוגה באשליה של ניהול פשוט משתעשע עם עצמו לי אין שום אינטרס אישי בפורום לאלא תרומה לו ועל כן אני משהה את עצמי עד שיסתייחם הדיון שיהיה לכם בהצלחה רבה

astral tal

New member
יאללה יאללה !!

אני מסכים עם כל מילה שלך - אבל אל תבלבל בשכל על כך שאתה נמצא כאן מתוך רצון לתרומה לפורום, זה שטויות ותפסיק להיות צדיק - אתה נותן כאן ניתוחים כי אתה נהנה לנתח ולקבל פידבק כמו כל אחד אחר כאן - זה פשוט כיף וסביר להניח שפשוט סבבה לך אם זה....אז גם אל תתפוס מעצמך יותר מידיי - אתה עושה טובה שאתה מנתח ?! אתה לא רוצה לנתח אל תנתח !! אסטראל "קצת קצר-רוח, בבקשה לגלות הבנה" ואחי - קח הכל ברוח טובה, קליל חפיף שטויות קילשון לאישון רסיסים לביצים נ.ב
נכנסו לי עכשיו שני דבורים לחדר דרך החלון - אני קפצתי נתתי זינוק למיטה שלי והתכסתי בשמיכה, והם התחילו פשוט ככה להזדיין לי כאן על המחשב..אז ראיתי שהם עסוקים בשלהם, פשוט חזרתי לי להיות כאן מול המסך - אני רק מקווה שהם לא יתעופפו לי לתוך הלוח אם או למאוורר של המעבד (המחשב כזה פתוח)...חס ושלום אלוהים תשמור רק לא זה

עטרה ב ט

New member
אני לא כל כך מסכימה עם האמירה הזאת

למשל, יש מלא אתרים של פדופילים ברשת, אבל תפוז לא מוכנה שיהיו אתרים כאלו פה בפורטל, ולמה? כי תפוז לא רוצה לקחת את האחריות. שהפדופילים יפתחו לעצמם אתרים ויסתבכו עם החוק כמה שהם רוצים, לא על חשבונה של תפוז. בפורום הזה אין ענין של נזקים שאפשר לתבוע אותנו עליהם (אני מקוה...) אבל יש פה את האחריות שלי כמנהלת ואת השם שלי. ומבחינתי הדבר הזה (אבחון דרך הרשת של צעירים) מאוד לא מקובל ולא מוסרי ולכן אני לא מאפשרת אותו. יש עוד פורומים של גרפולוגיה ברשת, יש את הפורום של חנה קורן בוואלה ויש את הפורום של עופר בן חורין בדיבורים. מי שממש רוצה יכול גם לפתוח פורום לעצמו, יש מספיק אתרים שמאפשרים את זה. בפורום הזה, יש מדיניות מסוימת לגבי צנזורה, היא מופיעה באופן פתוח בהודעת המנהל ואפשר גם לדון בה.

astral tal

New member
אוי איזה בולשיט !

