כתבות

Tatu4Taty

New member
כתבות

לאחרונה מעריב פרסמו כתבה על דיון פורצ'ן, חשבתי שזה מעניין להעלות אותה כאן למרות שאני מרגיש שעשו לה שם עוול לא קטן. חלק מהתגובות מצביעות בדיוק על מה שאפשר להסיק מהכתבה - שהיא לא היתה יותר מ"מבשרת ניו אייג'" כלשהי שדגלה במדיטציות המוניות. מה שאולי יכול להיות מעניין יותר הוא הקישור לאתר - the free encyclopedia of thelma. משיטוט מהיר ראיתי שחסרים בו לא מעט דברים, אבל אפשר לכתוב בה ולתרום :) קדימה לעבודה!

ToryMaster

New member
ראיתי את הכתבה

שמעתי גם על האנציקלופדיה, מעין ויקיפדיה, האין זאת? מה שאני לא מבינה, זה למה כולם כל כך מתנגדים ל"ניו אייג'".

Tatu4Taty

New member
כי הוא עושה מיש-מש

וזה אחד הדברים שדיון פורצ'ן דווקא לא אהבה.

ToryMaster

New member
הא

המ. זו דרך חיים של אנשים, מבחינתם המישמש האקלקטי הזה מתאים, למה להתנגד לזה כל כך?

Tatu4Taty

New member
אני לא מתנגד לניו אייג' עצמו

אני לא אוהב חלקים נרחבים ממנו, אבל יש גם בו גם יתרונות. המיש-מש הוא גם משהו שאני לא אוהב באופן אישי. לא השילוב האקלקטי, אלא ההצגה שלו בתור המקור. זה עוד נסבל כשעושים את המיש-מש הזה עם פילוסופיות שונות כי כך צומחות חדשות, אבל אם מערבבים ללא ידע נרחב מאוד שיטת אוקולטיסטיות שונות וטכניקות מאגיות בסופו של דבר מגיעים לתוצאות שאינן המירב שאפשר להגיע אליו. זו גם אחת הסיבות שדיון פורצ'ן לא אהבה שעושים מיש-מש לאוקולטיזם.

neophile

New member
תלמדו את עצמכם

על מה אתם מדברים בשם שבעת המדורים של ג'האנדהראג'ה ? קראתם את אחד הספרים שלה ? אני ממש סולד מכל הכתבות האלה לקהל הרחב זה עוד בסדר...אבל אתם בתור סטודנטים רציניים צריכים אותם בכלל? הרי זה לא שמי שמחבר הכתבה הוא מבין גדול, הוא עיתונאי ובתור אחד כזה הוא כותב חומר שמתאים לקהל הרחב. אתם מחשיבים את עצמכם בתור קהל רחב? לפני שלוש שנים בערך קראתי את the mystical kabala וזה העיף לי את המודעות מאוד גבוה אפילו שלא הבנתי את הכל היום כשאני קורא את זה שוב אני מבין כמה הספר השפיע עלי במקום לדבר סתם תלמדו את עצמכם תפסיקו לאכול מכפית של עיתונאים

Tatu4Taty

New member
ומי אמר לך שאנחנו לא עושים את זה?

היה לי קצת זמן בשבוע האחרון, נתקלתי בכתבה עליה ובתור מישהו שמאוד אוהב את הספרים שלה חשבתי שזה יפה מצידם. אבל אז קראתי אותה.

אורי רז

New member
אני חושב שאקלקטיזם הוא טוב

מהבחינה שהוא מרחיב אופקים. ההתנגדות שלי היא למישמש במובן של רדידות עכורה של 'תפסת מרובה לא תפסת'.

יש לי שאלה בקשר לתקציר הכתבה -

סיאנס זה גם סוג של מדיטציה
אבל מה שמצחיק זה שזה לא נשמע וזה לא ממש קורה כמו מדיטציה
כי נבהלים מזה כשעושים סיאנס. (מהרוח והכל
)

ToryMaster

New member
אותי אישית זה לא מבהיל

זה איזה תהליך של ריכוז עמוק וניתוק מנטלי מהסביבה החיצונית, אז כן, זה כולל איזו מדיטציה.

למעלה