כתבות וקישורים

למה מגישים אוכל לא בריא בגן הילדים?

http://blogs.haaretz.co.il/ronamor/280/

כמה ציטוטים מהמאמר:

"שלום להורים. ביום שני נחגוג את חג השבועות. הילדים מתבקשים ללבוש לבן ולהביא מעדן חלב שהם אוהבים". בשלט הזה נתקלתי השבוע על דלת הגן כשבאתי לקחת את בתי. שאלתי את עצמי למה דווקא מעדן חלב. הרי יותר מכל חג השבועות מסמל את פרי האדמה ולא את מעדני החלב הלא מזינים והמתועשים שמייצרות חברות החלב הגדולות. שאלתי את אחת הגננות מדוע דווקא מעדן חלב ולא פרי או ירק למשל, ומהמידע שלי בנושא סיפרתי לה קצת על הנזקים הבריאותיים שטומן בחובו החלב שאנו שותים. היא היתה מופתעת מאוד.

אבל כמה קל להמשיך להזין יותר מ-30 ילדים בגבינה או קוט'ג על לחם לבן שגם הוא מורכב מפחמימות ריקות ובעל ערך תזונתי נמוך מאוד, במקום להשקיע יותר כסף ועבודה בבריאות ילדינו – לקנות לחם מחיטה מלאה ולמרוח עליו אבוקדו או טחינה שעשירים בברזל, בשפע ויטמינים ובסידן. אלו לדוגמה תמיד זמינים ולא מאוד יקרים – אז מה הבעיה? כנראה שקיבעון. קיבעון מחשבתי. חלב ובשר זה בריא. מכעיס אותי שלארוחת בוקר הילדה שלי מקבלת חצי כריך מלחם לבן שמרוחה עליו רק גבינה לבנה וריקה.

לצערי, אני לא צמחונית ולא טבעונית אבל אני כן מנסה ללמוד ולדעת כמה שיותר. לכן, מרגע ששמעתי על כל מה שמסתתר במעדני החלב למשל, בתור התחלה הפסקתי לתת לבתי את המעדנים התמימים לכאורה שנקראים "גמדים" או "שטוזים" או כל שטות אחרת. מעדנים שחברות הענק מנסות לצייר כמזון חובה לבריאות ילדינו, מלאי ויטמינים ושות', כשהאמת, כאמור, רחוקה מכך שנות אור.
בין שבידיעה ובין שלא, גני ילדים רבים משתפים פעולה עם השקר הגדול הזה, משתפים פעולה עם הסוחרים הגדולים של גופינו, של גוף ילדינו וגם של בעלי החיים, ולא רק בחג השבועות."

לא מזמן היתה ,התממות בפורום

מנהלת הפורום כתבה הודעה שכותרתה ה"הזלזול שלך מקומם", ובין היתר כתבה "אף אחד לא אמר שתזונה שכוללת מוצרים מהחי היא לא בריאה".

אז הינה דוגמה. הכותב יעריער כותב: "ומהמידע שלי בנושא סיפרתי לה קצת על הנזקים הבריאותיים שטומן בחובו החלב שאנו שותים",
לא רק שהוא טוען שחלב לא בריא, אף אחד לא מתקן אותו שמוצרי חלב במידה זה בריא.

זכותו, רק שלא תהיה היתממות, וחוסר הבנה לביקורת כמו שהביע marx04

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1618&messageid=169216297&r=1

marx04 היתר כתב: "הטיעון המרכזי בעיני, התומך בצמחונות ובטבעונות, הוא הטיעון המוסרי.
כל הניסיונות לבסס צמחונות וטבעונות על טיעונים בריאותיים, שכאמור אין להם בסיס, מחלישים לדעתי את עמדתם של הצמחונים והטבעונים"

והיה והוא היה רושם את זה...למה לתקן אותו?

כל אחד זכאי להחזיק בדעותיו שלו.
אין אמת מוחלטת.
עם כל הצורך העז של כל תת קבוצה לפלג עצמה ולהרגיש חשובה מעצם החזקת האמת האולטימטיבית בקיום שלנו...
אין כזו...

מנין הצורך העז להטיף מוסר לאחרים כל היום?
ומעניין מאוד לאיזו תזונה יש את הקורלציה הכי גבוהה לכך

ladybug6

New member

ההתקוממות שלי היתה לזילזול שאורי הביע כלפי העמדה של הצמחו/טבעונים, לא היה לזה קשר לעובדות, מחקרים או מידע כזה או אחר.
אין שום מניעה בהבאת מידע או אפילו הבעת דעה מסוימת בנושא [במסגרת כללי הפורום והתחשבות במשתתפיו!].

marx04

New member
לא זילזלתי, התנצלתי, ואני עומד מאחורי דבריי.