מה זה משנה דוגרי בתכל´ס...כאילו באמת ! .. נראה לי מייחסים כאן יותר מידי חשיבות לדברים שאומרים כאן בניתוחים... אני אכן מבין את הסטייט אוף מיינד בזמן נתון של מישהו שמקבל ניתוח על עצמו והאופן שזה משפיע עליו (שכן אני קורא לאנשים כל הזמן בכף היד - ורואה את ארשת מבטם על פניהם בזמן שאני מספר להם על עצמם ודברים שקרו ויקרו - ומרגיש שלדבריי יש השפעה רבה עליהם. וגם אני עצמי כשקראו לי בכף היד או ניתחו כאן ת´כתב שלי הרגשתי את התחושה הזו של "הנה מה שאני איך שאני משתקף מהכתב שלי ממממ...") אבל תכל´ס - מה כבר איזה נזק יכול להיעשות למישהו ע"י ניתוח שכזה... עטרה את מדברת כאן כאילו אם יזרקו כמה מילים שליליות על הבנאדם על עצמו -הוא יתחיל לבצע לעצמו סוגסטייה בראש ויפתח לעצמו תסביכים לא מודעים. אז בשביל מה יש לאנשים הגנות פסיכולוגיות אם לא למצבים כאלו ?! כי אז או שהבנאדם מקבל את הדברים, או שלא... ואם יש משהו שמפריע לו - או שהוא מתכחש אליו, או שמקסימום מדחיק אותו אני בספק אם מישהו יכול להידפק מנטלית מאיזה ניתוח או וואט אוור שאומר דברים שליליים על עצמו... פעם עשיתם לי ניתוח מהכתב שלי כשעוד הייתי בן 15, לפני שלוש שנים (אתם קולטים ?!?!?! שאנחנו מדברים כבר 3 שנים ?!?!?!) - עוד בימי וואלה...ובכל מקרה - אני זוכר איך שהייתה לי הרגשה כזו רעה שאומרים עליי דברים שלא מצאו חן בעיניי למרות שידעתי שהם יכולים להיות נכונים - אבל בחרתי להתכחש אליהם ואמרתי לעצמי - "מה הם מבינים, הם גם בני אדם, הם יכולים לטעות בניתוח" - אבל בתוכי ידעתי שאלו דברים נכונים, וזו ההרגשה שנשארה לי מאחורה בראש. - אבל עכשיו - 3 שנים אחרי זה, אני בכלל לא זוכר כבר מה אמרו לי, והנה עובדה שכל האימפקט השלילי הזה - בכלל לא השפיע עליי בסופו של דבר - בכל מקרה יצאתי שרוט בסוף. (יתר על כן, בגיל 16 איזה פסיכולוגית קלינית שהלכתי אלייה - עשתה לי כזה איבחון כללי, גם פסיכולוגי וגם קוגנטיבי, ובאיבחון הפסיכולוגי - היא רשמה עליי בדו"ח שלה שיש לי כל מיניי תסביכים עם שמות שונים, וגרנדיוזות בחשיבה ובלה בלה בלה - ואת כל מה שהיה טוב בי ושאהבתי בעצמי - היא הפכה לאיזה תסביך עם הגדרה והרגשתי כזה נבגד, שאחריי השיחות האלו שהיו לי איתה והכל - היא בעצם בחנה אותי מכל אספקט ואז הביאה לי אותה בהפוכה - ככה בכזה גועל, התחלתי לקלל אותי לעצמי ולומר לעצמי "שתלך להזדיין הבת-זונה הזו - הייתה אמורה לרשום עליי דברים טובים והפכה אותי לפסיכופט" (אני אוליי ינסה למצוא את הדו"ח הזה אם יש לי העתק שלו איפשהו עדיין - ותראו איזה דברים היא קבעה עליי). אבל קיצר - הנקודה שלי היא שחריפה ביקורת שככל שתהייה - לבנאדם יש הגנות, וגם אם הוא נפגע ממשהו, הנזק לטווח הבינוני-ארוך הוא מועט ביותר אם בכלל לא מורגש ולא מהווה בכלל נזק בסופו של דבר... אז מה כל האו-אהה שעושים כאן ומנפחים את ההשפעה שיש לניתוח כזה על בנאדם.... - צ´יל אאוט אני בעד חופש ביטוי שכל אחד יאמר את מה שהוא חושב, אבל כמובן באופן מבוקר ושקול, ובאמת בהתאם לבנאדם עצמו (איך שאתם חשים שצריך לומר לו את הדברים - בישירות, או בעקיפין וכו´) אז קחו מילה אחת למחשבה - טקט. זו כל מהות העניין בדרך שבה נאמרים הדברים...(והאופן שבו הם משפיעים) אסטראל "קדימה להתנפל עליי"

עטרה ב ט

New member
אסטראל אנחנו פה "רק" שנה וחצי ../images/Emo13.gif

תשמע, מה שאתה אומר נכון לגבי הרבה אנשים, ויש גם אנשים שהם כל כך מסובכים ממילא עם עצמם שמה שלא יגידו להם לא באמת ישנה. אבל מצד שני יש אנשים שנמצאים על התפר, הם כן יקחו ללב וזה כן יכול להזיק להם. ועליהם אני נזהרת. לכן, בגדול, כן אפשר לעזור / לאבחן בני נוער, אבל לא במדיום הזה של האינטרנט שהוא מאוד לא רגיש בסך הכל.

Me¥tal

New member
עטרה.

האמת היא שאני לא ממש מושפעת ממה שאומרים לי כאן. זה שאני צעירה, זה לא אומר בהכרח שאני קלה להשפעה, ואי אפשר להכניס לי רעיונות לראש בכזאת קלות. אני חושבת שאני השופטת היחידה של עצמי, ואלפי גרפולוגים, פסיכולוגים, או כל אדם אחר שהוא לא אני, יכול להשפיע עלי. למרות שאני לא מכחישה, לא קיבלתי את הדברים שנאמרו לי כאן. אני מתייחסת אליהם בתור חוות דעת מוטעית, ולכן הם לא משפיעים עלי. אין לך מה לדאוג, אני עוד אגלה בעצמי את הצדדים הרעים שבי... אני אשמח אם לא תמחקי את ההודעה, כי ידעתי למה אני נכנסת כשהעליתי לכאן את הכתב שלי, וכשביקשתי חוות דעת כנה. תודה, מיטל.

עטרה ב ט

New member
מיטל

לא לדאוג אני לא אמחק. אני לא מתווכחת עם איך שאת הבנת מה שקורה פה. הדיון הזה הוא דיון עתיק יומין בפורום, ואת רק יצאת כדוגמה. חלק מהדברים נכונים לגבייך וחלק לא. אל תקחי את זה כבד.

למעלה