כתבה על טבע

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

lemner40

Well-known member
DW מה התחזית שלך למניה ?
מה השער שלה עוד שנה מהיום ?

dw

Well-known member
מנהל
DW מה התחזית שלך למניה ?
מה השער שלה עוד שנה מהיום ?
לא יודע. לדעתי הנייר יכול בשקט להיסחר כפול מהיום, בעיקר מפני שחשש אי הוודאות מהאופיואידים נגמר, ויש גם מטאטא חדש שרוצים לתהות על קנקנו.
יתכן והמוסדיים הזרים רוצים גם לראות שאין עוד פשלות כמו מפעל הייצור באיסלנד. מקווה שיקבלו אישור ויתחילו לשווק את גירסת היומירה שלהם עוד השנה |הלוואי|

lemner40

Well-known member
אז קנה אופציות,
אופציית קול על טבע לתאריך ינואר 2025 - לעוד שנה ו 7 חודשים
סטרייק 10 דולר - מחיר 1 דולר
אם המניה תגיע ל15 דולר - כפול מהיום, תרויח פי 5 על האופציה,
אם היא תרד, תפסיד הרבה פחות כי במקום להחזיק מניה אחת ב7.5 דולר, אתה מסכן רק 1 דולר.
או במקום מניה אחת תקנה 7 אופציות , שיהיו שוות 35 דולר עם המניה תגיע ל15.
אין סיבה להחזיק את המניה.
ואם אתה חושב שזה יגיע עוד קודם, את אותה אופציה לינואר 2024 - עוד 7 חודשים , עולה רק 0.39
כך שאם המניה תגיע ל15 עד אז, תרויח פי 12.

dw

Well-known member
מנהל
אז קנה אופציות,
אופציית קול על טבע לתאריך ינואר 2025 - לעוד שנה ו 7 חודשים
סטרייק 10 דולר - מחיר 1 דולר
אם המניה תגיע ל15 דולר - כפול מהיום, תרויח פי 5 על האופציה,
אם היא תרד, תפסיד הרבה פחות כי במקום להחזיק מניה אחת ב7.5 דולר, אתה מסכן רק 1 דולר.
או במקום מניה אחת תקנה 7 אופציות , שיהיו שוות 35 דולר עם המניה תגיע ל15.
אין סיבה להחזיק את המניה.
ואם אתה חושב שזה יגיע עוד קודם, את אותה אופציה לינואר 2024 - עוד 7 חודשים , עולה רק 0.39
כך שאם המניה תגיע ל15 עד אז, תרויח פי 12.
זו חלופה לגיטימית. אני לא מתעסק עם כתבי אופציה. כמדומני האחרונים שהיו לי קיבלתי אצל פטרוכימיים במסגרת ההסדר, ומכרתי אותם.
הם נמצאים הרחק הרחק מחוץ לכסף אולם אם בזן תעלה, וכנגזר מכך גם פטרוכימיים, אז יכול להיות שיצא מהם משהו. לא מתעניין בזה.
אני מעדיף מניות עימן אין לי תאריך פקיעה ולכן גם אם אני טועה - ואני טועה :p , לא אמחק.
אבל אם מעדיף אופציות על טבע במקום מניות טבע? תפדל. גם זו אפשרות.
בסגנון ההשקעה שלי אם כבר אז במקום מניות טבע הייתי מתעניין באגחים של טבע. לא נוגע באופציות.

פעם גם היו לי כתבי אופציה של דלק. שוב, כי קיבלתי אותם "במתנה", במסגרת הנפקה. חלק מימשתי למניות וחלק מכרתי בהמשך. חושב שבאחוזים אפילו ברווח די יפה (אבסולוטית סכומים נמוכים). זה שקנה ממני ממש לא הצטער ואולי אפילו תהה בליבו מי האידיוט :p שמוכן למכור לו אופציות של דלק. בכיף, שירוויח (והוא אכן הרוויח יפה מאד מאד, חושב שעלו המון מאז שמכרתי אותן, כאמור אני גם טועה :p וגם לא מתעניין באופציות, בכלל בכלל)

בהקשר הזה שווה להזכיר למי שבמקרה עדיין מחזיק דלק אופציה 11 לשים לב שהיא פוקעת בסוף החודש - לכן או להביא כסף מהבית ולהמיר למניות או למכור.