שלום ליידיבאג,

חשוב לי להדגיש כי אינני מזלזל בעמדה שעלתה מדבריך באותו שרשור, ולא זילזתי בה גם באותו שרשור.
מאחר שנפגעת מדבריי, התנצלתי על כל פגיעה שנגרמה לך או למישהו אחר, כי חלילה לי מלפגוע במישהו (אפילו בשגגה).
יחד עם זאת, אני עומד מאחורי עמדתי לפיה הטיעונים הבריאותיים בעד צמחונות/טבעונות הם בלתי מבוססים, ובעיני הם אף מזיקים לטיעון הטבעוני.

בברכה,

אורי.

ladybug6

New member
הרגשות שלי או ההתנצלות שלך הם לא הנושא

רק הבהרתי על מה התקוממתי אז, כי נראה שליונית הצמחונית זה לא היה ברור.

marx04

New member
מסכים מאד עם הביקורת של הכותבת

שלום לך,

אני מסכים מאד עם הביקורת של הכותבת.

כאב לילדה בגן חובה ולילד בפעוטון אני יכול להעיד ממקור ראשון על התזונה הלקויה הנפוצה בגני הילדים, כגון:
המון מזון מעובד ומתועש (בעיקר שניצלים תעשייתיים מוכנים)
מזון עתיר סוכרים (עוגיות, סוכריות, מעדני חלב, ממרח שוקולד);
מזון עתיר פחמימות ריקות (ספגטי מקמח לא מלא, לחם לבן, אורז לבן, ביסקוויטים);
מעט מדי ירקות.

הבעיה אינה טבעונות/צמחונות אל מול תזונה של אוכלי כל, אלא חוסר מודעות מוחלט לתזונה בריאה.
כמו כן, יש להביא בחשבון שתזונה בריאה יותר היא יקרה יותר (אך לדעתי ניתן להתגבר על מכשול זה).
חוסר המודעות הוא בראש ובראשונה של ההורים, שגם בבתיהם מלעיטים את ילדיהם במאכלים לא בריאים.

להלן הצעות לארוחות ונשנושים חליפיים בגני ילדים:

פרוסת לחם מלא מרוחה בגבינה לבנה/קוטג'/טחינה מלאה/אבוקדו/סילאן (ללא תוספת סוכר)/דבש.
או
דייסת שיבולת שועל
או
דייסת סולת מלאה

לצהריים:
ירקות מוקפצים בטופו (ובמקומות שמתעקשים על תפריט בשרי - הם יכולים לשים במקום הטופו דברים אחרים, בריאים באותה מידה)
או
מג'דרה מאורז מלא או בורגול עם עדשים ובצל
או
תבשיל ירקות (קישואים, כרוב, בצל וכו') עם שעועית או חומוס
או
קוסקוס מלא עם "מרק" דלעת/בטטות + שעועית ברוטב עגבניות

לשתיה: רק מים ! (ובחורף אפשר תה או תה צמחים) [לא מיצים ולא שוקו].

קינוחים ומיוחדים לימי הולדת וחגיגות:
תמיד פירות העונה.
עוגיות שיבולת שועל בדבש או סילאן;
כדורי "שוקולד" מחרובים, שקדים, סילאן/דבש וקוקוס.

באופן אישי אני מוכן לשלם, למשל, 25% יותר על הגן של הילים שלי אם התפריט בגן יהיה בריא הרבה יותר.

בברכה,

אורי.

Octopussy

New member
למה משרד החינוך מתיר כניסה של תאגידים לגנים ?

תנובה ומועצת החלב מביאים לגנים מוצרים בחינם כדי להרגיל את הילדים למוצריהם. זו שטיפת מח דרך הלשון.
זה אסור עפ"י משרד החינוך, ולא הומלץ ע"י משרד הבריאות (3 מנות חלב ביום...), כמו שראינו בכתבה בטלויזיה.
כולם משקרים מול המצלמה, מול הציבור, ואף אחד לא מתרשם מגודל המחדל.

noa555555

New member
מחקרים עוד יותר חדשים מראים גם 0 מנות חלב

ליום .
גם זו אפשרות .

noa555555

New member
במקרה

גם זה ידוע לי .
אנחנו מתוכחות פה ויכוח סרק.

בלאו הכי כל אחד יביא את המחקרים שמשרתים את האג'נדה שלו מן הסתם .

יום נעים .

למעלה