כתבות וקישורים

noa555555

New member
נדמה לי שהסברתי כבר בעבר לא פעם אחת

שאני לא נמצאת באקדמיה פה.
כשאני באקדמיה אני מביאה קישורים ורפרנסים לאן שצריך.
פה אני דוקא מבחינה מוסרית . כן, גם אם זה פורום 1618.
וזה כל מה שמענין אותי
אז תודה.
לא זו לא התחמקות
לא אוהבת את החפירות האקדמאיות בפורומים, זה ממש פשוט .
אם מהנה לך, תמשיכי לחפור בזה, לי לא. או להאמין במה שבא לך.
ברכות.

אצלנו

ילד בכתה ג בבית ספר בו יש הסעדה כחלק מיום הלימודים הארוך.
הודענו וחתמנו על וויתור ההסעדה ואני שולחת מהבית.

למותר לציין מהי רמת המזון כשמדובר בארוחת צהריים...כשחושבים שעבור חלק מן הילדים זו הארוחה העיקרית, הארוחה החמה שעליה מתבססת תזונתם היומית

מכירה את הנושא מהצד השני

כשמשרד החינוך מוכן לשלם משהו כמו 10-11 ש"ח כולל מע"מ למנה לילד
זו התוצאה המתקבלת....

היה עדיף

לתת פסטה ולצידה קטניות
או אורז אפילו לבן ואפונה
וירקות חיים, או מבושלים במרק
ולא את זוועות העוף , הקציצות והשמן המצטרף אליהן,
פתיתים סרי טעם וריח ...כל אלה אפשר באותה עלות לקלקל פחות

יש תפריט מוכתב על ידי משרד החינוך שכולל

הנחיות של דיאטנית
בסגנון
אני כרגע סתם רושמת
זה ניתן למציאה בנט איפה שהוא
למשל
250 מ"ל מרק
150 גרם מנת בשר
100 גרם מנת פחמימות
150 גרם ירקות מבושלים בשתי צורות הגשה
100 גרם ירקות חיים בשתי צורות הגשה
קינוח פרי

ואת כל זה על הספק לספק בעלות של 10-11 ש"ח לילד ליום כולל מע"מ

marx04

New member
הבעיה היא האיכות וההרכב

שלום מיקי,

הבעיה התזונתית איננה העוף או הקציצות, אלא העובדה שזה לא באמת עוף, אלא שניצל מתועש ומטוגן.
והבעיה היא באמת שהתוספות יכולות להיות פתיתים + תפא"ד, שהן פחמימות ריקות למדי.
אם האורז הלבן או הספגטי הלבן היו מוגשים עם מנות נכבדות של ירקות מבושלים וקטניות, בהחלט המצב היה טוב יותר.

ההתרשמות שלי היא שבגיל הזה עודף של שמן באוכל אינו בעיה משמעותית, אלא העודפים האדירים בפחמימות ריקות ובסוכרים, וכן במזונות מטוגנים, שהשמן המטוגן שבהם רע במיוחד.

והגרוע מכל, שהתזונה הלקויה בגנים משבשת ומקשה מאד על הקניית הרגלים תזונתיים בריאים בבית.
הבת שלי סובלת מנסיגה משמעותית לרעה בהרגלי התזונה שלה זה שנתיים-שלוש בהשוואה לעבר.

בברכה,

אורי.

vegetalien

New member
תפוח אדמה

אינו פחמימה ריקה.
אה, וכמובן מובן מאליו שמסקנתי הפוכה בעניין עודפי פחמימות/שומנים, אבל ניחא.

marx04

New member
אתה צודק. תודה על התיקון.

שלום לך,

אתה צודק. תודה על התיקון.
תפוח אדמה אינו פחמימה ריקה, יש בו מינרלים חשובים( בעיקר אשלגן), והיחס בין הערך הקלורי שלו לבין המשקל שלו הוא נמוך (וזה יתרון).
יחד עם זאת, הערך הגליקמי שלי הוא גבוה, וזהו חיסרון, ויש נטיה במיוחד אצל ילדים לצרוך אותו כצ'יפס, שזה חיסרון גדול.

בברכה,

אורי.

חייבת לציין שלא בכל גני העירייה זה כך

אצלנו בגן, ומדובר רק בארוחת בוקר ו"טעימה" לפני ארוחת צהרים (יום הלימודים מסתיים ב14:00. מי שאוכל בצהרון אכן מוסעד הקיטרינג, אבל זה קשו רלחברה למתנ"סים, ולשמחתי, ילדיי אינם בצהרון) יש הקפדה על אוכל בריא. אז אמנם, מה שהם קוראים "בריא" אינו בדיוק ההגדרה (ההרבה יותר קיצונית שלי) אבל בהכללה יש בגן מעבר ללחם אחיד, גם מלחם מלא ופריכיות אורז (יש ילדים שמאוד אוהבים) ויש דגש על הרבה ירקות ופירות ויש גם טחינה וחומוס (אמנם החומוס תעשייתי, ואצלי זה בבחינת "לא בריא" אבל זה בטח יותר בריא ממעדן חלב). כמובן, כן יש מוצרי חלב כמו קוטג' וגבינה לבנה, אבל אין מעדני חלב. עוגות מותר להביא לגן רק בימי הולדת, וגם אז הכיבוד הוא מינימאלי: עבור גן שלם שקית אחת של בייגלה ואחת של חטיף נוסף.

שוקולד רק ביום שישי.

אז אמנם, זה אולי לא מזון טבעוני ובריאותני למהדרין, אבל זה בהחלט בממוצע יותר טוב ממה שהולך ברוב הבתים בארץ.

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
שהיתי ילד הדגש היה על פירות וביכורים

אבל עם הדגש על חלב בשנים האחרונות מביאה ראשית תנועה של היהדות כלפי הצמחונות- אשמח מאוד

Gidi Shemer

New member
אי אפשר להאשים אותי באהדה יתרה למקצועיותו של

דר' רודריגז. האמת היא שהוא די מצליח לעצבן אותי עם דמגוגיות וטיעונים פסאודו-מדעיים, וכשהן באות מאיש מקצוע זה יותר מעצבן אותי מאחרים.

אחרי כל זה, אני חייב לציין שמועצת החלב "התעלתה" על עצמה בסרטון הזה. פשוט מדהים.

בלי קשר לרופא כזה או אחר ולגישה שלו, לשקר בצורה כזאת זה מקומם לכל הדעות.
ומעורר תהייה, אם הם באמת מאמינים במה שהם עושים ובאמת מאמינים שהחלב הוא בריא ונחוץ למה הם צריכים לרדת לרמה כזאת ולשקר בצורה כל כך מבישה?

RSPA

New member
נראה מאוד לא טוב.

מתי יגיע היום שמרואיינים יצלמו במקביל, לעצמם, את הקטעים שבהם הם מצולמים ע"י הגורם המראיין ויוכלו אח"כ לשים קטע שלם מול קטע שלם של מה שהוצג.
בערך, מה שעשו מועצת החלב כשהכתבת של ערוץ 10 ראיינה את יו"ר המועצה (הביאו צלם משל עצמם שמן הצד תיעד את הראיון).
במצב כזה ניתן יהיה לראות גם אם המרואיינים המצוטטים כולם (ולא רק רודריגז) הובאו כפי שהתבטאו.
בכל מקרה, ברגע שעושים הטיה שקרית זה מעמיד באור נוגה ומחשיד את כל השאר הנוגע לזה שעשה זאת.
ואחרי זה, לך תאמין למועצת החלב - אפילו אם יביאו דברי אמת.

למעלה