סליחה שאני מתערבת,
שהרי אני לא שייכת לא ל"חברה האלה" ולא להורים. אבל אולי דווקא בגלל זה אני מסוגלת לתת זוית ראיה יותר אובייקטיבית. דווקא בגלל העובדה שהמעורבות שלי פחות אמוציונלית או פחות חוויתית. אני בהחלט חושבת שחלק מאותם חברה , אסים, נותנים את דמם ונשמתם כדי לשנות זויות ראיה של אנשים לגבי התסמונת, לגבי התובנות שהתסמונת והאדם הם אחד ולא ישויות נפרדות, לגבי תפיסות עולם שלדעתם אנחנו מעוותים. (ואגב- הם בהחלט מצליחים. בהרצאה האחרונה שנתתי, לפני שבוע, במדגרת לסומכים, סיכמתי את ההרצאה בדבריו של גים סינקלר..) אני גם יכולה להתחבר למקום של ההורים. הרי הורים מתוקף היותם הורים מנסים לעצב את ילדם כמו שהם חושבים שאדם טוב, שאדם בכלל, צריך להיות,לחשוב, להתנהג. אנחנו נותנים את נשמתנו, ואז פתאום מתברר לנו שיש גבולות למקום שלנו והילד שיצרנו הוא עם תכונות משלו, תובנות משלו, שלא בהכרח תואמות את אלו שלנו. מה שצרם לי הוא הפסילה הנחרצת. גם אם יש ארגון שלא הולם לדעותי, להבנותי, לתפיסותי, ויש כאלה הנהנים ממנו, והוא לא פוגע בזכויות של אף אחד, אני לא אצא כנגדו באמירה שזהו ארגון רע. אני בהחלט אשתדל לפנות במה לדעות שלי, שאולי הפוכות ממה שנכתב. הקטגוריה הזו- רע, וטוב, היא סובייקטיבית. ולכן חשוב להשמיע, אולי לנסות ולשכנע, אבל כל זמן שיש כאלה (ודווקא בארגון רעים החברה מסוגלים בהחלט להשמיע את דעותיהם..) שמרוצים, הבחירה שאני יכולה לעשות היא לא להצטרף.. אבל בהחלט לקטול.. במילים קשות.. זה לא פיתרון מומלץ, ואולי גם פוגע בהרבה רצון טוב ומאמץ של האחרים. רונית ולגרין קלינאית תקשורת