Q&A
היינו בסה"כ 3 משקיעים פרטיים, כנראה מכיוון שהועבר גם אונליין וכן בגלל הדכאון מהמניה.
המיקום של המשרדים החדשים ברמת החייל ת"א היה די נוח להגעה בתח"צ, בעוד שלאזור התעשיה בפ"ת בעבר היה עדיף להגיע ברכב.
אני שאלתי את עיקר השאלות:
- הכיצד אתם מעריכים צמיחה במוצר האוסטדו ממיליארד ל 2.5 מיליארד בעוד 5 שנים? רק מעט חולים נעזרים כיום בטיפול ומצפים שהרבה יותר יצטרפו
- האם שוקלים להעלות שולי רווח בסקטור הגנרי בעזרת מיקוד בתרופות היותר רווחיות ונטישת היותר זולות? כן. בתרופות בהן יש תחרותיות גבוהה וכמה שחקנים הם יצאו, כשהאספקה לחולים לא תפגע כי יהיו תחליפים. הם מעוניינים במוצרים מורכבים יותר, כגון מוצרי הזרקה.
- כמה מילים על מוצרי הביוסימילר ליומירה וסטלרה? אכן נרשם עיכוב בגלל התקלה במפעל של אלבוטק האיסלנדית אולם להם יש נסיון עם ביקורות FDA וכבר עשו דבר כזה 40 פעם, כך שכנראה יעזרו לאלבוטק לתקן ולקבל את האישור. מקווים בשנה הקרובה. סדר גודל למה אפשר לצפות? זה אמנם לא מידע פומבי מצידם אך אלבוטק כן פרסמו, לקראת ההנפקה שהם ביצעו, ולכן גם הם יכולים לאמר - 60% מהרווחים לטבע, 40% לאלבוטק. אח"כ שאלתי על מספרים ממש והם לא מוכנים לאמר, אם כי כן הזכירו שהטריאנדה עשתה 1.3B$ ב 3 שנים, ואלה מוצרים יותר גדולים ממנה, לכן להבנתי אפשר כנראה לצפות למאות M$ שנתי מכל מוצר. זה לא יקבל שורה נפרדת בדוח אלא יופיע כחלק מהגנריקה. זה כנראה חלק מהצפי שלהם להציג צמיחה חד ספרתית שנתית בשנים הקרובות.