נערך לאחרונה ב:

dw

Well-known member
מנהל
מסתבר שמוסדיים וקרן ION מחליפים את קרן קפיטל באחזקה במניות טבע
קרן הגידור שמהמרת על טבע ומדוע הגופים המוסדיים מגדילים פוזיציה במניה? | ביזפורטל (bizportal.co.il)

אני אפילו מופתע לקרוא שהיקף החשיפה של הקרן לטבע הוא... רבע! :oops:
כנראה שהם מאד מאד מאד מאמינים בעליה של המניה (גם אני מאמין אבל לא חולם לתת לה דו ספרתי בתיק)

אם מישהו מצליח להשיג אנליזה שלהם על המניה זה יכול להיות מאד מעניין.
זה די חריג להקצות רבע מהתיק על מניה בודדת.
ספקולציה :rolleyes: יכול להיות שהם סבורים שהולכת להיות הצעת רכש (עוינת או ידידותית) בקרוב?
אחרי סגירת פרשת האופיואידים אין פה יותר מדי סיכון לביג פארמה שיכולה לבלוע את טבע.

נערך לאחרונה ב:

dw

Well-known member
מנהל
מחר יהיה ירוק בנייר. נפתח פער ארביטראג' של כמעט 5% בסופ"ש.

lemner40

Well-known member
יכול להיות שטבע תעלה קצת כמה עשרות אחוזים, בגלל החלומות החדשים,
אבל אז היא תרד חזרה,
למה ?
כי המנכל החדש הולך לעשות מהפכה, הוא הולך להשקיע בפיתוח תרופות חדשות, ובהפסקת ייצור תרופות גנריות עם ריווחיות נמוכה,
הבעיה שבזמן הקרוב בגלל שני אלו, ההוצאות יעלו, ההכנסות יירדו, החובות יעלו, וכל אלו יורידו את המניה,
אולי עוד 5 שנים נראה מצב חדש, כשהתרופות שהחברה תקנה ותפתח עכשיו יתחילו להרוויח,
אבל בשנתיים הקרובות יהיה יותר רע פיננסית.
לא לדבר שהריבית עולה והחברה צריכה למחזר את כל החוב העצום שלה בריבית יותר גבוהה.

dw

Well-known member
מנהל
יכול להיות שטבע תעלה קצת כמה עשרות אחוזים, בגלל החלומות החדשים,
אבל אז היא תרד חזרה,
למה ?
כי המנכל החדש הולך לעשות מהפכה, הוא הולך להשקיע בפיתוח תרופות חדשות, ובהפסקת ייצור תרופות גנריות עם ריווחיות נמוכה,
הבעיה שבזמן הקרוב בגלל שני אלו, ההוצאות יעלו, ההכנסות יירדו, החובות יעלו, וכל אלו יורידו את המניה,
אולי עוד 5 שנים נראה מצב חדש, כשהתרופות שהחברה תקנה ותפתח עכשיו יתחילו להרוויח,
אבל בשנתיים הקרובות יהיה יותר רע פיננסית.
לא לדבר שהריבית עולה והחברה צריכה למחזר את כל החוב העצום שלה בריבית יותר גבוהה.
אלו לא חלומות בכתבה אלא רושמים על חלק מהפייפליין האינובטיבי. סביר שחלקו יתממש.
מבחינת מו"פ כל הזמן יש אצל טבע הוצאות כאלה. השאלה אם אלה תגדלנה. לא ברור.
לגבי השנתיים הקרובות אני מצפה להשקה של 2 תרופות הביוסימילר הגדולות (מעריך שחלק מהירידה נבעה מהעיכוב אצל היומירה).
מסכים איתך שהעליה בריבית מכבידה ומקשה ולכן בהינתן הצלחה בתרופה אינובטיבית הם יעמדו בפני החלטה אם לא נכון יותר למכור אותה לחברת פארמה אחרת בתמורה לאקזיט שמנמן (בדיוק כפי שטבע עצמה קנתה את האוסטדו בזמנו, בתמורה ל 3B$ שהיווה אקזיט למפתחים), שיסייע להקטין באחת את החוב.
דילמה לא פשוטה, שמן הסתם תהיה תלויה במחיר שיוצע באקזיט (תמורת 10B$ כנראה בטוח ימכרו, תמורת 1B$ כנראה שלא)

למעלה